Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Sosyal Medya Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin bu başlık sabitledi
  • Admin

Rapora Göre Amerika da 2021 Yılında Amazon ve Facebook Washington da lobicilikte harcama rekoru kırmışlar

AAT0I4R.img?w=768&h=384&m=6

Amazon.com, yan kuruluşları ve Facebook'un ana şirketi, Perşembe günü geç saatlerde yapılan açıklamalara ve OpenSecrets.org tarafından toplanan geçmiş başvurulara göre, geçen yıl Washington'daki lobi faaliyetlerine sırasıyla en az 20,3 milyon ve 20,1 milyon dolarlık harcamalarda rekor kırdı.

O zamanlar Facebook olarak bilinen e-ticaret devi ve Meta Platformları, 19 milyon doların hemen altında ve üzerindeki lobi harcamalarıyla 2020'de rekorlar kırmıştı ve şimdi 2021 harcamaları bu toplamları aştı.

Amazon ve Meta, piyasa değerine göre ülkenin en büyük beş teknoloji şirketi arasında lobi harcamalarında diğer devlerin harcamalarını aşan liderler arasında yer alıyor. Alfabe ana şirketi Google ve yan kuruluşları, açıklamalarına göre geçen yıl en az 11,5 milyon dolar harcadı, Microsoft 10,3 milyon dolar harcadı ve Apple 6,5 milyon dolar ödedi.

Big Tech'in harcamaları, şirketlerin kendilerini giderek artan bir şekilde Amerikan milletvekillerinin ve düzenleyicilerinin bir dizi konuda artı işaretlerinde bulmasıyla geldi ve hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar Silikon Vadisi şirketlerinin gücünü sorguladı.

Ancak teknoloji devlerindeki yatırımcılar, beş şirketin hisse senetlerinden dördü S&P 500'ün son 12 ayda %16'lık yükselişini geride bıraktığı veya kabaca ona denk geldiği için Washington'dan korkmuş görünmüyor. Alfabe hisseleri bu dönemde %41, Microsoft %34, Apple %20 ve Meta hissesi %16 yükseldi. Just Amazon'un hissesi S&P'nin altında performans gösterdi ve son 12 ayda %10 kaybetti.

Amazon'un 4. çeyrek açıklaması, sahte ürünler, elektrikli araçlar için şarj altyapısı, esrar reformu, tele-sağlık, insansız hava araçları, yüksek vasıflı göçmenlik ve posta ücretleri dahil olmak üzere çok çeşitli konularda lobi yaptığını gösteriyor. Meta'nın 4. çeyrek dosyası, seçim bütünlüğü, yanlış bilgilendirme, mahremiyet, göçmenlik reformu ve yapay zeka gibi konulara odaklandığını gösteriyor.

Amazon ve Meta'nın yıllık harcamaları, beş büyük teknoloji şirketinden birinin bir yıl içinde lobicilere yönelik açıkladığı en büyük harcamayı gölgede bırakmaya yaklaşıyor - Google ana Alfabesinin 2018'deki toplam 21,9 milyon doları, ardından büyük bir revizyon izledi. Washington'daki arama kralının nüfuz operasyonu.

Kaynak: MarketWatch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • Admin

Elon Musk'ın 43 milyar dolarlık Twitter devralımı başarısız olursa, şirketi satın almak için başka kimin yeterli parası var?

Elon Musk, Twitter'ı 43 milyar dolara satın almak için teklif verdi. Tesla ve SpaceX CEO'su, 2022'nin büyük bölümünde sosyal medya devinden hisse satın aldı ve şimdi şirketin tamamını devralmak istediğini söylüyor.

AAWepBi.img?w=768&h=384&m=6&x=515&y=124&

Musk, "Twitter'ın olağanüstü bir potansiyeli var" dedi. "Kilidi açacağım."

Twitter, Musk'ın "istenmeyen" teklifini "dikkatli bir şekilde gözden geçireceğini" söylese de, en az iki varsayım ortaya koyuyor: Kimin onu satın almak için yeterli parası olacak ve gerçekte kimin çıkarı olabilir?

Musk, 273 milyar dolarlık net değeriyle açık ara dünyanın en zengin insanı ve Twitter'dan bir satın alma için 43 milyar dolar harcamak, tek başına gidip nakit ödese bile servetine aşırı zarar vermezdi. Örneğin, değerlemeyi baltalamadan Tesla TSLA holdinglerinden likidite elde edebilir.

Musk'ın teklifi de Perşembe sabahı itibariyle Twitter'ın 36.71 milyar dolarlık piyasa değerinden çok daha yüksek (ancak Cowen analisti John Blackledge'in önerdiği gibi, yönetim kurulunun güven görevi açısından bakıldığında zor bir zaman geçireceği kadar zengin bir teklif değil) uzak).

Forbes'in milyarderler listesini kullanan 29 kişi, Musk'ın Twitter'ı satın almak için 43 milyar dolarlık teklifini karşılayacak veya aşacak bir servete sahip. Bu isimler arasında Amazon'un Jeff Bezos ve Nike'ın kurucusu Phil Knight'ın yanı sıra Mike Bloomberg, Mark Zuckerberg ve MacKenzie Scott gibi endüstri devleri yer alıyor.

Açıkçası, bu isimler sadece teorik olarak, Forbes tablosundaki servetleriyle, Musk'ın değerine yakın bir fiyattan Twitter'ı satın alabilecek durumda olanlardandır ve hiçbir şekilde, herhangi birinin şirkete sahip olmakla çıkarları olmadığı sonucuna varılmamalıdır. .

Listedeki Musk'ın teklifiyle eşleşebilecek 29 milyarder arasında birçok teknoloji patronu da var. Microsoft'tan Bill Gates, Oracle'dan Larry Ellison ve Google'dan Sergey Brin'in hepsinin teknik geçmişleri ve şirketi satın alacak parası var.

Listedeki diğerleri, Louis Vuitton ve Sephora markalarını içeren geniş moda odaklı imparatorluğu olan Bernard Arnault gibi, teoride bir Twitter, teknoloji endüstrisindeki deneyim ve ilgiyi de karşılayabilir.

Peki, bu uygun alıcılar arasında varsayımsal olarak en fazla ilgiyi kim çekebilir?

Jeff Bezos bariz bir seçim. 181 milyar dolarlık bir servetle bunu karşılayabilir ve 2013'te Washington Post'u satın almasının kanıtladığı gibi, medya mülklerine sahip olmaya şimdiden ilgi gösterdi.

Eski Demokrat başkan adayı ve New York eski belediye başkanı Michael Bloomberg de tasarıya uyuyor. Bloomberg'in net değeri 82 milyar doları aşıyor ve 1981'de finansal bilgi ve medya şirketi Bloomberg LP'nin kurucusu olarak ünlü olarak medya mülklerine de güçlü bir ilgisi var.

Bu alıştırma için radarda görünmeyen bir isim Zhang Yiming olabilir. Sosyal medya platformu TikTok'un sahibi ByteDance'in kurucu ortağı olan Yiming, 49,5 milyar dolarlık net değeriyle Çin'in en zengin insanlarından biri.

Bu milyarderlerden bazılarının varsayımsal teklifleri muhtemelen düzenleyici endişeleri artıracaktır. Örneğin, Zuckerberg'den veya Google kurucularından herhangi birinden herhangi bir devralma planı, tekelci davranış endişelerine yol açabilir.

Twitter'ın herhangi bir devralmaya açık olup olmayacağı şu anda belli değil.

Twitter'ın Perşembe öğleden sonra Musk'ın şirket için teklifini görüşmek üzere çalışanlarla kapsamlı bir toplantı düzenlediği bildiriliyor.

Jefferies Equity Araştırma Analisti Brent Thill, Twitter'ı satın almak isteyen kişinin bir şahıs değil bir şirket olabileceğini belirtti. Thill, Microsoft'un LinkedIn'deki son başarısını gerekçe göstererek bulut tabanlı yazılım şirketi Salesforce ve Microsoft'u olasılıklar olarak adlandırdı.

"Bir sonraki mantıklı oyuncunun kim olacağını görmek zor" dedi.

Thill, bunun gerçekten Musk'ın Twitter için "en iyi ve son" teklifi olduğundan da şüpheliydi.

"Elon," diye yüksek sesle merak etti, "daha yükseğe çıkabilir mi?"

Kaynak: MarketWatch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Twitter, Taylor Swift'in Yeni Adına Bayılıyor

AAVxbIM.img?w=768&h=402&m=6&x=321&y=102&

Nihai kız patron Taylor Swift yine iş başında. 11 kez Grammy kazanan, şarkıcı, söz yazarı ve yapımcı olmasının yanı sıra 'All Too Well' şarkıcısı, yönetmeni de birçok ödül listesine ekledi ve hayranlar bundan daha gururlu olamazdı.

2021'de Swift, aktör Jake Gyllenhaal ile olan ilişkisi hakkında olduğu söylentisinin ardından internette dolaşan hit single'ına dayanan All Too Well: The Short Film'i yayınladı. Taylor filmi yönetti, yazdı, yapımcılığını yaptı ve başrolde oynadı.

Hayranlar 'Yönetmen Taylor Swift'e Bayılıyor

Yeni yönetmen unvanı, hayranlarını kendinden geçirdi ve hatta Twitter'da 'yönetmen Taylor Swift' trendi yarattı.

All Too Well: The Short Film, aşık olan, ancak zamanla birbirlerinden yavaş yavaş ayrılan genç bir erkek ve kadın hakkında romantik bir dramadır ve Stranger Things oyuncusu Sadie Sink'in 'Her' ve Teen Wolf yıldızı Dylan O'Brien'ın başrollerini paylaştığı romantik bir dramadır. O'. Taylor Swift de kısa filmde 'Her'in eski bir versiyonunu oynuyor.

2021'de piyasaya sürülmesinden bu yana hayranlar, Taylor Swift'in All Too Well single'ı olan başyapıtını unutamıyor. Şarkının on dakikalık versiyonu, pek çok hayran için çok derinden konuşuyor ve Swift için koruma duygusu uyandırıyor, çünkü şarkının Taylor'ın aktör Jake Gyllenhaal ile ilişkisi hakkında olduğu söyleniyor. Taylor Swift ve Jake Gyllenhall'ın 2010'da üç aylığına çıktıkları bildirildi, ancak Gyllenhaal sonunda eski sevgilisinin şarkısını ele aldı ve şarkının "benimle hiçbir ilgisi olmadığı" konusunda ısrar etti.

"Yönetmen Taylor Swift", Swift'in "All Too Well: The Short Film" adlı başyapıtın gösteriminin ardından bir film yapımcısı olarak yaklaşımını tartışacağının açıklanmasının ardından Twitter'da trend olmaya başladı.

@Tribeca." Bu, internetin yeni başlıkla heyecanlanmasına ve şarkıcının başarılarından duydukları gururu paylaşmalarına neden oldu.

Hayranlar 'Yönetmen Taylor Swift' Hakkında Ne Diyor?

Bir Swift hayranı, "Yönetmen Taylor Swift çok seksi, bu doğru" diye tweet attı.

Başka bir hayran, "Ben de şarkıcı, söz yazarı, yapımcı, yönetmen, fahri doktora sahibi, 11 kez Grammy ödüllü Taylor Swift ile sohbet etmek istiyorum" diye tweet attı.

İLGİLİ: Taylor Swift'in En Yeni Şarkısı, Eski Harry Styles Tarafından Bir Şarkıyla Aynı Ada Sahip

Swift'in 18 Mayıs'ta New York Üniversitesi tarafından fahri güzel sanatlar doktorası ile ödüllendirilmesine atıfta bulunan bir başka Swift hayranı, "Doktor Taylor Swift, Yönetmen Taylor Swift" tweetini attı. "Evet, kimse onun gibi yapmaz."

Başka bir hayran, "'Yönetmen Taylor Swift', 'Doktor Taylor Swift' dünyayı gerçekten yönetiyor" dedi.

"[Şarkıcı], söz yazarı, yapımcı, milf, tanrı, doktor ve yönetmen Taylor Swift," diye paylaştı başka bir hayran, Taylor'ın bir patlamadan uzaklaşırken çekilmiş bir resmini paylaştı.

Başka bir Swift hayranı, "'Yönetmen Taylor Swift' ifadesinin büyük hayranıyım" dedi.

Taylor Swift için Sırada Ne Var?

Taylor Swift, şu anda adı belli olmayan ve tartışmalı yönetmen David O. Russell tarafından yönetilen bir filmde Robert De Niro, Christian Bale, Margot Robie ve Chris Rock ile birlikte oynayacak. Taylor Swift hayranları, birkaç nedenden dolayı üzerinde çalıştığı son filmden o kadar emin değiller; bunlardan biri, David O. Russell'ın 2015'te cinsel taciz iddiaları nedeniyle ara vermesiydi.

Bazı hayranlar Swift'i birçok başarısı ve ünvanı için överken, diğerleri onu müziğinden uzaklaştırmak veya 2019'da Cats'te yer alan şarkıcı için bir aksilik olmak istemiyor. iyi ve eleştirmenler tarafından tarandı.

All Too Well: The Short Film'in başarısına rağmen, Taylor hala oyunculuk endüstrisindeki büyük çıkışını arıyor. Cats'ten önce Taylor, mükemmel bir seçmelere sahip olmasına rağmen, Les Misérables müzikal filmindeki Éponine rolü için reddedildi.

Les Misérables yönetmeni Tom Hooper, "[Taylor], Éponine için oldukça zekice seçmelere katıldı," dedi. "Sonuçta, Taylor Swift'in insanların göz ardı edeceği bir kız olduğuna inanamadım. Bu yüzden, en gurur verici nedenden ötürü bu onun için pek doğru gelmedi."

Swift ayrıca yeniden kaydettiği 1989 şarkısını da yayınladı: 'This Love (Taylor's Version). Şarkı ayrıca Prime Video'daki The Summer I Turned Pretty dizisinin tanıtım fragmanında da yer alıyor.

Kaynak: TheThings

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • Admin

Meta ve TikTok, kadın düşmanı (Cinsiyetçi) yorumlarıyla tanınan etkileyici Andrew Tate'i Facebook ve Instagram'dan yasakladı

AA10Ox7e.img?w=768&h=576&m=6&x=446&y=104

Meta, Andrew Tate'i 4 milyondan fazla takipçisi olduğu Facebook ve Instagram'dan yasakladı.

Meta, Insider'a Tate'in birden fazla politikayı ihlal ettiği için kalıcı olarak yasaklandığını söyledi.

Tate bu yılın başlarında havaya uçtu ve bir hiper-erkeklik ve kadın düşmanlığı markasıyla tanındı.

İnternette kadın düşmanı yorumlar yaptığı bilinen Influencer Andrew Tate, Facebook ve Instagram'dan yasaklandı.

Meta'nın bir sözcüsü Insider'a Tate'in Facebook ve Instagram'dan tehlikeli kuruluşlar ve bireylerle ilgili politikaları ve nefret söylemi politikalarını ihlal ettiği için yasaklandığını söyledi.

Sözcü, Tate'in her iki platformda da bulunmasına izin verilmediğini ve yasağın kalıcı olduğunu söyledi.

Yayınlandığı sırada Insider, Tate'in TikTok hesabının da kaldırıldığını gördü. TikTok, Insider'ın yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Tate'in bir sözcüsü de Insider'ın yorum talebine yanıt vermedi.

Kaynak: Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Siren Eyes Gerçekten Vakit Ayırmaya Değer Bir TikTok Trendi

Stephanie Hui gibi TikTok kullanıcılarının doğum günümden hemen önce siren gözleri denilen boğucu, baştan çıkarıcı göz farı tekniğini gösterdiğini öğrendiğimde, kendim denemek için mükemmel bir fırsata atladım.

Siren gözleri nedir? Gerçek bir tanımdan çok bir havası var: siren gözü hepimizin bildiği ve sevdiği dumanlı göze benzer. Ancak tüm "siren" şeyleri, eskinin boğucu, dişil enerjisini ima ediyor. Bakması hem gizemli hem de büyüleyici.

İsim yeni olsa da Bella Hadid ve Alexa Demie gibi ünlüler yıllardır bu görünümü kullanıyor. Ama odadaki file değinelim: Siren gözlerini, tipik kanatlı liner dumanlı gözünüzden farklı kılan nedir? Makyaj sanatçısı Jenny Patinkin daha önce Allure'a "Dumanlı bir göz o eterik, uçuşan görünüme sahip olmalıdır" dedi. "Ağır renk uygulaması duman değil, kurum gibi görünmesini sağlar."

Bu arada, makyaj sanatçısı Lilly Keys, "Siren gözleri biraz daha dramatik, gözlerin kenarları daha koyu ve daha dar, kedi gözü şekli için dış köşelerde yukarı doğru fırladı" diyor.

AA11jXeV.img?w=768&h=765&m=6&x=256&y=318

Keys, badem şeklindeki gözlere sahip olanların, bu görünümü yeniden yaratma konusunda bir avantajı olduğunu söylüyor, çünkü bu şekil, siren gözlerinin planıdır - kalkık, kedi ve tilki benzeri. Keys, "Makyaj ve stil konusunda kötü bir çağda olduğumuz için" diyor. "Bu gözler içimizdeki karanlık femme'yi kucaklıyor ve takıntıya ilham veriyor." Bu yöntemin göz şeklinizi aynı anda uzattığını, daralttığını ve kaldırdığını ekliyor - örnek olarak Angelina Jolie veya Megan Fox'u düşünün.

Kendiniz denemeniz mi gerekiyor? Başlangıç olarak, Keys, temelin tamamen göz farı ve göz kalemi karıştırmak ve bu kombinasyonu lekeli, keskin, dumanlı bir kedi gözü oluşturmak için kullanmak olduğunu söylüyor. “Daha derin olanları [uygulamadan] önce daima daha açık renklerle başlayın” diye tavsiyede bulunuyor. Bu kahverengi tabanı uygulamak için kabarık bir fırça kullanın, kirpik çizginizde rengin daha fazlasını yoğunlaştırırken, kanadı başlatmak için yukarı ve dışa doğru harmanlayın.

Ardından, sıcak kahverengi veya gri bir göz farı alın, üst kirpik çizgisi boyunca rengi bulaştırın ve geleneksel bir kedi gözü ile yaptığınız gibi karışmaya ve dışarı çıkmaya devam edin. Keys, oraya vardığınızda, "küçük, hafif kabarık bir fırça alın ve eyeliner'ı daha önce oluşturduğunuz gölgeye karıştırın" diyor.

Her şeyi bitirmek için Catrice 20H Ultra Hassas Jel Göz Kalemi gibi keskin ve hassas bir kalem alın ve her şeyi gerçekten yoğunlaştırmak ve keskinleştirmek için üst kirpik çizginizin şeklini takip edin.

AA11jB3q.img?w=768&h=1367&m=6

Kişisel girişimim için, siren gözlere boğucu ama doğal bir yaklaşım için kesinlikle göz farı kullandım… koyu kahverengi jel eyelinerımı iç köşedeki bir kanada bulaştırırken AirPod'larımda biraz Lizzo ile kendimi pompaladım.

Peki, ne bekliyorsun? Aşağıdaki favori göz makyajı ürünlerimizden bazılarıyla boğucu siren göz görünümünü deneyin.

Kaynak: Allure

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • Admin

Donald Trump'ın Elon Musk ve Twitter Hakkında Söylediklerine İnanamıyoruz - Gerçekten ciddi mi?!

AA13z2nY.img?w=720&h=720&m=6&x=197&y=170

Donald Trump'ın Twitter ile çalkantılı ilişkisi yeni bir noktaya ulaştı. Geçen hafta, tartışmalı milyarder Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması ve devralması haberleri bir sürü manşet oldu ve iki kez görevden alınan eski başkan da konuyu tarttı.

Trump'ın Açıklaması

76 yaşındaki Trump, Truth Social (Ocak 2021'de görevden ayrıldıktan sonra kurduğu sosyal ağ sitesi) aracılığıyla şu açıklamayı yaptı: "Twitter'ın artık aklı başında ellerde olduğu ve artık Radikal Sol Deliler tarafından yönetilemeyeceği için çok mutluyum. Trump, “Ülkemizden gerçekten nefret eden manyaklar” yazdı. “Twitter, kendisine çok zarar veren tüm botlardan ve sahte hesaplardan kurtulmak için artık çok çalışmalı. Çok daha küçük ama daha iyi olacak. GERÇEĞİ SEVİYORUM!”

Trump Twitter'a Yeniden Katılacak mı?

Trump, 6 Ocak 2021 Capitol ayaklanmaları ve saldırılarından sonra Twitter'dan yasaklandı ve sosyal medya uygulamasındaki birçok kişi, Musk'ın potansiyel onayı ile yeniden katılıp katılmayacağını ve / veya yeni bir hesap oluşturup oluşturamayacağını merak etmeye devam ediyor. Yazarken, Trump'ın kolu (@realdonaldtrump hala "Twitter'dan kalıcı olarak askıya alındı.

Musk'ın Twitter'ın Geleceği İçin Planları

Reuters'in bildirdiği gibi 51 yaşındaki Musk, Twitter Inc.'i özel olarak almak için Nisan ayında açıklanan 44 milyar dolarlık anlaşmayı kapattı. Dünyanın en zengin adamı platformun sahipliğini aldıktan hemen sonra, CEO Parag Agrawal, CFO Ned Segal, genel danışman Sean Edgett ve Twitter'da uzun süredir hukuk, politika ve güven başkanı olan Vijaya Gadde gibi üst düzey yöneticileri görevden aldı. Gadde'yi kovması, sorumlulukları arasında büyük kullanıcı hesabı kararları vermeyi içerdiğinden (örneğin, Trump'ı kalıcı olarak yasaklamak gibi) dikkate değerdir.

Musk kısa süre önce takipçilerine şunları yazdı: “Twitter'ı almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın medeniyetin geleceği için önemli olmasıdır. ” “Bu yüzden Twitter'ı satın aldım. Kolay olacağı için yapmadım. Daha fazla para kazanmak için yapmadım. Sevdiğim insanlığa yardım etmek için yaptım.”

Musk, Reuters'in yazdığı gibi, "Twitter'ı ele geçirdikten" sonra, "Şirketin yayınlanabilecek içerik konusunda daha az limite sahip olduğunu görme arzusuna açıkça başını sallayarak" "Kuş serbest bırakıldı" diye tweet attı. SpaceX'in kurucusu uzun zamandır İlk Değişikliğe olan sevgisinden bahsetti (ve aynı anda trans karşıtı açıklamalar, Kanye West'e destek, bir mağarada mahsur kalan Taylandlı bir futbol takımını kurtarmaya çalışan İngiliz bir dalgıç için aşağılayıcı göndermeler vb. tweetler attı). ). Axios'un yazdığı gibi, birçok kişi Musk'ın Twitter'ın kontrolünü "Amerika'da ifade özgürlüğü için kaotik bir zamanda" devralacağından endişeli.

Kaynak: SheFinds

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

'Özür Dilemek İçin Artık Çok mu Geç': Elon Musk Twitter Takipçileri İçin Justin Bieber'ı Geçti, İşte Tesla CEO'sunun Önünde Olan Kişi

Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter'ı satın aldığından beri, CEO yerine kendisine "Baş Twit Sorumlusu" ve "Twitter Şikayet Hattı Operatörü" unvanlarını verdi. Musk, 44 milyar dolarlık bir satın almanın ardından sosyal medya platformuna sahip olmanın yanı sıra, çok sayıda takipçisi sayesinde başka bir unvana daha sahip.

AA13Nxb7.img?w=768&h=422&m=6&x=250&y=97&

Ne Oldu: Bu yılın başlarında Musk, Twitter'da 100 milyon takipçiye ulaştı ve sosyal medya platformunda en çok takip edilen altıncı hesap oldu.

Son dört artı ayda Musk, Twitter takipçilerini 114,3 milyona çıkardı ve bu şimdi Musk'ı tüm Twitter'da en çok takip edilen ikinci hesap olarak sıralıyor.

Haziran ayından bu yana Musk, futbol yıldızı Cristiano Ronaldo ve şarkıcılar Rihanna, Katy Perry ve en son Justin Bieber'ı geçti. 113,8 milyon takipçi ile Bieber, takipçiler için üçüncü sırada yer alıyor.

Twitter'da takipçiler açısından Musk'ın önüne geçen tek kişi eski Başkan Barack Obama. Obama'nın Twitter hesabının 133,3 milyon takipçisi var.

Obama'nın hesabı, sırasıyla 27 milyon ve 36 milyon takipçisi olan Başkan Joe Biden ve Biden'ın kişisel hesabı tarafından kullanılan mevcut @POTUS hesabının önemli ölçüde önünde.

Takipçiler tablosunda tırmanabilecek bir kişi eski Başkan Donald Trump. Platformdan uzaklaştırılmadan önce Trump'ın 88.9 milyon takipçisi vardı. Musk, gelecekte Trump'ın Twitter'da memnuniyetle karşılanabileceğini belirtti.

Twitter, ikinci çeyreğin sonunda 237,8 milyon günlük para kazanılabilir aktif kullanıcıya sahipti.

Neden Önemli: Musk, hesabından ilk olarak Haziran 2010'da tweet attı ve CEO'lar arasında en önde gelen tweeter'lardan biri olarak takipçi sayısını önemli ölçüde artırdı.

Musk, 4 Haziran 2010'da "Lütfen önceki tweetleri görmezden gelin, çünkü o benim gibi davranan biriydi :) Bu aslında benim" dedi.

Musk'ın tweet atmayı en sevdiği konular arasında Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) ve CEO'su olduğu iki şirket olan SpaceX var. Diğer favori tweet konuları arasında meme jetonu Dogecoin'i (CRYPTO: DOGE) tartışmak ve memleri paylaşmak yer alıyor.

Musk, 2020'ye 30,4 milyon takipçiyle, 2021'e 41 milyon takipçiyle başladı. Musk, 2022'ye 72,1 milyon takipçiyle başladı.

Normal takipçi büyüme oranıyla Musk, gelecekte Obama'nın sayısını geçebilir. Obama, Musk 100 milyona ulaştığında 132,1 milyon takipçiye sahipti ve Musk'ın 14,3 milyon takipçi kazandığı aynı zamanda takipçisinin 1,2 milyon arttığını gördü.

Haziran ayında Benzinga, Twitter takipçilerine bir anket yaparak Musk'ın 2022'nin sonuna kadar Twitter'da kaç takipçisi olacağını sordu.

Sonuçlar şunlardı:

90 milyon ila 100 milyon: %11,1

100,1 milyon ila 125 milyon: %48,8

125,1 milyon ila 150 milyon: %17,9

150,1 milyon veya daha fazla: %22.2

Kesin olan bir şey var ki, Musk Twitter'da en çok takip edilen kişilerden biri. Her ikisi de Meta Platforms'a (NASDAQ: META) ait olan Facebook ve Instagram gibi diğer sosyal medya platformlarında ünlüler Musk'tan daha üst sıralarda yer alıyor. Bu kısmen Musk'ın bu platformları kullanmamasından kaynaklanıyor olabilir.

Kaynak: Benzinga

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Rapora göre, Elon Musk'ın devralımı o kadar kötü planlanmıştı ki şirket kendi Twitter hesabını kilitledi, bir süre giriş yapamadı

AA141xmy.img?w=768&h=576&m=6&x=429&y=122

Elon Musk'ın Twitter'ın sahibi olarak ilk haftaları tartışmalara ve sitede yapılan değişikliklere saplandı.

Platformer'ın bildirdiğine göre, kaotik geçiş sırasında resmi @Twitter hesabı için giriş bilgileri paylaşılmadı.

Platformer'a göre Twitter personeli, şirketin kendi sosyal hesabına 12 gün süreyle erişime kapatıldı.

Platformer'ın haberine göre, Elon Musk'ın kaotik Twitter devralması sırasında şirketin resmi hesabının giriş bilgileri yeni liderlerle paylaşılmadı.

Sosyal medya şirketinin 44 milyar dolarlık satın alımı, hem çalışanlara hem de uzmanlara göre, toplu işten çıkarmaların bazı durumlarda tersine çevrildiği ve çalışanların çalışma durumları hakkında "belirsizlik içinde" bırakıldığı raporlarıyla düzensiz hale geldi.

Kaynaklar, bir haber bülteni olan Platformer'a The Verge'in eski editörü Casey Newton'a, resmi @Twitter sosyal hesabının giriş bilgilerinin, mücadelede kaybolan ayrıntılar arasında olduğunu söyledi.

Platformer, hesabın 13 Ekim'den beri yayınlanmamasına rağmen, Twitter ekibinin hesabına yaklaşık 12 gün sonra nihayet Çarşamba günü eriştiğini bildirdi.

Musk'ın sosyal medya platformunu satın alması, iki hafta önce tamamlanan satın almayla sonuçlanan aylardır tartışmalara neden oldu. O zamandan beri, reklamverenler ve etkili kullanıcılar, artan nefret söylemi ve kullanıcı deneyimindeki değişikliklerle ilgili endişeleri gerekçe göstererek platformdan ayrılıyor.

Twitter'da yapılan son tutarsız değişiklikler arasında - geri alınan işten çıkarmalar da dahil olmak üzere - Musk ayrıca parodi hesaplar hakkında yeni kurallar uyguladı ve 8 dolarlık bir Twitter Blue aboneliğinin kullanıcılara bir doğrulama rozeti verip vermeyeceği konusunda ileri geri gidip geldi - bu özellik bugün askıya alındı - ve gri bir "resmi" kontrolün eski doğrulama sisteminin yerini alıp almayacağı.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.