Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bir drone'dan (İHA'dan) nasıl saklanmalı – gözetleme çağında ince 'saklanma' sanatı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bir drone'dan (İHA'dan) nasıl saklanılır – gözetleme çağında ince 'saklanma' sanatı

Her boyutta insansız hava araçları, çevre savunucuları tarafından ormansızlaşmayı izlemek için, korumacılar tarafından kaçak avcıları izlemek için ve gazeteciler ve aktivistler tarafından büyük protestoları belgelemek için kullanılıyor. Toplumsal hareketleri ve insansız hava araçlarını inceleyen bir siyaset sosyoloğu olarak, yeni kitabım “İyi İnsansız Hava Aracı”nda çok çeşitli şiddet içermeyen ve toplum yanlısı drone kullanımlarını belgeliyorum. Bu çabaların gözetimi demokratikleştirme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyorum.

AAQY3LW.img?w=768&h=424&m=6

Ancak İç Güvenlik Bakanlığı, protestoları izlemek için ABD-Meksika sınırından büyük, sabit kanatlı insansız hava araçlarını yeniden yönlendirdiğinde ve kasabalar insanları ateş için test etmek için insansız hava araçları kullanmayı denediğinde, gökyüzünde kaç tane göz olduğunu düşünmenin ve kaç tane göz olduğunu düşünmenin zamanı geldi. İstenmeyen hava gözetimi nasıl önlenir. Neredeyse herkesin erişebileceği bir yol, nasıl basitçe gözden kaybolacağını öğrenmektir.

kalabalık gökyüzü

Son on yılda, halkın drone kullanımında bir patlama oldu - günlük teknolojiye sahip sıradan insanlar ilginç şeyler yapıyor. İHA'lar zaten kalabalık olan hava sahasına girerken, Federal Havacılık İdaresi yanıt vermekte zorlanıyor. Yakın gelecekte, sürekli büyüyen bir sosyal, politik ve ekonomik aktör kadrosu tarafından uçan bu cihazlardan daha da fazlasını görmesi muhtemeldir.

AAQXZk0.img?w=768&h=512&m=6

Nasıl kaybolunur

Bir drone'dan saklanmak için yapabileceğiniz ilk şey, doğal ve yapılı çevreden yararlanmaktır. Yerel polis tarafından kullanılanlar gibi daha küçük cihazlar şiddetli rüzgarlarda, yoğun sislerde ve şiddetli yağmurlarda uçmakta zorlandığından, kötü havayı beklemek mümkündür.

Ağaçlar, duvarlar, girintiler ve tüneller hava durumundan daha güvenilirdir ve İç Güvenlik Bakanlığı tarafından kullanılan yüksekten uçan insansız hava araçlarından korunma sağlar.

Yapabileceğiniz ikinci şey, dijital ayak izlerinizi en aza indirmektir. Konumunuzu ortaya çıkarabilecek dijital imzaları olduğundan, cep telefonları veya GPS sistemleri gibi kablosuz cihazları kullanmaktan kaçınmak akıllıca olur. Bu, insansız hava araçlarından kaçınmak için kullanışlıdır, ancak diğer mahremiyeti istila eden teknolojilerden kaçınmak için de önemlidir.

Yapabileceğiniz üçüncü şey, bir dronun kafasını karıştırmak. Aynaları yere yerleştirmek, kırık camların üzerinde durmak ve ayrıntılı başlıklar, makine tarafından okunabilen battaniyeler veya sensörlü ceketler giymek, bir dronun gördüğü görüntüyü bozabilir ve bozabilir.

Mankenler ve diğer taklit biçimleri, hem yerleşik sensörleri hem de drone'nun video ve sensör beslemelerini izlemekle görevli analistleri karıştırabilir.

Kızılötesi sensörlerle donatılmış insansız hava araçları, manken hilesini tam olarak görecek, ancak vücudun sıcaklığını maskeleyen taktiklerle karıştırılıyor. Örneğin, bir uzay battaniyesi, vücudun sıcaklığına uygun bir bina veya kaldırım havalandırma havalandırması gibi bir alanda saklanacağı gibi, vücudun ısısının önemli bir miktarını maskeleyecektir.

Kendinizi drone gözetiminden korumak için yapabileceğiniz dördüncü ve en pratik şey, kılık değiştirmektir. Kitlesel gözetimin büyümesi, kişinin kimliğini maskelemeye yönelik yaratıcı deneylerde bir patlamaya yol açtı. Ancak en akıllı fikirlerden bazıları kesinlikle eski usul ve düşük teknolojilidir. Giysiler ilk tercih çünkü şapkalar, gözlükler, maskeler ve eşarplar drone tabanlı yüz tanıma yazılımlarını karıştırmak için uzun bir yol kat ediyor.

Yürüyüşünüz parmak iziniz kadar benzersizdir. Yürüme tanıma yazılımı geliştikçe, yürüteç tanımlamada kullanılan kilit noktaların maskelenmesi de önemli olacaktır. En iyi tepki topallamayı etkilemek, küçük bir bacak desteği kullanmak veya aşırı bol giysiler giymek olabilir.

Sanatçılar ve bilim adamları, bu yaklaşımları bir adım öteye taşıyarak, sahibinin ısı imzasını korumayı ve yüz tanıma yazılımını karıştırmayı amaçlayan bir kapüşonlu sargı ve yüz tanıma sistemlerini engellemeyi amaçlayan gözlükler geliştirdiler.

Şemsiyeyi el altında bulundurun

Bu yenilikler çekici, ancak şemsiyeler bu listedeki en yaygın ve sağlam taktik olabilir. Uygun fiyatlı, taşıması kolay, etrafta görülmesi zor ve aceleyle atılabilirler. Ayrıca, isterseniz yüksek teknolojili bir tane inşa edebilirsiniz.

Mahremiyete daha az dayatılan, kolluk kuvvetlerinin küçük quadcopter kullanmadığı ve İç Güvenlik Bakanlığı'nın protestocuları gözetlemek için büyük Predator insansız hava araçlarını yeniden yerleştirmediği bir dünyada yaşamak güzel olurdu. Ve dünyanın bazı bölgelerindeki insanlar için, bir insansız hava aracının sesini yaklaşan füze ateşi ile ilişkilendirmemek güzel olurdu. Ama o gözler gökyüzünde olduğuna göre, nasıl saklanacağını bilmek güzel.

Kaynak: The Conversation

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Bir drone'dan (İHA'dan) nasıl saklanmalı – gözetleme çağında ince 'saklanma' sanatı

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.