Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

EMPERYAL MİLLİYETÇİLER


tekturk

Önerilen İletiler

Son günlerde yüksek tirajlı gazete ve yüksek ratingli televizyonlarda, popüler yazarların son günlerdeki en rağbet gören konusu ülkemizdeki milliyetçililik akımındaki yükselme. Ne ilginçtir ki kendilerini demokrat ve modern ilan eden bu yazarların hepsi ağız birliği edercesine bu akımdan sakınmak gerektiğini söylerken, eğer AB yolundan ayrılırsak başımıza gelmeyenin kalmayacağını hep bir ağızdan söylüyorlar. Diğer yandan da son yapılan yoklamalarda toplumun % 50 sinin, AB için olumlu düşündüğünü iddia ederek, siyasi partilere akıl veriyorlar. AB yolundan ayrılırsanız kalan % 50 yi paylaşırsınız diye. Bu gelişmeleri izlerken dikkatten kaçan iki önemli nokta var.

Bunlardan birincisi, mevcut düzenin siyasi partileri sol yada sağ ayırt etmeksizin acaba neden son günlerde milliyetçilik ipine sarıldılar ? İkinci soru ise mevcut düzenin yazarları bu gelişmeden niye rahatsız olmuş görünüyorlar ?

Birinci sorunun cevabını şöyle verebiliriz. Emperyalizmin mevcut düzen partileri yolu ile son 20 yıldır Türk toplumuna enjekte ettiği AB rüyasının, toplum üzerindeki uyuşturucu etkisi, artık etki göstermez oldu. Burada dikkatli olmak gerekli. Doğu Perinçek'ten, Devlet Bahçeli'ye, Deniz Baykal'dan Mehmet Ağar'a tüm liderlerin yapıştığı milliyetçilik ipi Atatürk milliyetçiliği ile ilgisi olmayan bir milliyetçilik anlayışı. Bu milliyetçilik, sadece maske. Emperyalistlerin, AB rüyasının azalan etkisi üzerine, ülkemizin emperyalist rotadan çıkmaması için Türk toplumu için yeni pazarladıkları bir önlem sadece. Bunu nereden anladın derseniz, bizim emperyal milliyetçiler Atatürk'ün adını bir türlü ağızlarına yakıştıramıyorlar. Hepsi Necip Fazıl'ın, Nazım Hikmet'in şiirlerini dillerinden, kürsülerinden düşürmüyorlar da Atatürk'ün onlar için söylediği binlerce sözden birisini dile getirmeye dahi cesaret edemiyorlar. Onların milliyetçiliğinde Atatürk'ün yeri yok.

İkinci sorunun cevabı ise meşhur ölümü gösterip hastalığa razı etme oyunu sadece. Sonuçta toplumu AB li emperyal milliyetçiliğe razı edecekler, Atatürk milliyetçiliğine değil.

Allah korusun, Atatürk'ün ne işi var, şimdi sırası mı.Değerli arkadaşlar, şimdi anladınız mı son günlerde şimdi neden herkesin milliyetçi kesildiğini.

Selam ve saygılarımla....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Turk mıllıyetcılıgı ortacag kalıntılarını temızleme tukıyeyı agalıktan beylıkten asıret reıslıgınden seyhlıkten kurtamaktır.emperyalızmden ve ortacagdan kurtulmaktır.turk mıllıyetcılıgının yaptıgı ıs devrımdır.emperyalızme karsı olmak devrımcı olmaktır.eger devrımcılık yoksa mıllıyeetcılıkte yoktur.devrımcılıkle mıllıyetcılık bırbırınden ayrılamaz.mılıyetcılık bugun devrımcılıkten vazgecemez.emperyalızmle mucadlede en ateslı doneme gırıldı.ortacag karanlıgından kurtulma savası bıtmedı.bu durumda devrımcılıkte bıtmedı.

mıllıyetcılık bugun abd ve ab nın karsısında dık durmak akp nın mafya tarıkat rejmıne son vermek tarıkatları bıtırmek kısaca kemalıst devrımı yapmak zorundadır.mıllıyetcılık sadece devrımcı olmaktır.devrımcılıkte cagımızda emperyalızme karsı mıletı savunmaktır mıllıcılıktır.

kısaca devrımcılık yoksa mıllıyetcılıkte yoktur.mıllıyetcılık yoksa devrımcılıkte yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.