Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İş Dünyasından En Son Haberler / Bilgiler (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 361
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

Jeff Bezos para vermenin 'zor' olduğundan şikayet ederken Eski Eşi (Boşanmış) MacKenzie Scott 2 milyar dolar daha bağışladı

MacKenzie Scott, eski sevgilisi Jeff Bezos'un 124 milyar dolarlık servetini bağışlamak için mücadele ettiğini açıkladığı gün, çeşitli amaçlara yaklaşık 2 milyar dolar bağışladığını açıkladı.

AA13cNWp.img?w=768&h=573&m=6&x=160&y=146

Pazartesi günü Scott, bir Medium blog gönderisinde "yetersiz hizmet alan topluluklardan insanların seslerini ve fırsatlarını destekleyen 343 kuruluşa 1.990.800.000 $ dağıttığını" paylaştı.

"Seçtiğimiz fonlar, bu bağış döngüsündeki diğer kar amacı gütmeyen kuruluşları ve onlardan önceki 1.200'den fazla alıcıyı seçerken yaptığımız gibi, ele aldıkları konularda deneyimli ekipler arıyor. Yakında yayınlayacağımız veritabanında, kendi ekipleri tarafından sağlanan bilgiler ve kendi sözleriyle görev açıklamaları ile bunlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. ekibinin yardımı.

Dahil edilen fonlardan bazıları Amerikan Engelliler Derneği, Big Brothers Big Sisters of America, Freedom Prep Charter Schools ve çok daha fazlasıdır.

Duyuru, Bezos'un yeni eşi Lauren Sánchez ile birlikte CNN ile yaptığı röportajda "bu parayı verebilmek için kapasite geliştirdiklerini" söylemesiyle aynı zamana denk geldi.

Bezos, "Zor kısım, bunun kaldıraçlı bir şekilde nasıl yapılacağını bulmaktır" dedi. “Amazon'u kurmak kolay olmadı. Çok sıkı çalışma ve çok akıllı takım arkadaşları gerekti. Ve ben - ve Lauren'in bulgusu - hayırseverliğin çok benzer olduğunu buluyorum. Kolay değil. Çok zor."

Scott'ın son bağışlarının ifşası, New York Times'ın Amazon'un cihaz organizasyonu, perakende bölümü ve insan kaynaklarından 10.000 kadar çalışanı işten çıkarmayı planladığını bildiren raporuyla aynı zamana denk geldi.

2019'da boşandıklarını duyurduklarında Bezos'la 25 yıldır evli olan Scott, nadiren halkın karşısına çıkıyor veya röportajlar yapıyor, ancak Orta sayfasında altı ayda bir hayırseverlik güncellemeleri - bunun gibi - sunuyor.

Scott ve Bezos'un boşandığı sırada, Forbes'e göre, ona "Amazon'da o sırada 38,3 milyar dolar değerinde yüzde dört hisse" veren bir anlaşmaya vardılar.

Yayın ayrıca, Bezos'un yaşamı boyunca hayırsever amaçlara 2,4 milyar dolardan fazla bağışta bulunmasına rağmen, Scott'ın "iki yıldan biraz daha uzun bir süre içinde ondan beş kat daha fazlasını - 12,8 milyar dolar - bağışladığını" kaydetti.

Kaynak: The Independent

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amazon'un Sahibi Jeff Bezos, Amerikalılara 'Büyük parça alışverişleri yapmayın' dediği için çok büyük tepki aldı

Milyarder Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, enflasyonla mücadele eden Amerikalılara önümüzdeki aylarda olası bir ekonomik gerileme potansiyeli nedeniyle ev ve araba gibi büyük satın almalar yapmamalarını tavsiye ettikten sonra tepkiyle karşı karşıya.

AA149mGA.img?w=768&h=437&m=6&x=148&y=110

CNN Business ile yaptığı bir röportajda Bezos, Amerikalılara ekonomik koşulların kötüleşmesi durumunda 2023'e doğru olası bir sıkıntıdan kaçınmak için bir miktar para biriktirmelerini tavsiye etti.

“Masadan biraz risk al. Sadece biraz risk azaltma fark yaratabilir" dedi. "Büyük ekran bir TV almayı düşünüyorsanız, belki yavaşlatın, o parayı saklayın, ne olacağını görün." Ayrıca yeni araba almama tavsiyesinde bulundu. , ev aletleri ve evler.

Geçen ay Bay Bezos, Amerikalıların olası gerilemeden önce "kapakları kapatmaya" hazırlanmalarını önerdi, ancak tavsiyesi herkes tarafından pek iyi karşılanmadı.

The Detroit Free Press'ten Phoebe Wall Howard, "ulusumuzun en önemli ekonomik itici güçlerinden biri olan otomobil endüstrisinin 3 yıldır tedarik zinciri cehennemiyle mücadele ettiğine" dikkat çekti.

"Jeff Bezos, CNN 11/15'e insanların araba satın almayı ertelemesi gerektiğini söyledi. Not: Amazon, Ford, Toyota, VW, Nissan'ı içeren otomobil kampanyalarında uzmanlaşmıştır" diye yazdı.

Bir teknoloji muhabiri olan Mike Elgan, Bay Bezos'un Amerikalılara satın almayı ertelediğini önerdiği öğelerin - özellikle arabalar ve evler - Amazon'da satın alamayacağınız birkaç üründen bazıları olduğuna dikkat çekti.

"Bezos, insanları yeni arabalar, televizyonlar ve ev aletleri gibi pahalı ürünler için harcamaları ertelemeye çağırdı" diye yazdı. "ÇEVİRİ: 'Bezos, Amazon'da satın alınacak paradan tasarruf etmek için insanları Amazon'da satın almadıkları ürünler için harcamalarını ertelemeye çağırdı.'"

Bay Bezos tavsiyesini, Amazon'un çoğu Alexa, perakende ve insan kaynakları bölümlerinden olmak üzere yaklaşık 10.000 çalışanını işten çıkarmayı planladığını ve bunun şirketin tarihindeki en büyük toplu işten çıkarmalardan biri olduğunu iddia eden bir New York Times raporunun hemen ardından verdi.

Tavsiye aynı zamanda ABD'de Kara Cuma ve Siber Pazartesi'den sadece bir hafta önce geliyor; bu süre zarfında alışveriş yapanlar büyük olasılıkla Amazon'u tatil fırsatları ve indirimli fiyatlı büyük bilet satın alımları aramaya akıtacak. Amerikalıların Black Friday alışverişlerini geri çekmelerini önermedi.

Kara Cuma, Bay Bezos için karlı bir günden daha fazlası olacak – aynı zamanda şirket tarihindeki en büyük grev ve protestoyla karşı karşıya kalacak. 15 ülkedeki Amazon işçileri Brezilya, Meksika, ABD, İngiltere, İspanya, Fransa, Belçika, Almanya, Lüksemburg, İtalya, Polonya, Hindistan, Bangladeş, Filipinler ve Avustralya'da koordineli grevler planlıyor.

Grevdeki işçiler, işgücü örgütlenmesine daha iyi erişim, daha iyi ücret, doğaçlama Covid-19 korumaları, şirket için azaltılmış karbon ayak izi ve Ring kameralar gibi Amazon gözetim cihazlarının kapatılmasını talep ediyor.

Kaynak: The Independent

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

FTX hacker'ı yaklaşık 288 milyon dolarlık bir ether biriktirdi ve şu anda tokenin en büyük 35. sahibi.

AANYPY3.img?w=768&h=384&m=6

FTX korsanı, kabaca 288 milyon dolar değerinde Ether biriktirdi.
Kimliği belirsiz yağmacının, dünyanın en büyük ikinci kripto parası için stablecoin takas ettiği bildirildi.

En son ether nakliyesi, bilgisayar korsanını dünyadaki en büyük 35. token sahibi yapıyor.

Borsa çökerken FTX'e baskın düzenleyen kötü şöhretli kripto korsanı, şu anda dünyanın en büyük 35. ethereum token yığınına sahip.

Bloomberg'in bir raporuna göre, kimliği belirsiz yağmacının Salı günü 49 milyon dolar değerinde stablecoin'i ether ile takas ettiği ve piyasa değerine göre elindeki ikinci en büyük kripto parayı önemli ölçüde artırdığı bildirildi. Bilgisayar korsanının eter taşıması şu anda 288 milyon dolar değerinde kabaca 228.525 token tutarında.

Hareket, Sam Bankman-Fried'in kripto borsasının geçen Cuma günü iflas başvurusunda bulunmasıyla geldi ve birçok cüzdan sahibi, hala piyasada sıkışıp kalan fonları geri alıp alamayacaklarını merak etti.

Şimdiye kadar, yaklaşık 663 milyon dolarlık kripto token FTX'ten ayrıldı ve muhtemelen toplam tasfiyenin tahmini 477 milyon doları çalındı. Bloomberg, para çekme işlemlerinin geri kalanının FTX tarafından barındırılan güvenli bir depoya taşındığını söyledi.

İsimsiz bilgisayar korsanı, Kraken'in kripto borsasını kullanarak fonların bir kısmını taşıyarak polisin dikkatini çekti ve konuyla ilgili bir soruşturma başlattı.

Kaynak: Markets Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Jeff Bezos, servetinin çoğunu bağışlama sözü verdikten sonra evsizlikle mücadele eden 40 gruba toplam 123 milyon dolar bağışladı

AA14vrxa.img?w=768&h=512&m=6&x=357&y=152

Jeff Bezos, ABD'de evsizlikle mücadele eden bir dizi gruba 123 milyon dolar bağışlıyor.

Milyarder, 40 kuruluşa 600.000 ila 5 milyon dolar bağışta bulundu.

Eski eşi MacKenzie Scott da 55 milyon dolar değerinde malikane bağışlayarak konut gruplarını destekledi.

Jeff Bezos, ABD'de evsizlikle mücadele eden 40 hayır kurumuna toplam 123 milyon dolar bağışlayacağını açıkladı.

Bağışlar, evsiz Amerikalılara yardım etmek için 2 milyar dolarlık bir taahhüt olan Bezos 1. Gün Aileler Fonu'nun bir parçasını oluşturuyor.

Bloomberg'in Milyarderler Listesi'nde dünyanın en zengin dördüncü kişisi olarak gösterilen Bezos, Salı günü bir Instagram gönderisiyle haberi yayınladı.

Hibelerin alıcılarının 26 eyalet ve Porto Riko'yu kapsadığını açıklayan bir basın açıklamasında daha fazla bilgi sağlandı.

En yüksek miktar olan 5 milyon dolarlık bağışlar, The Salvation Army, PATH ve Housing First, Inc. dahil olmak üzere çeşitli hayır kurumlarına taahhüt edildi. 600.000 $ 'lık daha küçük bağışlar, H.O.M.E. A.Ş.

Basın açıklamasına göre hibe verilen diğer gruplar arasında Homeless Alliance, Samish Indian Nation ve LA Family Housing yer alıyor.

Bezos, Instagram gönderisinde "Bu grupları desteklemekten onur duyuyorum" dedi.

Bezos temsilcileri, Insider'ın yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Milyarderin 2018'de kurduğu Bezos 1. Gün Aile Fonu, toplam değeri 521 milyon doları aşan 170 hibe dağıttı.

Bezos, 14 Kasım'da ortağı Lauren Sánchez ile birlikte bir CNN röportajında, servetinin çoğunu - tahminen 124 milyar doları - iklim kriziyle mücadele etmek ve insanlığı birleştirebilecek insanları desteklemek için bağışlamaya söz verdiğini söyledi.

Bezos'un duyurusunun ardından eski eşi MacKenzie Scott, blog gönderisinde son yedi ayda yetersiz hizmet alan topluluklardan insanları destekleyen 343 kuruluşa yaklaşık 2 milyar dolar bağışladığını yazdı. Sonuç olarak Scott, Bağış Sözü'nü imzaladığı 2019'dan bu yana servetinin en az 14,5 milyar dolarını bağışladı. Rehin, bir kişinin servetinin çoğunu hayır kurumlarına bağışlama taahhüdünü işaret eder.

Bezos gibi Scott da barınma yardım kuruluşlarına katkıda bulundu. Eylül ayında California Community Foundation'a 55 milyon dolar değerinde iki Beverly Hills malikanesi verdi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Çin'in yükselişine yön veren eski Devlet Başkanı Jiang Zemin öldü

PEKİN (AA) - Ordunun 1989'da Tiananmen Meydanı'ndaki demokrasi yanlısı protestoları ezmesinin ardından Çin'i tecritten kurtaran ve on yıllık hızlı bir büyümeye yol açan ekonomik reformları destekleyen eski Başkan Jiang Zemin Çarşamba günü öldü. 96 yaşındaydı.

AA14IY0I.img?w=768&h=534&m=6&x=338&y=198

Devlet televizyonu ve resmi Xinhua Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Jiang, eski bir belediye başkanı ve Komünist Parti sekreteri olduğu Şangay'da lösemi ve çoklu organ yetmezliğinden öldü.

1989 kargaşasından sonra bölünmüş bir Komünist Partiye liderlik etmek için sürpriz bir seçim olan Jiang, Çin'i, pazar odaklı reformların yeniden canlanması, Hong Kong'un 1997'de İngiliz yönetiminden dönüşü ve Pekin'in Dünya Ticaret Örgütü'ne girmesi de dahil olmak üzere tarih yazan değişikliklerle gördü. 2001.

AA14J95A.img?w=768&h=586&m=6&x=272&y=158

Çin dışa açılırken bile, Jiang hükümeti muhalefeti ortadan kaldırdı. İnsan hakları, işçi ve demokrasi yanlısı aktivistleri hapse attı ve iktidar partisinin kendi iktidar tekeline bir tehdit olarak gördüğü Falun Gong ruhani hareketini yasakladı.

Jiang, 2004 yılında son resmi unvanından vazgeçti, ancak 2012'de iktidara gelen mevcut Başkan Xi Jinping'in yükselişine yol açan çekişmenin perde arkasında bir güç olarak kaldı.

Xi, siyasi kontrolü sıkılaştırdı, Çin'in kalan küçük muhalefetini ezdi ve devlet endüstrisinin hakimiyetini yeniden sağladı.

Jiang'ın, en azından 1980'lerden bu yana Çin'in en güçlü figürü olan Xi'nin geleneği bozduğu ve kendisini üçüncü bir beş yıllık lider olarak ödüllendirdiği Ekim ayında iktidar partisi kongresini kaçırdıktan sonra, Jiang'ın sağlığının kötüye gittiğine dair söylentiler yayıldı.

Jiang, 1989'da partiyi ve ulusu bir araya getirmek için dönemin önde gelen lider lideri Deng Xiaoping tarafından askere alındığında Şangay parti lideri olarak emekli olmanın eşiğindeydi. Öğrencilerin önderliğindeki Tiananmen Meydanı protestocularına duyduğu sempati nedeniyle Deng tarafından görevden alınan ve 2005 yılındaki ölümüne kadar ev hapsinde tutulan Zhao Ziyang'ın yerini aldı.

Çin'in en güçlü makamı olan parti genel sekreterliği yaptığı 13 yılda Jiang, kapitalistleri iktidar partisine davet ederek ve Çin'in DTÖ'ye katılmasının ardından yabancı yatırımı çekerek ülkenin ekonomik güce yükselişine rehberlik etti. Çin, Almanya'yı ve ardından Japonya'yı geçerek ABD'den sonra en büyük ikinci ekonomi oldu.

Jiang, daha önceki bir teklifte başarısız olduktan sonra 2008 Yaz Olimpiyatlarının yeri olarak Pekin seçildiğinde siyasi bir ödül aldı.

Eski bir sabun fabrikası müdürü olan Jiang, 2002 yılında parti liderliği görevini ertesi yıl törensel cumhurbaşkanı unvanını da alacak olan Hu Jintao'ya devrederek, kariyerini komünist dönemin ilk sıralı ardılıyla tamamladı.

Jiang, partinin askeri kanadı olan 2 milyon üyeli Halk Kurtuluş Ordusu'nu kontrol eden Merkez Askeri Komisyonun başkanı olarak kalarak nüfuzunu korumaya çalıştı. Hükümeti bölebileceği yönündeki şikayetler üzerine 2004 yılında bu görevinden vazgeçti.

Jiang, görevden ayrıldıktan sonra bile, himayesindekiler ağı aracılığıyla terfiler üzerinde etkiye sahipti.

Deng'in bir sonraki lider olarak Hu'yu seçmesinden ve Jiang'ın kendi halefini kurmasını engellemesinden dolayı hayal kırıklığına uğradığı söylendi. Ancak Xi 2012'de lider olduğunda, Jiang'ın partinin yedi üyeli Daimi Komitesine (Çin'in iç güç çemberi) müttefikler yükseltmede başarılı olduğu düşünülüyordu.

Büyük boy gözlüklerle şişman ve baykuş gibi olan Jiang, daha çekingen halefleri Hu ve Xi'nin aksine, piyano çalan ve şarkı söylemekten zevk alan coşkulu bir figürdü.

İngilizceyi durdursa da coşkuyla konuşuyordu ve yabancı ziyaretçiler için Gettysburg Adresini ezberden okuyordu. İngiltere'ye yaptığı bir ziyarette, Kraliçe II. Elizabeth'i karaoke söylemeye ikna etmeye çalıştı.

Jiang, kamuoyunun gözünden kaybolmuştu ve en son, partinin iktidardaki 70. yıl dönümünü kutlayan 2019 askeri geçit töreninde Pekin'in Tiananmen Kapısı'nın tepesinde mevcut ve eski liderlerle birlikte halkın karşısına çıktı.

Jiang, 17 Ağustos 1926'da zengin doğu şehri Yangzhou'da doğdu. Resmi biyografiler, ailesinin orta sınıf geçmişini önemsiz gösteriyor, bunun yerine 1939'da savaşta öldürülen erken bir devrimci olan amcası ve üvey babası Jiang Shangqing'i vurguluyor.

Jiang, 1947'de Şangay'daki Jiaotong Üniversitesi'nin elektrikli makine bölümünden mezun olduktan sonra, bir gıda fabrikasında, ardından sabun yapımında ve Çin'in en büyük otomobil fabrikasında çalışarak devlet kontrolündeki endüstrilerde ilerledi.

Birçok teknokrat yetkili gibi, Jiang da aşırı radikal 1966-76 Kültür Devrimi'nin bir bölümünü çiftlik işçisi olarak geçirdi. Kariyer yükselişi yeniden başladı ve 1983'te, o zamanlar hükümetin yabancı yatırımı davet ederek canlandırmayı umduğu kilit ama geri kalmış bir sektör olan elektronik endüstrisinin bakanı oldu.

1985-89'da Şanghay belediye başkanı olan Jiang, yeni bir tür dışa dönük Çinli liderin temsilcisi olarak yabancı ziyaretçileri etkiledi.

Sert bir siyasi savaşçı olan Jiang, lider olarak görevinin kısa süreceğine dair tahminlere meydan okudu. Kendi "Şanghay fraksiyonunun" üyelerini terfi ettirerek ve askeriyeye harcamalarda yıllık çift haneli yüzde artışları vererek gücünü pekiştirdi.

Baskıların ardından Pekin'den kaçan yabancı liderler ve CEO'lar geri dönmeye ikna edildi.

Deng, Tiananmen baskısının ardından muhafazakar muhalefet karşısında piyasa tarzı reformun yeniden canlandırılması için baskı yapmak üzere 1992'de emeklilikten çıktığında, Jiang onu takip etti.

1990'ların sonlarında devlet endüstrisinden 40 milyona kadar istihdamı azaltan sancılı değişiklikleri zorlayan partinin 3 numaralı lideri Başbakan Zhu Rongji'yi destekledi.

Zhu, Çin şehirlerini yüksek katlı ormanlara dönüştüren ve ekonomik büyümeyi hızlandıran bir inşaat patlamasını ateşleyerek kentsel konutların özelleştirilmesini başlattı.

12 yıllık müzakerelerin ve Zhu'nun Clinton yönetiminin desteği için lobi yapmak üzere Washington'a yaptığı uçuşun ardından Çin, 2001 yılında DTÖ'ye katılarak yabancı yatırım için bir mıknatıs olma konumunu pekiştirdi.

Halkın güler yüzlü imajına rağmen Jiang, iktidar partisinin gücüne yönelik meydan okumalarla ciddi şekilde mücadele etti.

En yüksek profilli hedefi, 90'ların başında kurulmuş bir meditasyon grubu olan Falun Gong'du. Çinli liderler, askeri yetkililer de dahil olmak üzere on binlerce takipçiyi çekme yeteneği karşısında ürktüler.

Çin yasalarının izin verdiği bir hareketle muhalefette bir Çin Demokrasi Partisi kurmaya çalışan aktivistler, yıkıcılık suçlamasıyla 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Jiang, haleflerinin yoğun sosyal denetimleri haklı çıkarmak için kullandıkları bir ifadeyle, "Her şeyden önce istikrar," diye emretti.

1 Temmuz 1997'de, 150 yıllık Avrupa sömürgeciliğinin sonunu simgeleyen Hong Kong'un dönüşüne başkanlık etmek, Britanya Prensi Charles'ın yanında duran Jiang'a düştü. Yakındaki Portekiz bölgesi Macao, 1999'da Çin'e iade edildi.

Hong Kong'a özerklik sözü verildi ve anakara şirketlerinin yurt dışına çıkması için bir sıçrama tahtası oldu. Bu arada Jiang, Pekin'in kendi topraklarının bir parçası olduğunu söylediği özerk ada Tayvan ile baskıya başvurdu.

Tayvan'ın 1996'daki ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Jiang hükümeti, yakındaki nakliye yollarına füzeler atarak seçmenlerin gözünü korkutmaya çalıştı. Amerika Birleşik Devletleri, bir destek gösterisi olarak bölgeye savaş gemileri göndererek yanıt verdi.

Aynı zamanda, anakara ile Tayvan arasındaki ticaret yılda milyarlarca dolara ulaştı.

Kırsal bölge sakinlerinin şehirlerdeki fabrika işlerine göç etmesi, ekonominin yedi kat büyümesi ve kentsel gelirlerin neredeyse aynı oranda artmasıyla Çin'in ekonomik patlaması toplumu kazananlar ve kaybedenler olarak ikiye ayırdı.

Bir zamanlar ender görülen protestolar, milyonların devlet işini kaybetmesiyle ve çiftçilerin artan vergi ve harçlardan şikayet etmesiyle yayıldı. Boşanma oranları tırmandı. Yolsuzluk gelişti.

Jiang'ın oğullarından biri olan Jiang Mianheng, 1990'ların sonunda bir telekomünikasyon anlaşmacısı ve daha sonra telefon şirketi China Netcom Co.'nun başkanı olarak tartışmalara yol açtı.

Eleştirmenler, onu, parti liderlerinin çocuklarına karşı ortak bir şikayet olarak, kariyerini ilerletmek için babasının statüsünü kötüye kullanmakla suçladı.

Doktora derecesine sahip Jiang Mianheng. Drexel Üniversitesi'nden Dr.

Jiang, devlet endüstrilerinden sorumlu devlet bürokrasilerinde çalışan iki oğlu ve eşi Wang Yeping tarafından hayatta kaldı.

Kaynak: AP

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Mark Cuban, 8 Bin Dolarla Bir Teknoloji Şirketi Kurduğunu, Onu 5.7 Milyar Dolara Sattığını ve Dallas Mavericks'i Satın Aldığını Açıkladı

Mark Cuban bir keresinde 8 Bin doları nasıl 5,7 milyar dolara çevirdiğini ve Dallas Mavericks'i 285 milyon dolara nasıl satın aldığını açıklamıştı.

AA15bjYf.img?w=620&h=517&m=6&x=264&y=75&

İyi bir takım sahibine sahip olmak, bir takımın NBA'de başarılı olması için çok önemlidir. Şu anda ligde 30 takım var ama her takımın iyi bir sahibi yok. Şu anda NBA'e en çok yatırım yapan takım sahiplerinden biri Mark Cuban'dan başkası değil.

Cuban, Mavericks'i 20 yılı aşkın süredir yönetiyor. Cuban'ın en büyük artısı, takımının önemli maçlarına pek çok kez katıldığı için basketbol izlemeye aşırı derecede bağlı olması. Üstelik Mark Cuban, ekibiyle rekabeti oldukça ciddiye alıyor.

Bunun en son örneklerinden biri, 'Shark Tank'ta belirli bir katılımcının kendisine üzerinde Golden State Warriors logosu olan bir ürün göstermesine sinirlenmesiydi. Cuban ve Dallas Mavericks, Warriors tarafından 2022 play-off'larından elendi, bu yüzden Dubs'a karşı kesinlikle kin besliyor.

Mark Cuban, Dallas Mavericks'i Nasıl Satın Aldı?

Bir NBA takımı satın almak hiçbir şekilde kolay bir iş değildir. Ama bir kişi o işe bulaşırsa, ekip doğru yönetilirse büyük paralar kazanması neredeyse garantidir.

Kevin Hart'ın 'Cold as Balls' şovunun bir bölümünde Mark, 8.000 dolarlık bir yatırımı nasıl milyarlara dönüştürdüğünü ve sonunda Dallas Mavericks'i satın aldığını ayrıntılı olarak açıkladı.

Hart: Takım için ne kadar ödedin?

Küba: 285 milyon dolar.

Hart: 285 milyon dolar mı? O takımın şimdi değeri ne?

Küba: 2,5 milyar dolar.

Hart: Allah kahretsin.

Hart: Parayı nereden buldun?

Cuban: İlk internet yayın şirketini 1995'te kurdum. ... İnternet oluyordu ve ben bu internet olayını basketbol maçlarını dinleyip dinleyemeyeceğimizi anlamak için kullanalım diyorum. Sonra dinlemeyi bıraktı, sonra video yayınına geçti, sonra halka açıldı, 5.7 milyar dolara sattı ve birkaç ay sonra Mavs'ı satın aldı.

Hart: O şirketi neyle kurdun?

Küba: Yaklaşık 8.000 Dolar.

Hart: Benimle dalga mı geçiyorsun?

Cuban'ın bahsettiği şirket, broadcast.com. Kesinlikle milyar dolarlık bir fikirdi ve Mark Cuban bundan en iyi şekilde yararlandı. Akış şirketinin satışının ardından, net değerine yalnızca daha fazla katkıda bulunan Dallas Mavericks'e yatırım yaptı.

Forbes'e göre 2022 itibariyle Mavericks'in değeri 3,3 milyar dolar. Ancak son birkaç ayda, takımın süperstarı Luka Doncic'in yardım eksikliğine bakıldığında, birçok kişi Cuban'a sırtını döndü. Ondan yardım almasını istiyorlar. Bunu yapmazsa hayran kitlesinin desteğini kaybedebilir.

Kaynak: Fadeaway World

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk artık dünyanın en zengin insanı değil

Tesla hisse fiyatındaki düşüşün, LVMH CEO'su Bernard Arnault'un onu yüce tüneğinden düşürmesi anlamına gelmesinin ardından, Forbes'e göre Elon Musk artık en zengin kişi değil.

Musk, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geride bıraktığı Eylül 2021'den beri dünyanın en zengin adamı unvanını elinde tutuyor.

Arnault, Louis Vuitton gibi markaların yanı sıra Tiffany, Tag Heuer ve Celine gibi markaları da içeren dünyanın en büyük lüks holdingini kurarak servet kazandı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk'ın Net Değeri İki Yılın En Düşük Seviyesine Düştü

(Bloomberg) -- Elon Musk'ın serveti, dünyanın en zengin insanı olarak yerini kaybetmesinden bir hafta sonra düşmeye devam ediyor.

Tesla Inc. hisselerinin Ekim ayından bu yana en yüksek bir günlük kaybını yaşamasının ardından Salı günü net değeri 7,7 milyar dolar düştü.

Satış dalgası, 13 Aralık'ta dünyanın en zengin insanı statüsünü lüks iş adamı Bernard Arnault'ya kaptıran Musk'ın sıkıntılarını artırıyor. Musk'ın bu yılki zararı şu anda 122,6 milyar doları buluyor ve serveti 2021'de 2021'de kazandığı miktarı aşıyor. tarihinin en büyükleri arasında yer alıyor. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Tesla CEO'sunun net değeri şu anda 147,7 milyar dolarla iki yıldan uzun sürenin en düşük değeri.

Musk'ın serveti öncelikle Tesla hissesi ve opsiyonlarından oluşuyor. Otomobil üreticisinin artan hisseleri, Ekim ayında Twitter'ı satın almasını finanse etmek için pozisyonunun çoğunu kullanan 51 yaşındaki Musk için özel bir risk oluşturuyor.

Tesla hissedarları, Musk'ın dağınık ve halka açık bir geri dönüşle yönetmeye çalıştığı Twitter ile meşgul olması konusunda artan endişelerini dile getirdi. Twitter'da, kullanıcılardan sosyal platformun başkanı olarak istifa edip etmeyeceğini oylamalarını isteyen bir anket yayınladı. 17,5 milyon katılımcının neredeyse %58'i yapması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk Tesla tweetiyle ilgili milyarlarca dolarlık davada soru gündeme geldi

Elon Musk'ın rezil bir tweet'iyle ilgili toplu davanın mahkemeye gitmesine bir aydan az bir süre kala, bu hafta bir yargıç bilirkişilere kendilerini açıklamalarını emretti, Musk'a milyarlarca dolara mal olabilecek bir davanın tehlikede olabileceğine dair olası bir işaret.

Musk'ın 17 Ocak'ta bir Kaliforniya federal mahkemesinde yargılanması planlanıyor ve burada Tesla'yı özel olarak almakla ilgili 2018 tweet'lerinin şirketin hisse senedi fiyatında oynaklığa neden olarak kendilerine milyonlara mal olduğunu iddia eden Tesla hissedarlarına meydan okuyacağı yer.

Davacıların avukatı Adam Apton yakın tarihli bir duruşma özetinde, "Bazı piyasa katılımcıları Musk'ın tweet'leri hakkında şüphelerini dile getirirken, birçoğu da Tesla'nın hisse senedi fiyatının açıklanan 420 $'lık anlaşma fiyatına doğru artmasıyla görüldüğü gibi, bunların doğru ve doğru olduğunu kabul etti." "Musk ve Tesla'nın açıklamalarının Tesla hisse senedi, opsiyon ve tahvil fiyatlarında yarattığı çalkantı sonucunda yatırımcılar 7 Ağustos 2018'den 17 Ağustos 2018'e kadar milyarlarca dolar zarar etti."

AA15BVDm.img?w=768&h=432&m=6&x=437&y=167

Savunma, davacıların tazminat hesaplama modeli kusurlu olan iki uzmana - Michael Hartzmark ve Steven Heston - güvendiğini söyledi. Yargıç, kabul ettiği son bir kararda önerdi.

Yargıç Edward Chen, "Profesör Heston'ın her bir hisse senedi seçeneği için gerçek gözlemlenen ticaret verileri yerine düzeltilmiş fiyatları kullanmasına ilişkin önemli sorular var" diye yazdı.

Nihayetinde yargıç, davacılar hesaplamaları yeniden yapacaklarını söyledikleri için herhangi bir işlem yapmadı. Savunma avukatı Alex Spiro için yeterince iyi değildi.

Spiro, bilirkişi tanıklığıyla ilgili bir bölüme atıfta bulunarak, "Davacının, davalıların yanıt vermesi için yeterli bilgi olmaksızın, duruşma arifesinde - bilirkişi açıklamaları için son tarihten bir yıldan fazla bir süre sonra - opsiyon zararlarını hesaplama yaklaşımını değiştirme kararı Federal Kural 26'yı ihlal ediyor" diye yazdı. medeni usul kurallarında. "Bu, yüz milyonlarca dolar tehlikedeyken anında yapılmamalı."

Yargıç bu hafta davacılara kendilerini açıklamalarını emretti ve sonuçta bilirkişi tanıklığına izin verilip verilmeyeceğine dair soruları gündeme getirdi.

Musk'ın 7 Ağustos 2018 tarihli tweet'i - "Tesla'yı 420 $'dan özel olarak almayı düşünüyorum. Finansman sağlandı" - yanlıştı ve mahkeme şimdiden Musk'ın kasıtlı olarak umursamaz davrandığını tespit etti. Musk'ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na ödemek zorunda kaldığı 40 milyon dolara mal oldu.

Ancak davacıların Musk'ın SEC ile olan anlaşmasını duruşmada gündeme getirmelerine izin verilmiyor çünkü yargıç, "haksız önyargı tehlikesi, SEC anlaşmalarının ve şikayetlerinin kanıtlayıcı değerinden daha ağır basıyor" kararına vardı.

Kaynak: ABC News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Mark Cuban'ın iş kuran gençlere tavsiyesi: "Gerçekten tek bir basit şey var"

Milyarder Mark Cuban, ilk yan işini başlattığında sadece 12 yaşındaydı, bu nedenle genç yaşta bir iş kurmak için ne gerektiğini biliyor.

AA15En72.img?w=768&h=402&m=6&x=412&y=72&

Ve eğer sen de yapmak istiyorsan düşünmen gereken basit bir şey olduğunu söylüyor.

Cuban kısa süre önce Teksas'taki Lewisville Lisesi'nde bir grup lise öğrencisine "Gençken bir iş kurmanın anahtarı, kendi başınıza yapabileceğiniz şeyleri yapmaktır - kendi zamanınızla yapabileceğiniz şeylerdir" dedi.

Bu, bildiklerinizle başlamak anlamına geliyor, dedi.

Cuban, "Eğer bir ürünse, sizin için elde etmesi ve satması kolay olan bir şey yapın" dedi ve ekledi: "Gerçekten tek bir basit şeye iner. En iyi işler, kontrol edebileceğiniz ve kendi başınıza yapabileceğiniz şeylerdir. girişimci olmak ne demek."

Cuban, bir Pittsburgh banliyösünde kapı kapı dolaşarak çöp torbaları satan bir ergenlik öncesi dönemde kendi işini yürütmeyi öğrenmeye erken başladı. Daha sonra beyzbol kartlarından madeni paralara ve pullara kadar çeşitli koleksiyon eşyaları sattı ve gelirin üniversite harçlarını ödemeye yardımcı olduğunu söyledi.

Bu vakaların her birinde Cuban, bugün gençler için kendi tavsiyesine uyarak, bir çocuğun erişebileceği ev eşyalarını ve koleksiyon eşyalarını kullandı ve bunları kar için sattı.

Benzer şekilde, bir üniversite öğrencisi olarak barmen olarak çalıştı ve fazladan para kazanmak için dans dersleri verdi. Cuban daha sonra 2007'de "Dancing With the Stars" programına çıkarak dans becerilerini herkesin önünde sergiledi ve yarışmayı 8. olarak bitirdi.

Cuban, ABC'nin "Shark Tank" programının 2016'daki bir bölümünde "Ben bir dolandırıcıydım ... Her zaman satış yaptım. Her zaman bir şeyler oluyordu. Bu benim doğamdı," dedi.

Şimdi Cuban, kendi işlerini kurmak isteyen çocuklara ve gençlere düzenli olarak onun yaptığını yapmalarını söylediğini söylüyor. Eylül ayında CNBC Make It'e "yapabilecekleri bir şey veya arkadaşlarına, ailelerine ve komşularına sunabilecekleri bir hizmet" etrafında inşa edin.

Söylemesi yapmaktan daha kolay elbette: Kendi işinizi başarılı bir şekilde kurmak ve büyütmek, herkesin bildiği gibi zorlu bir iştir. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu'ndan alınan verilere göre, yeni işletmelerin yaklaşık %20'si piyasaya sürüldükten sonraki bir yıl içinde başarısız oluyor.

Cuban, Lewisville Lisesi'ndeki öğrencilere "Girişimci olmak ve bir iş kurmak kolay olacağı anlamına gelmez ve birdenbire çok para kazanırsınız" dedi. "Girişimci olmak daha zor bir yoldur."

Kolay olsaydı, "siz zaten bunu yapıyor ve 'Shark Tank'a gelip benim yerimi alıyor olurdunuz" diye ekledi.

Kontrol edebileceğiniz ve kendi başınıza yapabileceğiniz bir şey bulmak yeterince zor. Bu işte büyük olmak - ki bu arada, Küba'nın para kazanmak için 1 numaralı kuralıdır - çok daha zordur.

Milyarder daha önce, iş planınızı ve potansiyel rekabetinizi kapsamlı bir şekilde araştırmayı, finansman aramayı ve anında uyum sağlamanız gerekirse esnekliğe izin vermek için yedek planlar oluşturmayı içerir.

Cuban, lise öğrencilerine, özellikle iş fırsatınızı seçtikten sonra, bu işi yapmaktan çekinmediğiniz sürece, önünüze bir fırsatlar dünyasının açılabileceğini söyledi.

"İnsiyatif alıp bir iş kurmaya istekliysen, her şey mümkün" dedi.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump'ı destekleyen milyarder Home Depot'un kurucusu, 'sosyalizm' nedeniyle 'artık kimse çalışmıyor' diyor

Doğurganlık oranlarındaki düşüş, yaşlı işçilerin sürüler halinde emekliye ayrılması, COVID-19 enfeksiyonlarının devam eden etkileri ve tabii ki işçi talepleri de dahil olmak üzere ABD'nin neden hala tarihi bir işgücü sıkıntısının ortasında olduğuna dair birçok neden öne sürüldü. daha adil ücret ve daha geniş yan haklar için.

AA15Mb5V.img?w=768&h=498&m=6&x=117&y=32&

Ancak Home Depot'un milyarder kurucu ortağı Bernie Marcus, bunun gerçekten basit olduğunu söylüyor: İnsanlar artık kapitalizmden nefret ediyor. Perşembe günü Financial Times'a verdiği röportajda "sosyalizm" nedeniyle "kimse çalışmıyor. Kimsenin umurunda değil. Bana ver yeter. Bana para gönder. Çalışmak istemiyorum - çok tembelim, çok şişmanım, çok aptalım.''

Marcus, perakendecinin şu anda ABD'ye dağılmış durumdaki 2.300 lokasyona kıyasla, günümüzün iş ortamında Home Depot'un yalnızca 15 veya 16 mağaza açabilmiş olabileceğini söyledi. kendi şirketindeki sıkıntı—bugünkü olumsuz ortamın ardındaki nedenler arasında mevcut yönetim ve “uyandırılan” kuruluşun iş hayatına karışması sayılabilir.

Bloomberg'e göre 5 milyar doları aşan bir değere sahip olan Marcus'un üretken bir hayırsever olarak ününden Milton Friedman'ın iş odaklı ekonomi yorumuna eğilimine kadar her şeye değindiği geniş kapsamlı röportajda, eski CEO kapitalizmin dünyadaki yavaş yavaş yok oluşundan yakınıyordu. ABD, “uyanmış insanları” eleştirirken ifade özgürlüğünü ortadan kaldırdığını düşünüyor.

Bir Home Depot sözcüsü, Fortune Marcus'un yorumlarının şirketi temsil etmediğini söyledi. Marcus, 2002 yılında Home Depot ile aktif ilişkisinden emekli oldu.

Büyük İstifa, yanlış anlaşıldı

Marcus, ABD'de algılanan tembelliğin ve hükümet sadakalarının işgücü sıkıntısının arkasındaki temel nedenler olduğunu söyleyen ilk iş lideri olmaktan çok uzak.

Geçen yıl, çevrimiçi mortgage şirketi Better.com, CEO Vishal Gard'ın yüzlerce çalışanı alenen verimsiz olmakla, yeterince uzun veya sıkı çalışmamakla ve dolayısıyla şirketten ve müşterilerinden "çalmakla" suçlamasının ardından 900'den fazla çalışanını işten çıkardı. Eleştirilerin çoğu, bu yılın başlarında BlackRock Başkanı Robert Kapito tarafından "hiçbir zaman fedakarlık yapmak zorunda kalmamış çok haklı bir nesil" olarak anılan işgücünün genç üyelerini hedef aldı.

Şimdiye kadar, işgücü açığının ardındaki bu teori, rakamlardan destek alamamıştı. Erken emeklilikler ve güçlü borsa temettüleri, geçen yıl sözde Büyük İstifa'nın arkasındaki ana faktörler olarak görülürken, işlerinde daha fazla amaç ve daha iyi bir yaşam kalitesi arayan çalışanlar bu yıl bunu canlı tuttu.

Her şeye rağmen, bazı iş dünyası liderleri ve politikacılar, genç işçileri ve pandemi dönemi hükümet yardımını işgücü sıkıntısının önde gelen nedeni olarak eleştirdiler.

Z kuşağı ve Y kuşağı çalışanları, yeni otlaklar aramak için işlerinden ayrıldıkları için eleştirinin yükünü çekiyorlar, ancak daha yaşlı baby boomer'lar da işgücünü kalıcı olarak bırakarak aynı derecede sorumlu oldular, şu anda işgücünden kaybolan 3,5 milyon insanın çoğu düşünüldü erken emekli olmak

'Uyanık insanlar dünyayı ele geçirdi'

FT ile yaptığı röportajda Marcus, yararlandığı servete giden araç bozuluyor gibi göründüğü için "kapitalizm konusunda endişeli" olduğunu söyledi ve ifade özgürlüğü kurumlarının ve kar amacı güden iş dünyasının "kapitalizmden endişe duyduğunu" öne sürdü. ABD'de "uyandırma" kültürü

“Eskiden burada ifade özgürlüğü vardı. elimizde yok" dedi. "Uyanık insanlar dünyayı ele geçirdi."

Bu yıl kürtaj hakları ve silah denetimi gibi siyasi konuların öne çıkmasıyla birlikte, çalışanlar şirketlerinden kamuoyu önünde bir duruş sergilemelerini talep etti; bu, bazı politikacıların aşırı uyanıklık olarak eleştirdiği ve buna karşı savaş açmaya istekli olduğu bir iş vardiyası. Bu yılın başlarında, eğlence devi valinin tartışmalı "Eşcinsel Deme" yasasına alenen karşı çıkmasının ardından, vali Ron DeSantis'in devletin Walt Disney Company'ye verdiği özel imtiyazları ortadan kaldıran bir yasa tasarısını imzaladığı Florida'da gerilim tırmandı.

Temmuz ayında, DeSantis'in eyaletteki "hem kurumsal uyanıklık hem de Kritik Irk Teorisi (CRT)" ile mücadeleye yönelik "Uyanmayı Durdurma Yasası" da yürürlüğe girdi.

Marcus, FT'ye DeSantis hayranı olduğunu ve 2024'te Florida valisi ile Trump arasında "ilginç" bir seçim yarışmasını dört gözle beklediğini söyledi. "Bu ülke tarihinin en kötü başkanı" olarak adlandırdığı Joe Biden hakkındaki düşüncelerini açıkça belirtmesine rağmen, hangi adayın Cumhuriyetçi adaylığı kesinleştirmeyi tercih edeceğini söylemedi.

Kaynak: Fortune

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

"UPS, sen bundan daha iyisin!": Müşteri, pasta teslimatını verandaya fırlatan UPS kuryesini filme alıyor

Jim Carrey, birinin koridorda "kırılgan" olarak işaretlenmiş bir paketi tekmelemesinin komedi altını yapacağını biliyordu, muhtemelen bu yüzden 1994 yapımı "Ace Ventura" filmini tam da bu sahneyle açmaya karar verdi.

AA15QhYc.img?w=768&h=384&m=6

Ne yazık ki, bir teslimat görevlisinin bir pakete annesine hakaret ediyormuş gibi davranması, paketin etrafa savrulması çok komik değil.

TikTok kullanıcısı Ryan Melendez (@gluttonous.meatbag), hassas bir öğeyi yanlış kullanan bir UPS çalışanının kapı zili kamera görüntüsü gibi görünen bir video klibi yayınladığı için viral oldu. TikTok'ta bir metin yer paylaşımında şunlar yazıyordu: "Kız kardeşim doğum günüm için özel bir pasta sipariş etti ve UPS görevlisi bunu böyle halletti..."

Videoda, UPS çalışanı elinde pastayla merdivenlerden yukarı koştu. Paketi verandaya atmadan önce birkaç adım yukarı çıktı.

 

Melendez, "Guy, bunun gibi paketlerle uğraşan eski bir FedEx çalışanı olmalı..." diye yazdı. "UPS, sen bundan daha iyisin! Paketlere saygılı davranmanın önemini vurgulamalısın..."

Yorumlar kısmındaki kullanıcılar videoya çeşitli tepkiler verdi. Bazıları neden UPS aracılığıyla bir pastanın teslim edildiğini merak etti.

Bir kullanıcı, "Yani, sahip olduğum tek şey ... yerel lol siparişi vermek," yorumunu yaptı.

Bir saniye, "Bu nedenle, özellikle UPS'ten bunun gibi basit fırlatmalardan kırılmayan sağlam ürünler alıyorum, tek parça halinde geldiğinden emin olmalıyım" diye ekledi.

Birçok yorumcu, UPS çalışanının paketi çok kaba bir şekilde teslim etmediğini belirtti. Diğerleri, kutu üzerinde herhangi bir kırılgan veya "dikkatli taşıyın" etiketi göremediklerini, bu nedenle kuryenin pakete yaptıkları muameleden dolayı suçlanmaması gerektiğini belirtti.

"Kafam çok karışık burada sorun ne?" diye sordu bir izleyici.

Bir saniye, "Kutunun etrafa çarpmamasını bekleyemezsiniz. Göndericinin onu yeterince güvenli bir şekilde göndermesini beklemelisiniz, böylece sorun olmaz," diye yazdı bir saniye.

"Ah evet, bir depo taşıma bandına atıldıktan sonra, bu bardağı taşıran son damla oldu," diye alay etti bir başkası.

Daily Dot, Melendez'e e-posta yoluyla ulaştı. Röportajda, pasta donmuş ve baloncuklu olduğu için fırlatmadan zarar görmediğini açıkladı.

"Ayrıca, birinin neden bir pastanın UPS aracılığıyla teslim edilmesini istediğini soranlara açıklık getirmek istiyorum, ailemin pastanın nasıl teslim edileceği konusunda söz hakkı yoktu ve o sırada bu fırın teslim almaya açık değildi" diye yazdı. "Kek, şeker hastalarına hitap etmek için şekersiz yapılmış özel bir pastaydı."

Daily Dot ayrıca yorum için UPS'e ulaştı. UPS, bir e-posta görüşmesinde durum hakkında şu açıklamayı yaptı:

"UPS çalışanları, paketleri kapı girişlerinde güvenli bir şekilde bırakmak için elden yüzeye yöntemi de dahil olmak üzere, paketleri güvenli bir şekilde taşımak ve teslim etmek için şirketin yöntemleri ve prosedürleri hakkında düzenli eğitim alıyor."

Şirket, "Durumu araştıracağız ve uygun önlemi alacağız" diye ekledi.

Kaynak: DailyDot

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Paris Hilton, Hilton Otel Reklamlarında Olabilir, Ama Artık Tam Olarak Bir Varis Değil

14 yaşındaki genç yaşta, Paris Hilton sosyete sahnesine çıktı. Aynı zamanda, genç genç modellik dünyasına da adım atıyordu. Bu nedenle, New York sosyal ortamına dahil olanlar çok kısa sürede Paris'in kim olduğunu biliyordu. O sadece partinin hayatı ve bir ünlü değildi, aynı zamanda bir mirasçıydı. Bu, The Simple Life yıldızı söndüğünde büyüdüğü anlamına geliyordu. Ve kim olursa olsun, onunla ilişkilendirilmek istediği için, Paris nereye giderse gitsin, kalabalıklar onu takip ederdi.

Paris, ailesinin Hilton Oteller Grubuna bağlı olması nedeniyle mirasçı oldu. Paris'in büyük büyükbabası Conrad Hilton'un Teksas, Cisco'da bir otel satın almasıyla başlayan bir oteller zinciri. Ve bu otelin başarısının bir sonucu olarak, daha fazla otel satın alınarak Hilton Hotels Corporation'ın 1946'da halka açılması sağlandı.

Otel zinciri sonunda uluslararası hale geldi ve Hilton ailesinin 4,5 milyar dolarlık bir net değer elde etmesine olanak sağladı. Ancak Paris'in dedesi Barron Hilton'un bu devasa serveti ailesine bırakmaya hiç niyeti yoktu. Bunun yerine, 2007'de ölümünün ardından yüzde üçü dışında tamamının Conrad N. Hilton Vakfı'na bağışlanması gerektiğini duyurdu. Ve 2019'da tam olarak olan buydu ve Paris'e yaklaşık 5,6 milyon dolar kaldı. Hilton ailesi bir zamanlar milyonlar değerindeyken bu küçük bir meblağ değil, kovada sadece bir damla.

İşte bu yüzden Paris Hilton, Hilton Oteli reklamlarında yer alabilir, ancak artık tam olarak bir mirasçı değildir.

Hilton Otelleri Artık Hilton Ailesine Ait Değil
Otel endüstrisinin başarısı ve Hilton'ların nesiller boyu dev oteller zincirini yönetmeye dahil olduğu gerçeği göz önüne alındığında, Hilton Hotels Corporation'ın gelecek nesiller için bir aile işletmesi olarak kalması anlaşılır olurdu.

Ancak bu olmadı ve Hilton Hotels Corporation satıldı. Ve bu süreçte Hilton ailesine çok para kazandırdı.

2007 yılında Hilton Hotels Corporation'ın Blackstone Group'a satılmasına karar verildi. Ama bu sıradan bir satış değildi. Bu, şirketin şimdiye kadar yaptığı "ikinci en büyük satış"tı ve otel zinciri ve onunla ilişkili isim için harika bir 26 milyar dolar ödedi.

Ve bu satış, Barron'un ailenin servetinin yüzde 97'sinin hayır kurumlarına gideceğini açıklamasıyla aynı zamana denk geldi.

Ancak, Paris'in ailesi bu zamandan çok önce New York sosyal ortamının bir parçası olmuştu. Ve bu nedenle, Paris iyi bilinen bir isimdi. Paris'in kendi başına bir servet kazanmasına izin vererek sosyetik statüsüne yardımcı olması için aile oteli ismine ihtiyacı yoktu.

Paris Hilton, Teknik Olarak Hâlâ Bir Mirasçı Olarak Kabul Ediliyor
Miras olarak alacak milyarlarca doları olmasa da bu, Paris'in bir mirasçı olmadığı anlamına gelmez. Bunun nedeni, babası Richard Hilton'un kendisinin oldukça değerli olması. Tıpkı büyükbabası Conrad gibi, Richard da kendi kendini yetiştirmiş bir adamdır.

Richard, bir gayrimenkul yatırım bankacılığı firmasında çalışarak gayrimenkul dünyasına adım atmaya başladı. Daha sonra bir ortak olan Jeffrey Hylan'ın yardımıyla bir yatırım şirketi kurdu. Ve Hilton ve Hylan doğdu.

Kendi firmasını kurmasının bir sonucu olarak, Richard artık "350 milyon dolarlık net değere" sahip. Richard tarafından hayır kurumuna bağış yapma kararı alınmadığı takdirde, Paris ve üç kardeşi arasında paylaştırılacak bir meblağ.

Paris Hilton Bugünlerde Nasıl Para Kazanıyor?
Paris gelecekte büyük miktarda nakit miras alacak olsa da, bu arada defne üzerinde oturmuyor. Bunun yerine Paris, çeşitli ticari girişimlere katılımıyla kendi servetini kazanmaya çalışıyor.

Ve net değerine göre, ailesinin parası olmadan gayet iyi durumda.

Girişimci, arkadaşı Nicole Richie ile The Simple Life adlı realite dizisinde rol aldığında ilk büyük parasını kazandı. Beş sezon süren bir dizi. Ve Paris, gösterinin sadece bir sezonu için 5 milyon dolar kazanırken, dizi bittiğinde kendi adına birkaç milyonla uzaklaştı.

Paris ayrıca koku markalarının onaylanmasıyla da ilgilenmektedir. Bu markalar yıllar içinde 2 milyar dolar hasılat elde etti ve bunun bir kısmını Paris aldı.

Etkisi ve sıkı çalışması sonucunda Paris'in bugünlerde "45 markalı mağazası ve 19 farklı ürün grubu" var. Kombinasyonu "4 milyar dolar gelir elde etti." Ancak Paris, Paris'in hikayesinin bittiği yer burası değil.

Kripto para birimine erken katılımı ve şimdi NFT sanatı ve Metaverse'e yaptığı baskınlar arasında, Paris eğrinin önünde kalıyor.

Ve kulüp sahnesinde insanların ne giydiğini, nerede takıldıklarını ve nasıl konuştuklarını etkilediği günlere çok benzer şekilde, Paris de teknoloji dünyasındaki trendleri etkiliyor. Tüm bunlar, kendi başına 300 milyon dolarlık bir imparatorluk kurmasına izin verdi.

Bu nedenle Paris, Hilton Otelleri de dahil olmak üzere markaları desteklemeye devam etse de, kendi başına bir iş kadınıdır. Ve varisinin servet durumu eskisi kadar ağır olmasa da, bunun önemi yok. Women's Health'e göre, Paris kendi istediği gibi para kazanıyor.

Kaynak: TheThings

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bill Gates'e Neden Bu Kadar Çok ABD Tarım Arazisi Satın Aldığı Soruldu: İşte Herkes İçin Ücretsiz Cevabı

Microsoft'un kurucusu ve milyarder bir hayırsever olan Bill Gates, bu hafta başlarında Reddit'teki "Bana Her Şeyi Sor" (AMA) oturumuna 11. kez katılarak, tüm ABD tarım arazilerinin yaklaşık %80'ine sahip olduğuna dair uzun süredir devam eden komplo teorisini çürüttü.

AA16lGcc.img?w=768&h=422&m=6&x=247&y=110

Ne Oldu: Gates, AMA sırasında birkaç saat boyunca düzinelerce soruyu yanıtladı: "Neden bu kadar çok tarım arazisi satın alıyorsunuz? ] elde etmek?"

Yanıt olarak, “ABD'deki tarım arazilerinin 1/4000'inden daha azına sahibim. Bu çiftlikleri daha verimli hale getirmek ve daha fazla iş yaratmak için yatırım yaptım. İşin içinde büyük bir plan yok - aslında tüm bu kararlar profesyonel bir yatırım ekibi tarafından veriliyor.”

Snopes, araştırmacıların Nisan ayında dünyanın Rusya'nın işgali nedeniyle potansiyel bir gıda kıtlığıyla karşı karşıya olduğunu söylemesinin ardından, komplo teorisyenlerinin geçen yıl Microsoft'un kurucusunun Amerikalıları bilinmeyen bir nedenle aç bırakmak için ABD'deki tarım arazilerini satın aldığını iddia ettiğini söyledi. Ukrayna

ABD Tarım Bakanlığı ve Ulusal Tarım İstatistikleri Servisi'nin 2022 raporuna göre, ABD'de 895.300.000 dönüm tarım arazisi var.

Gates, toplamın yaklaşık %0,03'üne tekabül eden kabaca 242.000 dönüm araziye sahiptir.

Perspektif olarak ifade etmek gerekirse, Gates'in tüm arazisi tek bir yerde olsaydı, Rhode Island'ın yaklaşık %25'ini kaplardı.

Gates başka ne dedi?

1. Başlangıç için bildirilen 10 milyar dolarlık yatırım gerçekleşirse, Open AI'ın büyük dilli sohbet robotu ChatGPT üzerinde Microsoft ile işbirliği içinde çalışabileceğini ima etti.

Gates, şirketin araştırma ve ürün planlarıyla hâlâ ilgilendiğini kabul etti ve ChatGPT'deki gelişmeleri "çok yakından" izlediğini söyledi.

2. Bir kullanıcı, "Şirketleri ve aşırı zenginleri nasıl daha iyi ücretler ödemeye, vergilerini ödemeye ikna ederiz?" diye sordu. Daha doğrusu, seçkin bir azınlığa değil, kitlelere fayda sağlayan bir ekonomi yaratmak için hangi adımları atıyoruz?”

Gates, “Vergilerin daha fazla artırılmamasına şaşırdım. Örneğin, sermaye kazancı oranları normal gelir oranları ile aynı olabilir. Birçok insan için işlerin zor olduğunu biliyorum.”

3. Etik milyarderler olabilir mi?

Gates, "Zengin olmak sizi kolayca iletişimden çıkarabilir. Yeni şirketler yaratma teşviki bence hala iyi bir şey. Vergiler yükselse bile, yine de kimsenin bir milyar değerinde olmasını yasaklamam ama bu sadece bir görüş. Ben çok şanslıydım.”

4. Milyardere, şu anda teknolojide internetin dünya üzerindeki etkisine benzer devrim niteliğinde bir değişim olup olmadığı soruldu.

Gates, "Yapay zeka en büyüğüdür," dedi. "Web3'ün o kadar büyük olduğunu veya metaverse olayının tek başına devrim niteliğinde olduğunu düşünmüyorum ama yapay zeka oldukça devrim niteliğinde."

5. Sağlık ve aşılara neden bu kadar odaklanıyorsunuz?

Gates, “Hayat başına 1000 dolardan daha az bir fiyata kurtarılabilecek çocukların ölmekte olduğunu gördüğümde, geri vermem için en büyük önceliğin bu olması gerektiğini biliyordum. O zamanlar yılda bir milyondan fazla çocuğu öldüren sıtma gibi hastalıklarla ilgili çalışmaları finanse eden neredeyse hiç kimse yoktu. İlerleme kaydettik ama hala 400 bin ve sonunda bunu sıfıra indirmeye kararlıyız.”

6. Microsoft'la uzun yıllara dayanan ilişkinizle ilgili geriye dönüp baktığınızda, keşke farklı yapsaydım dediğiniz en büyük şey nedir?

Gates, "2000 yılına kadar CEO idim," diye yanıt verdi. “O zamanlar bilmediğim birçok şeyi şimdi kesinlikle biliyorum. Değiştireceğim iki alan, telefon İşletim sistemlerindeki çalışmalarımız (Android kazandı) ve antitröst davasını daha erken çözmeye çalışmak olacaktır.

7. Daha iyi ve daha güvenli iklim değişikliğini benimsemek için yeni nesil fikirlerinizden bazıları nelerdir?

Gates, "İklimin anahtarı, emisyonun her alanında - uçaklar, beton, et vb. - temiz ürünleri kirli ürünler kadar ucuz hale getirmektir..." dedi. “Dünyadaki tüm ülkelerden değişmelerini isteyebilmemizin tek yolu bu. Çok daha pahalıya mal olursa, başarılı olamayız.”

8. Bir bireyin iklim çözümüne katkıda bulunmasının en büyük yolu nedir?

Siz seçmensiniz, tüketicisiniz, verensiniz, emekçisiniz” dedi. “Bu rollerin her birinde yardımcı olabilirsiniz. Elektrikli bir araba satın almak yardımcı olur. Yakında seyahat emisyonlarınızı dengelemek için biraz fazladan ödeme seçenekleri olacak."

9. Önümüzdeki yıl için sizi ne heyecanlandırıyor?

Gates, "Önce büyükbaba olmak," dedi. Kısa bir süre önce ilk torununa yakında sahip olacağını duyurdu. İkincisi, iyi bir arkadaş ve baba olmak. Sağlık ve iklim inovasyonunda üçüncü ilerleme. Dördüncüsü, AI ilerlemelerini olumlu bir şekilde şekillendirmeye yardımcı oluyor.”

Kaynak: Benzinga

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.