Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İş Dünyasından En Son Haberler / Bilgiler (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 361
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

'Bakkal alışveriş sırlarımı vermeyin': Müşteri, Kroger'de şeftali ve somon fiyat etiketlerini değiştirerek tartışmaya yol açtı

Yıllardır internette dolaşan etik olmayan bir profesyonel ipucu var. Bahşiş, yiyeceklerini daha düşük bir fiyata almak istiyorsa, öğeyi kendi kendine ödemeye getir ve muz olarak çal.

AA127RyT.img?w=662&h=370&m=6

“Muz hilesi” o kadar yaygınlaştı ki Atlantic ve Guardian gibi ana akım yayınlardan Loss Prevention Magazine gibi sektöre özel yayınlara kadar çok sayıda yayın bu uygulamayı belgeledi.

Hırsızlık konusu internette artan tartışmalara tanık olurken, mağazalar eylemi daha ciddiye alıyor gibi görünüyor. Walmart gibi mağazalar, yanlışlıkla ürünleri taramayı unuttukları veya bazı durumlarda bir ürünü taramamış gibi göründükleri için alışveriş yapanların peşine düştü ve bu sözde yanlış yapanların çoğu mağaza yasakları veya ağır para cezalarıyla karşı karşıya kaldı.

Buna rağmen, birçoğu hala TikTok'a gönderildikten sonra bir yineleme viral hale gelen muz hilesinin kendi versiyonunu sunuyor.

TikTok kullanıcısı Kev (@poppajack), 22,6 milyondan fazla görüntülenen bir videoda, hem şeftali hem de somon içeren bir Kroger market arabası gösteriyor, ikincisi 36,66 dolar.

Dikkatle, videodaki kişi şeftalinin barkodunu çıkarır ve muhtemelen kasada para biriktirmek amacıyla somonun üzerine yerleştirir.

Kev, "Asla bilmeyecekler, nereden bilecekler" yazdı.

Video büyük olasılıkla bir şaka olsa da (ve kullanıcıların belirttiği gibi, plan büyük olasılıkla tartma işlemi sırasında bozulacaktı), bu yorum yapanların kendi market hırsızlığı hikayelerini paylaşmalarını engellemedi.

“Walmart indirimi! … kendi yiyeceklerimi taramak ve paketlemek zorunda kalırsam, o zaman kendi indirimimi uygulayacağım” diye yazdı bir kullanıcı.

"Whole Foods'da ben kuzu pirzolası alıyorum ama onları limon olarak tarıyorum" diye ekledi bir başkası.

“Paketlerde olmayan kasaptan kesilmiş fileto bifteği almak...soğan ağırlığında...mutlak pazarlık…” dedi bir üçüncü.

Bir başka kullanıcı, "Kuzenim biftek alırken koolaid paketi kullandığını söylüyor" dedi. "Deneyecek kadar cesur değilim."

Ancak, bazı kullanıcılar TikTokers'a bu eylemlerin sonuçları olduğunu hatırlatmak için hızlı davrandı.

Bir yorumcu, "KASİLER BİLİYOR" diye haykırdı.

Ek bir TikToker, “İnsanların bunun için mağazalarda tutuklandığını gördüm” diye uyardı.

Kaynak: DailyDot

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Çin Hisse Senetleri, Xi'nin Teknoloji Hakkındaki Yükseliş Yorumlarının Ardından Yükseldi, Piyasayı Desteklemeye Vurguladı

iShares China Large-Cap ETF (NYSE: FXI) Pazartesi sabahı, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Çin teknoloji hisselerine yönelik uzun süredir devam eden baskının sona ermek üzere olabileceğini ve Çinli şirketleri yıpranmış hisse senetlerini geri almaya teşvik ettiğini öne süren bir konuşma yapmasının ardından yükseldi. .

AA133UHt.img?w=768&h=422&m=6

Ne oldu? Xi, Çin'de üçüncü kez iktidara gelirken Pazar günü 20. Parti Kongresi'nin açılışında bir konuşma yaptı.

Xi konuşmasında, Çin'in pandemiden ekonomik toparlanmasına önemli ölçüde ağırlık veren sıfır COVID politikasını savundu.

Buna ek olarak Xi, hisse geri alımlarını teşvik etmek ve yabancı yatırım fonları tarafından yapılan kısa vadeli işlemler üzerindeki kısıtlamaları hafifletmek de dahil olmak üzere Çin'in zor durumdaki borsasını desteklemek için çeşitli önlemler açıkladı.

Xi ayrıca, Alibaba Group Holding Ltd - ADR (NYSE: BABA) hisselerinin %6,4, Tencent Holdings ADR (OTC: TCEHY)'nin %3,3 ve Baidu Inc'in (NASDAQ: BIDU) hisselerinin yükselmesine neden olan teknolojik özgüven için bir baskı yaptı. Pazartesi %2,5.

Neden Önemli: Çin hisse senetleri, özellikle teknoloji sektöründe, son yıllarda bir ters rüzgar dalgası tarafından ezildi. Çinli düzenleyiciler, güçlerini ve etkilerini dizginlemek için büyük teknoloji stoklarına sıkı sıkıya bağlı kaldılar.

Buna ek olarak, ABD düzenleyicileri, ABD'de listelenen Çin hisse senetleri için, uymayan herhangi bir Çinli şirketin hisselerini listeden çıkarmakla tehdit eden kendi daha katı muhasebe standartlarını yürürlüğe koydu.

Dünyanın geri kalanının çoğu 2021'in başlarında ekonomilerini tamamen yeniden açarken, Çin hala geçen ay 300 milyondan fazla kişinin tamamen veya kısmen karantinaya alınması da dahil olmak üzere büyük metropol alanlarında periyodik olarak karantina uyguluyor.

Konuyu daha da karmaşık hale getirmek için ABD kısa süre önce gelişmiş bilgi işlem yarı iletkenlerinin veya ilgili üretim ekipmanlarının Çin'e satışını kısıtlayan yeni bir kurallar dizisi yayınladı. İhracat kontrolleri, ABD ulusal güvenliğini ve dış politika çıkarlarını korumayı amaçlıyor.

ABD'nin Çin'e yarı iletken teknolojisi satışını kısıtlamanın yanı sıra, yeni kurallar aynı zamanda yabancı şirketlerin Çin'e satılan yüksek kaliteli çipleri üretmek için kullanılan Amerikan araçlarını lisanslamalarını da gerektiriyor.

Sonuç olarak, FXI ETF son üç yılda genel olarak %39,8 düşerken, SPY ETF o dönemde %22,8 arttı.

Çin'deki ekonomik belirsizlik ABD pazarına da yayılıyor. LPL Finans Şefi Sermaye Stratejisti Jeffrey Buchbinder Pazartesi günü yaptığı açıklamada, S&P 500 2023 için konsensüs kazanç tahminlerinin bu noktada çok yüksek olduğunun açık olduğunu, ancak ne kadar aşağı inmeleri gerektiğinin o kadar net olmadığını söyledi.

Buchbinder, "Çin'in sıfır COVID-19 politikasıyla ilgili tedarik zinciri kesintileri devam ediyor. Perakendecilerin hala envanter sorunları var." Dedi.

Benzinga'nın Görüşü: Pazartesi günkü ralli Çinli hisse senedi yatırımcıları için çok ihtiyaç duyulan geçici bir rahatlama oldu, ancak Çin hisse senetleri bu noktada son derece yüksek riskli spekülatif yatırımlar olmaya devam ediyor.

Yatırımcılar, pandemi sonrası bir Çin ekonomisi için yeni normalin ne olduğunu ve Çinli şirketlerin hem Çinli hem de ABD'li düzenleyicilerin silahı altında ne kadar büyümeyi sürdürebileceğini net bir şekilde görene kadar, Çin hisselerindeki düşüşü satın almak çok uzak. güvenli bir bahis.

Kaynak: Benzinga

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Adidas, Kanye West ile İlişkilerini Kesti - mevcut sözleşmesini feshetti 

AA13m02i.img?w=768&h=432&m=6

Alman spor ayakkabı devi Adidas Salı günü yaptığı açıklamada, Kanye West ile olan ortaklığını derhal sonlandırdığını ve kendisini rapçi ve tasarımcıdan uzaklaştıran son işletmelerden biri haline getirdiğini söyledi. West, antisemitik açıklamalar yaptıktan ve beyaz üstünlükçülerle ilişkilendirilen bir slogan taşıyan bir gömlek giydikten sonra birçok kişi tarafından dışlandı.

Şirketten yapılan açıklamada, "Adidas, antisemitizme ve başka türlü nefret söylemine müsamaha göstermez" dedi. West'in son yorumları ve davranışları, "kabul edilemez, nefret dolu ve tehlikeliydi ve şirketin çeşitlilik ve kapsayıcılık, karşılıklı saygı ve adalet değerlerini ihlal ediyorlardı" dedi.

Olanların bir özeti: Şimdi Ye'den geçen West, bu ayın başlarında Paris Moda Haftası'nda “Beyaz Hayat Önemlidir” yazan bir gömlekle göründü. Daha sonra, diğer antisemitik sözlerin yanı sıra, "YAHUDİ İNSANLAR ÜZERİNE 3 ölüme gideceğini" tweetledi. Ve George Floyd'un ölümünün resmi hesabını sorguladı.

Geri tepme çabuk geldi. Instagram ve Twitter Ye'nin hesaplarını askıya aldı; Yetenek ajansı WME'nin ana şirketi Endeavour'dan Ari Emanuel, eğlence şirketlerini Ye'yi engellemeye çağırdı; ve Ye'yi podyumdan aşağı indiren moda evi Balenciaga, ondan sessizce uzaklaştı. Dün, Ye'yi temsil eden yetenek ajansı CAA, onu müşteri olarak bıraktığını söylerken, MRC stüdyosu onun hakkında bir belgeseli rafa kaldırdığını söyledi.

Adidas, Ye'ye bu kadar uzun süre bağlı kaldığı için zaten ateş altındaydı. Şirket, milyarlarca değerinde olduğu tahmin edilen işbirliklerini yanlış yönetmek gibi şeylerle suçlayan rapçiden uzun süredir yıprandı. (Gap, geçen ay şirketle bağlarını kesene kadar benzer şekilde Ye'ye bağlı kaldı.)

Adidas bu ayın başlarında Ye ile olan anlaşmasını "incelemeye" koyduğunu söyledi - Hakaretle Mücadele Birliği'nin "Daha neyi gözden geçirmeniz gerekiyor?" ADL, bir grubun Los Angeles otoyoluna "Kanye Yahudiler hakkında haklı" yazan bir pankart asmasının ardından bu hafta Adidas üzerindeki baskısını artırdı.

(Şirketin antisemitizmle karmaşık bir geçmişi var: Kurucusu Adi Dassler, Nazi Partisi'nin bir üyesiydi. İnternette antisemitik açıklamalar yapan kişiler Almanya'da yargılanabiliyor ve Nazi dönemiyle bağları olan şirketlerin bunu engellemek için harekete geçmeleri bekleniyor. böyle bir duygunun dönüşü.)

Şimdi Ye ile bağları kesmek için güçlü bir iş mantığı var. Adidas'ın hisse senedi fiyatı, Ye'nin düzensiz davranışı eleştiri aldığı için geçen ay yüzde 23 düştü:

Adidas yaptığı açıklamada, Ye ile ortaklığın sona ermesinin, tatil sezonunun hemen öncesinde geldiği göz önüne alındığında, 250 milyon Euro'ya (246 milyon $) kadar "kısa vadeli" bir maliyeti olacağını söyledi. Ancak ortaklık kapsamında “mevcut ürünlerin tüm tasarım haklarının tek sahibi” olduğunu vurguladı.

Ye'nin kendi iş geleceği giderek daha fazla tehlikede. Candace Owens ve Tucker Carlson gibi isimlerle ilişki kurarak ve sağ eğilimli sosyal ağ Parler'ı satın almayı kabul ederek aşırı sağla iç içe oldu.

Aynı zamanda, en son müzikal girişimlerinin önceki çabalarının gerisinde kaldığı bir zamanda, uzun zamandır ilgi gösterdiği bir dünya olan moda endüstrisi ile olan bağlantılarını kaybediyor. Örneğin son albümü, yayın hizmetlerinde değil, 200 dolarlık tescilli bir hoparlör cihazında çıktı.

İŞTE OLANLAR

Adalet Bakanlığı iki kişiyi Huawei için casusluk yapmakla suçladı. Savcılar, Çinli istihbarat yetkililerinin ABD'nin telekom devine yönelik soruşturması hakkında içeriden bilgi edinmeye çalıştıklarını ancak başarısız olduklarını söyledi. Suçlamalar, Çin'i ABD işlerine karışmakla suçlayan federal kolluk kuvvetleri tarafından açıklanan birkaç suçlama arasındaydı.

Beyaz Saray, Elon Musk'ın ulusal güvenlik riskleri konusunda soruşturma başlattığını reddediyor. Beyaz Saray basın sekreteri Karine Jean-Pierre, yönetim yetkililerinin Musk'ın işlerinin ulusal güvenlik incelemesini tarttığına dair bir Bloomberg raporunun "doğru olmadığını" söyledi. Bloomberg raporu, son günlerde Tesla'nın hisse senedi fiyatını düşürmeye yardımcı oldu.

Biden yönetiminin bir borç tavanı acil eylem planı hazırladığı bildiriliyor. Axios'a göre, Beyaz Saray ve Kongre yardımcıları, ara seçimlerin ardından topal ördek oturumu sırasında ABD borç tavanının yükseltilmesini tartışmaya başladılar. Bu, Cumhuriyetçilerin Meclis'in kontrolünü ele geçirmeleri durumunda borç tavanı müzakerelerini bir tehdit olarak kullanmalarını önleme çabası olacaktır.

Avrupa doğalgaz fiyatları düşüyor. Hollanda TTF gaz vadeli işlemleri, geçen haftaya göre yaklaşık %20 düşüşle megavat saat başına 100€'nun (98.54$) altına düştü ve Rusya'nın Haziran ayında arzı kısıtlamaya başlamasından bu yana en düşük seviyelerine geriledi. Analistler, havanın normalden daha sıcak olduğunu ve E.U. gaz depolarını neredeyse tam kapasiteye kadar dolduran ülkeler.

ABD'li iş liderleri, önde gelen bir Suudi Arabistan etkinliğinin merkezinde sahne alıyor. Riyad'daki Future Investment Initiative forumunda JPMorgan Chase'den Jamie Dimon, anlık anlaşmazlıklara rağmen ABD-Suudi ilişkilerinin devam etmesi gerektiğini söyledi. Dimon, Blackstone'dan Steve Schwarzman ve Goldman Sachs'tan David Solomon, Biden yönetimi ile Riyad arasında artan gerginliğe rağmen etkinlikte konuşmacılar arasındaydı.

Çin hisseleri düşmeye devam ediyor

Yatırımcılar, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in beş yıl daha iktidarda kalmasından endişe duyuyor. Hong Kong ve Şanghay'da hisse senetleri üst üste ikinci günü düşüşle kapattı ve piyasalar Xi'nin eşi görülmemiş üçüncü dönemi öncesinde gücü sıkılaştırma hamlesinin ekonomik etkilerini tartarken, renminbi Aralık 2007'den bu yana dolar karşısında en düşük seviyesine geriledi.

Yatırımcılar Xi'nin yeni liderlik ekibinin yapısını ölçmeye başlarken, Hang Seng Endeksi Pazartesi günü 2008'den bu yana en kötü bir günlük düşüşünü yaşadı. ING'de ekonomist olan Iris Pang, yatırımcılara yazdığı bir notta, ülkenin büyüme stratejisinin mimarı olan Batılı eğitimli bir ekonomi danışmanı olan Liu He'nin görevden alınması gibi hamlelerin muhtemelen bazıları için bir sarsıntı olduğunu yazdı.

ABD borsalarında işlem gören Çin hisse senetlerinin dün keskin bir düşüş yaşayarak Nasdaq ve S&P 500'ün çok altında performans göstermesiyle birlikte Pasifik'te yatırımcı endişeleri dalgalandı. Wall Street rallisi, Çin hisse senetlerini çevreleyen belirsizliğin küresel piyasalara yayılma riskinin çok az olduğunu gösteren bir başka işaretti.

İşte New York'ta dünün en kötü performanslarından bazıları:

■ Alibaba: yüzde -12,5

■ Baidu: yüzde -12,6

■ JD.com: yüzde -13

■ Kanzhun: yüzde -22,7

■ Pinduoduo: yüzde -24,6

Bu arada renminbi, Çin'in ekonomik büyümesinin yavaşlaması nedeniyle Nisan ayından bu yana dolar karşısında yüzde 15 düştü. Çin Halk Bankası'nın onshore döviz kurunu dolar karşısında 14 yılın en düşük seviyesine getirmesinin ardından bu sabah para birimi daha da düştü.

Ve Xi'nin büyük sorunlarla yüzleşmesi gerekiyor. Çin'in ekonomik büyümesi yavaşlarken, G.D.P.'ye önemli bir katkıda bulunan yerel emlak piyasası çöktü. Yavaşlayan küresel ekonomi, ihracatı üzerinde baskı oluşturabilir. Hepsini toplayın ve birçok yatırımcı Çin hisse senetlerini şu anda dokunulmayacak kadar değişken görüyor.

CNBC'ye göre, Bernstein satış ticaret masasından Mark Schilsky Pazartesi günü bir notta, "Dünyanın en büyük ikinci ekonomisine dayalı hisse senetleri yine "yatırım yapılamaz" dedi.

Resmi: İngiltere'nin yeni bir başbakanı var

İngiltere'nin eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, Salı günü ülkenin son lideri - dört ay içinde üçüncü başbakanı - oldu. İşte İngiltere'nin derin ekonomik sorunlarını çözerken yatırımcıların korkularını yatıştırmakla görevli adam hakkında bilmeniz gerekenler.

Sunak'ın yükselişi birkaç düzeyde bir atılımdır. Hintli göçmenlerin oğlu ve pratik bir Hindu olan Sunak, İngiltere'nin en yüksek siyasi ofisini elinde tutan ilk beyaz olmayan kişidir. (Muhafazakar Parti'ye liderlik etme yarışmasını kazandı ve bu nedenle dün başbakanlık rolünü güvence altına aldı - tesadüfen aynı zamanda Hindu bayramı Diwali.) 42 yaşında, aynı zamanda 200 yıldan fazla bir süredir ülkenin en yüksek ofisini elinde tutan en genç kişi.

Başbakan olan en zengin insanlar arasında yer alıyor. Winchester College, Oxford ve Stanford Business School gibi seçkin okullara gittikten sonra Goldman Sachs ve iki hedge fonunda çalıştı. Hintli teknoloji milyarderi N.R.'nin kızı Akshata Murty ile evlidir. Murthy; net değerlerinin 800 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Ve göz korkutucu ekonomik zorluklarla yüzleşiyor. Piyasalar, selefi Liz Truss'un, Sunak'ın öngördüğü bir sonuç olan, kapsamlı fonsuz vergi indirimleri önermesinin ardından sarsıldı. (Sunak'ın devralması muhtemel görünmeye başladığından beri İngiliz sterlini ve devlet tahvilleri istikrar kazandı.)

İngiliz iş dünyası liderleri Sunak'ı ülkedeki siyasi kaosu durdurmaya, yükselen enflasyonu dizginlemeye ve yükselen enerji maliyetlerini yönetmeye çağırdılar. Aynı zamanda, muhtemelen kamu harcamalarını kısma konusunda zor kararlar vermek zorunda kalacak; AB, Çin ve ABD ile en iyi nasıl başa çıkılacağı; bankalara ve enerji şirketlerine beklenmedik vergiler uygulanıp uygulanmayacağı; ve dahası.

______

Goldman Sachs'ın yeni P.R. seçimi

Goldman Sachs, Wall Street bankası bir dizi zorlu hikaye ve gecikmeli hisse fiyatının ardından anlatıyı değiştirmeye çalışırken, George W. Bush'un Beyaz Saray basın sekreter yardımcısı Tony Fratto'yu küresel kurumsal iletişim başkanı olarak işe aldı.

Lobi grubu Hamilton Place Strategies'i (şu anda Penta olarak biliniyor) kuran Fratto, ortak olarak katılıyor ve bankanın genelkurmay başkanı John Rogers'a rapor verecek. DealBook tarafından elde edilen bir nota göre Fratto için Birinci İş: "Goldman Sachs'ın itibarını korumak ve geliştirmek".

Goldman Sachs koruyucu kültürüyle biliniyordu. Ancak David Solomon'un görev süresinde, C.E.O. 2018'den bu yana banka, özel jet kullanımı ve DJ'liğinden kişisel markasını oluşturma çabasına kadar her şeyde sızıntı yaşadı. Bu arada, iletişim ekibi, Goldman Sachs'ın geçen yıla kadar finansal kriz sonrası makyajını yöneten Jake Siewert'in ayrılmasının ardından devrildi.

Fratto'nun yatırımcıları ve medyayı kazanması gerekecek. Goldman hisseleri, yatırımcıların tüketici bankacılığı üzerindeki bahsinin ve anlaşma yapmadaki yavaşlamanın kârlılık üzerinde ağırlık oluşturacağından endişe duymasıyla geçtiğimiz yıl yüzde 20 düştü.

Şirket, salgın sırasında bir aradan sonra geçen ay işten çıkarma programına yeniden başladı ve geçen hafta operasyonlarının yeniden yapılandırıldığını duyurdu. Goldman'ın yatırım bankacılığı bölümünün küresel eş başkanı Jim Esposito, daha fazla kesintinin yolda olabileceğine dair endişelerin ortasında, dün bir belediye binasında bu yıl başka kesinti olmayacağını söyledi.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Milyarder Jeff Bezos, 'Sağlıksız Koşullarda' 14 Saat Günde Çalışmaya Zorlandığını İddia Eden Temizlikçi Tarafından Dava Edildi

AA13Jbfs.img?w=768&h=402&m=6&x=247&y=72&

RadarOnline.com'un öğrendiğine göre Jeff Bezos'un eski hizmetçisi, Washington Eyaleti'ndeki konutunda "sağlıksız koşullarda" 14 saatlik uzun vardiyalarda çalışmaya zorlandığı iddiaları nedeniyle multi-milyardere dava açtı.

Amazon'un kurucusu için bırakılmadan önce yaklaşık üç yıl çalıştığı bildirilen Mercedes Wedaa, bu hafta Seattle'daki King County Yüksek Mahkemesi'nde Bezos'a dava açtı.

AA13Jbfv.img?w=768&h=402&m=6&x=231&y=76&

Daily Mail'e göre, Wedaa sadece sağlıksız koşullarda 14 saat çalışmak zorunda kalmadı, aynı zamanda ırkı nedeniyle ayrımcılığa uğradığı ve sözde ayrımcılıkla ilgili şikayetlerde bulunmasının ardından işten atılmasına neden olduğu iddia edildi.

Wedaa, “ayrımcılık, misilleme, ücret ve saat yasalarının ihlali, işyeri sağlık ve güvenlik yasalarının ihlali ve belgesiz işçi çalıştırmaya karşı yasalar” konusundaki endişelerini dile getirdiğinde, Bezos'un ev yöneticilerinin kahyayı kovduğu bildirildi.

Ancak Wendaa'nın iddialarına rağmen, Amazon CEO'sunun avukatı, hizmetçinin iddialarının "hiçbir değeri" olmadığını söyledi.

Davada ayrıca, "Kimse [Wedaa]'ya ara verme hakkına sahip olduğunu söylemedi ve hiç kimse ona ara vermesini söylemedi" iddiasında da bulundu. “[O] yasal olarak dinlenme ve öğle yemeği molası hakkına sahip olduğunu bilmiyordu.”

AA13JPwp.img?w=768&h=402&m=6&x=302&y=71&

Bezos'un avukatı da Daily Mail Wendaa'ya her zaman kendi molalarını verme ve kendi yemek saatlerini kendi zamanında seçme konusunda güvenildiğini söyleyerek bu iddialara geri döndü.

Bezos'un avukatı Harry Korrell, hizmetçinin davasına yanıt olarak yaptığı açıklamada, "Bu iddiaları araştırdık, hiçbir değeri yok ve onlara karşı savunma yapacağız" dedi.

"Hanım. Wedaa yılda altı rakamdan fazla yaptı ve baş hizmetçiydi. Kendi mola ve yemek saatlerinden sorumluydu ve kendisinin ve diğer personelin kullanabileceği birkaç banyo ve dinlenme odası vardı.”

“Kanıtlar, Bayan Wedaa'nın performans nedenleriyle işine son verildiğini gösterecek. Başlangıçta 9 milyon doların üzerinde bir talepte bulundu ve şirket reddettiğinde bu davayı açmaya karar verdi," diye devam etti Korrell.

AA13JTo9.img?w=768&h=402&m=6&x=184&y=53&

"Geçmişleri göz önüne alındığında, Bay Bezos, Bayan Sanchez ya da Northwestern LLC'nin Bayan Wedaa'ya ırkına ya da ulusal kökenine göre ayrımcılık yaptığı iddiası saçma."

İddia edilen olayların, Microsoft milyarder Bill Gates'in evine de ev sahipliği yapan özel bir banliyö olan Seattle'ın banliyösü Medina'da meydana geldiği bildirildi.

Kaynak: Radar Online

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kylie Jenner'ın Çalışanları, Kylie Cosmetics'teki Korkunç Çalışma Koşullarını ortaya çıkardı

AA13MC0L.img?w=710&h=354&m=6

Kylie Jenner henüz 18 yaşında Kylie Cosmetics'i kurdu.

2015 yılındaki konseptinden bu yana Kylie Lip Kits olarak başlayıp tam teşekküllü bir makyaj holdingine dönüşen marka, Jenner'ı dünya çapında bir fenomen haline getirdi.

E ile Ağustos 2022'de yapılan bir röportaj sırasında! Haber, Jenner, kendi ürünleriyle bir marka başlatmanın akıllıca bir karar olduğunu söyledi.

Jenner, "Makyaj takıntımın özü olduğunu düşünüyorum" dedi. Makyajı, arkasındaki kendini ifade etmeyi ve yaratıcılığı bu kadar sevmemi sağlayan şey buydu.”

Şirketin lansmanından bu yana, Jenner onu genişletti ve onun için birçok insanı işe aldı, ama patron için çalışmak nasıl bir şey?

İşte Kylie Cosmetics personelinin uğraşmak zorunda kaldığı en kötü 6 koşul:

1. Personelin Kylie Jenner'a bakması yasaklandı.

Kylie Cosmetics için çalışan eski bir çalışan, personelin realite yıldızına bakmalarına izin verilmediğini açıkladı.

Martha Molasco, bir geçici ajans tarafından işe alındıktan sonra 2015'ten 2017'ye kadar fabrikada çalıştı ve Jenner oradayken çalışanlar için katı kurallar olduğunu söyledi.

Molasco, "Denetçiler, 'Onlarla konuşma, onlara bakma bile' derdi" dedi.

"Ortalık karışmıştı. Ürününü yapıyorduk ve onunla konuşamadık" diye ekledi. "Onu göremedik. Biz onun ürününü yapıyorsak ve tüm iş bize aitse, o bunun farkında olmalı.”

2. Makyaj ürünlerini denemeleri beklenir.

Kylie Cosmetics ürünleri hayvanlar üzerinde test edilmese de Jenner, ürünü sosyal medyada tanıtması gerektiğinde çalışanlarını farklı tonları test etmek için kullanma eğilimindedir.

PEOPLE'a göre Jenner geçmişte Snapchat'inde dudak ürünlerini göstermek için kahyasının kolunu tuval olarak kullandığını itiraf etmişti.

Ürünü tüketicilere göndermeden önce denemek için çalışanların bazen dinlenebileceğini varsaymak güvenlidir.

3. Çalışanlar uzun saatler çalışmak zorundadır.

Jenner, ürünlerin sevkiyata hazır hale getirilmesi için uzun saatler çalışmaya kendini adama dahil, çalışanlarından çok şey bekliyor.

HuffPost'a göre, Jenner'ın mallarını ürettiği California makyaj fabrikası Spatz Laboratories'de çalışan eski çalışanlar, çalışmaya zorlandıkları bazı koşulları ortaya çıkardı.

Eski personel, "sabah erken vardiyaları" ve "uzun saatler" çalışmak zorunda kalmaktan şikayet etti.

Diğerleri çevreyi "sweatshop koşullarında" çalışmaya benzetti.

4. Üretim bandında çalışanların hızlı olması bekleniyordu.
Başka bir eski çalışan olan Irene Lopez, Kylie Cosmetics için çalışma deneyimini ayrıntılı olarak anlattı.

Lopez, sadece "beş dakika" eğitim aldıktan sonra makyaj malzemeleri üretmesinin beklendiğini ve amirlerine soru sorduğunda "sözlü olarak tehdit edildiğini" iddia etti.

"Orada bulunan denetçiler herkese karşı çok aşağılayıcıydı" diye açıkladı.

"Her şeyin mükemmel bir şekilde yapılması gerekiyordu ve öyle olmasaydı sanki çöpmüş gibi suratınıza atarlardı. Yeterince hızlı gitmezseniz kovulacaktınız."

5. Çalışanlara Jenner'ın ürünlerini yaparken sessiz kalmaları talimatı verildi.

Lopez, çalışırken uyması gereken önemli bir kuralı da açıkladı.

“Sessiz kalmalı ve çalışmaya devam etmeliydik” dedi.

"Etrafta gelip bizi makinelerde izliyorlardı ya da makyaj tüplerini dolduruyorlardı. Bizimle konuşmazlardı, benimle hiç konuşmazlardı, liderlerle konuşurlardı ve etrafta dolaşıp her şeye bakarlardı."

6. Jenner fabrikaya sık sık geziler yapardı.

Lopez, Jenner'ın ilerlemelerini kontrol etmek için sık sık fabrikaya geziler yaptığını da açıkladı.

Eski çalışan, Jenner fabrikaya geldiğinde hiçbir çalışanla konuşmadığını ve sadece ürünleri yaparken izlediğini söyledi.

Kaynak: YourTango

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amazon, Piyasa Değerinde 1 Trilyon Dolar Kaybeden Dünyanın İlk Halka Açık Şirketi Oldu

(Bloomberg) -- Amazon.com Inc., yükselen enflasyon, sıkılaşan para politikaları ve hayal kırıklığı yaratan kazanç güncellemelerinin bir kombinasyonu olarak bu yıl hisse senedinde tarihi bir satışı tetiklediği için piyasa değerinde trilyon dolar kaybeden dünyanın ilk halka açık şirketi oldu.

E-ticaret ve bulut şirketindeki hisseler Çarşamba günü %4,3 düşerek, piyasa değerini Temmuz 2021'de 1,88 trilyon dolardan rekor bir kapanıştan yaklaşık 879 milyar dolara çıkardı. Amazon ve Microsoft Corp., kırılma yarışında baş başaydı. Windows yazılım üreticisinin Kasım 2021 zirvesinden 889 milyar dolar kaybetmesinin ardından geride kalmasıyla istenmeyen dönüm noktası.

Teknoloji ve büyüme stokları yıl boyunca cezalandırılırken, durgunluk korkuları sektördeki hissiyatı daha da azalttı. Gelire göre en büyük beş ABD teknoloji şirketi, bu yıl yaklaşık 4 trilyon dolarlık piyasa değerinin buharlaştığını gördü.

AA13VZkf.img?w=768&h=432&m=6

Dünyanın en büyük çevrimiçi perakendecisi, alışveriş yapanların pandemi öncesi alışkanlıklarına devam etmesiyle bu yılı e-ticaret büyümesinde keskin bir yavaşlamaya uyum sağlamak için harcadı. Yavaşlayan satışlar, artan maliyetler ve faiz oranlarındaki artış nedeniyle hisseleri neredeyse %50 düştü. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, yılın başından bu yana kurucu ortak Jeff Bezos servetinin yaklaşık 83 milyar dolardan 109 milyar dolara düştüğünü gördü.

Geçen ay Amazon, alışveriş yapanların ekonomik belirsizlik karşısında harcamalarını azalttığı için şirket tarihindeki bir tatil çeyreği için en yavaş gelir artışını öngördü. Bu, iki yıldan uzun bir süre önce teknoloji hisselerinde pandemi kaynaklı ralliden bu yana piyasa değerini ilk kez 1 trilyon doların altına gönderdi.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk Aniden Tesla Hisselerini Deli Gibi Satıyor

AA13VGbr.img?w=300&h=158&m=6

Başka bir satış

Düzenleyici belgelere göre, Tesla hissesini satmayı bitirdiğini iddia ettikten aylar sonra Tesla CEO'su Elon Musk, 3.95 milyar dolarlık Tesla hissesini daha elden çıkardı.

Bu, milyarder CEO'nun son on iki ayda yaklaşık 36 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattığı anlamına geliyor, Reuters'in bildirdiğine göre - çarpıcı bir satış ve neredeyse kesinlikle onun Twitter'ı devralmak için akılsızca ve korkunç bir şekilde gerçekleştirdiği teklifinin doğrudan bir sonucu.

Musk'ın sahadaki kararsız liderliği güven uyandırmaktan uzak olduğu için, satış iyiye işaret değil. Tesla, bu yıl hisse senetlerinin yüzde 46 düşmesiyle şimdiden epeyce zarar gördü.

Henüz bitmedi

Hafta sonu Musk, 19.5 milyon Tesla hissesi daha sattı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunulan evraklar doğrudan satışın amacına işaret etmese de, analistler bunun muhtemelen onun 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını finanse etme teklifiyle ilgili olduğuna inanıyor.

Reuters'e göre, Ağustos ayında 6,9 milyar dolarlık hisse sattıktan sonra Musk'ın anlaşma için hala 2 ila 3 milyar dolar daha toplaması gerekiyordu.

Bu arada Tesla, geçen ay üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladıktan sonra Wall Street beklentilerinin altında kaldı. Şirket, tedarik zinciri sorunlarıyla uğraşıyor ve küresel bir ekonomik yavaşlamadan da muaf değil.

Musk'ın Twitter'ı kaotik bir şekilde devralması, CEO'nun Twitter'daki operasyonların kontrolünü ele geçirmesine yardımcı olmak için Tesla çalışanlarını çekecek kadar ileri gitmesiyle yalnızca daha fazla belirsizlik enjekte etti.

Loup Ventures'ın yönetici ortağı Gene Munster, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, "Görünüşe göre Musk, gelecek yıl Twitter'da kötü kalmaya hazırlanıyor" dedi. "Twitter'ın bir para deliği olması için hazırlanıyor."

Kaynak: Futurism

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

96 Milyar Dolar Kaybeden Kripto Milyarderleri FTX'i  (Futures Exchange) Terk Ediyor

(Bloomberg) -- Sam Bankman-Fried'in kripto imparatorluğu geçen hafta patlayarak 15,6 milyar dolarlık servetinin tamamına mal olurken, diğer dijital varlık milyarderleri 2022'deki büyük kayıplarının benzer şekilde ölümcül olmayacağını netleştirmeye çalıştı.

İkiz kardeşi Tyler ile birlikte kripto para borsası Gemini'yi kuran 41 yaşındaki Cameron Winklevoss, Bankman-Fried'e atıfta bulunarak Gemini'nin "FTT belirteçlerine veya Alameda'ya maruz kalmadığını ve FTX'e maddi olarak maruz kalmadığını" vurgulayan 11 bölümlük bir tweet dizisi yayınladı. ticaret evi ve kripto borsası.

Coinbase Global Inc.'in CEO'su 39 yaşındaki Brian Armstrong, halka açık ABD şirketini "'geçip giden'' dediğinin aksine, "güven ve meşruiyet" şirketi olarak tanımlayan 2018 tarihli bir Washington Post makalesini yeniden paylaştı. dünyanın diğer bölgelerinde yasal bir gri bölgede serbestçe faaliyet gösteren borsalar.” Bankman-Fried'in FTX.com'u Bahamalar'da bulunuyor.

Ve Bankman-Fried ile dikenli ticaret yapan Binance milyarderi Changpeng "CZ" Zhao, daha sonra ona yalnızca bunu iptal etmek için devralma teklifinde bulundu ve FTX'in iflas başvurusunda bulunmasından sonraki iki saat içinde kriptoda nelerden kaçınılması gerektiğine dair bir kontrol listesi yayınladı. Birkaç gün sonra, firmasının likidite sıkıntısı yaşayan sektör oyuncularına yardımcı olmak için bir kripto kurtarma fonu başlatmayı planladığını söyledi.

Galaxy Digital Holdings'in milyarder kurucusu Michael Novogratz bir telefon görüşmesinde, "Bunun asıl dalgalanma etkisi şu: İnsanlar diğer insanlara güvenmeyi bırakıyor, bu yüzden insanlar borsalardaki likiditeyi çekiyor" dedi. Şirketi, iflas uyarılarından önceki hafta sonu FTX'e olan riskini azaltmaya başladı, ancak yine de borsadaki 77 milyon dolarlık riskle veya Galaxy'nin sermayesinin %4'üyle sıkışıp kaldı.

Röportajda, FTX'in iflas başvurusunda bulunmasından saatler sonra, 57 yaşındaki Novogratz, borsaya kaç firmanın bağlı olduğu göz önüne alındığında "savaş hikayelerinin ortaya çıkmasının" haftalar sürebileceğini söyledi. Hisse senetlerini baskı altında tutan Lehman Brothers'ın başarısızlığından sonraki altı aylık dönemin, piyasaların FTX iflasına nasıl tepki verebileceğine paralel olarak kullanılabileceğini söyledi.

"Analoğun tutacağını söylemiyorum ama biraz zaman alacak" dedi.

Kripto dünyası, en tanınmış savunucularından birinin ölümünün sonuçlarıyla boğuşurken, 2020 ve 2021'de bireyler ve kurumlar dijital varlıklara benzer şekilde sürülürken servetleri fırlayan sektörün diğer devleri için çok şey tehlikede. 45 yaşındaki Zhao, Ocak ayında dünyanın en zengin insanlarının yer aldığı Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne 96 milyar dolarlık bir servetle giriş yaptı ve onu Google'ın kurucuları ve Microsoft'un eski liderleriyle aynı stratosfere yerleştirdi.

2022'de, Bitcoin ve Ether fiyatlarının sırasıyla %64 ve %66 düşmesi ve algoritmik stablecoin TerraUSD, koruma fonu Three Arrows Capital ve borç veren Celsius gibi olağanüstü patlamaların ortasında çok farklı bir hikaye oldu. FTX'in çöküşü, kullanıcıların Pazar gününe kadar yedi gün içinde net 3,7 milyar dolar değerinde Bitcoin ve 2,5 milyar dolarlık Ether çekmesiyle, küresel kripto borsalarında çıkışlarda ani bir artışa neden oldu.

AA147Tcr.img?w=768&h=512&m=6&x=466&y=220

Bloomberg servet endeksine göre, FTX'in likidite sıkışıklığı ve nihai iflası etrafındaki kaos, bu yıl en zengin kripto milyarderlerinin toplu kaybını Bankman-Fried'in silinmesi hariç 96 milyar doların üzerine çıkardı. Kriptodaki bulaşma, token fiyatlarını - ve Zhao, Armstrong, Winklevoss ikizleri ve diğerlerinin servetini - bir süre baskı altında tutabilir.

Bitcoin fiyatının 10.000 dolara kadar düşmesini bekleyen Bloomberg Intelligence analisti Mike McGlone, "Şu anda dalga dalgalanıyor" dedi. Bir noktada iyileşme bekliyor ama "kim bilir ne zaman?"

Şimdilik, Zhao'nun tahmini net değeri, bu yıl yalnızca Meta Platforms Inc.'den Mark Zuckerberg ve Tesla Inc.'den Elon Musk'tan sonra üçüncü olan 78,9 milyar dolarlık düşüşün ardından 16,9 milyar dolar.

Bu arada Winklevoss ikizleri, servetlerinin neredeyse yarısının silindiğini gördü ve şu anda her biri 3 milyar dolar değerinde. Coinbase'den Armstrong ve 34 yaşındaki kurucu ortak Fred Ehrsam'ın servetleri sırasıyla %78 ve %43 düştü.

Novogratz'a gelince, Bloomberg servet endeksine göre bu yıl net servetinin %64'ünü kaybetti ve şimdi 1,8 milyar dolara düştü.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.