Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İş Dünyasından En Son Haberler / Bilgiler (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 361
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

Alibaba Pandemi döneminde 344 Milyar Dolar Kaybetti

Kurucu Jack Ma, geçen Ekim ayında Çin'in finansal sistemine yönelik sert bir eleştiri yaptığında, Alibaba Group Holding'in aşağı yönlü sarmalını çok az kişi tahmin edebilirdi.

Yine de bir yıl sonra, teknoloji devi, Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, dünya çapında hissedar değerinin en büyük kaybı olan 344 milyar dolarlık piyasa değerini kaybetti. Şimdi kötü şöhretli konuşmadan kısa bir süre sonra Pekin, fintech kolu Ant Group'un listelenmesini askıya aldı ve o zamandan beri ülkenin en hareketli sektörlerinde yaygın bir baskı uygulayarak Çin hisse senetlerinin düşmesine neden oldu.

AAPVjSa.img?h=914&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Alibaba hisseleri, Pekin'in şirketin uygulamalarını incelemesini hızlandırması ve fintech işinin yeniden yapılandırılmasını talep etmesiyle, o ay tüm zamanların en yüksek seviyesinden üç hafta önce Hong Kong'da rekor düşük seviyeye geriledi. 5 Ekim'den %30'luk bir toparlanmaya rağmen, hisse senedi hala Ekim 2020 zirvesinden %43 daha düşük.

Bloomberg Intelligence, e-ticaret devindeki mali ikinci çeyrek aktif kullanıcılarının, Çin'in sıfır Covid politikasının bir sonucu olarak fikir birliği projeksiyonlarını geride bırakmasını bekliyor. Alibaba, 5 Kasım'da kazançlarını rapor edecek.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin bu başlık sabitledi
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Amerika rekor sayıda robotu işe alıyor

Kuzey Amerika'daki şirketler, montaj hatlarını hızlandırmak ve insan işçileri eklemek için mücadele ederken bu yılın ilk dokuz ayında rekor sayıda robot ekledi.

AAQeyPj.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Endüstri Grubu İleri Otomasyon Derneği tarafından derlenen verilere göre, fabrikalar ve diğer endüstriyel kullanıcılar, geçen yılın aynı dönemine göre %37 daha fazla ve 1,48 milyar dolar değerinde 29.000 robot sipariş etti. Bu, küresel pandemi ekonomileri altüst etmeden önce, 2017'de aynı dönemde belirlenen bir önceki zirveyi aştı.

Şirketler, bazı durumlarda önemli mal kıtlığına katkıda bulunan güçlü talebe ayak uydurmaya çalıştıkça, robotları ekleme acelesi, yatırımdaki daha büyük bir artışın bir parçasıdır. Aynı zamanda, birçok firma pandemi tarafından yerinden edilmiş işçileri geri cezbetmek ve robotları montaj hatlarına insan kası eklemeye alternatif olarak görmek için mücadele etti.

A3 olarak bilinen İleri Otomasyon Derneği başkanı Jeff Burnstein, "İşletmeler ihtiyaç duydukları insanları bulamıyorlar - bu yüzden otomatikleştirmek için yarışıyorlar" dedi.

Robotlar ayrıca ekonominin daha fazla köşesine girmeye devam ediyor. Otomobil şirketleri uzun süredir endüstriyel robotların çoğunu satın aldı. Ancak 2020'de diğer işletme türlerine yapılan birleşik satışlar ilk kez otomobil sektörünü geçti ve bu eğilim bu yıl da devam etti. A3'e göre, yılın ilk dokuz ayında robotlar için oto ile ilgili siparişler %20 artarak 12.544 adede, otomotiv dışı şirketlerin siparişleri ise %53 artarak 16.355 adede ulaştı.

Burnstein, "Otomotiv yavaşlamıyor - otomobil çalışıyor" dedi. Ancak metallerden gıda üreticilerine kadar diğer sektörler daha da hızlı büyüyor.

John Newman'ın şirketi bunlardan biri. Austin, Teksas'taki diğer üreticiler için metal üretimi yapan Athena Manufacturing, bu yıl dördü kurulu olmak üzere şu anda yedi robota sahip. İlk makinesini 2016 yılında satın aldı. Newman, robotların Athena'nın yarı iletken ekipman üreticileri tarafından kullanılan parça siparişlerinde %50'lik bir artış da dahil olmak üzere talepteki artışa yanıt vermesine yardımcı olduğunu söyledi.

Makineler ayrıca Athena'nın geçen yıl ilk kez 24 saat kesintisiz operasyona geçmesine izin verdi, dedi. Şirket 250 kişiyi istihdam ediyor, ancak popüler olmayan gece vardiyalarını dolduracak işçi bulmakta zorlanacağını söyledi.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Yeni vergi yasasına göre Elon Musk'ın 15 milyar dolar vergi borcu olabilir

Robert Frank, Elon Musk'ın mali durumunu ve Tesla CEO'sunun bu kadar çok Tesla hissesini satmasının ardındakileri inceleyerek 'The Exchange'e açıklamalarda bulundu

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • Admin

Maersk artık sadece bir nakliye şirketi değil

Maersk, dünyadaki herkesten daha fazla konteyner gemisine sahip, ancak şirketi sadece bir kargo nakliye hattı olarak düşünmek yanlış olur. Aynı zamanda bir havayolu şirketi, bir kamyon şirketi, bir liman terminal operatörü ve bir nakliye şirketidir. Maersk, lojistik için tek durak noktası olma hedefinin bir parçası olarak küresel tedarik zincirinin neredeyse her aşamasından bir parça silip süpürdü.

AARUAVA.img?w=620&h=348&m=6

Dün (16 Aralık), Maersk işinin geleceğine ve küresel denizciliğin geleceğine bir bakış sunan bir anlaşma yaptı. Önümüzdeki yıldan itibaren Maersk, dünyanın en büyük tüketim malları şirketlerinden biri olan Unilever'in lojistik operasyonlarını etkin bir şekilde yürütecek. Maersk, bir basın açıklamasında, 2022'den 2026'ya kadar Unilever için "uluslararası okyanus ve hava taşımacılığının operasyonel yönetimini sağlayacağını" duyurdu.

Normalde Unilever, kendi tedarik zincirlerini yönetmek için “Uluslararası Kontrol Kulesi Çözümü” olarak adlandırılan kendi şirket içi yazılımını kullanır. Ancak 2022 itibariyle Unilever, tedarik zinciri yazılımının çalışmasını Maersk'e devredecek. Maersks'in satın alımları ve genişlemesi hakkında yazan kargo rezervasyon platformu Freightos'un CMO'su Eytan Buchman, “Maersk'in uzmanlığının yelkenli gemilerin çok ötesine uzandığının güçlü bir göstergesi” dedi. “Diğer varlıkları ve inşa ettikleri şeylerle birleştiğinde, bunun uçtan uca tam küresel tedarik zinciri sahipliğine giden merdivende başka bir basamak olduğunu varsaymak zor değil.”

Bunun gibi fırsatlar "dördüncü taraf lojistik" (4PL) adıyla anılır ve giderek daha yaygın hale gelir. Bu model kapsamında, Unilever gibi bir müşteri, tedarik zincirinin bir kısmının veya tamamının kontrolünü, diğer üçüncü taraf nakliye sağlayıcılarından gemi ve uçaklarda kargo alanı ayırtmak için müşterisi adına hareket edebilen Maersk gibi tek bir lojistik devine dış kaynak sağlar.

Bu tür anlaşmalar, pandemi sırasında elde ettikleri milyarlarca dolarlık kârla beslenen nakliye hatları tedarik zincirinin yeni köşelerine doğru genişledikçe daha yaygın hale gelecek. Sadece Maersk değil; CMA CGM gibi diğer nakliye hatları da hava taşımacılığı ve nakliye taşımacılığına doğru genişliyor ve analistler, Amazon'un önümüzdeki yıl rakip bir lojistik hizmeti başlatmasını bekliyor. Net etki, birkaç büyük lojistik şirketi tarafından giderek daha fazla kontrol edilen küresel bir tedarik zinciri olabilir.

Maersk'in uçtan uca lojistiğe dönüşü
Beş yıl önce, tüm denizcilik endüstrisi, nispeten küçük nakliye şirketlerinin parçalanmış bir alanı olarak, fiyatları düşürmek için birbirleriyle şiddetli bir şekilde rekabet ettiğinden, kâr elde etmek için mücadele etti. Dünyanın en büyük yedinci nakliye hattı olan Hanjin Shipping, 2016 yılında iflasını ilan etti ve kapandı. Maersk o yıl 1,9 milyar dolar kaybetti. 22 Eylül 2016'da şirket, kendisini yeniden icat etme ve kendisini daha sağlam bir mali temele oturtma planını duyurdu. Maersk, petrol işini satacak ve tedarik zincirinin nakliyeden daha güvenilir karlar vaat eden diğer bölümlerine genişlemeye vurgu yaparak bir lojistik imparatorluğu kurmaya odaklanacaktı.

Önümüzdeki beş yıl boyunca Maersk, nakliye hattının kârlarının hızla arttığı pandemi sırasında hızlanan bir harcama çılgınlığına gitti. Kargo havayolunu kurdu, kamyon filosunu genişletti, nakliye şirketi Senator International'ı satın aldı, konteyner gemilerinin listesini büyüttü ve son mil sipariş karşılama firması B2C Europe'u satın alarak e-ticaret üzerine bahis yaptı.

Artık Maersk kendisini bir nakliye hattı olarak pazarlamıyor. Mart ayında bir basın açıklamasında "Şirket rotasını değiştirmek için stratejik bir karar aldı" yazdı. Artık bir "uçtan uca tedarik zinciri ve lojistik ortağı" - navlun ücretlerine ek olarak müşterilerinin tedarik zinciri stratejilerine danışarak ve lojistik yazılımına erişim satarak para kazanmasını sağlayan daha kazançlı bir iş kolu. gemilerde, uçaklarda ve kamyonlarda yük taşımaktan toplar.

Buchman'a göre, diğer nakliye hatları ve nakliye şirketleri, Maersk'in 4PL hizmetlerine genişlemedeki liderliğini izledi. Bu firmalar, tüm lojistik hizmetlerini tek bir pakette birleştirerek verimliliği artırabileceklerini ve fiyatları düşürebileceklerini savunuyorlar. Ancak lojistik endüstrisini konsolide etmeyi başarırlarsa, müşterilerine daha az seçenek bırakacaklar.

İyi zamanlarda bunun bir önemi olmayabilir: Müşteriler daha düşük fiyatlardan ve tedarik zincirlerini düşünmek zorunda kalmamanın kolaylığından yararlanacak. Ancak kriz zamanlarında - şu anda yaşadığımız pandemi kaynaklı kaos gibi - bu müşteriler fiyatlar arttıkça ve kargo alanı kıtlaştıkça bulabilecekleri herhangi bir alternatif bulmaya çalışıyor olabilirler. Şirketler, mevcut tedarik zinciri krizinden çıkarken bu ödünleri tartmak ve lojistik stratejilerini yeniden düşünmek zorunda kalacaklar.

Kaynak: Quartz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Admin

İşte Apple CEO'su Tim Cook 2021'de Ne Kadar Kazandı?

AASwoeY.img?w=768&h=422&m=6&x=504&y=185&

Apple Inc (NASDAQ: AAPL), CEO Tim Cook'un 2021'de eve götürdüğü dolar miktarını açıkladı.
Ne Oldu: Ağustos 2011'den bu yana iPhone üreticisinin başında olan 61 yaşındaki Cook, daha önce Ekim 2005'ten bu yana şirketin baş işletme görevlisiydi.

Cook'un 2019 ve 2021 yılına kadar taban maaşı 3 milyon dolar olarak kalırken, Apple tarafından şirkete sunulan bir vekil beyanına göre, özsermaye dışı teşvik tazminat planı, hisse senedi ödülleri ve yöneticiye ödenen diğer tüm tazminatlar bu dönemde bir artış gördü. ABD Güvenlik ve Değişim Komisyonu.

Cook'a 2021'de 82.35 milyon dolar hisse senedi ödülü verildi. Bu ödüllerle birlikte eve aldığı toplam tazminat 98.7 milyon dolar.

2020'de Cook eve 14,7 milyon dolar aldı, bu da ödeme paketinin 2021'de altı kat etkileyici bir kazanç gördüğü anlamına geliyor.

Apple'ın diğer yüksek kazananları arasında CFO Luca Maestri, Baş Hukuk Müşaviri ve Sekreter Kate Adams, Perakende ve İnsanlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Deirdre O'Brien yer alıyor.

Maestri, Adams ve O'Brien'a 2021'de her birine yaklaşık 27 milyon dolar ödendi. Apple COO'su Jeff Williams, dönem için benzer bir miktar aldı.

Neden Önemli: Ağustos 2021'de Apple, bir SEC dosyasında Cook'a, şirketi CEO olarak devraldığı zamana kadar uzanan bir tazminat paketinin son bölümünün ödendiğini açıkladı.

5 milyon Apple hissesinden oluşan bu tazminat dilimi, o sırada 750 milyon dolar değerindeydi. Bu miktar Perşembe günkü dosyaya dahil edilmedi.

Bu ay Apple, 2021'de Apple hisselerinin %35 artmasıyla 3 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu. Apple'ın büyümesi, amiral gemisi akıllı telefonu iPhone'un güçlü satışlarıyla desteklendi.

2020'de Apple 2 trilyon dolarlık bir şirket olduğunda Cook milyarder oldu.

Cook'un Apple'daki mülkiyeti, Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) CEO'su Elon Musk ve Meta Platforms Inc (NASDAQ: FB) CEO'su Mark Zuckerberg gibi şirket kurucularının aksine, kademeli olarak arttı.

Fiyat Hareketi: Perşembe günü, Apple hisseleri normal seansta neredeyse %1.7 düşerek 172$'a düştü ve mesai sonrası işlemlerde %0.5 yükseldi.

Kaynak: Benzinga

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

18 Ocak (Reuters) - Microsoft Corp (MSFT.O), küresel teknoloji devleri sanal bir gelecek için iddialarını ortaya koyarken, tarihin en büyük oyun endüstrisi anlaşmasıyla "Call of Duty" yapımcısı Activision Blizzard'ı (ATVI.O) 68,7 milyar dolara satın alıyor.

Microsoft tarafından Salı günü açıklanan, şimdiye kadarki en büyük ve en büyük nakit satın alma olarak belirlenen anlaşma...

Aynı zamanda, Amerikan çokuluslu şirketinin, en büyük rakiplerinin birçoğunun halihazırda yaptığı gibi, insanların çalışabileceği, oynayabileceği ve sosyalleşebileceği sanal çevrimiçi dünyalar olan "metaverse" bahsini temsil ediyor.

Microsoft CEO'su Satya Nadella, "Oyun, günümüzde tüm platformlarda eğlencede en dinamik ve heyecan verici kategoridir ve metaverse platformlarının geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacaktır." Dedi.

Büyük ölçüde Azure bulut bilgi işlem platformu ve Outlook franchise gibi kurumsal yazılımlar sayesinde dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Microsoft, hisse başına 95 dolar teklif ediyor - Activision'ın Cuma kapanışına göre %45'lik bir prim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Pharrell ve Tiffany & Co. Nişanlandı (Yani Ortak Oldu)

AAT69Fi.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Oldukça standart bir tabloid ücreti değil, ancak Pharrell Williams ve Tiffany & Co. nişanlı. Arkadaşları Nigo'nun ilk Kenzo gösterisinin dışındaki Yaratıcı Ye ve Tyler'ın yanında kurnaz bir gülümsemeyle fotoğraf çektirmeden birkaç dakika önce WWD'ye "Biliyorsun, Tiffany ve ben nişanlıyız," dedi. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Söylemesi zor, ama kesinlikle elmasları içerecek.

LVMH'nin varisi ve Tiffany yöneticisi Alexandre Arnault'a göre, tam olarak altmış bir elmas, Pharrell'in bir çift özel yapım Tiffany x Pharrell ışıltılı, mücevher halkalı güneş gözlüğü takan ve toplamda 25 karat üzerinde saat takan bir fotoğrafını Instagram'da paylaşan Alexandre Arnault . Lenslerin iki yanında zümrüt kesimli iki zümrüt (deneseniz daha fazla zümrüt elde edemezsiniz!), hepsi 18 ayar altın çerçeveye yerleştirilmiştir.

supreme-tiffany-co-01.jpg

WWD, işbirliği hakkında daha fazla ayrıntı için Pharrell'e baskı yaptığında, "Hayır, farklı. Bu bir ortaklık.… Olayları farklı görmekle ilgili”, aynı zamanda o günün ilerleyen saatlerinde Instagram'da gözlüklerle ilgili kendi gönderisinin başlığını da bu şekilde yazdı. "Şimdi hepsini veremem. Çok fazla ayrıntıya girmek istemiyorum, tamam, çünkü bugün burada kardeşim Nigo'yu kutlamak için bulunuyoruz." (Değeri ne olursa olsun, Kenzo da LVMH'ye aittir.)

Fransız lüks holdingi, Tiffany & Co.'yu satın alma işlemini 2021'in başlarında tamamladı ve 185 yaşındaki mücevher perakendecisini 21. yüzyıldan kalma, işbirliği ağırlıklı kurumsal stratejisine katmak için hızlı davrandı. (LVMH iş adamı Bernard Arnault'un Aimé Leon Dore'lu oğlu olan 29 yaşındaki Alexandre, satın alma işleminden kısa bir süre sonra markanın ürün ve iletişimden sorumlu başkan yardımcısı olarak görevi devraldı.) Beyoncé, Jay-Z ve dev bir Tiffany mavi tonlu Basquiat'ın yer aldığı bir reklam kampanyasıyla konuşun; birkaç ay sonra Tiffany x Supreme çıktı. LVMH için, yetenekleri uzun süredir stil ve müzik arasında köprü kuran bir moda ustası olan Pharrell ile hareketli bir yaratıcı ortaklık bir anlam ifade ediyor. Aynı zamanda geçmişleri de var - Pharrell, 2008'de Louis Vuitton ile güzel bir mücevher koleksiyonu için ortaklık kurdu, tıpkı stil sahibi ana akım ünlülerin başkent-F Moda oyununa girmeye başladığı sırada. Müzisyen Chanel (LVMH'ye ait değil) için zaten açık güneş gözlükleri bile yaptı, bu yüzden bir iki şey bildiğini söylemek güvenli.

Kaynak: GQ

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Meta, 251 Milyar Dolarlık Değeri Sildi, Tarihin En Büyük Silinmesi

AATrV5K.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Meta Platforms Inc.'in bir günlük çöküşü şimdi borsa tarihinin en kötüsü olarak sıralanıyor.

Facebook ebeveyni, Perşembe günü, üzücü kazanç sonuçlarının ardından %26 düştü ve piyasa değerinden yaklaşık 251.3 milyar dolar sildi. Bu, herhangi bir ABD şirketi için piyasa değerinde şimdiye kadarki en büyük kayıp.

Ve hisse senedi, özellikle bu yıl teknoloji sektörünü saran oynaklık göz önüne alındığında, önümüzdeki günlerde kesinlikle toparlanabilecek olsa da, Wall Street'teki ruh hali, uzun süredir piyasada olan sevgilim üzerinde kesinlikle kasvetli hale geldi.

Analistler, Meta'nın şu anda rakipleriyle karşı karşıya olduğu katı rekabete ve gelirin beklentilerin altında kalması gerçeğine endişe nedeni olarak işaret ediyor. Aracı kurum Moffett Nathanson'da analist olan Michael Nathanson, notunun başlığını "Facebook: Sonun Başlangıcı mı?"

“Bu kesikler derinlere iniyor” diye yazdı. Sonuçlar "bir manşet kapmak ve iyi bir şekilde değil" idi.

Facebook'un çöküşünün büyüklüğü, teknoloji şirketlerinin emsalsiz pazar gücüne sahip devler haline gelmek için nasıl büyüdüğünü ve tökezlediklerinde ortaya çıkabilecek dramayı gösteriyor.

“Birçok ABD megakapsülü büyüme hissesi olarak fiyatlandırılıyor. Pictet Asset Management kıdemli yatırım danışmanı Frederic Rollin, özellikle büyüme daha sorgulanabilir hale gelirse, artan getiri ortamında daha fazla zarar görebilirler” dedi.

TikTok Tehditinde Hedeflerin Düştüğü Meta Çöküşü: Street Wrap

Truist Securities analisti Youssef Squali, Meta "kendini mükemmel bir fırtınanın ortasında buluyor" diye yazdı.

Twitter Inc., Snap Inc. ve Pinterest Inc. Perşembe günü düşüşle kapandı ve Nasdaq Endeksi'ni %4,2 düşüşle Eylül 2020'den bu yana en kötü satışını yaptı. Meta hisseleri saatler sonra %1,4 yükseldi.

Meta'nın Çarşamba günkü kapanış itibariyle piyasa değeri kabaca 900 milyar dolardı. Şirket, Google'ın ana şirketi Alphabet Inc., Amazon.com Inc. ve Apple Inc. dahil olmak üzere orijinal Faang teknoloji megakaps gruplarından birini oluşturuyor.

Meta hisseleri ilk kez dramatik bir şekilde düştü. Hisse senedi, kullanıcı büyümesindeki yavaşlama nedeniyle Temmuz 2018'de %19 düştü ve piyasa değerinde yaklaşık 120 milyar dolarlık bir düşüşe neden oldu. O zaman, ABD'de işlem gören bir şirket için bir günde şimdiye kadarki en büyük değer kaybı rekorunu kırdı.

Susquehanna Financial Group'ta analist olan Shyam Patil, "Şirketin genel görünümü çökerttiğinden umutluyuz" dedi.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İki Boşanma Melinda French Gates ve MacKenzie Scott: Nasıl milyarlarca dolarlık hayırsever işlerini tetikledi?

Melinda French Gates, büyük bir hayırsever olarak kendi kimliğini şekillendiriyor gibi görünüyor - ve bu, hayırseverliği sarsan bir boşanmanın başka bir örneği.

AATrJDd.img?w=768&h=384&m=6&x=146&y=73&s

Wall Street Journal'ın isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, French Gates artık servetinin çoğunu Bill & Melinda Gates Vakfı'na bağışlama sözü vermiyor ve bunun yerine kaynaklarını kendi Pivotal Ventures şirketi de dahil olmak üzere diğer hayırsever girişimler arasında paylaştıracak.

Sonuç: French Gates, tahminen 6,1 milyar dolar olduğu tahmin edilen servetinin çoğunu bağışlama sözü verdiği için, daha önce Gates Vakfı'na tahsis edilen birkaç milyar dolar, şimdi tartışmalı bir şekilde ele geçirilmeye hazır.

Bunun, özellikle cinsiyet eşitliğini ilerletme çabaları için büyük etkileri olabilir. Uluslararası kadın bağış çevreleri ağı Philanos'un başkanı Susan Benford, "2018'de hayırsever bağışlarının %1.9'unu kadın ve kız çocuklarına yönelik kuruluşlara yapılan bağışlar oluşturdu. Hayırseverliğinin bu sayıyı değiştireceğini düşünüyorum" dedi. dolarlarını bir araya toplayan ve ardından parayı nereye bağışlayacaklarına birlikte karar veren bağışçılar.

Benford, Indiana Üniversitesi Lilly Ailesi Hayırseverlik Okulu'ndaki Kadın Hayırseverlik Enstitüsü'nün araştırmasına atıfta bulunuyordu. Bir WPI raporuna göre, verilerin mevcut olduğu en son yıl olan 2018'de sadece 8,2 milyar dolar (ABD'deki tüm hayır kurumlarının %1.9'u) kadın ve kız çocuklarına yönelik kuruluşlara gitti. WPI raporuna göre bu, eğitim, sağlık ve sanat gibi geleneksel kâr amacı gütmeyen alt sektörlerdeki kuruluşlar tarafından alınan doların “bir kısmı”. (Araştırma kısmen Bill & Melinda Gates Vakfı tarafından finanse edildi.)

French Gates, bu fon eşitsizliği üzerindeki iğneyi hareket ettirmeye hazır görünüyor. Uzun süredir kadınları ve kız çocuklarını savunan o, bireysel hayırseverlik çabalarıyla hem ABD'de hem de küresel olarak kadınları, kızları ve diğer marjinal grupları hedef almayı planladığını söyledi. 2019'da, önümüzdeki on yıl içinde ABD'deki kadınları ilerletmek için 1 milyar dolar harcama sözü verdi. Bu para, 2015 yılında kurduğu bir yatırım ve “kuluçka” şirketi olan Pivotal Ventures aracılığıyla dağıtılacak. Pivotal Ventures bir yorum talebine yanıt vermedi .

Kasım 2021 tarihli mektubunda, milyarderleri servetlerinin çoğunu bağışlamaya teşvik eden Giving Pledge'e olan bireysel bağlılığını güncelleyen bir mektupta, “Bağışlarım, eşitlik önündeki engellerin en yüksek olduğu insanlara odaklanmaya devam edecek” diye yazdı. hayatlarında veya iradelerinde.

Melinda French Gates ve eski eşi Microsoft kurucu ortağı Bill Gates'in 2000 yılında kurdukları Gates Vakfı, bir yorum talebine yanıt vermedi. Vakıf, çoğunlukla Gateses ve Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffett'in katkılarından elde edilen yaklaşık 50 milyar dolarlık bağışla dünyanın en büyüklerinden biridir. Diğer girişimlerin yanı sıra, dünya çapında hastalık ve yoksulluğu ortadan kaldırmaya ve cinsiyet eşitliğini teşvik etmeye odaklanan hibeler sağlar.

İki boşanma, hayırsever kaynaklarda milyarları yeniden yönlendirdi
French Gates'in eski kocasıyla (halen eşbaşkan olduğu) kurduğu vakıftan uzaklaşması, hayırseverlik dünyasını sarsan bir milyarder bölünmesinin ikinci örneğidir. Birincisi, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve o zamanki eşi MacKenzie Scott'ın 2019'daki ayrılığıydı. İkili, bir çift olarak, en büyüğü evsiz ailelere yardım etmek ve düşük gelirli ailelerin çocuklarına hizmet veren ülke çapında ücretsiz anaokulları ağı kurmak için 2 milyar dolarlık bir taahhüt olan bazı hayırsever girişimler başlattı.

Bölünmeden bu yana, MacKenzie Scott hızla hareket eden bir hayırsever güç olarak ortaya çıktı ve ABD genelinde yüzlerce kar amacı gütmeyen kuruluşa 12 ayda en az 8,6 milyar dolar harcadı Bu, ülkenin en büyük iki vakfı olan Ford Vakfı'nın toplam miktarından daha fazlaydı. ve aynı dönemde dağıtılan Bill & Melinda Gates Vakfı, Bloomberg bildirdi.

Bağışçıların tavsiye ettiği fonları destekleyen bir kuruluş olan American Endowment Foundation'ın başkan yardımcısı ve kıdemli hayırsever danışmanı Ken Nopar, boşanma bazen hayırsever bağışlar için bir katalizör olabilir, ancak her zaman değil, dedi. Nopar, bazı insanların evlilik bittikten sonra bağış yapacak daha az paraları olduğunu fark ettiğini söyledi.

Ancak, yakın zamanda boşanmış kişiler tarafından oluşturulan bağışçı tavsiyeli fonlarda da bir artış gördü. Bazı durumlarda, birlikte bir hayır vakfı kuran çiftler, ayrıldıklarında vakfı sona erdirir ve bağışçı tarafından tavsiye edilen iki ayrı fonla değiştirirler. (Bağışçı tavsiyeli fonlar, insanların hayır amaçlı bağışlar için para ayırdığı hesaplardır.)

Bir durumda, bir kadının kocası, çekişmeli bir boşanma sırasında eski karısı için DAF'a "önemli miktarda" para koymayı kabul etti. "Müşteri heyecanlandı çünkü daha sonra yıllarca hibe alabildi, eski eş DAF'a katkı için büyük bir vergi indirimi aldığı için heyecanlandı ve ikisi de heyecanlandı çünkü tartışacak bir şey daha azdı hakkında," diye yazdı Nopar.

Nopar, MarketWatch'a verdiği demeçte, başka bir durumda, boşanmış bir müşteri "hayırsever olmayan kocasından çok farklı bir yönde vermek istedi" dedi. Eski eş, kızlarıyla birlikte bir DAF kurdu.

Boşanma, yeni bir başlangıç için bir şans olabilir ve bazı insanlar için bu, hayır kurumlarına yeniden öncelik vermek anlamına gelir, dedi. Nopar, "Nereye vermek istediklerini ve ne kadar vereceklerini yeniden değerlendirmek için boş bir listeleri var" dedi.

Kadınlar erkeklerden farklı verir

MacKenzie Scott ve Melinda French Gates'in artan önemi, küresel bir değişimin altını çiziyor: Ultra-yüksek net- hakkındaki en son Wealth-X raporuna göre, kadın olan ultra zengin bağışçıların payında “kademeli bir artış eğilimi” oldu. hayırseverliğe değer. 2021'de, Kuzey Amerika'nın ultra zengin bağışçılarının, yani net değeri 30 milyon dolar veya daha fazla olan bağışçıların %88,7'si erkekti. Wealth-X'e göre 2019'da %90,2'si erkekti.

Wealth-X'e göre, "Bu değişim, değişen kültürel ve toplumsal tutumlar, kadın girişimciliğinde büyüme, toplumsal cinsiyet eşitliği konularına artan odaklanma ve oğullara ve kızlara hızla artan sayıda nesiller arası servet transferinin bir sonucu olarak gerçekleşiyor." bildiri.

Bu eğilim dikkat çekicidir çünkü kadınlar hayırseverliklerini erkeklerden farklı şekilde yaparlar, birçok çalışma göstermiştir.

WPI araştırmasına göre, bekar kadınlar, tüm gelir seviyelerinde hayır kurumlarına bekar erkeklerden daha fazla para veriyor ve 2018 ABD Vakfı'nın yüksek net değerli hayırseverlik araştırması, varlıklı kadınların bağış yapma olasılığının varlıklı erkeklerden daha yüksek olduğunu öne sürdü. Fidelity Charitable tarafından 2021 yılında yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar da verme konusunda erkeklerden farklı bir yaklaşım benimsiyorlar: Vakitlerini gönüllü olarak ayırma ve finansal olmayan bağışlar yapma olasılıkları daha yüksek.

French Gates, son Giving Pledge mektubunda bu fikri tekrarladı ve “çek yazmaktan” fazlasını yapacağına söz verdi. “Ayrıca zamanımı, enerjimi ve çabalarımı yoksullukla mücadele ve eşitliği ilerletme çalışmalarına adadım” diye yazdı.

Bill Gates, kendi güncellenmiş Bağış Taahhüdü mektubunda, Bill & Melinda Gates Vakfı'nın "öncelikle iklim değişikliğini hafifletme ve Alzheimer hastalığıyla mücadelede diğer alanlardaki bağışlarım yıllar içinde artmasına rağmen benim en büyük hayırsever önceliğim olduğunu" söyledi.

Kaynak: MarketWatch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Toshiba şimdi ikiye bölünmeyi planlıyor, hissedar getiri hedeflerini artırıyor

Toshiba Corp, artık üç şirket yerine iki şirkete ayrılmayı hedeflediğini ve aynı zamanda kızgın yatırımcıları yatıştırmak için planlı hissedar getirilerine büyük bir destek verdiğini açıkladı.

Bununla birlikte, gözden geçirilmiş planının, birçoğu her türlü bölünmeye karşı olan ve skandallarla dolu Japon holdinginin özel olarak alınmasını tercih eden yabancı hedge fonlarından çok fazla tepkiyle karşı karşıya kalması bekleniyor.

Yeni yeniden yapılanma kapsamında Toshiba, yalnızca cihaz işini devre dışı bırakacak. Önceki planı üç yönlü bir bölünmeyi gerektiriyordu - bir şirket cihazlar için, biri enerji ve altyapı işleri için ve diğeri Kioxia flash bellek yongası varlıklarını barındırmak için.

Toshiba ayrıca, daha önceki 100 milyar yen hedefinden önümüzdeki iki yıl içinde hissedar getirilerini 300 milyar yen'e (2,6 milyar $) yükseltmeyi planlıyor. Haberin ardından sanayi holdingindeki hisseler %1.6 artışla kapandı.

Birkaç hissedarın kaynakları Reuters'e, değişiklikleri Toshiba yönetiminin yatırımcı muhalefetini ortadan kaldırmanın bir yolu olarak gördüklerini söyledi. Yeni plan, hissedarların yarısından biraz fazlasının onayını alırken, önceki planın - çok daha büyük bir oranda varlıkların boşaltıldığı - üçte ikisinden onay alınması gerekecekti.

Toshiba, yeni planın daha basit olduğunu, maliyet tasarrufu sağlayacağını ve stratejik ortaklarla yapılacak ittifakları kolaylaştıracağını savundu.

CEO Satoshi Tsunakawa, yatırımcılarla yapılan iki günlük toplantının ilk gününe ilişkin bir brifingde, "Hissedarlarla yüzleşmekten kaçınmak için planı değiştirmedik" dedi ve planın Mart ayında yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısında oylamaya sunulacağını da sözlerine ekledi.

Kimliği açıklanmayan iki yatırımcının kaynakları, holdingin revize edilmiş plan için eylemci hissedarlardan destek almakta hala zorlanacağına inandıklarını söyledi.

Kaynaklardan biri, Toshiba'nın nihayetinde başarılı olup olmamasının yeterli desteği kazanmada Kurumsal Hissedar Hizmetleri gibi etkili vekil danışmanlık firmalarının tavsiyesine bağlı olabileceğini söyledi.

Toshiba, şirketin yaklaşık %30'una sahip olan yabancı hissedarlarıyla çekişmeli bir geçmişe sahiptir.

Geçen yıl hissedarlar tarafından yaptırılan bir soruşturma, holdingin Japonya'nın ticaret bakanlığı ile 2020 hissedarlar toplantısında denizaşırı yatırımcıların nüfuz kazanmasını engellemek için gizlice işbirliği yaptığını ortaya koydu.

Kabine Baş Sekreteri Hirokazu Matsuno, hükümetin Toshiba'nın planının ilerlemesini izleyeceğini söyledi.

"Toshiba, nükleer güç ve yarı iletkenler de dahil olmak üzere ulusal güvenlikle ilgili önemli teknolojilere sahip bir şirkettir ve işletmelerin sürdürülmesi ve geliştirilmesi önemlidir" dedi.

Toshiba, cihaz biriminin ayrılmasını ve listelenmesini Mart 2024'e kadar tamamlamayı hedefliyor. Birim, otomobillerde, elektronik cihazlarda gücü verimli bir şekilde kontrol eden güç yönetimi yongalarında Mitsubishi Electric Corp'un yanı sıra çok daha büyük rakibi Infineon Technologies (IFXGn.DE) ile rekabet ediyor. cihazlar ve endüstriyel ekipmanlar.

İşletmenin Mart ayında sona eren yılda net satışlarda 860 milyar yen (7.5 milyar $) ve işletme gelirinde 55 milyar yen kaydetmesi bekleniyor.

Toshiba Pazartesi günü ayrıca asansör ve aydınlatma işlerini satışa çıkaracağını söyledi ve satış noktası sistemleri ve fotokopi makineleri üreten Toshiba Tec Corp'u (6588.T) artık ana faaliyet alanı olarak görmediğini de sözlerine ekledi.

Günün erken saatlerinde Toshiba, klima ünitesindeki %60 hissesinin neredeyse tamamını ABD ortak girişim ortağı Carrier Global Corp'a (CARR.N) 870 milyon dolara satacağını duyurdu.

Toshiba, Kioxia'daki %40,6'lık hissesinin satış olasılığını değerlendirmeye devam ediyor ve Kioxia'dan mümkün olan en kısa sürede halka arz yapmasını istedi.

Kaynak: Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Tayvanlı Çip Üreticileri Çip Yapımında genişlemeyi duyurdu

AATykDz.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

TAIPEI, Tayvan (AP) - Yarı iletken üreticilerine silikon gofret tedarik eden GlobalWafers Co., Almanya'nın Siltronic AG'sini satın alma girişiminin başarısız olmasının ardından Asya, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'daki tesislere 3,6 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi.

Pazar günkü duyuru, otomobil üretimini, akıllı telefonları ve diğer endüstrileri bozan işlemci yongaları ve diğer yarı iletken kıtlığının ortasında geldi. Üreticiler, gofret talebini artıracak üretimi artırma planlarını duyuruyorlar.

GlobalWafers'ın Siltronic'i satın alma teklifi, Alman düzenleyicilerin teklifin incelemesini 31 Ocak'a kadar tamamlamamasının ardından suya düştü. Tayvanlı şirket, satın alma için ayrılan 100 milyar Yeni Tayvan dolarının (3.6 milyar $) bunun yerine üretim kapasitesini genişletmeye gideceğini söyledi.

Şirket. Merkezi Tayvan, Hsinchu'da bulunan şirket, üretimin 2023'ün ikinci yarısında artması gerektiğini söyledi ancak olası yerler hakkında ayrıntı vermedi.

GlobalWafers, bilgi teknolojisi, otomobil üretimi ve diğer ürünler için yarı iletkenlerde kullanılan dünyanın en büyük üçüncü silikon levha tedarikçisi olduğunu söylüyor. Tayvan, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore, Çin ve Güneydoğu Asya'da fabrikaları bulunmaktadır.

Kaynak: Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Elon Musk, Geçen Yıl Yaklaşık 6 Milyar Dolarlık Tesla Hissesini Sessizce Bağışladığını Duyurdu

AATSzPq.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Pazartesi günü, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na düzenleyici bir dosyalama yoluyla, göze çarpmayan bir şekilde, geçen yıl şirketin yaklaşık 6 milyar dolarlık hissesini hayır kurumuna bağışladığını ve onu anında üst sıralara ittiğini açıkladı. hayırsever bağışçılar.

Ancak DealBook haber bültenine göre belge, servetini nereye yönlendirdiği hakkında çok az bilgi verdi.

Dosyaya göre, Bay Musk Kasım ayında beş milyonun biraz üzerinde hisse bağışladı. Tesla hisselerinin sattığı günlerdeki ortalama fiyatına göre, bu kabaca 5,7 milyar dolar değerinde. Chronicle of Philanthropy'ye göre bu, onu geçen yıl Bill Gates ve Melinda French Gates'in ve bağışlarındaki 15 milyar doların ardından ikinci en büyük bağışçı yapacaktı.

Hediye, Bay Musk'ın Kasım ve Aralık aylarında, çoğu hisse senedi opsiyonlarını kullandıktan sonra vergi yükümlülüklerini karşılaması amaçlanan 16 milyar dolardan fazla hisse satmasıyla geldi. O sırada, ABD tarihinin en büyük bireysel faturalarından biri olan 11 milyar dolardan fazla vergi ödemesinin muhtemel olduğunu tweetledi. Hisse senedi bağışı, bu faturayı ödemede faydalı olabilir.

Soru, bu hisselerin nereye gittiği. Bağış, Bay Musk'ın Vermont'tan bağımsız Senatörler Bernie Sanders ve Massachusetts Demokratı Elizabeth Warren gibi popülist milletvekilleriyle servet eşitsizliği ve vergiler hakkında tartıştığı sırada geldi. Birkaç gözlemci, bağışından haftalar önce, Bay Musk'ın, Birleşmiş Milletler paranın dünyadaki açlığın çözülmesine yardımcı olabileceğini kanıtlaması halinde 6 milyar dolar vereceğini tweetlediğini belirtti. Günler sonra, BM'nin Dünya Gıda Programı, kıtlığın önlenmesine yardımcı olmak için nasıl 6,6 milyar dolar harcayacağını açıkladı.

Bay Musk'ın açıklanan diğer hayırsever çabaları arasında Teksas belediyelerine milyonlarca hediye ve havadaki karbondioksiti uzaklaştırmak için teknolojiler geliştirmek için 100 milyon dolarlık bir ödül yer alıyor.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • Admin

Elon Musk, hayırseverliğin optiklerinden çok sonuçlara önem veriyorsanız, 'parayı etkili bir şekilde dağıtmanın çok zor' olduğunu söylüyor

AAREBPv.img?w=768&h=576&m=6&x=360&y=238&

Elon Musk, bağış yaptığı için tanınmaktan endişe duymadığını söyledi.

Bunun hayırseverliği bir meydan okuma haline getirdiğini söylüyor: "Parayı etkili bir şekilde dağıtmak çok zor."

Tesla ve SpaceX CEO'su, yaklaşık 260 milyar dolarlık net değeriyle dünyanın en zengin insanıdır.

Elon Musk dünyanın en zengin insanı ama iyilik yapmak için para vermenin hala zor olduğunu söylüyor.

Musk, Insider'ın ana şirketi Axel Springer'in CEO'su Mathias Döpfner ile yakın zamanda yaptığı bir konuşmada, "Bağışlar söz konusu olduğunda, parayı etkili bir şekilde dağıtmanın çok zor olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Vakfının hedefleri sorulduğunda Musk, hayırseverliğin optik değil sonuçlarıyla daha çok ilgilendiğini söyledi. Bunun, parayı "etkili bir şekilde" vermesini zorlaştırdığını söylüyor.

"İyilik yapma gerçeğini önemsiyorsanız ve iyilik yapma algısını değil, parayı etkili bir şekilde vermek çok zor" dedi. "Gerçekliği önemsiyorum. Algı lanet olsun."

Hayırsever çabalara meydan okuma olarak nitelendirdiği şeye rağmen Musk, "Her zaman etkili olan parayı vermenin yollarını arıyorum" dedi.

SpaceX ve Tesla CEO'su, konuşma sırasında bir dizi sosyal nedenden bahsetti.

"Açıkçası çevresel nedenler var, eğitim var, özellikle bilim ve mühendislik eğitimi" dedi. "Çocuk sağlığı. Bugünlerde açlık, yeterli gıda olmamasından çok politik ve lojistik bir sorun. Çok fazla yiyecek var. ABD'de ve birçok ülkede sorun açlıktan çok obezite."

Musk, SpaceX ve Tesla'nın getireceğini umduğu olumlu değişime de değindi.

"SpaceX ve Tesla'nın temelde geleceğin kalitesini iyileştirmeyi amaçladıklarını vurgulamak istiyorum" dedi. "Özellikle insanlığa yararlılık açısından. Tesla, sürdürülebilir enerjiyi hızlandırarak. Ve SpaceX'i çok gezegenli ilişkiyi mümkün kılarak. Bu benim yapabileceğimden daha fazlası."

Musk, yaklaşık 260 milyar dolarlık net değeriyle insanlık tarihinin en zengin insanlarından biridir. Bu konuda ne hissettiği sorulduğunda Musk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "benden önemli ölçüde daha zengin" olduğunu düşündüğünü söyledi.

Musk ayrıca röportajın başka bir noktasında Putin ve Rusya'nın şu anda bir aydır devam eden Ukrayna işgalini tartıştı ve "Putin'in Ukrayna'yı ele geçirmesine izin veremeyiz" dedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.