Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

1 Numaralı En İyi Yüksek Proteinli Kahvaltı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

1 Numaralı En İyi Yüksek Proteinli Kahvaltı

Hiç kahvaltı yaptığınızı ama saat 11'de tekrar acıktığınızı hissettiniz mi? Doğru kahvaltı yapmadığınız için olabilir. Kasenize bakarsanız ve pirinç mısır gevreği ile doluysa veya elinizde ne tuttuğunuza ve tereyağlı bir simit olduğuna baktığınızda, ikisi de bir çift içinde tekrar acıkacağınızın işaretleridir. saat - belki daha da az.

AAPabF4.img?h=820&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Bu sorun sadece bir değişiklikle çözülebilir: biraz protein ekleyin. Protein sadece kas inşa etmek için yararlı değildir, aynı zamanda tokluğu destekleyebilir ve sizi daha uzun süre tok tutabilir. Ancak protein açısından zengin kahvaltılarda yeniyseniz, yemeğinizden en iyi şekilde yararlanmak için ne yapmanız gerektiğine dair küçük bir yönlendirmeye ihtiyacınız olabilir. Bu nedenle, Zhou Nutrition için kayıtlı bir diyetisyen beslenme uzmanı ve Eat This, Not That üyesi olan Lauren Manaker, MS, RDN, LD'ye sorduk! Tıbbi Uzman Kurulu, en sevdiği yüksek proteinli kahvaltı için yumurta ve yumurta dedi. Evet, yumurta!

"Klasik bir kahvaltı yemeği olmasının iyi bir nedeni var: Yumurtalar, kahvaltıya doğal bir besin takviyesi sağlayan ekonomik ve besleyici bir seçimdir" diyor.

Neden en iyi yüksek proteinli kahvaltı yumurtadır?

AAPQ9Z6.img?h=820&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Yumurtalar ucuzdur ve besin açısından yoğundur. Yumurtaları "mükemmel yiyecek" olarak ilan eden eski reklam kampanyasını hatırlayın. Hedeften uzak değildi.

Her biri sadece 70 kalori olan bu beslenme bombaları, hücre güçlendirici vitaminler ve mineraller ve iyi yağların yanı sıra 6 gram kas onarıcı/yapıcı protein ile yüklüdür. Şekersiz ve sıfır karbonhidratlı yumurtalar, birinci sınıf bir kilo kaybı gıdası için hemen hemen tüm kutuları kontrol eder.

Dahası, "yumurtalar tokluğu artırmaya yardımcı oluyor" diyor Manaker ve "veriler, yumurtalı bir kahvaltıdan sonra alınan enerjinin, yumurtasız bir kahvaltıya kıyasla önemli ölçüde daha az olduğunu gösteriyor."

Manaker'ın işaret ettiği araştırma, aşırı kilolu ve obez insanlara haftada iki gün boyunca yumurta ve tost ya da sütlü ve portakal suyu içeren iki kahvaltıdan birinin verildiği 2020 Avustralya araştırmasıdır. Araştırmacılar, katılımcıların kahvaltıda yumurta yediklerinde, öğle yemeğinde tahıl yiyenlere göre yaklaşık 300 kalori daha az tükettiklerini buldular. Yüksek proteinli yiyiciler ayrıca, yemekten dört saat sonra, çoğunlukla karbonhidratlarla kahvaltı yaptıkları zamana göre daha az acıktıklarını bildirdiler. Ayrıca, yüksek proteinli yemekten sonra tatlı istekleri büyük ölçüde azaldı.

Dengeli, yüksek proteinli bir kahvaltı nasıl yapılır?

Manaker, kahvaltısının iki yumurta, sote sebze ve peynirle yapılan bir omlet olduğunu söylüyor. "10 Amerikalıdan sadece 1'i önerilen meyve ve sebze alımını karşıladığından, sebzeleri bir öğüne sokmanın yollarını bulmak her zaman iyi bir fikirdir" diyor. "Ve peynir, kemik yapıcı kalsiyum ile birlikte biraz ek protein ekler."

Manaker kahvaltısını lif ve karbonhidrat ekleyen tam tahıllı tost, kafein ve antioksidanlar için bir fincan yeşil çay ve folat ve C vitamini gibi önemli vitaminler için yarım greyfurt ile tamamlıyor. Ancak yumurtalar kahvaltının yıldızı çünkü çoğu zaman az tüketilen besinler de dahil olmak üzere çok besleyicidirler. Bir besin yöneticisi, Amerikalıların %90'ının kolinden yeterince almadığını söylüyor. "Yumurta sarısı beyin sağlığını destekleyen bu besinin en iyi kaynaklarından biridir."

Peki ya yoğurt?

Manaker ayrıca yumurtaları diğer kahvaltı elyafına tercih ediyor: yoğurt.

"Yunan yoğurdu bir protein ve kalsiyum kaynağıdır ve bağırsak sağlığını destekleyen canlı kültürler içerir, ancak Yunan yoğurduna eklenen gıdaların çoğu besin açısından düşük veya kalorisi yüksek olabilir" diyor. "Graola ve bal gibi ilaveler, Yunan yoğurdu gibi sizin için iyi olan bir yemeği şeker bombasına dönüştürebilir."

Bir yoğurt yemek isterseniz, bunun Diyetisyenler Tarafından Onaylanmış 15 En İyi Düşük Şekerli Yoğurttan biri olduğundan emin olun.

AANcyn5.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Kaynak: EatThis, NotThat

bread-1836411.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.