Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Harvard'lı bir birinci sınıf öğrencisi, 'The FaceTag' adlı bir sosyal ağ uygulaması yaptı. Yüz tanımanın etiği hakkında bir tartışma başlattı.


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Harvard'lı bir birinci sınıf öğrencisi, 'The FaceTag' adlı bir sosyal ağ uygulaması yaptı. Yüz tanımanın etiği hakkında bir tartışma başlattı.

AAPPgY7.img?h=841&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

  1. FaceTag, kullanıcıların kaydolmasına, başka bir kullanıcının yüzünü taramasına ve iletişim bilgilerini değiş tokuş etmesine olanak tanır.
  2. Uygulama, Zuckerberg'in ilk yaratımı TheFacebook'u anımsatarak yalnızca Harvard öğrencileri tarafından kullanılabilir.
  3. Chow'un The FaceTag hakkında yaptığı TikTok videoları toplu olarak neredeyse bir milyon izlenmeye sahip.

Harvard birinci sınıf öğrencisi Yuen Ler Chow, yurt odasında öğrencilerin kaydolmasına, başka bir kullanıcının yüzünü taramasına ve telefon numaraları ve Instagram tanıtıcıları gibi iletişim bilgilerini değiş tokuş etmesine olanak tanıyan bir uygulama oluşturdu. Şu anda sadece Harvard'da mevcut. Chow buna "FaceTag" diyor.

Uygulama hakkında yaptığı bir TikTok videosunun altına yaptığı yorumda Chow, FaceTag.com alındığı için sadece FaceTag adını verdiğini söyledi. Ancak telefonda Insider'a ne yaptığını bildiğini söyledi (başlangıçta yaratılışı TheFacebook olarak adlandırılan Harvard mezunu Mark Zuckerberg'e atıfta bulunarak).

"Açıkçası bu uygulama Facebook ile hiç ilgili değil" dedi. "Ama Harvard mezunu olmam ve bir tür sosyal medya uygulaması yapıyor olmam, FaceTag adının olması komikti ve FaceTag olması da biraz komikti."

Chow'a göre FaceTag'in 100'den fazla kaydı var ve yalnızca TheFaceTag.com'daki web tarayıcısı aracılığıyla kullanılabilir. Ancak bu konuda toplu olarak yaptığı bir dizi TikTok neredeyse bir milyon görüşe sahip. Yorumların çoğu benzer bir tonda geliyor: uygulama etik değil ve bunu yapmamalıydı.

"Harvard çocuklarının nesi var ve etiği anlamayan?" bir TikToker yazdı.

Bir başkası, "Genç bir Harvard öğrencisinden ne harika bir fikir, bu kesinlikle on yıl içinde demokrasi için bir tehdit olmayacak" dedi. ("Şaka yapıp yapmadığınızı anlayamıyorum," diye yanıtladı Chow.)

"Dostum, sence bunu yapmanın etik bir yolu olsaydı, bunun birkaç tekrarı olurdu?" @glamdemon2004 olarak da bilinen popüler TikToker Serena Shahidi yorum yaptı.

AAPPcvQ.img?h=638&w=851&m=6&q=60&o=f&l=f

Kişi bilgilerini değiş tokuş etmek için birçok uygulama var, ancak bunlar çok popüler değiller ve The FaceTag'in aksine yüz tanıma kullanmazlar. Chow, bu yorumcuların açık kaynaklı bir yüz tanıma API'sı kullanarak yaptığı uygulamayı anlamadığını söyledi.

Bir kişi bir FaceTag profili oluşturduğunda, uygulama yüzlerini tarar ve noktaları ve ölçümleri çıkarır. Bu bilgi kaydedilir, dedi Chow, ancak görüntünün kendisi değil. The FaceTag'e kaydolmamış birinin yüzünü tararsanız, çalışmaz. Ancak onlar da kaydolursa, uygulama bir eşleşme yapacaktır.

İnsanlar telefon numaralarını, Instagram ve Snapchat hesap bilgilerini The FaceTag'e girebilir. Ya hep ya hiç: Farklı bilgileri farklı insanlarla paylaşmaya karar veremezsiniz. Birinin özel bir profili varsa, başkalarının iletişim bilgilerini alabilmesi için önce "kabul et" düğmesine basması gerekir. Gizli olmayan bir profilde, uygulama bir yüz eşleşmesi yaptıktan hemen sonra iletişim bilgileri paylaşılır.

FaceTag hakkındaki tartışma, yüz tanımayla ilgili artan endişeleri yansıtıyor. TikTok yorumlarının birçoğu, özellikle kadınların ortak korkuları olan "ne olursa olsun" ortaya koyuyor. Ya birisi yüzünüzü tarar ve izniniz olmadan bilgilerinizi alırsa? (Bu, kaydolmayarak veya profilinizi gizli yaparak önlenebilir.) FaceTag'de bilgilerinizi paylaşmaya zorlandıysanız ne olur? (Gerçek hayatta olduğu gibi, bu tamamen önlenemez, ancak isterseniz birini FaceTag "arkadaş" olarak kaldırabilirsiniz.)

Muhtemelen en büyük risk, birinin FaceTag'i hacklemesi ve kullanıcıların arkadaşlarını, iletişim bilgilerini ve yüz ölçümlerini toplamasıdır.

Chow bir e-postada, "Pek çok insanın uygulama hakkında bu kadar çok yanılgıya sahip olmasının bir nedeni, videoda gerçekten açıklamamış olmamdır" dedi. "Bu kasıtlıydı, çünkü uygulamamı açıklayan bir dakikalık bir video yerine daha kısa, daha özlü bir videonun viral olacağını biliyordum. İşe yaradı - toplamda bir milyon görüntüleme aldım, ama... nefret buna değdi lol."

FaceTag, yüz tarayıcı kullanmak yerine QR kodları oluşturduysa tartışmalara yol açmamış olabilir. Ancak Chow, Insider'a QR kodlarından "çok daha havalı" olduğu için yüz tanımayı kullanmak istediğini ve açık kaynaklı makine öğrenimi araçlarıyla oynamak istediğini söyledi.

FaceTag ile ilgili tartışmalar, en müdahaleci uygulamalardan biri olan TikTok'ta da yaşanıyor. Telefon etkinliği izleyicileri (çerezler) kullanır, üçüncü taraflardan veri satın alır ve videolarda görünen "tuşa basma kalıpları" ve herhangi bir nesne, manzara ve "yüz ve vücut özellikleri" ile ilgili günlükler dahil olmak üzere çok sayıda davranış bilgisi toplar. gizlilik politikasına göre.

Chow bu ironinin farkındadır. "Bu verileri topladığım için pek çok insanın korktuğunu görmem biraz garip, ancak neredeyse tüm diğer sosyal medya uygulamaları çok daha fazlasını topluyor" dedi. "Onlara doğrudan onu topladığımı söylüyorum ve korktular."

Facebook ile karşılaştırıldığında, FaceTag en hafif tabirle küçük patateslerdir. Ancak TikTok yorumcuları arasında, bir sonraki Mark Zuckerberg'i toplumu mahvetmeden önce eleştirerek bir kamu hizmeti yaptıklarına dair bir his var gibi görünüyor.

Insider ile telefonda, Chow yoğun geri bildirimden bitkin görünüyordu. Ama yine de FaceTag'in büyümesini istiyor. "Daha yakında reklam vermeye" başlamak istediğini söyledi. TikTok yorumlarında, para toplamakla ilgilendiğini de ifade etti ("Nasıl yatırım yapılır?" Birisi, "Üzerinde çalışıyorum" dedi, Chow yanıtladı).

Ve elbette, onu Harvard dışındaki kullanıcılara genişletmek. Birisi TikTok'ta "Harvard dışında bir uygulamaya dönüştürün, o zaman milyoner olacaksınız" dedi. "Plan bu," diye yanıtladı.

Kaynak: Business Insider

social-media-6363633.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.