Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AYYAŞ ATATÜRKÇÜLER


tekturk

Önerilen İletiler

"Ne düşünürseniz, ne yaparsanız yapın ama bırakın yahu Atatürk'ün yakasını."

 

Evet... Başlığı açan değerli arkadaşım;

 

Başlığı açarken içinde yaşattığın ön yargılarına, Sübjektif bakış açına yine en net ve doğru cevabı

 

"Ne düşünürseniz, ne yaparsanız yapın ama bırakın yahu Atatürk'ün yakasını." diyerek kendiniz vermişsiniz…

 

Seni kutluyorum…

 

***

 

Çünkü birlerinin yaptıklarını doğru bulmazken…

 

Onları aslında farklı birçok başka nedenlerle hoş görmezken…

 

Ve " bu tür kışkırtıcı tezgâhlara karşı " daha pozitif yaklaşımlar üretemediklerinde…

 

Fırsat bu fırsat Onların ipliğini pazara çıkarmalıyım yaklaşımıyla…

 

Önünü arkasını düşünmeden yapılan bu işaret etmeler ve ortaya çıkan sonuçları daha çok sizi bağlıyor…

 

Çünkü bu protesto girişiminde bulunanların arasında, Atatürkçü düşünceyi benimsediğini söyleyenlerin olması

 

Size Ayyaş ve Atatürk kavramlarını bir arada kullanmak amaçlı başlık açma hakkını vermez…

 

Eğer bunu yapıyorsanız yaptığınızda art niyet aranabilir…

 

Ve gecikmeden buna, bu yaklaşımlara hassas arkadaşlardan eleştiriler hemen geldi…

 

Ve dikkat ederseniz yine gecikmeden, bu kavramları bir arada kullanılmasını destekleyen kafalar da

 

Kendilerini ifade etme fırsatını yakalamışlarken, bu fırsatı kaçırmadılar…

 

***

 

Yine öyle sanıyorum ki;

 

Konuyu yine siz yaptığınız hatayı fark ederek satır arasında ifade ederek bağladınız…

 

Dediniz ki; “Ne düşünürseniz, ne yaparsanız yapın ama bırakın yahu Atatürk'ün yakasını.”

 

“ilk başta buna sebep olmanıza karşın”… Bu tespitinizle,

 

Gereksiz yıpratmaları ortadan kaldırmaya yönelik yaklaşımınızı kutlamak gerektiğini düşünüyorum…

 

Görüyorum ki, insanlar hata yapabiliyorlar, ama hatalarını anladıklarında satır aralarında da olsa…

 

Bu hatalarından dönebilmek gibi doğru davranışları da gösterebiliyorlar…

 

Evet, haklısınız; “Kim olursa olsun… Ne düşünürse… Ne yaparsa yapsın…”

 

"Kendini ifade ederken, ya da birilerini eleştirmek isterken Atatürk'ün yakasını bıraksın…"

 

 

*tna

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 65
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Öncelikle www.Tekturk.org arkadaşima katılıyorum..

 

V bazı arkadaşlar(Onlar kendilerini biliyorlar) Nazım Hikmeti vatan haini ilan devlet diye tarif ettikleri devletin kurucusu Olan Atatürk''ün kurduğu istiklal Mahkemelerince yargılandığını ne çabuk unuttular..

V Suçlamalarının dayanagının nerelere kadar uzandığı düşünemeyen zihniyetteki insanların Atatürkçülükleride şaibelidir..

 

Bilirken susmak, bilmezken söylemek kadar çirkindir...

 

SayGıLar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Değerli arkadaşlar,

Ya siz beni anlamıyorsunuz, yada ben anlatamıyorum. Eğer anlatamama suçu bende ise özür dilerim. Ama mesele şu.

1- Ben Tektürk, gerektiği yerde gerektiği kadar içki içerim. İçkiye düşman değilim. Ama hayatım boyunca bir kez dışarda içki içmedim, icrai rezalete karışmadım.

2- Kendimce kendime yetecek kadar müslümanım, o sadece beni ilgilendirir, ama dinci yada din istismarcısı olamdığımı açık ve kesin olarak söyleyebilirim. Ömrüm ekran başında yada deniz kıyısında içikiiçerek değil onlar ile mücadele ile geçti.

3- Ama hiçbir kadehimi ben bir Atatürkçüyüm, onun için içiyorum, eğer bir kimse Atatürkçü ise istediği yerde istediği şekilde içebilir diye kaldırmadım.

4- Benim Türkçülüğüm aynen Atatürk'ün vurguladığı yerde başlar, onun bitirdiği yerde biter. Ne bir eksik ne bir fazla.

5- Ama toplumumuzdaki kültür emperyalizminin toplumu getirdiği noktaya hiçbiriniz değinmiyorsunuz. Kültür emperyalizminin toplumumuza enjekte ettiği bir davranış biçimini, Atatürk isminin arkasına geçerek özgürlük olarak vurgulamaya çalışanlar ne kadar Atatürkçü acaba.

6- Bu protesto ile medyada yer alanlar, basını işgal edenler hem emperyalist kültürün uzantısı olan davranışlarına toplumda taraftar bulmaya çalışırken, diğer yandan dinci emperyalistlerin ekmeklerine yağ sürdüklerini görmüyorlar mı ? Bizler Anadoluda yurdum insanına Atatürk'ü, Atatürkçülüğü anlatırken, sade vatandaşlar dincilerin bu fırsatı kullanarak ellerine turuşturdukları gazete parçalarını gösterdiklerinde yahu Atatürkte akşam sofrasında ülke sorunlarını bakanlar ile tartışıp direktifler verirdi, ne var bunda deniz kıyısında içiyorlar ne güzel mi diyeceğiz.

7- Bu protestoyu yapanlar bir Neyzen Tevfik, bir Can Baba kadar olamıyorlar. Onlarınkisi dünyayı bir yorumlama biçimi idi. Atatürk' ü kullanma biçimi değil. Her iki isimde ayyaştı, ayyaşlıklarını çoğu kereler kendileri de ifade etmişlerdi. Ama ayyaşlıkları ile de toplumda belli bir sevgi ve saygınlıkları vardı. Onlar yaşamı yorumlama biçimlerini, kendi isimleri ile savunuyorlardı. Atatürk, CHP ve ADD ile değil.

8- İnsanı ne kadar kolay yaftalıyorsunuz. Niçin kendinize bakmıyorsunuz. İstanbulda yollarda içiki ve uyuşturucuyu açıkça kullanan genç öğrencilerden bahsettim. Niçin tek kelime yorum yapmıyorsunuz. Oh be, sizler yollarda içeceksiniz, yapıştırıcıyı çekeceksiniz, ve bunu özgürlük adına, Atatürk adına yapacaksınız. Sonra ayıp kardeşim içeceksen git lokantada yada evinde iç diyeni yaftalayacaksınız. Atatürk düşmanı, faşist Türkçü, dinci v.b. ayyaş ile Atattürk kelimesini nasıl yanayana kullanırsınız diye soracaksınız. Niçin Deniz Som'a sormuyorsunuz, dünyayı kendi yorumlama biçimine Atatürk'ü alet ediyorsunuz diye.

Değilim işte anlıyormusunuz. Sonuna kadar Atatürkçüyüm. Bu protestoyu yapıp medyayı oraya çağırıp reklam yapanlarda ayyaş değilseler bile toplumun ayyaşlığını savunan, kültür emperyalizminin esiri olmuş zavallı beyinler. Bu ve bunun gibiler aydın falan değiller. Aydın toplumu aydınlatan insan demektir. sokakta içki içebilmenin mücadelesini vererek aydın olunmaz. Aydın olmak o kadar kolay mı.

9- AKP li belediyelerin binlerce yanlışı var, niçin bu kadar gündeme gelmiyor. AKP li belediyeler de biliyorlar bizim ayyaş demokratların bu kadar saf olduğunu. Attıkları ilk yem, hoop bizimkilerin gırtlağında. Hani nerde lüplenen tüyü bitmemiş yetim hakları. Unutuldu. Deniz Som Üsküdarda eylem yaptı. İşte ayyaş Atatürkçüler. Bizler Anadoludayız. Ayyaş Atatürkçüler lafını ben söylemiyorum, bütün Anadolu insanının dilinde Deniz Som ve yandaşlarının sayelerinde...Biraz başınızı kumdan çıkarıp bakın. Bizim aylardır yaptığımızı bir günde yıkmaya ne hakkınız var. Bu mu Atatürkçülük........

Selam ve saygılarımla....

Tektürk....

Not:Unutmadan ekleyeyim. yeryüzünde şu anda birden çok fazla kominist islami idareler mevcuttur. ilk aklıma gelenide Libyadır. yani bu terimde espri konusu değil realitedir.

 

Birşeyi eleştirirken böyle başlık açılmaz arkadaşım.

AB ye üye olduğunda nolacak peki.Kefere elinde

birasıyla yolda yürüyecek.Gel bakiim sen şöyle

merkeze kadarmı diyeceksin. :D Hoş sen şimdi

diyebilirsinki AB mi ne üye olması falan..Haklı

olabilirsin ama,bu yasakları yavaş yavaş toplumsal

yaşamın içine dayatacaklardır.Aslında akıl sahibi

hiç kimse açık alanda alkollü içki içmez.Çünki

onun zevkle alınacak yerleri fazlasıyla mevcut.

Ama dedimya fransada,almanyada millet gazoz

içer gibi yolda alkollü içki tüketiyor.Onlara bu yasakları

anlatamazsın...Birde başlık bana göre çok kışkırtıcı...

 

Değerli asfalt,

AB ile yollarımız ayrıldığında isteyen AB ye gider, sokaklarda su içer gibi içki tüketip İgiliz ve İsviçreli holiganlar gibi ilk gördükleri insana saldırırlar. Bizler burdayız.

 

Selam ve saygılarımla...

Tektürk...

 

insanların ceza gerektirmeyen,teşhir edilmeyi hiç gerektirmeyen bir eyleminden dolayı haksızca cezalandırılmasına,bir belediyenin yetkisini aşmasına(!) karşı gösterilmiş bir yerinde bir tepkidir.maksadını aşan bu uygulamalar insanları böyle bir tepki göstermeye mecbur bırakmıştır.

parklarda içki içip rahatsızlık veren,gürültü çıkaran,saldıranlar için gerekli hükümler tck'ya göre uygulanır.parkta içki içmeye para cezası kesip,teşhir etmenin bunla bir alakası ise yoktur.bir eylem hukuka aykırı bir hal alırsa,suç teşkil ederse cezalandırılır.ee hani suç??? o zaman bu cezanın burda işi ne?bu belediye başkanının görevi kötüye kullanması,insanları küçük düşürerek,aşağılaması söz konusu değil mi?sokaklarda içki içmeyi engelleyip,huzuru böyle mi sağlıcaksınız,sizin kolluk kuvvetlerinizin eli armut mu topluyor?çevreyi rahatsız etmemek,alkol kullanmış ya da kullanmamış,herkesin uyması gereken bir kural değil mi?

 

e ne diye bu kaşıntı o zaman,bir takım gizli emelleri "insanlar rahatsız oluyor" diye bir kılıfa sokmak,sonra buna tepki gösterenleri "laiklik şarap içmeyle mi yaşatılacak" diye tartışmayı basit bir düzleme çekmek değil mi bu?üsküdar belediyesinin internet sitesine foto koymaya da ihtiyacı yok,o isterse gönüllü olarak insanları hedef göstericek,"sokakta içki içiyorlar,içki eşittir topluma rahatsızlık verme yakın bunları!!" gibi cümleler kullanıcak basın kuruluşları mevcut.üsküdarlı değilim,o bölgeye de çok yabancı biriyim ama,eminim ki üsküdarda oturan insanların sokakta içki içenlerden çok daha büyük dertleri,belediye tarafından çözülmesi gereken daha önemli sorunları mevcuttur..deniz som ve o gün orada bulunan insanlar da bu kanundışılığa,keyfiyete karşı birşeyler söyledikleri için tebrik edilmeli,insanlar 1 dakikalığına ışıklarını söndürürken mumsöndü oynuyorlar diye dalga geçenler olmuştu..dert değil..

 

ek;kabahatler kanunu md 35:sarhoşluk

sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiye,kolluk görevlileri tarafından 50 tl idari para cezası verilir..

BU YAZIM ÜSTÜNDEKİ 2 ****** KAPAK OLSUN

Değerli martiname.

Aşağıda kanun numarasını ve metnini vermişin zaten. yukardada diyorsun ki kanunlara aykırı iş yapmayanlara ceza veriliyor. Deniz kıyısında içenler robocop mu ki içipiçipte sarhoş olmauyorlar. kendi sözlerin içindeki çelişkileri görmüyormusun ? Yoksa bu mesajı Deniz Som' un partisinden çıkışta mı yazdın ?

Ayrıca ******* KAPAK OLSUN lafı senin gibi bir Atatürkçü (?)ye hiç yakışmamış.

Selam ve saygılarımla...

Tektürk...

 

sen Müslümansın sana göre yasaklanmıştır.okumuşsun anladım diyorsun ama anlamamışsın ki.bu memlekette bir sürü dilden,dinden insan var diyorum ve hepsinde TC Kimliği var.

 

İlla bi yerde uygulamak istiyorsan git Suudi Arabistandan ordan burdan vatandaşlık iste.

 

sizde rahat edin bizde.

 

Değerli martiname,

Hooop orada dur bir dakika,

Sen kimi kimin ülkesinden kovuyorsun, göbek adın Süleyman mı, soyadın Demirel mi senin ?

Ben sadece T.C kimliği değil, Türk kanı taşıyan bir Türküm. Benim adım Mehmet, soyadım Aurello değil.

Çok istiyorsan sen git özgğürlükler ülkesine, sabahlara kadar iç, kapaklarınıda biriktir. Bir yerlere kapatırsın.

Saygı ve selamlarımla...

 

baslıgı acan arkadasa gore Ataturkcu olmanın ılk kuralı alkol kullanmamak sanırım.Ataturkte alkol kulanıyodu ne olacak sımdı.dogru bır sey deıl ama bende kullanıyorum.alkolu Ataturkculukle bagdastırman hıc dogru deıl

 

Değerli Jön (Türk Demek Tükçe demektir, Ne Mutlu Türk'üm diyene)

Bu kanıya nasıl vardın ? Ben sadece Atatürkçüler sokakta alkol alabilirler, yada almalıdırlar. Bunun mücadelesini aslanlar gibi verirler, tezine karşıyım.

Saygı ve selamlarımla...

Tektürk

 

Başlık ürkütücü geldi bana.

yakında komunist dinciler gibi başlıklara da rastlayacağız galiba

Ayyaş olmak.

bence şu zamanda yapılacak en dogru hareket

Ayık olmak çıldırmak demektir.

Yuksek tansiyon, agresif tavır ve şiddet demektir.

İnadına içeceğim şimdi

Açacağım hayyamın rubaiilerini

"Bir elimde kur'an

Bir elimde şarab

Yarab

hangisi hakikat"

Yada camiden seccade çalıp saraba yatırdıktan sonraki o meşhur final.

"Allah kabul etsin"

www.tekturk.org davetlimsin.

Seni Ahmet Haşim'in yanında ağırlayacağım.

Bu muhterem yandaşınız kızları hiç sevmiyormuş

"Şaraba üzüm kızı dediler onu bile içmedim"demiş

Size alkolsüz kımız ikrm etmeliyim

Sonrada orta asyada at koştururuz.

Değerli Şirincik,

Görüşlerine katılmasamda evinde yada nezih bir ortamda içebilirsin tabiki.

Diğer yandan İstanbula geldiğimde bir gün Balıkpazarında oturur sohbet ederiz.

Buna memnun olurum gerçekten..Kımız falan değil adam gibi aslan sütü içeriz...Sonra da efendi gibi kalkar gideriz.

Özel mesaj atabilirsin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

uyuşturucununda İslamda yasak oldugunu görebilirsin...içki yasak degildir aslında ,yasak olan kullanıldıgında sarhoşluk etkisi veren içeceklerdir(KUR'AN DA yasak olan şaraptı rakı için bir yasak yok deme çocuklguna düşmeyelim) ayran da bir içkidir ama yasak olan içki degildir...hem uyuşturucuyla mücadele edilmesin gibi bir sonuç mu çıkarıyorsunuz...ben şahsen dünden razıyım,elimden geleni ardıma koymam...lakin uyuşturucu ile alkol genelde aynı kulvarda haraket ediyorlar,her içki içen kullanmasa bile her uyuşrurucu içenin alkol alması çok daha rahat,biz bu işleri bilmiyoruz degil, hele hariçten gazel okumayı hiç mi hiç sevmem...ŞİRİNCİK SENDE İNSANLARIN KUTSALLARINA SEVİYELİ ELEŞTİRİ GETİR Kİ ......normalde belediyelerin uygulaması gereken yasakları irtica çıgırtkanlarının yüzünde uygulamadıkları için uygulayanlar da (nadir olarak tabi) absürt kaçıyor...( tabi bana göre iyi yapıyor)yasaklamalar la alkolle mücadele edilmeyecegi hususu ise ciddiye deger degil....(sende insansın bende ey korku sen nelere kadirsin)Suudi arabistan meseleside bildigim kadarı ile orada yasak zaten oraya gitmeye gerek yok :) ........

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

_________________

1- Ben Tektürk, gerektiği yerde gerektiği kadar içki içerim. İçkiye düşman değilim. Ama hayatım

boyunca bir kez dışarda içki içmedim, icrai rezalete karışmadım.

İçen bir çok dostum var ve bende böyle güzel insanları aynı kategoriye konma gibi bir rezaleti ilk defa görüyorum...

2- Kendimce kendime yetecek kadar müslümanım, o sadece beni ilgilendirir, ama dinci yada din istismarcısı olamdığımı açık ve kesin olarak söyleyebilirim. Ömrüm ekran başında yada deniz kıyısında içikiiçerek değil onlar ile mücadele ile geçti.

Ömrünüz denik kıyısında içki içenlerle geçmiş... Belli... Gerçekten bunu anlamak zor değil...

3- Ama hiçbir kadehimi ben bir Atatürkçüyüm, onun için içiyorum, eğer bir kimse Atatürkçü ise istediği yerde istediği şekilde içebilir diye kaldırmadım.

Ben kadehimi yüzlerce defa kaldırdım ve bundan sonra da o büyük lider ve öndere şeref ve onur ile kaldırmaya devam edeceğim... Seninle bu durumda biryerlerde karşılaşmayı inan çok isterim...

4- Benim Türkçülüğüm aynen Atatürk'ün vurguladığı yerde başlar, onun bitirdiği yerde biter. Ne bir eksik ne bir fazla.

Anlıyorum ve bu işler sloganla olmaz arkadaşım...

Atatürkçülük; Öyle sokaklarda, deniz kıyılarında içki içenlere karşı gelmekle öğünülen bir düşünceye indirilmişse gerçekten burada çok büyük bir problem var, büyük bir eksiklik ve büyük bir aymazlık var demektir...

5- Ama toplumumuzdaki kültür emperyalizminin toplumu getirdiği noktaya hiçbiriniz değinmiyorsunuz. Kültür emperyalizminin toplumumuza enjekte ettiği bir davranış biçimini, Atatürk isminin arkasına geçerek özgürlük olarak vurgulamaya çalışanlar ne kadar Atatürkçü acaba.

Biz emperyalizmin ve sömürünün her türlüsüne karşı gelmeyi bir yaşam biçimi ve felsefe haline getirmiş insanlarız... Bunlar içinde yüzlerce defa yazdık ve yazacağız...

Ama isterseniz tekrar tekrar yazarız ve biz bundan gocunmayız....

Amaaaa siz emperyalizmin elinde oyuncağı haline gelmiş ve Mustafak Kemal Atatürk'ümüzün büyük bir devrim ile gerçekleştirdiği doğma ve inanç anlayışının tekrar bugün emperyalizmin elinde bir oyuncak gibi kullanıldığını ve öncelikle tekrar dini kullanarak Atatürkçülüğün altına dinamik koyduğunu yazacakmısınız...

 

Diğerlerine cevap vermeyi de burada sizlerin açmış olduğunuz bu başlığı tepkilerini dile getiren, duyarlı ve aydın dost ve arkadaşlarıma bırakıyorum...

Çünkü bilirim buradaki dost ve arkadaşlarımız size gösterdikleri uyarı ve tepkilerinde yanılıyor olamazlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

öncelikle başlık çok çirkin ,bunu belitmeden geçemiyeceğim..

 

içki yasağının saçmalığı ve bu saçma yasağı protesto edenlerin haklılığını burda konuşmaya bile gerek yok.

ancak dikkatimi çeken protesto eden kesimin bu şekilde eylemlerini başka önemli sorunlarda neden göremiyoruz acaba..herkes birbirini kandırma peşinde..

ama sadece benimde asla tasvip etmediğim din çığırtkanlarının peşinden hortlamalarıda ayrı bir soru işareti...

 

şunu söylemeden geçemeyeceğim,halktan biri olarak bu zihniyetede artık güven duymuyorum...samimi bulmuyorum..

 

a...ş Atatürkçüler gibi çirkin bir başlığı açanda

 

atatürkçü düşünceyi kendi çıkarları doğrultusunda kullananlarda

 

medeni görünüp y.b.zl.k ta en önde gidenleride...köprüyü geçene kadar...halka dayı muamelesi yapmasın

 

artık çünkü sırıtıyor...

 

saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

daha açık yazsanız görüşlerinizi....birde bırakın şu ''din çıgırtkanları'', ''yobazlar'',''gericiler''bu şekilde yıllardır bu ülke bir şeyler kazanmadı ,birini eleştirirken veya karşıt görüş sunarken bu tür ifadeler anlamsız kaçıyor....herkes yerine göre çıgırtkan,yobaz yada gerici olabilir.bunlar bir şey ifade etmiyor yani adam da şöyle söyleyebilir, ''çıkmışlar sahile içki çıgırtkanlıgı yapıyor'' yani bu şekilde bir yere varılmaz....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

daha açık yazsanız görüşlerinizi....birde bırakın şu ''din çıgırtkanları'', ''yobazlar'',''gericiler''bu şekilde yıllardır bu ülke bir şeyler kazanmadı ,birini eleştirirken veya karşıt görüş sunarken bu tür ifadeler anlamsız kaçıyor....herkes yerine göre çıgırtkan,yobaz yada gerici olabilir.bunlar bir şey ifade etmiyor yani adam da şöyle söyleyebilir, ''çıkmışlar sahile içki çıgırtkanlıgı yapıyor'' yani bu şekilde bir yere varılmaz....

 

 

siz irtica çığırtkanları derken bırakmamışsınız sayın aslan34...tabi bırakalım bu yobazlar ve gericiler istedikleri gibi at koştursunlar ..

 

bırakalım T.C bakanı havaalanında üst aramasına tabi tutulsun ve sesini çıkarmasın

 

bırakalım..oy kaygısıyla türban hortlatılsın her işlerine yaradığında...

 

bırakalım..eğitimdeki tek sorunumuz imam hatipler gibi gösterilsin..

 

bırakalım ATATÜRKE hakaret düşünce özgürlüğü olsun işlerine öyle geldiği için..

 

bırakalım..TÜRK halkının saygınlığı ayaklar altına alınsın...

 

bırakalım belediyeler kız kuran kursları için paralar toplasın ,sahilde içki yasağı uygulasın

 

bırakalım..yolsuzluklar,örtbas edilmeye çalışılsın herzamanki gibi

 

bırakalım...kafalarına göre yasa çıkarılsın...vs..vs... bunlar Türkiyenin halinden küçük bir manzara...

 

sonra siz kalkın bırakın bunları deyin ha... umrumda bile değil eleştiriniz..

 

saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

banane sen neye inanırsan inan çok da umurumdaydı, söyleyecek şeyleri kalmayanlardansın yazdıklarım bir daha oku kendi görüşlerimi mi ifade ediyorum yoksa sana dini teblig mi yaptıgımı sandın ,sen degil kıl köprüden o halde yolda bile dogru yürüyemessin,bilmedigin konularda yazmada akıllı sansınlar bari...anayı babayı karıştırman da edebini ele veriyor zaten....banane senin şiirinden ....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

frozen bende sana bir memleket resmi yollayayım...........Bu ülkede yoğun toplumsal ve siyasal çürüme ile karşı karşıyayız. Bu gerçeği görmek için yalnızca televizyon izlemek, sokağa çıkmak bile yeter. Oryantal yarışmalarından fuhşun turizm sayılmasına, işkencenin yaygınlığından liselerde cinayetlere, faizciliğin esas geçim kaynağı olmasından borsa simsarlığına, partilerin çıkar yuvası olmasından adalet sisteminin yavaşlığına, rüşvetçilikten ihale kovalamacılığa, çocuk yuvalarında suiistimalden on altı yaşındaki çocukların güzellik yarışmalarında çırılçıplak soyulmasına bu ülke tam bir yozlaşma içerisinde yüzüyor! Bu ülkede devlet kumarı ve içkiyi bizzat kendisi yaptırıyor; fuhuştan ise -bizzat yapmıyor ama- vergi alıyor! Bu ülkede yedi milyon alkolik, yani her gün alkol içmeye bağımlı insan var! Bu ülkede Yeşilay, sigaraya başlama yaşının 10’a, içkiye başlama yaşının 11’e düştüğünü açıklıyor. Müzikhol adı altında fuhuş ve ahlaksızlık yuvaları büyük şehirlerde virüs gibi çoğalıyor! Bu ülkede hakkını aramanın en kolay yolu Karagümrük çetesi! Diyarbakır’ın, İstanbul’un varoşları işsiz, umutsuz milyonlara ev sahipliği yapıyor! İşte laik oligarşinin halkına “aydınlık medeniyet yolu” olarak sunduğu!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşte laik oligarşinin halkına “aydınlık medeniyet yolu” olarak sunduğu!

sayın aslan34 sizin memleket resminizde Türkiyenin içinde bulunduğu gittikçe çirkinleşen resmin başka bir bölümü..ama laik oligarşinin halkına sunduğu demişsiniz,işte burda yanılırsınız...

 

...peki siz ne sunuyorsunuz çözüm olarak..hangi yönetim şeklini uygun buluyorsunuz bizlere...

 

 

sevgili marti hoşgeldin arkadaşım...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sevgili arkadaşım herkes kendinden sorumludur içmek veya içmemek kendi sorunudur ama kullandığın kelimeler pek hoş değil dini inancımız ile ilgili kriterleri böyle nahoş bir şekilde kullanmanı pek tasvip etmiyorum lütfen kullandığın kelimelere biraz daha dikkat edersen sevinirim

 

Saygılar,

 

Elbette herkes kendinden sorumludur.Hiç itirazım olabilir mi siyahX?

Dini inançlar içkiyi yasak etmiş ise o inananların sorunudur.Benim değil

Kaldı ki Ömer HAYYAM'ın islam alemindeki yeri tartışılmazdır.Sizi üzen kelimeler benim yazdıklarım mı yoksa rubaiiler mi onu anlayamadım.Mazur görün lütfen.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bende deniz som ve arkadaslarını kınıyorum. parkların amacı nedir?

her yerde içki içiliyorsa deniz som evinin kapısının önünde 3-5 tane şarapcı olsun istermi. o zaman neden kamunun ortak malı, cocukların ve insanların eğlence ve dinlence yerleri olan parkları işgal etmektedir anlamış değilim.

 

neyse 1 yasakta aydının kavacık köyünden geldi. orayada gitmeyi düşünürmü?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

senin rüyanı gerçekleştirmeye inan bunların cesareti yetmez:) ne yasaklaması konutların içinden çıkarmak gibi bir girişim diyebilirsin...lakin hemen geri adım attılar,neden içki kullanmayanların arasında bu mekanları açıpda milleti rahatsız ederler , adamlar içmeyin demiyor ki ( ama siz genede içmeyin:) ) bu demokratik degil adil ise hiç degil, kimsenin insanları evlerinde rahatsız etme gibi hakkı olmamalı, eger sizin başınazdan böyle hadiseler geçmediyse böyle mekanların yanında yada yakınında oturanlarla bi müzakere yapın, benim mesela böyle tanıdıklarım var ve negibi sonuçların oldugunu iyi biliyorum ,hatta gidin içki kullananlara bile sorsanız kendi evlerinin yanında istemezler ( bi laf vardır şöyleydi heral; meyhaneci meyhanesine gelene kızını vermez diye:) bunun gibi bişeydi maksadı anladıız umarım )steril ortamlara almak lazım bunları:)...............sayın frozen bu yazılanları sorun olarak kabul ediyorsak mevcut yönetim anlayışını sorgulamamız lazım degil mi...önce bunda karar kılmak gerekir...ben açıkca söylüyorum bu ülkede ahlakı dibe indirmek için çalışanlar var oldukca bizim gibilerde varolacaktır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

ama şuan bu yasağı destekleyenlerin büyük bir kısmının aldığı haz çevreye rahatsızlık verilemeyecek olması değil İSLAMİYET'de yasak olan birşeyin belediyece de yasaklanması...

 

sorular soruldu cevapları kendimiz vermişimiz fakat farkında değiliz.

 

içki yasağını hemen İslamiyete bağladınız peki avrupada, rusyada ve amerikadaki parklardaki içki yasaklarınıda kamu yararınamı yoksa orada da İslammı egemendir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

içki yasağını hemen İslamiyete bağladınız peki avrupada, rusyada ve amerikadaki parklardaki içki yasaklarınıda kamu yararınamı yoksa orada da İslammı egemendir?

 

yazılanları gösterilenleri yüzeysel olarak değerlindirmeniz yanlış.

 

Amerikadan söz ediyorsunuz.kaç tane eyalet var bilmiyorum fakat her eyaletin kendince koyduğu kanunlarla yaşıyor orda insanlar.Mesela içki içmenin yasak olmadığı yerler çoğunlukda fakat düzenlemeler var.Bira şişesini kafanıza dikemiyorsunuz ama kağıtmıdır plaslikmidir nedir o tür bardaklarda içebiliyorsunuz...

 

Rusyada yasak olduğunu sanmıyorum.Bi güvenlik görevlisiyle yaptığım konuşmada böyle olduğunu biliyorum.buarada yazılışını bilmem ama mamasan'ın ne olduğunu öğrenmeni öneriyorum.onlar serbest çünkü :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yazılanları gösterilenleri yüzeysel olarak değerlindirmeniz yanlış.

 

Amerikadan söz ediyorsunuz.kaç tane eyalet var bilmiyorum fakat her eyaletin kendince koyduğu kanunlarla yaşıyor orda insanlar.Mesela içki içmenin yasak olmadığı yerler çoğunlukda fakat düzenlemeler var.Bira şişesini kafanıza dikemiyorsunuz ama kağıtmıdır plaslikmidir nedir o tür bardaklarda içebiliyorsunuz...

 

Rusyada yasak olduğunu sanmıyorum.Bi güvenlik görevlisiyle yaptığım konuşmada böyle olduğunu biliyorum.buarada yazılışını bilmem ama mamasan'ın ne olduğunu öğrenmeni öneriyorum.onlar serbest çünkü :)

Cumhuriyet yazarı Deniz Som ve beraberindekilerin Üsküdar'da kamuya açık bir parkta laiklik adına içki içmesi yeni bir tartışma başlattı.

Vatan Gazetesi yazarı Ruhat Mengi dünkü '10. Yıl Marşı böyle söylenmez' başlıklı yazısında alkol alıp marş söyleyen grubu, "Bir kere parklar uluorta elinde şarap bardağıyla gezinecek yerler değildir. Ayrıca bunu yaparken laiklik sloganı atma ve 10. Yıl Marşı'nı söyleme hakkına sahip değillerdir." sözleriyle eleştirdi. Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz ise sapla samanın birbirine karıştırılmaması gerektiğine dikkat çekerek, ABD'de park ve sokaklarda içki içmenin yasak olduğunu kaydetti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur da protestonun tarzını tenkit ederek, "Atatürkçü olmakla içki içmek arasında bir bağ kurulamaz. İçki içmeyi marifet sayan bir anlayış içerisinde olamayız. Keşke hiç kimse içki içmese." diye yazdı. ADD adının pazar günkü eyleme karıştırılmış olmasına tepki gösteren Eruygur, "Gösterinin derneğimizle ilgisi bulunmuyor." dedi. Eruygur, protestoya giden ADD üyelerinin derneği temsilen değil, eyleme bireysel olarak katılmış olabileceğini aktardı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yanlış anlamalara kapı açmamak için yazıyorum. en baştada yazdıgım gibi içkiyi savunmak adına ortaya çıkıp provakasyon yapmak sadece bizim buralarda olur. ben dedigim gibi alkolün her türlüsüne karşıyım ve bu dini inancım geregidir.avrupa yada amerika vs. bize ölçü olamaz.inanmayan insan kendi sınırları içersinde içebilir.meşhur kamusal alanı rahatsız etmeyecek uygunlukta olmalıdır.deniz som ve yanındakilerin yapmış oldugu eylem belediyenin yasal hakkına karşıdır,üsküdar halkı uygulamadan rahatsız olursa bir sonraki seçimde seçmezler. konu yörüngesinden saptıgı için karışıklık yaratacak....herkese saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ömer Hayyam ın şarapla ilgili kıtaları meyhanelerin baş köşelerini süsler bu ülkede, aşağıdaki kıta da ona aittir ama ne hikmetse pek muteber değildir meyhaneciler ve alemciler katında.

 

Bir elde şarap bir elde Kuran

Bir helaldir işimiz bir haram

Şu yarım yamalak Dünya da

Ne tam kafiriz ne tam Müslüman

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tekturk kardeşim

 

bu eylem Atatürk için yapılmış bir eylem değil Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkmak için yapılmış bir eylemdir! eğer bunu anlayabilirseniz eminim ki sizde yanlış düşündüğünüzü farkedeceksiniz. aklınızda beliren tekşey sanırım Deniz Som, Atatürk ve içki, olayların, neden ve niçinlerin üzerinde durmuyorsunuz!

 

 

Bazı arkadaşlar öyle yazılar yazmış ki sanki Deniz som ve arkadaşları herkes içki içsin demiş, yok böyle birşey,sadece varolan serbest olan,kısıtlanması akıllara türlü şeyler getirecek olan ve getiren bir yasağa karşı koyulmuştur!

 

 

rusyada, almanyada v.s. de içilmeyen yasak koyulan içkide bizi bağlamaz, biz kendi ülkemizin demoktarikliğini korumakla yükümlüyüz! Herzaman butür eylemlere ihtiyaç vardır olacaktır!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu topicin altına son kez yazıyorum neyi savunursanız savunun lütfen ona Atatürk'ü alet etmeyin.

adını böyle şeylerle birlikte anmayın. bu topicin üst sıralarda kalması bir ayıptır. bu suçlamaların ardı arkası kesilmeyecektir. söz konusu olan insansa herkesin kendine göre bir yorumunun olması doğaldır...

Atatürkü seven ve onun ilkelerini benimseyen arkadaşlarımdanda ricam bu topici gündemde tutmamalarıdır...

 

lütfen :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başlığı açan arkadaşa tepki göstermek yerine Üsküdar sahiline gidip elinde içki bardağı ile ben Atatürkçüyüm deyip içki yasağını protesto eden şahsa kızmalısınız,çünkü asıl hatayı yapan o,içki yasağını protesto etmek için bile artık Atatürk kullanılıyorsa ve ona destek olarak Atatürkçü olduğunu söyleyen şahıslar etrafında toplanıyorsa asıl hakareti onlar yapıyor demektir.

Çıkarsın"ben bu yasağı protesto ediyorum"dersin o ayrı bireysel bir eylem olur sonra kendi gibi düşünenlerle birleşip daha geniş bir protesto yapabilirsin ama kalkıpta bir yasağı eleştirirken Atatürkü kullanıyorsa anlayın ki burda bir kasıt bir art niyet var.

Olayın hiç bir şekilde tasvip edilecek yanı yok neredeyse hemen herşeye Atatürkü bulaştırmaya çalışan bazı zihniyetler aslında gerçek Atatürkçü değildir sadece onun adından kendi çıkarları için istifade etmeye çalışan zavallılardır.

O zaman çevreci gönüllülerde eylemlerini yaparken Atatürkü kullansın hatta başörtülü kızlarda bu yola başvursun ve hatta üniversitelerde terör estiren görüşlerde ellerinde Atatürk posterleri ile birbirine taş sopa fırlatsın değerlerine sahip çıkmayan bir toplum olduk Atatürk bizim değerlerimizden onun adı öyle ipe sapa gelmeyen her mevzuda yer almamalı kemikleri sızlar çünkü.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

biri lütfen bana Atatürk'ün bu olayda nasıl kullanıldığını anlatsın! niye sürekli aynı şeyleri söylüyorsunuz? bu eylemde bukadar büyütülecek hiçbirşey yok, bukadarmı nefret doluydunuz arkadaşlar yapmayın lütfen. eylemde Atatürk'ün adı geçmiyor, katılanlar cumhuriyet okurları,sizi rahatsız eden bumu?

 

Atatürk birşeylere alet ediliyorsa sadece sizin başkalarını karalama kampanyalarınızda kullanılıyor....

 

 

 

 

biri bu başlığı kaldırsa keşke....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bence de başlık olmamış ama içkiye bu kadar takan anlayışı savunmadığım gibi yapılan protestonun da şekli açısından yersiz olduğuna inanıyorum.Madem ordakiler yazarlar gazeteciler köşelerindeki yazılarla olayı protesto edebilirlerdi.Bana göre de sokakta içki içmek hoş bir davranış değil bunun yerleri vardır restorantlar,barlar veya evler gibi gidersin paşa paşa içkini içersin.Kimsenin bu kurallara uyulduğu takdirde sana karışmaya veya içki içmediğin için seni yermeye veya küçümsemeye hakkı yoktur.

Ve marti name Ömer Hayyamın bu şiirini her okuduğumda mest olurum.Ayrıca bu şiiri " hem içki için sonrada ben dürüstüm köprüden geçerim diyin ohhh ne ala bee.." diyen arkadaşım bende şöyle diyebilirim "hem başını seccadeden kaldırma ,allah adını ağzından eksik etme sonra her türlü *****liği,*****sızlığı,üçkağıda yap sonrada ben köprüden geçerim de oh ne ala "

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben içkiyi ayda yılda bir içen birisiyim. Ama yapılan bu protestoyu çok doğru ve yerinde buluyorum. Keşke ben de orada olsa idim ve protestoya katılsa idim. İçkinin dini açıdan damlasının dahi haram olduğu gerekçesi ile düğünlerde "içki değmemiş kadeh" siparişi veren zihniyeti de gördük. Keyfi uygulamalarla insanların içki zevkini yasaklayan zihniyete tepki gösterilmez ise bu işi artarak devam eder ve sonunda içki tamamen yasaklanmaya çalışılır. Bunun gideceği yer orası. Bu protesto anlamını bulmuştur, kimse konuyu çarpıtmaya çalışmasın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.