Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

iPhone üreticisi Foxconn Pazartesi günü 3 elektrikli aracın tanıtımını yapacağını açıkladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

iPhone üreticisi Foxconn Pazartesi günü 3 elektrikli aracın tanıtımını yapacağını açıkladı

AAPDem0.img?h=605&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Apple'ın iPhone üreticisi Foxconn, Pazartesi günü üç elektrikli aracı tanıtıyor.

Bir videoda yeni EV'leri tanıttı, ancak Pazartesi günkü etkinlikte daha fazlasını öğreneceğiz.

Foxconn bir otobüs, bir sedan ve bir SUV planlıyor.

Apple'ın iPhone'unu üreten Tayvanlı elektronik devi Foxconn'un elektrikli araba oyununa girmek istediğini bir süredir biliyorduk. Pazartesiye gelin, şirketin deposunda tam olarak ne olduğu hakkında biraz daha bilgi sahibi olacağız.

Foxconn, geçen hafta Hon Hai Tech Günü sırasında 18 Ekim'de tanıtmayı planladığı üç yeni elektrikli araçla ilgili bir video yayınladı. Yeni başlayanlar, yerleşik otomobil şirketleri ve Foxconn gibi teknoloji firmaları, gaz yakıtlı araçların olmadığı bir geleceğe büyük bahisler koydukça EV alanı ısınıyor.

Klip, ön ve arka boyunca uzanan kaygan tam genişlikte ışık çubuklarına sahip siyah bir sedan gösteriyor. Yakından bakarsanız, ön çamurlukta bir Pininfarina rozeti var, bu da çok sayıda Ferrari ve Maserati'ye tarz veren çok katlı İtalyan tasarım evinin araçla bir ilgisi olduğunu gösteriyor.

Bu araç klipte zar zor görünüyor, ancak Foxconn planladığı diğer iki araca tam bir bakış sundu: bir SUV ve bir otobüs. Foxconn, EV'leri Foxtron markası altında inşa ediyor.

Videoyu kendiniz izleyin:

Elektronik üreticisi sadece kendi EV'lerini planlamıyor. Endüstrinin geleceğinin elektrik olduğu giderek daha net hale geldiğinden, otomobil sektöründe sağa sola anlaşmalar yapıyor.

Eylül ayında Foxconn, elektrikli kamyon şirketi Lordstown Motors'un Ohio fabrikasını 230 milyon dolara satın alacağını duyurdu. Foxconn, anlaşmanın bir parçası olarak Lordstown'un ilk aracının üretimini devralacak. Şirket ayrıca 2023'ten itibaren araçlarını üretmek için başka bir elektrikli araç girişimi olan Fisker ile birlikte çalışıyor.

Kaynak: Business Insider

electric-car-2862381.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Foxconn 3 EV'yi tanıttı - Bir oyun değiştirici olabilir

vp5Unbbb5g2ddDQsCc37vh-1024-80.jpg.webp

İPhone montajcısı olarak öne çıkan Foxconn, yaklaşık beş yıl içinde 35 milyar doları aşan bir iş haline getirmeyi umarak e-araç segmentine büyük bir giriş yaparken bugün üç elektrikli araç prototipini tanıttı.

Elektrikli otomobillerin --- sedan, SUV ve otobüs --- Foxconn'un diğer otomotiv markaları için üreteceği konsept araçlar olduğu ve kendi adı altında piyasaya sürmeyecekleri söyleniyor.

Araçlar, Foxconn ve Tayvanlı otomobil üreticisi Yulon Motor arasındaki ortak girişim olan Foxtron tarafından yapıldı.

Foxconn başkanı Young Liu, şirketin Taipei'deki Teknoloji Günü etkinliğinde araçları tanıttı.

Foxconn, Apple Car projesi için teklif verecek mi?
Liu, Hon Hai'nin (Foxconn'un Tayvanlı adıdır) hazır olduğunu ve artık şehirdeki yeni çocuk olmadığını söyledi. Yavaş yavaş bir EV tedarik zinciri oluşturduk ve EV donanımımızı sergiledik” dedi.

Sedan yakında Tayvan dışında adı geçmeyen bir otomobil üreticisi tarafından satılacak, SUV ise Yulon markalarından biri altında satılacak ve 2023'te Tayvan'da piyasaya çıkması planlanıyor. Otobüs bir Foxtron rozetine sahip olacak ve birkaç farklı modelde çalışmaya başlayacak. önümüzdeki yıl güney Tayvan'daki şehirler yerel bir ulaşım hizmetleri şirketi ile işbirliği içinde.

Foxconn'un bilinçli olarak saf üretimin ötesine geçmek için çalıştığı hatırlanabilir. Ürün karmasını çeşitlendirmek ve kar marjlarını artırmak için "3 artı 3" girişimini teşvik ediyor. "3 artı 3" girişimi, gelişmekte olan üç sektöre atıfta bulunuyor: EV'ler, robotlar ve dijital sağlık. Elektrikli araçların geliştirilmesi, bir EV tedarik zinciri oluşturduğu için bu girişimin merkezinde yer alıyor.

Foxconn ayrıca 2025 ve 2027 yılları arasında dünyadaki elektrikli araçların %10'una bileşen veya hizmet sağlama hedefi de belirledi.

Foxconn kısa süre önce elektrikli otomobil üreticisi Fisker Inc ile ABD'de yeni bir elektrikli araç (EV) geliştirmek ve üretmek için 7 yıllık bir anlaşma imzaladı.

Ayrıca Tayland'ın enerji grubu PTT PCL ile de bağlantı kurdu.

Foxconn, bu ay ABD'li yeni kurulan Lordstown Motors Corp'tan elektrikli araba yapmak için bir fabrika satın aldı. Ağustos ayında, otomobil çiplerine yönelik gelecekteki talebi karşılamak amacıyla Tayvan'da bir çip tesisi satın aldı.

Ve elbette, tüm bu hamlelerle Foxconn, Apple'ın gizli EV projesini kazanmak için bir hamle yapabilir.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.