Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İşitme Kaybı Bazı Sağlık Sorunlarına Bağlandı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

İşitme Kaybı Bazı Sağlık Sorunlarına Bağlandı

Çoğumuz yaşlandıkça duyma yeteneğimizin bir kısmını kaybederiz. Ancak yakın zamanda yayınlanan bir araştırmaya göre, işitme kaybı önceden gözden kaçan bir risk oluşturabilir.

AAPo7fG.img?h=722&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Çalışmaları destekleyen Ulusal Yaşlanma Enstitüsü'ne (NIA) göre, üç ayrı çalışma, işitme kaybı olanların “işitme kaybı olmayanlara göre daha hareketsiz ve kötüleşen fiziksel işlev yaşama olasılığının daha yüksek” olabileceğini buldu.

Bir çalışmada, araştırmacılar 60 ile 69 yaş arasındaki yetişkinlere baktılar ve işitme kaybı olan kişilerin, işitme kaybı olmayanlara göre her gün ortalama 34 dakika daha hareketsiz kaldıklarını buldular. İşitme kaybının şiddeti arttıkça aktivite eksikliği de arttı.

Her zamanki falan filan değil. Ücretsiz bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın.

İkinci bir çalışma, işitme kaybı olan kişilerin fiziksel işlev, denge ve yürüme hızı için daha kötü puanlara sahip olma olasılığının daha yüksek olduğunu buldu. Bu araştırmacılar ayrıca, sekiz yıllık bir süre içinde, işitme kaybı olanların, normal işitenlere göre daha hızlı bir fiziksel düşüş oranına sahip olduğunu buldular.

Üçüncü bir çalışma, orta veya daha fazla işitme kaybı olan kişilerin, normal işitenlere göre altı yıl içinde fiziksel işlev açısından daha hızlı azaldığını buldu. Bu araştırmacılar ayrıca, çalışmalarında işitme cihazı kullanan kişilerin, tedavi edilmemiş işitme kaybı olanlara göre daha iyi yürüme dayanıklılığına sahip olduğunu bulmuşlardır.

Her üç çalışma da NIA ve Johns Hopkins Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yönetildi ve JAMA Network Open veya Journals of Gerontology'de yayınlandı.

Araştırmacılar, işitme kaybı ile fiziksel aktivite arasında bir ilişki olmasına rağmen, işitme kaybının aslında fiziksel aktivitede veya işlevde bir düşüşü tetikleyip tetiklemediğinin bilinmediği konusunda uyarıyorlar.

İşitme kaybı ve daha hareketsiz davranış arasındaki bağlantı, durumu tedavi etmenin önemini vurgular. NIA'ya göre, 70 yaş ve üstü yetişkinlerin yaklaşık üçte ikisi işitme güçlüğü çekiyor.

NIA, düzenli fiziksel aktivitenin sağlıklı yaşlanma için hayati önem taşıdığını belirtiyor. Daha hareketsiz bir yaşam sürmek, yaşamın ilerleyen dönemlerinde sağlık sorunları riskini artırabilir.

NIA, işitme kaybının aşağıdaki yollarla başarılı bir şekilde tedavi edilebileceğini belirtmektedir:

İşitme cihazı takmak

Yardımcı dinleme cihazlarının kullanılması

Kulağa yakın küçük bir elektronik cihaz implante etmek için ameliyat olmak

Güvenebileceğiniz bir finansal danışman bulmak zor olmak zorunda değil. SmartAsset'in sizi beş dakika içinde en fazla üç nitelikli mali müşavirle buluşturan ücretsiz mali müşavir eşleştirme aracı, başlamak için harika bir yerdir. Her danışman SmartAsset tarafından incelenir ve yasal olarak sizin çıkarlarınız doğrultusunda hareket etmesi gerekir.

Mali hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak yerel danışmanlarla eşleşmeye hazırsanız, şimdi başlayın.

Kaynak: MoneyTalksNews

hearing-aid-1490115.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.