Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Akıllı robotlar, Nissan'ın 'akıllı' tesisindeki tüm işleri yapıyor


Önerilen İletiler

  • Admin

Akıllı robotlar, Nissan'ın 'akıllı' tesisindeki tüm işleri yapıyor

KAMINO KAWA, Japonya (AP) - Nissan'ın "akıllı fabrikasında" neredeyse hiç insan işçi bulunmuyor. Robotlar, kaynak ve montaj dahil işi yapar. Boya işlerini kendileri yapar ve kendi boya işlerini denetlerler.

AAPh72B.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

“Şimdiye kadar insanlar deneyim yoluyla üretim ayarlamaları yapmak zorunda kaldılar, ancak şimdi yapay zekaya sahip robotlar, toplanan verileri analiz edebiliyor. Nissan Genel Müdür Yardımcısı Hideyuki Sakamoto, Cuma günü Tochigi fabrikasında Ariya spor amaçlı aracın üretim hattını gezerken, "Teknoloji bu seviyeye ulaştı" dedi.

AAPh72I.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Nissan Motor Co.'ya göre, Tokyo'nun eteklerinde bulunan fabrika, Nisan ayından önce çalışmaya başlayacak.

Montaj hattı, üç tip modelin tümü – elektrikli; Hem motor hem de motora sahip olan ve normal yanmalı motorla çalışan e-Power, aynı hatta inşa edilebilir. Her araç, hat boyunca hareket ederken doğru güç aktarma organı ile donatılmıştır.

AAPgTpx.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Fabrikadaki işçiler, robotlar tarafından toplanan verilerin analizi ve ekipmanın bakımı gibi daha yetenekli işlere odaklanabilirler.

Tüm otomobil üreticileri, uyarlanabilirliği artırabilecek ve pazar talebine hızla yanıt vermelerini sağlayabilecek robot teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Tur sırasında, büyük ekranlarla donatılmış dev mekanik kollar, kameraların en küçük kusurları tespit edebilmesi için ekranlardan otomobilin yüzeylerine çeşitli açılardan ışık tuttu.

Bir mekanizma, Nissan'ın şimdi elektrikli araçlarda kullanılan mıknatısları değiştirmek için kullandığı bir motor parçası olan dev bir makaraya benzeyen metal bir nesnenin etrafına kabloları hızla sardı. Şirket, yeniliğin nadir toprak malzemelerine olan ihtiyacı ortadan kaldırdığını ve maliyetleri azalttığını söylüyor.

Nissan, Tochigi'de test edilen yeniliklerin, Fransız ittifak ortağı Renault'nun fabrikaları da dahil olmak üzere diğer küresel tesislerinde kademeli olarak kullanıma sunulacağını söyledi.

Sakamoto, tam otomatik montaj hattının tam olarak ne kadar tasarruf edeceğini tahmin etmenin zor olduğunu söyledi.

Ancak, üretimin iklim değişikliğini hafifletmeye yardımcı olmak için işgücü kıtlığına, koronavirüs pandemisine ve karbon emisyonlarını düşürmeye uyum sağlaması gerektiğini söyledi.

Nissan, 2050 yılına kadar operasyonlarında ve hammadde çıkarma, üretim, kullanım ve geri dönüşümü içeren ürünlerinin yaşam döngüsü boyunca karbon nötrlüğü elde etmeyi umduğunu söylüyor.

Şirket, araçların gövdelerinin ve tamponlarının aynı anda boyanıp fırınlanmasını sağlayan yeni bir boya türünün enerji tüketimini %25 oranında azalttığını söylüyor.

Eskiden alüminyum olan araç gövdeleri ile plastik tamponların farklı sıcaklıklarda ayrı ayrı boyanması gerekiyordu.

Nissan, bu mali yılda kârlılığı yeniden kazanmayı bekliyor, ancak diğer otomobil üreticileri gibi, pandeminin neden olduğu parça kıtlığıyla da mücadele ediyor. Markası, 2018'de Japonya'da mali suistimal suçlamasıyla tutuklanan eski başkanı Carlos Ghosn merkezli bir skandaldan etkilendi.

Kaynak: AP Associated Press

car-1842817.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.