Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Meyve Sineklerinin Evinizi Rahatsız Etmesini Nasıl Önlersiniz?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Meyve Sineklerinin Evinizi Rahatsız Etmesini Nasıl Önlersiniz?

Hepimizin başına geldi - smoothie'lerde kullanılması veya sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketilmesi gereken muz demetleri şimdi mutfak tezgahında oturuyor ve pek iştah açıcı olmayan bir kahverengi tonuna dönüşüyor. Hoş olmayan görüntünün yanında daha da kötü bir sonuç var: meyve sineği.

AAP8n0a.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Meyve sineği nedir?

Meyve sinekleri, evlerimizde nasıl göründüklerinden tam olarak emin olamadığımız ancak bir an önce kurtulmalarını istediğimiz haşerelerden biridir. Aşırı olgunlaşmış meyveler ve çürüyen atıklar, sirenlerin meyve sineklerine seslenmesi gibidir, ayrıca Kentucky Üniversitesi'ndeki entomoloji bölümünün bir bilgi notuna göre, mikroskobik gövdeleri, pencere ve kapılardaki çatlaklardan evlere girmelerini kolaylaştırıyor. Ayrıca bir üreme döngüsünde yaklaşık 500 yumurta bırakabilirler ve bilgi formuna göre yumurtadan yetişkine kadar olan ömürleri bir haftada tamamlanır. Bu kadar kısa yaşamlar için meşguller! Meyve sinekleri yıl boyunca bir sorun olabilir, ancak özellikle yaz aylarında ve evlerde taze ürünlerin en yaygın olduğu sonbaharda bol miktarda bulunur.

Meyve sineklerinden nasıl kurtulunur

Meyve sinekleriniz olduğunu fark ettiğinizde, onları mümkün olduğunca çabuk çıkarmaya çalışmak en iyisidir. Bir meyve sineği tuzağı satın almak istemiyorsanız, kendi sinek tuzağı çözümünüzü yapmak için kullanabileceğiniz birçok ev eşyası vardır.

Elma sirkesi

Meyve sinekleri sirkenin keskin tatlı kokusuna direnemez. Bir kavanozu veya herhangi bir kabı elma sirkesi ile doldurun ve ardından bir parça defter kağıdından veya bir kahve filtresinden bir huni yapın. Alternatif olarak, kabın üst kısmını plastik sargıyla sabitleyebilir ve içine birkaç küçük delik açabilirsiniz. Sinekler sirkeye çekilecek, ancak uçamayacaklar.

Huni için malzemeniz yoksa, üç ölçü elma sirkesini bir ölçü mavi bulaşık deterjanıyla da karıştırabilirsiniz. Sabun kanatlarını uçamayacak kadar ağırlaştıracak.

Şarap veya Bira

Sirke gibi, meyve sinekleri de şarap ve biranın fermente edilmiş tatlı kokusunu sever. Bunları bir kapta hapsetmek için aynı huni veya plastik sarma yöntemini kullanın.

Çürümüş meyve

Muzun kabuğunu ve parçalarını bir kaba yerleştirerek ve tekrar bir huni veya plastik sargı ile üstünü kapatarak bu olgunlaşmış muzları iyi kullanın.

Alkol Spreyi

Bazı ev ürünlerinde potansiyel olarak zararlı kimyasalları atlayın ve kendi spreyinizi yapın. Sprey şişesindeki %91 izopropil alkol, sert kimyasallarla kendinizi ve başkalarını tehlikeye atmadan temas halinde sinekleri öldürür.

Evinizdeki Meyve Sineklerini Önlemenin Yolları

Tüm yüzeyleri düzenli olarak temizleyin.

Meyve sinekleri, çürüyen yiyeceklerin sıvıları ve yapışkan maddelerle beslenir. Tüm tezgahlarınızı sildiğinizden ve zemine veya buzdolabınızın altına düşmüş olabilecek dökülen yiyecekleri temizlediğinizden emin olun. Çöpü düzenli olarak çıkarmak da yardımcı olur.

Borularınıza yiyecek topakları sıkışmışsa, meyve sinekleri kanalizasyonda üreyebilir. Kanalizasyona takılan yiyecekleri temizlemek için kabartma tozu-sirke solüsyonu veya kaynar su kullanabilirsiniz.

Buzdolabınızı ve tezgahınızı kontrol edin.

Tezgahta veya buzdolabınızda aşırı olgunlaşmış meyvelerin olmadığından emin olun. Hava geçirmez kaplarda saklanmıyorlarsa, tezgahın üzerinde herhangi bir yiyecek bırakmamak en iyisidir.

Pencere ve kapı ekranlarını düzeltin.

Küçük boyutları nedeniyle yetişkin meyve sinekleri, böcek ekranlarındaki çatlaklardan ve yırtıklardan kolayca girebilir. Güvenli olduklarından emin olmak için ekranlarınızı düzenli olarak inceleyin. Ayrıca klima menfezlerinin etrafındaki ve pencere contaları boyunca çatlak olup olmadığını da kontrol etmelisiniz.

Kaynak: Southern Living

housefly-6221535.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.