Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Zuckerberg, Facebook Çökerken Saatler İçinde 6 Milyar Dolar Kaybetti


Önerilen İletiler

  • Admin

Zuckerberg, Facebook Çökerken Saatler İçinde 6 Milyar Dolar Kaybetti

(Bloomberg) - Mark Zuckerberg'in kişisel serveti birkaç saat içinde 6 milyar dolardan fazla düştü ve bir ihbarcının ortaya çıkması ve kesintilerin Facebook Inc.'in amiral gemisi ürünlerini almasından sonra onu dünyanın en zenginleri listesinde bir basamak aşağı indirdi. çevrimdışı.

Bir satış, sosyal medya devinin hisselerinin Pazartesi günü %4.9 düşmesine neden oldu ve Eylül ortasından bu yana yaklaşık %15'lik bir düşüşe katkıda bulundu.

Pazartesi günkü hisse senedi düşüşü Zuckerberg'in değerini 121.6 milyar dolara düşürdü ve onu Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde Bill Gates'in altına 5 numaraya düşürdü. Endekse göre, birkaç hafta içinde neredeyse 140 milyar dolardan düştü.

AAP8eIx.img?h=658&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

13 Eylül'de Wall Street Journal, dahili belgelerin önbelleğini temel alan bir dizi haber yayınlamaya başladı ve Facebook'un ürünleriyle ilgili çok çeşitli sorunları bildiğini ortaya koydu - Instagram'ın genç kızların zihinsel sağlığına verdiği zarar ve bunlarla ilgili yanlış bilgiler gibi. 6 Ocak Capitol isyanları - sorunları kamuoyunda küçümserken. Raporlar hükümet yetkililerinin dikkatini çekti ve Pazartesi günü muhbir kendini açıkladı.

Buna cevaben Facebook, siyasi kutuplaşma da dahil olmak üzere ürünlerinin karşılaştığı sorunların karmaşık olduğunu ve yalnızca teknolojiden kaynaklanmadığını vurguladı.

Facebook'un küresel ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Nick Clegg, CNN'e verdiği demeçte, "Amerika Birleşik Devletleri'ndeki siyasi kutuplaşma sorunları için teknolojik veya teknik bir açıklama olması gerektiğini varsaymanın insanlara rahatlık verdiğini düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Bloomberg

facebook-1903445.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ocasio-Cortez, Facebook Kesintisinin Tekel Riskini Gösterdiğini Söyledi

(Bloomberg) -- ABD Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez, Facebook Inc.'in Pazartesi günkü büyük kesintisinin, dünya çapında iletişim ve diğer hizmetler üzerindeki tekelini hatırlattığını ve şirketin dağılması gerektiğinin en son göstergesi olduğunu söyledi. Twitter.

AAP8IoD.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Federal Ticaret Komisyonu, şirketin fotoğraf paylaşım hizmeti Instagram ve mesajlaşma platformu WhatsApp da dahil olmak üzere şirketleri potansiyel rakipler olarak etkisiz hale getirmek için rekabete aykırı bir satın alma stratejisine girdiğini iddia ederek Facebook'a dava açtı. FTC başlangıçta her iki anlaşmayı da onayladı, ancak şimdi çözülmesi gerektiğini söylüyor.

"Facebook'un tekelci davranışı olması gerektiği zaman (belki de Instagram gibi rakipler edinmeye başladığı sıralarda) kontrol edilseydi, iletişim veya ticaret için WhatsApp & IG'ye bağımlı insanların kıtaları şu anda iyi olurdu, " Ocasio -New York'tan bir Demokrat olan Cortez tweet attı. "Bırak onları."

Menlo Park, California merkezli Facebook, hizmetleri 2,7 milyar küresel kullanıcısının çoğuna erişilemez hale getiren büyük bir kesinti nedeniyle birkaç saat boyunca devre dışı kaldı. Kapanma, birçok insanın iletişim için büyük ölçüde WhatsApp'a güvendiği Latin Amerika da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri etkiledi.

Ocasio-Cortez, "Facebook'un rakip herhangi bir platforma sahip olma, kopyalama veya yok etme tekelci misyonunun özgür toplum ve demokrasi üzerinde inanılmaz derecede yıkıcı etkileri var gibi" diye yazdı. “WhatsApp, Facebook tarafından oluşturulmadı. Bağımsız bir başarıydı. FB korktu ve satın aldı.”

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Facebook'un neden çöktüğü sonunda belli oldu

Alıntı

 

Santosh Janardhan Facebook'un altyapıdan sorumlu başkan yardımcısı Salı günkü bir blog yazısında kesintinin "kötü amaçlı faaliyetten değil, kendi yaptığımız bir hatadan kaynaklandığını" söyledi.

Janardhan, olay, rutin bakım çalışması yapan bir mühendisin "kasıtsız olarak omurga ağımızdaki tüm bağlantıları kesen ve Facebook veri merkezlerinin küresel olarak bağlantısını etkin bir şekilde kesen" bir komut yayınlamasıyla meydana geldi.

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.