Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2021 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2021 İşte dünyanın en ölümcül yiyecekleri Ölümcül akşam yemekleri Kıvrılan canlı ahtapottan uğursuzca adlandırılan kan istiridyelerine kadar, dünyanın bazı lezzetleri de ölümcül olabilir. Ve günlük eşyalar bile doğru şekilde hazırlanmazlarsa veya yenmeyen kısımları yenirse tehlikeli olabilir. Burada dünyanın en ölümcül yiyeceklerine bir göz atacağız. Sannakçi Ahtapot çiğ yenebilir, ama yine de kıvranıyorsa yer misiniz? Sannakji, bebek ahtapotun canlıyken parçalara ayrılıp hemen servis edilen veya bazen yemek çubuklarına sarılıp bütün olarak yenen bir Kore yemeğidir. Vantuzlar hala aktif olduğu ve boğazınıza yapışabileceği için boğulma tehlikesi oluşturur. Bu ölümcül yemeği yiyen her yıl yaklaşık altı kişi ölüyor. Fugu Hem bir Japon lezzeti hem de potansiyel olarak ölümcül olmasıyla ünlenen fugu, aynı zamanda kirpi balığı olarak da bilinir, ancak özel eğitimli şefler tarafından hazırlanabilir. Kirpi balığının iç organları, siyanürden 1.200 kat daha güçlü olan ve vücudun kaslarını felç edebilen ölümcül bir zehir olan tetrodotoksin içerir - birkaç yılda bir ölüm kaydedilir. Ackee Muhtemelen Jamaika'nın tuzlu morina balığı ile pişirilmiş meyve parçalarını içeren ulusal yemeği, ackee ve tuzlu balığını duymuşsunuzdur. Ama olgunlaşmamış ackee ile ilgili tehlikeleri biliyor musunuz? Olgunlaşmamış meyve ve tohumlar, hipoglisin A ve B toksinlerini içerir, bu nedenle asla zamanından önce hasat edilmemelidir. Tüketim, ölüme neden olacak kadar şiddetli olabilen kusmaya neden olur. Kan istiridyeleri Kan istiridyeleri kadar uğursuz bir isimle, işin içinde tehlike olmasını bekleyebilirsiniz. Ancak yumuşakçaların yüksek hemoglobin (kanı kırmızı yapan protein) nedeniyle oluşan kırmızı rengi onları riskli yapmaz. Bunun nedeni, genellikle çiğ yenilmeleri ve hepatit A, tifo ve dizanteri gibi hastalıkları yayma geçmişine sahip olmalarıdır. Herhangi bir bakteriyi öldürmek için yeterince uzun süre kaynatılmalıdırlar. Çiğ Kaju Kaju fıstığı atıştırmayı seviyorsanız, onları bu listede görünce şaşırabilirsiniz. Ancak ham, işlenmemiş halde kaju, zehirli sarmaşıkta da bulunan bir kimyasal olan urushiol içerir. Deri döküntülerine neden olur ve yüksek dozlarda yutulursa öldürücü olabilir. Bakkalda bulduğunuz türün satıştan önce en az bir kez yüksek ateşte pişirilmesi iyi bir iş. Kaju, aromalandırılmamış veya daha fazla kavrulmamışsa yine de çiğ olarak etiketlenebilir, ancak işlem görmüş olacaklar ve yemek için güvenlidirler. Fesikh Her yıl Mısır bahar festivali Sham el-Nessim'de geleneksel olarak yenen fermente ve tuzlu bir balık yemeği olan fesikh yemeye karşı sağlık uyarıları yapılır. Fesih yeterince tuzla hazırlanmazsa veya kurutulmamış balık kullanılırsa, tehlikeli, botulizme neden olan bakterilerin büyümesi için mükemmel ortam ile haftalarca anaerobik koşullarda bırakılabilir. 2019'da sadece Mısır'ın İskenderiye kentinde biri ölüm olmak üzere 70 kişi hastaneye kaldırıldı. Afrika Boğa Kurbağası Dünya çapında yenen sadece bir kurbağa türü olan Afrika kurbağası, Namibya ve Zambiya'nın bazı bölgelerinde lezzetlidir. Hayvanlar devasa boyutlara ulaşır ve bütün olarak hazırlanır - Fransa'da olduğu gibi sadece bacaklar yenmez. Ancak yılın doğru zamanında hasat edilmezlerse veya doğru şekilde hazırlanmazlarsa zehirli olabilirler ve böbrek yetmezliğine neden olabilirler. Cassava - Manyok Tapyoka, patates kızartması, kek ve ekmek yapmak için kullanılan kök mahsul manyok harika bir karbonhidrat kaynağıdır. Bununla birlikte, çiğ olduğunda zehirli siyanür içerdiğinden, birkaç yoldan biriyle pişirilmelidir: örneğin kaynatma, ızgara veya buharda pişirme. Manyok doğru şekilde hazırlanmazsa, çocukların yemesi özellikle tehlikeli olabilir. Pangium Edule Malezya, Endonezya ve Singapur'daki ormanlarda bulunan pangium edule, büyük rugby topu şeklinde meyve veren uzun bir ağaçtır. Etli iç kısımları yemek için salamura veya pişirilebilirken, meyve hazırlanırken büyük özen gösterilmelidir. Deri zehirli siyanürle doludur, bu yüzden günlerce akan suda bekletilmeli, sonra kaynatılmalı ve soyulmalıdır. Cherry Stones - Kiraz taşları Vücutta siyanüre dönüşen bir bileşik içerdiğinden, kiraz, kayısı veya şeftali çekirdeğini veya elmanın çekirdeklerini çiğnemekten kaçınılmalıdır. Dozlar küçüktür, bu nedenle çok fazla tüketmezseniz, etkilerin ölümcül olması olası değildir. Bu, yanlışlıkla bütün bir taşı yutmakla aynı şey değildir - bunu yaptığınızda genellikle sisteminizden sağlam geçer. Jellyfish - Deniz anası Denizanası daha çok pis sokmalarıyla ünlüdür ama aynı zamanda dünyanın her yerinde yenir. Ancak insanlar için yenilebilir bir tür olmalı ve doğru şekilde hazırlanmalıdır. Akdeniz'de bulunan leylak rengi iğne, bu tür yenilebilir türlerden biridir. Tehlikeli kimyasallardan kurtulan limon suyu, sirke ve suda pişirilir. Sonra tipik olarak hırpalanmış ve kızartılmış. Bu arada haşlanmış denizanası salatası popüler bir Çin yemeğidir. Casu Marzu Çoğumuz bir dilim peyniri severiz, ancak kremalı casu marzu, yumurtalarını kabuğun içine bırakan peynir sinekleri için pecorino (Parmesan'a benzer sert bir peynir) bırakarak oluşturulur. Kurtçuklar, peynirleri yumuşatan ve eşsiz lezzetini veren peynirden yumurtadan çıkar ve beslenir. Peyniri yemeden önce çıkarılmazlar ve bazı uzmanlar bağırsaklarınıza zarar veren kurtçuklar riski olduğu konusunda uyarırlar. Bu yüzden düzgün çiğnediğinizden emin olun. Elderberries - Mürver Ağacı meyvesi Avrupa ve Amerika'da yaşlı ağaçlarda yetişen mor-siyah meyveler, mürver tarihsel olarak kış soğuk algınlığı ve gribi tedavi etmek için kullanılmıştır. Kendinizi mürver şerbeti veya şarap yapmaya başlamak istiyorsanız, meyveyi doğru şekilde pişirmeniz zorunludur. Çiğ meyveler, ağaç kabuğu ve yapraklar zehirli siyanür içerir. Absintha Halüsinojenik özelliklere sahip olduğu için kötü bir üne sahiptir ve geçen yüzyılın çoğu için birçok Avrupa ülkesinde ve ABD'de yasaklanmıştır. Bununla birlikte, bir zamanlar psikoaktif kimyasallar içermekle suçlanan botanik ruhu pelin, olumsuz bir etkiye neden olmak için neredeyse yeterli değildir. Bununla ilgili gerçekten en tehlikeli şey, %74 ABV (148 kanıt) kadar yüksek olabilen alkol içeriğidir. Hakarl Geleneksel bir İzlanda yemeği olan hákarl, altı ay boyunca fermente edilmiş Grönland köpekbalığıdır. Taze yenirse zehirli olur çünkü köpekbalıklarının etlerinde yüksek düzeyde toksin bulunur. Yaşlanması ve nötralize edilmesi için zaman verildikten sonra yemek güvenli kabul edilir - ancak çok rahatsız edici olabilen güçlü bir amonyak konsantrasyonuna sahiptir. Starfruit - Yıldız Meyvesi ABD ve İngiltere'deki marketlerde daha yaygın hale gelen yıldız meyvesi, Asya'ya özgü, belirgin beş nokta şekline sahip acı tatlı bir meyvedir. Çoğu insan onu yemekte sorun yaşamaz, ancak böbrek sorunları olanlar bundan kaçınmalıdır. Böbrekler tarafından parçalanmadığı takdirde nörolojik rahatsızlıklara neden olan bir toksin içerir. Rhubarb leaves - Ravent yaprakları Ravent bitkisinin ekşi saplarını neden yiyoruz da yapraklarını yemediğimizi hiç merak ettiniz mi? Bunun nedeni yaprakların yüksek düzeyde oksalik asit içermesidir. Ispanak, pazı ve kakao da bileşiği içerir. Büyük dozlarda vücutta kalsiyum ile bağlanır ve ağrılı böbrek taşlarına dönüşebilen kristaller oluşturur. Gerçekten büyük dozlarda kalsiyum seviyelerini o kadar çok tüketir ki ölüme neden olabilir. Kaynak: LoveFood Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.