Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Intel Core i9-12900K, hız aşırtmalı DDR5 bellek ile yüksek puanlar alıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Intel Core i9-12900K, hız aşırtmalı DDR5 bellek ile yüksek puanlar alıyor

Yakın zamanda sızdırılan bir Intel Core i9-12900K kıyaslaması, Cinebench R23 testinde 30.000 sınırını geçtiğini gösteriyor gibi görünüyor, ancak aynı sızıntı şimdi CPU'nun yeni DDR5 RAM ile performansını gösteriyor - ve sonuçlar doğruysa etkileyici.

AAOXQOQ.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

REHWK tarafından Twitter'da yayınlanan ve ilk olarak VideoCardz tarafından bildirilen yeni ekran görüntüleri, CPU'nun 8000 MT/s'ye hız aşırtmalı DDR5 bellek ile birlikte çalıştığını gösteriyor.

REHWK'ye göre ekran görüntüleri, Gigabyte'ın DDR5-6200 bellek kitiyle birlikte CPU-Z yazılımını içeriyor. Intel Core i9-12900K, 4004 MHz'e hız aşırtıldı, bu da 8008 MT/sn anlamına geliyor.

CL, tRDC, tRP, tRAS ve tRC için RAM zamanlamaları 50-50-50-125-150'dir. Test için kullanılan sistem, hız aşırtma için tasarlanmış Gigabyte Z690 Tachyon anakarttı.

Hız aşırtma, CPU'ların maksimum frekansını artırmak için farklı algoritmalar kullanmasıdır, bu da sayısal değerleri iyileştirir. Karşılaştırma testleri, bir CPU'nun çekirdekleri ve iş parçacıkları için hızlara dayalı olarak puanlar atar ve daha yüksek sayılar daha hızlı RAM anlamına gelir.

CPU-Z, bir CPU'nun RAM erişim hızı da dahil olmak üzere birçok bileşen özelliğini test etmek için kullanılan bir tür kıyaslama testidir. Zamanlama testleri, bir CPU'daki maksimum aktarım hızlarını ifade eden RAM zamanlamaları içindir. Her kategori, test edilen RAM'in farklı bir yönüne atıfta bulunur ve bu durumda sayılar ne kadar küçük olursa o kadar iyidir.

İki tür kıyaslama testi vardır: tek iş parçacıklı/çekirdekli veya çok iş parçacıklı/çekirdekli. Tek iş parçacıklı/çekirdek testleri, Cinebench R23'ün hızları test etmek için CPU çekirdeklerinden/işlemlerinden yalnızca birini kullandığı zamandır ve bunlar, web'de gezinme, video oynatma, ofis görevleri gibi basit görevler için bir CPU'nun ne kadar hızlı çalışacağını görmek için faydalıdır. veya programlama.

Çoklu iş parçacıklı/çekirdekli testler, oyun, video düzenleme veya 3B modelleme gibi yoğun RAM kullanımına sahip görevler için hayati önem taşıyan hızları test etmek için mevcut tüm çekirdekleri/parçaları kullanır. Bu durumda, Intel Core i9-12900K, bu kıyaslama testi için kullanılan 16 çekirdeğe ve 24 iş parçacığına sahiptir.

Son zamanlarda, MSI web sitesinden büyük bir kazara sızıntı, Intel Core i9-12900K'nın bu yıl 4 Kasım'da piyasaya sürülebileceğini gösteriyor. Ve sızdırılan kıyaslama karşılaştırmalarına göre Intel CPU, AMD Ryzen 9 5950X'i kolayca geride bıraktı.

Kaynak: techradar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.