Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Aşı Uzmanlarına Göre Salgın Gelecek Yıl Bitecekmiş


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Aşı Uzmanlarına Göre Salgın Gelecek Yıl Bitecekmiş

Moderna CEO'su Stéphane Bancel'e göre, koronavirüs pandemisi 2022'de sona erecek.

AAORR46.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Bancel geçtiğimiz günlerde İsviçre gazetesi Neue Zuercher Zeitung'a, artan aşı üretiminin dünyanın geri kalanının dünyanın geri kalanının pandemiyi 2022'de sona erdirecek olan COVID-19'a karşı aşılanmasına izin vereceğini söyledi.

“Son altı ayda endüstri çapındaki üretim kapasitelerinin genişlemesine bakarsanız, bu dünyadaki herkesin aşılanabilmesi için gelecek yılın ortasına kadar yeterli doz mevcut olmalıdır. Güçlendiriciler de gerekli olduğu ölçüde mümkün olmalı," dedi Neue Zuercher Zeitung gazetesine.

Reuters'e göre, koronavirüsle savaşmak için bir mRNA aşısı geliştiren bir şirket olan Moderna'ya liderlik eden Bancel, aşılanmamış kişilerin doğal olarak bağışıklık kazanacağını ve bunun da bu kış işleri daha da zorlaştıracağını söyledi.

"Aşılanmayanlar kendilerini doğal olarak aşılayacaklar çünkü delta varyantı çok bulaşıcı" dedi. "Böylece gribe benzer bir durumla karşı karşıya kalacağız. Ya aşı olabilirsin ve iyi bir kış geçirebilirsin. Ya da bunu yapmazsınız ve hastalanma ve hatta muhtemelen hastaneye yatma riskini alırsınız.”

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü müdürü Dr. Anthony Fauci, pandeminin ne zaman sona ereceği konusunda farklı bir görüşe sahip. Axios'a pandeminin bittiğini söyleyerek rahat hissetmesi için her gün daha az Amerikalının enfekte olması gerektiğini söyledi.

“Son oyun virüsü bastırmaktır. Şu anda hala pandemi modundayız çünkü günde 160.000 yeni enfeksiyonumuz var. Bu, mütevazi bir kontrol bile değil… bu da bir halk sağlığı tehdidi anlamına geliyor” dedi.
"Bizim büyüklüğümüzdeki bir ülkede, ortalıkta dolaşıp günde 100.000 enfeksiyon geçiremezsiniz. Fauci, Axios'a verdiği demeçte, rahat hissetmeye başlamadan önce 10.000'in çok altına inmeniz gerekiyor.

Kaynak: Deseret News

vaccine-6557420.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Aşı Uzmanlarına Göre Salgın Gelecek Yıl Bitecekmiş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.