Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Rapora göre DSÖ, COVID-19'un bir Çin laboratuvarından sızıp sızmadığı hakkındaki araştırmayı yeniden başlatıyor.


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Rapora göre DSÖ, COVID-19'un bir Çin laboratuvarından sızıp sızmadığı hakkındaki araştırmayı yeniden başlatıyor.

AAORBT8.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

WSJ, DSÖ'nün Çin'deki koronavirüs kökenlerini araştırmak için yeni bir ekip oluşturduğunu bildirdi.

Raporda, ilk görevlerinden birinin COVID-19'un bir laboratuvardan sızıp sızmadığını belirlemek olduğu belirtildi.

Önceki bir DSÖ ekibi bu teori hakkında bir sonuca varamadı.

Wall Street Journal, Dünya Sağlık Örgütü'nün Çin'deki yeni koronavirüsün kökenlerine ilişkin soruşturmasını yeniden başlattığını bildirdi.

DSÖ yetkilileri The Journal'a verdiği demeçte, DSÖ'nün gelecekteki virüs salgınlarını araştırmak için Yeni Patojenlerin Kökenleri için Bilimsel Danışma Grubu kurduğunu ve ilk görevlerinden birinin koronavirüsün Wuhan'daki bir laboratuvardan çıkıp çıkmadığını tespit etmek olduğunu söyledi.

The Journal, ekibin laboratuvar güvenliği uzmanları, biyogüvenlik uzmanları ve genetikçiler ve hayvan hastalıkları uzmanları dahil olmak üzere 20 uzmandan oluşacağını söyledi.

DSÖ, Insider'ın yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Koronavirüsün 2019'un sonlarında Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden kaçtığı teorisi, eski Başkan Donald Trump'ın yetkilileri ve bazı ABD milletvekilleri de dahil olmak üzere, uzun süredir pandeminin olası bir nedeni olarak lanse ediliyor. Bu yaz, birden fazla bilim insanının teoriyi dışlamanın mümkün olmadığını söylediği zamana kadar, büyük ölçüde bir teori olarak reddedildi.

Hem Ocak ayında Çin'i ziyaret eden bir DSÖ ekibi hem de Ağustos ayında yayınlanan bir ABD istihbarat raporu, laboratuvar sızıntısı teorisi hakkında bir sonuca varamadı.

DSÖ ekibi, koronavirüsün bir laboratuvardan sızmasının "son derece olası" olmadığını ve en olası senaryonun virüsün bir yarasa veya pangolinden başka bir hayvana, insanlara geçmesi olduğunu söyledi. ABD istihbarat raporu, ne olduğunu kesin olarak söylemek için yeterli kanıt olmadığını söyledi.

Çin, laboratuvar sızıntısı teorisini reddediyor ve bazı Çinli yetkililer, virüsün bunun yerine bir ABD Ordusu laboratuvarından kaçmış olabileceğini ve DSÖ'nün bunun yerine Amerikan laboratuvarını araştırması gerektiğini kanıt olmadan önerdiler.

Ocak ayında Çin'i ziyaret eden DSÖ ekibinin birkaç üyesi, Çinli yetkililerin erken vakalardan elde edilen ham hasta verileri gibi COVID-19'un ne zaman ve nasıl başladığını belirlemeye yardımcı olabilecek önemli bilgileri vermeyi reddettiğini söylemişti.

Bir WHO sözcüsü Journal'a yeni ekibin "önceliğinin ilk raporların tespit edildiği ülkede veri ve erişim olması gerektiğini" söyledi.

The Journal, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in geçtiğimiz günlerde DSÖ genel müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus'a laboratuvar sızıntısı hipotezine ilişkin soruşturmayı yenilemesi için baskı yaptığını söyledi.

Kaynak: Business Insider

man-5737858.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.