Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Omega-3 İçeren 5 Çok Yararlı Kahvaltı Tarifi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Omega-3 İçeren 5 Çok Yararlı Kahvaltı Tarifi

Kahvaltı, "günün en önemli öğünü" olarak tanınmasına rağmen, zaman ve enerji harcamak zor olabilecek bir şeydir. En azından birkaç fincan kahve içene kadar, uzun yapılacaklar listeniz sizi ağırlaştırırken yumurta karıştırmak neredeyse imkansız. Ama soğuk demlemeniz hazır olduğunda, zaten işe o kadar dalmışsınızdır ki, öğleden sonra 1'e kadar yemek yemeyi unutursunuz. her neyse.

Tanıdık geliyor mu? Hepimiz kahvaltı için çok meşgul olan trene bindik ve (ironik olarak) üretken olmaktan başka bir şey değil. Kahvaltı, vücudunuza ve beyninize gün boyunca ihtiyaç duydukları besinleri vermek için bir fırsattır ve israf edilmemelidir.

AAOy8pc.img?h=839&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Omega-3 yağ asitleri, sabahları yemek için çok faydalı olan besinler arasındadır. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, kalp sağlığı, beyin sağlığı ve iltihapla mücadele yararları nedeniyle omega-3 yemeyi daha uzun bir ömre bağladı. Omega-3'ler ayrıca, doğrudan ruh halinizle bağlantılı olan "iyi hissettiren" bir beyin kimyasalı olan beyin kaynaklı nörotrofik faktör (BDNF) düzeylerini artırmaya yardımcı olur. (Ve BTW, psikiyatrist ve Depresyon ve Anksiyeteyi Yenmek İçin Yiyin (22 $) yazarı Drew Ramsey, MD, Well+Good'a duygusal sağlık söz konusu olduğunda BDNF'yi dopamin veya serotoninden daha önemli gördüğünü söyledi.)

Başka bir deyişle, özellikle omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir kahvaltı yapmak, gerçekten kahvaltı yapmak için harcadığınız çabaya değer. Sizi daha mutlu, sağlıklı yapabilir ve aslında daha uzun yaşamanıza yardımcı olabilir. Genel bir kural olarak, yağlı balıkların, keten tohumlarının, chia tohumlarının, cevizlerin ve yosun yağının omega-3'lerin ilk beş besin kaynağı olduğunu unutmayın. Sisteminize kafein alma şansınız bile olmadan bu malzemeleri bir araya getirmeye çalışmak yerine, aşağıdaki omega-3'lerle dolu favori uzun ömürlü kahvaltı tariflerimizden birini deneyin.

Denemek için uzun ömürlü 5 kahvaltı tarifi

1. Chia tohumlu puding

Bu tarif, bitki uzmanı ve bütünsel sağlık koçu Rachelle Robinett'ten geliyor. Videoda, lif, protein ve kalsiyum içerdikleri için chia tohumlarının olağanüstü enerji artırıcılar olduğunu açıklıyor. Tamamen duygusal olmayan lezzetli bir chia pudingi yapmanın sırrı mı? Karamelize ananas - merak etmeyin, yapması göründüğünden daha kolay - yoksa mevsiminde hemen hemen her meyveyi yiyebilirsiniz.

2. Muzlu chia krep

AAOy6sO.img?h=560&w=746&m=6&q=60&o=f&l=f

Geleneksel krepler beslenme cephesinde pek bir şey sunmuyor, bu talihsiz bir durum çünkü krepler lezzetli. Bu tarif, krepleri chia tohumları, kakao hazretleri ve tarçın gibi malzemelerle besin açısından zengin bir kahvaltıya dönüştürür ve bu da uzun ömürlülüğünüzü artırmanıza yardımcı olur.

3. Pestolu yumurta

Bu TikTok-ünlü kahvaltı tarifine omega-3 eklemek için cevizli bir pestoyu çırpın. Ve sarıları saklayın - beyninizi iltihaplanmadan korumaya yardımcı olan çok sayıda E vitamini içerirler.

4. Vegan muz ekmeği

Bu tarif, bir yemek kaşığı öğütülmüş keten ile üç yemek kaşığı ılık suyun birleştirilmesi ve daha sonra karıştırılmadan önce 15 dakika bekletilmesiyle yapılan keten yumurtalarını gerektirir. Bu, ekmeğinizi sadece ufalanmaması için birbirine bağlamakla kalmaz, aynı zamanda ayrıca ona ekstra bir omega-3 desteği verir. Daha sağlıklı yağlar için karışıma biraz ceviz atın.

5. Smoothie kasesi

Bu şablon, her seferinde aynı sağlıklı smoothieyi hazırlamadan sağlıklı bir smoothie yapmayı kolaylaştırır. Chia tohumları veya keten tohumları, lif bileşenini ekler, ayrıca bir porsiyon yeşillik alırsınız.

Kaynak: Well-Good

breakfast-1209260.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.