Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Donald Trump'ın akıl sağlığı yine bir sorun haline geldi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Donald Trump'ın akıl sağlığı yine bir sorun haline geldi

Bob Woodward ve Robert Costa'nın yeni kitabında yer alan iddia ve ifşaatların tüm kapsamı arasında gözden kaçırmış olabileceğiniz bir gerçek: Ülkenin en üst düzey generali, Başkan Donald Trump'ın yeterince önemli bir zihinsel gerileme içinde olduğuna inanıyordu ve buna karşı önlemler aldı. Trump'ın kapıdan çıkarken Çin ile bir savaş başlatmadığından emin olun.

AANgqLD.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Evet, "Peril"e göre bu gerçekten oldu. İşte ilgili pasaj:

"Woodward ve Costa, saldırıdan derinden sarsılan [Ortak Başkan Mark] Milley'nin 'seçim sonrasında Trump'ın ciddi bir zihinsel düşüşe girdiğinden emin olduğunu ve Trump'ın artık manik dışında yetkililere bağırdığını ve sonsuz seçim komploları hakkında kendi alternatif gerçekliğini inşa ediyor.'

Yazarlar, "Milley, Trump'ın 'haydut olabileceğinden' endişeleniyor.

Kitaba göre, Milley üst düzey personeline “Bir başkanın tetik noktasının ne olduğunu asla bilemezsiniz” dedi.

Bunu bir dakika düşün. Başkanın en üst düzey askeri danışmanı olan ve şüphesiz bu süre zarfında Trump'la hatırı sayılır bir zaman geçiren bir adam olan Milley, seçim kaybının tetiklediği "ciddi bir zihinsel gerileme" içinde olduğuna inanıyordu.

Ve işte olay: Seçim sonrasında Trump'ın davranışında bir değişiklik fark eden tek kişi Milley değildi. Başkan'ın sadık bir müttefiki olan Meclis Azınlık Lideri Kevin McCarthy de aynı şekilde hissetti. Yine, Woodward/Costa kitabı buraya ışık tutuyor:

"Kitap, McCarthy'nin Biden'ın göreve başlamasından önceki gece Trump ile yaptığı özel bir görüşmeyi detaylandırıyor. Woodward ve Costa'ya göre McCarthy, Trump'a, 'Son iki ayda sana ne olduğunu bilmiyorum. ... son dört yıldır olduğun gibi.'

"McCarthy daha sonra defalarca Trump'a Biden'ı araması için yalvardı.

Yazarlara göre McCarthy, "'İyi şeyler yaptın ve bunun senin mirasın olmasını istiyorsun. Joe Biden'ı ara," dedi.

"'Benim için yap,' diye devam etti GOP lideri. 'Onu aramalısın. Joe Biden'ı ara.'"

Bu nedenle, yalnızca ülkedeki en üst düzey general değil, aynı zamanda Kongre'deki en iyi iki Cumhuriyetçiden biri - ve bir Trump ALLY - seçimin Trump'ta bir şeyleri değiştirdiğine inanıyordu. Ve en azından Milley örneğinde, Trump'ın akıl sağlığının, Çin'e müdahale etmesi gereken noktaya kadar düştüğüne inanıyordu, böylece çılgın bir Trump tarafından bir savaş başlamadı.

Yani geçmişe bakıldığında korkunç. Çünkü Trump, ilk döneminin büyük bölümünde tutarlılık ve normal zihinsel davranışın resmi değildi. Tam tersi. Ancak Milley ve McCarthy'nin başkanlığının son aylarında işlerin daha da kötüleştiğine inanmaları, bir felakete herkesin düşündüğünden daha yakın olabileceğimizi gösteriyor. (Ve özellikle 6 Ocak'tan sonra, daha feci sonuçların potansiyelinin çok gerçek olduğuna inanan birçok insan vardı!)

Ancak, geçmişe bakıldığında korkutucu olmaktan da öte. Çünkü Donald Trump gitmedi. Yakınında bile değil.

California Valisi Gavin Newsom Salı gecesi yaptığı zafer konuşmasında, "Kampanya izinde bunu defalarca söyledim: Trump'ı yenmiş olabiliriz, ancak bu ülkede Trumpizm ölmedi" dedi.

Bu partizanca bir açıklama değil. Bu bir gerçektir.

Trump, a) 2020 seçimlerini Başkan Joe Biden'a asla kabul etmedi ve b) bu inancı destekleyecek sıfır gerçek kanıt olmasına rağmen, seçimin bir şekilde çalındığına dair Büyük Yalanı zorlamaya devam etti.

Kısa bir süre önce Pazartesi gecesi Trump, California'nın geri çağrılmasıyla ilgili şüpheler ekmek için aynı planı kullanıyordu.

Trump, Save America PAC'ından gönderilen bir açıklamada, "California Geri Çağırma Seçimlerinin hileli olmadığına gerçekten inanan var mı?" diye sordu. "Milyonlarca Posta Oylaması, bunu 2020 Başkanlık Seçimi Dolandırıcılığından farklı olmayan, ancak daha az bariz olan başka bir dev Seçim Dolandırıcılığı yapacak!"

O halde bu, eski bir Başkan hakkındaki akıl sağlığı endişeleriyle ilgili bir hikaye değil. Daha ziyade, önde gelen yetkililerin, şüphesiz Cumhuriyetçi Parti'nin lideri ve şu anki 2024'ün GOP adayı adayı olan bir adam hakkında ifade ettikleri zihinsel sağlık endişeleriyle ilgili.

Bu hepimizi ilgilendirmeli.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.