Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Araştırmacılar uzun süreli COVID oluşturan bir antikor bulmuş olabilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Araştırmacılar uzun süreli COVID oluşturan bir antikor bulmuş olabilir

Arkansas Tıp Bilimleri Üniversitesi'ndeki (UAMS) araştırmacılar, kalıcı COVID-19 semptomlarının olası nedenini bulmuş olabileceklerini ve bunun bir antikorla ilgili olabileceğini söyledi.

AAOmB6W.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Arkansas yerel haber sitesi THV-11'e göre araştırmacılar, ilk enfeksiyondan haftalar sonra ortaya çıkacak bir antikor keşfettiklerini söylediler.

Araştırmacılar THV-11'e verdiği demeçte, bu antikor daha sonra "bağışıklık sisteminin önemli bir düzenleyicisine saldırır ve bozar".
Bir basın açıklamasında araştırmacılar, antikorun COVID-19 ile savaşan bir enzime saldırarak bağışıklık sistemi için sorunlara neden olacağını söyledi. Saldıran antikor enzimi bozarak uzun süreli COVID sorunlarına neden olur.

UAMS Tıp Fakültesi Nefroloji Anabilim Dalı profesörü ve başkanı Dr. John Arthur, "Bulduğumuz her şey, uzun süreli COVID'nin kışkırtıcısı olarak bu antikorla tutarlı, bu nedenle daha fazla çalışmayı hak eden heyecan verici bir gelişme" dedi. , İç Hastalıkları Anabilim Dalı, THV-11'e göre.
COVID-19'dan kurtulan bazı kişiler genellikle enfeksiyondan haftalar veya aylar sonra uzun süreli sorunlar yaşarlar. CNN'ye göre, Stanford Üniversitesi'nden araştırmacılar kısa süre önce en yaygın uzun süreli COVID-19 semptomlarının yorgunluk, nefes darlığı ve "genellikle beyin sisi olarak adlandırılan konsantre olamama" olduğunu buldu.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, Deseret News için yazdığım gibi, COVID-19 aşılarının, özellikle tam aşılı insanlar için uzun süreli COVID-19 semptomları riskini azaltabileceğini buldu.

BBC News'in bildirdiğine göre, çalışma, tam olarak aşılandıktan sonra insanların uzun süreli COVID-19 semptomlarına sahip olma şansının %50 daha az olduğunu söyledi.

Kaynak: DeseretNews

virus-5741636.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.