Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Biden Açıkladığı Yeni Plana Göre ABD'nin 2050 Yılına Kadar İhtiyacı Olan Enerjinin %45'ini Güneşten Elde Edecek


Önerilen İletiler

  • Admin

Biden Açıkladığı Yeni Plana Göre ABD'nin 2050 Yılına Kadar İhtiyacı Olan Enerjinin %45'ini Güneşten Elde Edecek

Biden yönetimi Çarşamba günü, ulusun 2050 yılına kadar elektriğinin neredeyse yarısını güneşten üretmeye nasıl ilerleyebileceğini gösteren bir plan yayınladı - iklim değişikliğiyle mücadele için potansiyel olarak büyük bir adım, ancak elektrik şebekesinde büyük yükseltmeler gerektirecek bir adım.

AAOemhe.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Geçen yıl ülkenin elektriğinin yüzde 4'ünden daha azına katkıda bulunan güneş enerjisinin, Enerji Departmanı'nın yeni bir raporda özetlendiği kadar hızlı bir şekilde genişletilmesi için çok az tarihsel emsal var. Bu büyümeyi başarmak için, ülkenin önümüzdeki dört yıl içinde her yıl kurulu güneş enerjisi miktarını ikiye katlaması ve ardından 2030 yılına kadar tekrar ikiye katlaması gerekecek.

Raporda ortaya konan böylesine büyük bir artış, çoğu iklim bilimcisinin küresel ısınmanın en kötü etkilerini ortadan kaldırmak için gerekli olduğunu söylediği şeyle aynı doğrultuda. Teknolojide, enerji endüstrisinde ve insanların yaşam biçiminde büyük bir dönüşüm gerektirecektir.

Rapor, Başkan Biden'ın geçen yılki kampanyası sırasında 2035 yılına kadar enerji sektöründen kaynaklanan net gezegen ısınma emisyonlarını sıfıra getirmek istediğini söylediği iklim ve enerji planlarıyla tutarlı. Ayrıca, yüzlerce açık deniz rüzgarı eklemek istiyor. şu anda Amerikan sularında bulunan yedi türbine. Ve geçen ay, ülkenin en büyük üç otomobil üreticisinin yöneticilerinin katıldığı bir Beyaz Saray etkinliğinde, 2030 yılına kadar satılan tüm yeni arabaların yarısının elektrikli olmasını istediğini açıkladı - bu, büyük ölçüde yeterli yer olup olmayacağına bağlı olacak bir hedef. bu arabaları takmak için.

Ancak yönetimin güneş enerjisini mevzuat ve düzenlemeler yoluyla ilerletmek için ne kadar zorlanacağı belli değil. Yetkililer, ülkenin enerji sistemini, arabalarını ve kamyonlarını nasıl temizlemeyi umduklarına dair yalnızca geniş bir taslak sağladı. Pek çok ayrıntıya, iki partili bir altyapı tasarısı ve 3.5 trilyon dolarlık federal harcama yetkisi verebilecek çok daha büyük bir Demokratik önlem üzerinde çalışan Kongre tarafından karar verilecek.

Yine de Enerji Departmanı, hesaplamalarının güneş panellerinin maliyetinin o kadar düştüğünü gösterdiğini ve 2035 yılına kadar ülke elektriğinin yüzde 40'ını (tüm Amerikan evlerini beslemeye yetecek kadar) ve 2050'ye kadar yüzde 45'ini üretebileceğini söyledi.

Oraya ulaşmak, ev sahipleri, işletmeler ve hükümet tarafından yapılacak trilyonlarca dolarlık yatırım anlamına gelecektir. Kömür, doğal gaz ve nükleer santraller için inşa edilen elektrik şebekesi, piller, iletim hatları ve güneş parlarken elektriği emebilen ve tek bir yerden gönderebilen diğer teknolojilerin eklenmesiyle neredeyse tamamen yeniden yapılmalıdır. ülkenin bir köşesinden diğerine.

Yenilenebilir enerji hızla büyürken, ülkenin elektriğinin yaklaşık yüzde 20'sini sağlıyor. Doğal gaz ve kömür yaklaşık yüzde 60'ını oluşturuyor. Şubat ayında, Enerji Departmanı'nın bir bölümü, güneş, rüzgar ve hidroelektrik barajları da dahil olmak üzere tüm yenilenebilir kaynaklar tarafından üretilen elektriğin payının mevcut eğilimlere ve politikalara göre 2050 yılına kadar yüzde 42'ye ulaşacağını öngördü.

Solar Energy Industries Association başkanı Abigail Ross Hopper, “Bu tür bir hızlı dağıtım hızlandırması, yalnızca akıllı politika kararları ile gerçekleşecek” dedi. "Bu, bir hedefe sahip olmanın önemli olduğu kısım, ancak sorun oraya nasıl ulaşılacağına dair net adımlara sahip olmak."

Yönetim için bir şey, güneş panellerinin maliyetinin son on yılda önemli ölçüde düşmesi ve bu da onları ülkenin birçok yerinde en ucuz enerji kaynağı haline getirmesidir. Güneş ve rüzgar enerjisinin kullanımı da son yıllarda çoğu hükümet ve bağımsız analistin tahmin ettiğinden çok daha hızlı arttı.

Enerji Departmanındaki Güneş Enerjisi Teknoloji Ofisi direktörü Becca Jones-Albertus, “İnsanların bu rapordan görmesini ve almasını umduğumuz şeylerden biri, şebekeyi karbondan arındırmanın uygun maliyetli olmasıdır” dedi. “Şebeke güvenilir kalacaktır. Sadece inşa etmemiz gerekiyor.”

Yönetim, Amerika Birleşik Devletleri'nin hızlı hareket etmesi gerektiğini savunuyor çünkü fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmak için hiçbir şey yapmamak, özellikle iklim değişikliğine bağlı aşırı hava koşullarından kaynaklanan önemli maliyetleri de beraberinde getiriyor. Salı günü, New Jersey ve New York'ta Ida Kasırgası'nın kalıntılarının yol açtığı yoğun yağıştan kaynaklanan hasarı incelemek için bir ziyarette bulunan Bay Biden, "Ulus ve dünya tehlikede" dedi.

Son zamanlardaki bazı doğal afetler, enerji sistemindeki zayıflıklarla birleşti. Örneğin Ida, yüz binlerce insanın günlerdir elektriksiz kaldığı Louisiana'daki elektrik şebekesine büyük bir darbe vurdu. Geçen kış, bir fırtına da Teksas'ın çoğunu günlerce elektriksiz bıraktı. Ve Kaliforniya'da, yardımcı ekipman birkaç büyük orman yangınını ateşledi, çok sayıda insanı öldürdü ve binlerce ev ve işyerini yok etti.

Bay Biden, evlerde, işyerlerinde ve kamu hizmetlerinde güneş enerjisi sistemlerinin ve pillerin kullanımını teşvik etmek için vergi kredileri kullanmak istiyor. İdare ayrıca yerel yönetimlerin izin alma ve güneş enerjisi projeleri inşa etme işlemlerini daha hızlı hale getirmesini istiyor - örneğin, bazı yerlerde tek ailelik bir eve panel yerleştirmek aylar alabilir. Yetkililer, güneş enerjisi kullanımını teşvik etmek için kamu hizmeti şirketlerine çeşitli teşvikler sunmak istiyor.

Bay Biden'in enerji sekreteri Jennifer M. Granholm, yönetimin stratejisinin bir kısmının, çatı güneş enerjisi de dahil olmak üzere elektrik şebekesine yenilenebilir enerji eklemek için kamu hizmetlerini ödüllendirecek olan Temiz Elektrik Ödeme Programına odaklanacağını söyledi. Birçok kamu hizmeti şirketi, işleri için bir tehdit gördükleri ve sahip oldukları ve kontrol ettikleri büyük güneş enerjisi çiftlikleri inşa etmeyi tercih ettikleri için çatıdaki güneş panellerine karşı savaştı.

Bayan Granholm, “Her ikisinin de olması gerekiyor ve kamu hizmetleri engelleri kaldırmaya teşvik edilecek” dedi. "Bir dizi şey yapmalıyız."

Ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 45'ini karşılayacak kadar güneş paneli inşa etmek ve kurmak, üreticileri ve enerji endüstrisini zorlayacak ve alüminyum, silikon, çelik ve cam gibi malzemelere olan talebi artıracaktır. Sektörün ayrıca on binlerce işçiyi hızlı bir şekilde bulup eğitmesi gerekecek. Bazı işçi grupları, hızlı bir şekilde güneş enerjisi çiftlikleri inşa etme telaşında, geliştiricilerin, Bay Biden'ın sıklıkla savunduğu sendika üyeleri yerine, genellikle düşük ücretli sendikasız işçileri işe aldığını söyledi.

Ticaret anlaşmazlıkları gibi zorluklar da güneş enerjisine yönelik baskıyı zorlaştırabilir. Çin, güneş panelleri tedarik zincirine hakim durumda ve yönetim, kısa süre önce, Çin'in Sincan bölgesi ile bağlantılı ithalatı, zorla çalıştırma kullanımına ilişkin endişeler nedeniyle engellemeye başladı. Birçok güneş enerjisi şirketi, Sincan'da üretilen malzemelerden uzaklaşmaya çalıştıklarını söylerken, enerji uzmanları, ithalat yasağının kısa vadede Amerika Birleşik Devletleri'ndeki güneş enerjisi projelerinin yapımını yavaşlatabileceğini söylüyor.

Yine de enerji analistleri, Bay Biden'ın güneş enerjisi kullanımında büyük bir artış olmadan iklim hedeflerine ulaşmasının imkansız olacağını söyledi. Bir enerji araştırma ve danışmanlık firması olan Wood Mackenzie'de baş analist olan Michelle Davis, “Nasıl dilimlerseniz dilimleyin, yakın vadede güneş enerjisi dağıtımlarının iki veya dört katına çıkmasına ihtiyacınız var” dedi. "Tedarik zinciri kısıtlamaları kesinlikle herkesin aklında."

İdare yetkilileri, ülkenin yenilenebilir enerjiye doğru nasıl daha hızlı hareket etmeye başlayabileceğinin bir örneği olarak eyalet ve yerel yetkililer tarafından yapılan değişikliklere dikkat çekti. Örneğin Kaliforniya'daki düzenleyiciler, eyaletin bina kodunu yeni binalarda güneş enerjisi ve pil gerektirecek şekilde değiştiriyor.

Yönetimin odaklandığı bir diğer büyük alan ise, güneş panelleri ve rüzgar türbinleri tarafından üretilen enerjiyi gece veya rüzgar esmiyorken depolamak için pillerin daha fazla kullanılmasıdır. Pek çok analiste göre pillerin maliyeti düşüyor, ancak yenilenebilir ve elektrikli arabalara hızlı bir geçiş için hala çok yüksek.

Bazı güneş enerjisi endüstrisi yetkililerine göre, Enerji Departmanı raporu, yasa koyucular ayrıntılar üzerinde çalışmamış olsa bile, insanların zihinlerini neyin mümkün olduğuna odaklamaya yardımcı olmalıdır.

“Özünde D.O.E. Amerika'nın daha az değil, bir ton daha fazla güneş enerjisine ihtiyacı olduğunu söylüyor ve bizim buna yarın değil, bugün ihtiyacımız var" dedi. güneş enerjisi tesisleri. “Bu basit eylem çağrısı, şehir konseylerinden ülke çapındaki yasama organlarına ve düzenleyici kurumlara kadar her politika alma kararında rehberlik etmelidir.”

Kaynak: The New York Times

 

solar-panel-5542443.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.