Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika da Rapora göre ABD'nin en zengin %1'i yılda 160 milyar dolar vergiyi Ödemediği Ortaya Çıktı


Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika da Rapora göre ABD'nin en zengin %1'i yılda 160 milyar dolar vergiyi Ödemediği Ortaya Çıktı

ABD hazinesinden gelen yeni bir rapora göre, Amerikalıların en zengin %1'i her yıl 160 milyar dolardan fazla vergi gelirinden sorumlu.

AAOeFWR.img?h=672&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Ekonomi politikasından sorumlu sekreter yardımcısı Natasha Sarin, "İyi işleyen bir vergi sistemi herkesin borçlu olduğu vergileri ödemesini gerektirir" dedi.

Hazine raporuna göre, ABD vergi mükelleflerinin en zengin %1'i, her yıl tahmini 163 milyar dolarlık ödenmemiş vergiden sorumlu ve bu da “vergi açığının” %28'ine tekabül ediyor.

Sarin, “borçlu ve tahsil edilen vergiler arasındaki fark” olan vergi açığının “yıllık yaklaşık 600 milyar dolar” olduğunu ve önümüzdeki on yılda yaklaşık 7 trilyon dolarlık vergi geliri kaybı anlamına geleceğini söyledi.

Biden yönetimi, İç Gelir Servisi'ni (IRS) 80 milyar dolarlık bir maliyetle ödenmemiş vergileri daha agresif bir şekilde takip etmesi için güçlendirerek ve bu süreçte başkanın iddialı iç ekonomik gündemini finanse etmeye yardımcı olarak vergi açığını kapatmayı teklif ediyor.

Kongredeki Cumhuriyetçiler ve iş dünyası için lobiciler, vergi uygulamalarını güçlendirme önerisine karşı birleştiler.

Sarin, “Kaybedilen gelirin büyüklüğü dikkat çekici” diye yazdı. “GSYİH'nın %3'üne veya vergi mükelleflerinin en düşük kazançlı %90'ı tarafından ödenen tüm gelir vergilerine eşittir.

“Vergi açığı önemli bir eşitsizlik kaynağı olabilir. Günümüzün vergi kanunu iki kural grubu içermektedir: birincisi, kazandıkları gelirin neredeyse tamamını rapor eden düzenli ücretli ve maaşlı çalışanlar için; ve bir diğeri, genellikle borçlu oldukları vergilerin büyük bir kısmından kaçınabilen varlıklı vergi mükellefleri için.”

Hazine raporu ayrıca dikkatleri en tepedeki %1'in dışındaki ama yine de iyi durumda olan Amerikalılara odaklayabilir. Rapora göre, ABD vergi mükelleflerinin en zengin %5'i, yıllık kayıp vergi gelirinin %50'sinden fazlasını oluşturuyor. En tepedeki %20 için bu rakam %77,1'dir.

Sarin, "IRS'nin yüksek gelirlilere ve büyük şirketlere karşı vergi yasalarını uygun şekilde uygulaması için, binlerce sayfalık karmaşık vergi beyannamelerini deşifre edebilecek gelir acentelerini işe almak ve eğitmek için finansmana ihtiyacı var" dedi.

Şimdi bir Guardian'a katkıda bulunan eski hazine sekreteri Robert Reich, raporu bir "bomba" olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: "IRS, yaptırımı güçlendirmek için fonlara sahip olmalı. IRS fonunun her 1 $'ı, çoğunlukla borçlu olunan vergileri ödemekten yasadışı bir şekilde kaçınan çok zenginlerden 3 $ vergi geliri sağlar. ”

Hazine, vergi açığını kapatmanın 10 yılda 700 milyon dolarlık kamu geliri sağlayacağını söylüyor.

Kongre Bütçe Ofisi, IRS'yi güçlendirmenin o kadar fazla bir artış sağlamayacağını ve rakamı yaklaşık 200 milyar dolara çıkaracağını söyledi.

Ancak CBO, Biden'ın önerilerinin yürürlüğe girmesi durumunda "vergi uyumu iyileştirileceğini ve daha fazla hanenin yasa kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getireceğini" de söyledi.

Kaynak: The Guardian

taxes-1015399.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.