Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Maden Suyu (Sparkling Water) Sizin İçin Yararlı mı Değil mi?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Maden Suyu (Sparkling Water) Sizin İçin İyi mi? 

AANZENy.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Bu asırlık soru: köpüklü mü hareketsiz mi? maden suyu kesinlikle süslü bir faktöre sahiptir, ancak maden suyu sizin için iyi mi? Beslenme uzmanlarına göre, birkaç uyarı ile.

Maden Suyu, teknik, aromalı olsun ya da olmasın, en sevdiğiniz seltzerden biraz farklıdır. İkincisi, ilave karbonasyon (ve bazen meyve suları veya yapay tatlandırıcılar) ile gazlı hale getirilen sade eski sudur, maden suyu ise sadece kabarcıklarıyla değil, kaynak suyunda bulunan doğal minerallerle de karakterize edilir. Bazı Maden Sularında, karbonatlaşma doğal olarak, doğrudan mineral bakımından zengin kaynaktan meydana gelir. Bu doğal süreç ve mineraller, maden suyuna benzersiz, efervesan bir tat verir (ancak bazı markalar ekstra gaz için karbondioksit ekleyebilir). Magnezyum, kalsiyum ve sodyum, maden suyunda bulunan minerallerden bazılarıdır ve seviyeleri suyun kaynağına göre değişir.

Peki maden suyu sizi normal su kadar nemlendiriyor mu? Evet. maden suyu sadece biraz gazlı su olduğundan, kesinlikle etkili bir hidrasyon kaynağı olabilir. Brooklyn merkezli Maya Feller Nutrition'ın kurucusu MS, RD, CDN'den Maya Feller, “Musluk suyuna göre maden suyunun sihirli bir faydası yok” diyor, “ama hoşunuza giden ve tahammül edebileceğiniz bir şeyse, durmak için bir neden yok. ”

Peki maden suyu sizin için iyi mi? En sevdiğiniz süslü içecek hakkında bilmeniz gereken her şey burada.

Maden Suyu faydaları

Gazlı olması nedeniyle, bazıları yanlış bir şekilde maden suyunun sizin için kötü olduğunu varsayabilir. Gerçekte maden suyu, şeker gibi katkı maddeleri olmadığı sürece normal su kadar sağlıklıdır. Sudaki karbondioksitin vücudun sıvıyı emmesini engellediğini destekleyen hiçbir kanıt yoktur.

Maden suyu mineral içeriği ile bilinirken, mevcut mineral miktarı çok düşüktür ve önerilen günlük alımınızın sadece bir kısmını oluşturur. USDA'ya göre, sekiz onsluk bir bardak maden suyu, 26.4 miligram magnezyum, 31.2 miligram sodyum ve 79.2 miligram kalsiyum içerir. Vücudun mineral ihtiyacını karşılaması güvenilmez olsa da, daha sağlıklı bir içecek alternatifidir ve aynı zamanda hidrasyonu da destekler. Bunu açalım:

1. Şekerli gazlı içeceklere sağlıklı bir alternatiftir.

San Pellegrino veya Perrier gibi tatlandırıcı eklenmemiş maden suyu tercih ederseniz, soda gibi diğer gazlı içeceklere sıfır şeker ve kalorili bir alternatif olduğundan emin olabilirsiniz. Kalori dolu klasiklere daha sağlıklı alternatifler arayan daha fazla insan nedeniyle, maden suyu popülaritesini artırdı. Uluslararası olarak, şu anda 29.71 milyar dolarlık bir sektör ve önümüzdeki yedi yıl içinde %12,6 oranında büyümesi bekleniyor.

2. Nemlendirmeyi destekler.

Feller'e göre maden suyu gerçekten de etkili bir nemlendiricidir. Sizi normal musluk suyuna benzer şekilde nemlendirir.

Elbette su hayatın özüdür ve önerilen su alımını düzenli olarak atlamanız dehidrasyon, böbrek taşı ve daha düşük bilişsel işlev riskiyle karşı karşıya kalmanız anlamına gelir. Buna rağmen, Amerikalıların %77'si yeterince su içmediklerini itiraf ediyor. Siz de bu insanlardan biriyseniz, su tüketim alışkanlıklarınızı yeniden değerlendirmenin zamanı gelmiş olabilir.

Hala durgun mu yoksa köpüklü mü tercih edeceğinizi düşünüyorsanız, bu sular arasındaki temel farkın bireysel tercih olduğunu unutmayın. Bir bardak köpüklü içeceğin köpürmesi konusunda kesinlikle özel bir şey var: Nemlendirmenize biraz güç katıyor. Feller, "Tüm su türleri hidrasyon kaynaklarıdır" diyor. "Ancak, maden suyu, hidrasyon hedeflerine ulaşmak için mücadele eden bireylere yardımcı olabilir, çünkü bazıları maden suyunun tadını musluk suyuna tercih eder. Bazı gazlı su markaları, CBD, adaptojenler ve probiyotikler gibi fonksiyonel bileşenlerle güçlendirilir ve bu da onlara bazı ek faydalar sağlayabilir.”

Bazıları için bu çok fazla bir seçim değil, fiziksel bir tolerans meselesidir. Feller, "Bazı kişilerin, sindirim rahatsızlıklarına neden olabileceği için maden suyuya tahammül edemediğini belirtmekte fayda var" diyor. Bunun nedeni, bazı insanlar için geğirme, şişkinlik ve gaza neden olabilen karbondioksit gazının varlığıdır. Maden suyu da mide ekşimesini tetikleyebilir, bu nedenle asit reflüsü ile ilgili sorunlarınız varsa buna dikkat etmeniz önemlidir.

En sağlıklı maden suyu nedir?

Sağlık bilinciniz varsa, katkı maddesi içermeyen maden suyu tercih edebilirsiniz. Farklı içecek markaları, farklı miktarlarda katkı maddeleri ve farklı stiller ekler. Feller, "Bazı markalar şuruplar, şekerler, yapay tatlandırıcılar, koruyucular ve kafein gibi istenmeyen katkı maddeleri içerdiğinden, tüm maden suyular eşit yaratılmamıştır" diyor. "Ek bir tekme ile suya benzer bir alternatif arıyorsanız, katkı maddesi içermeyen maden suyunu seçin." Ve biraz ekstra lezzet istiyorsanız, "yalnızca doğal aromalar veya gerçek meyve özleri kullanan bir markayı tercih ettiğinizden emin olun" diyor.

maden suyu, soda, maden suyu ve tonik su arasındaki fark nedir?

İçtiğinizin maden suyu olup olmadığından emin değilseniz, işte en sevdiğiniz susuzluk gidericilerin bir dökümü. Belirtildiği gibi, maden suyu doğal bir kaynaktan şişelenir ve çeşitli mineraller içerir. Bu özelliğinden dolayı maden suyu genellikle gazlı suların en pahalısıdır.

Kulüp sodası gibi bir içeceği köpüklü ile karşılaştırılabilir bulabilirsiniz, ancak soda ile karbonatlaşma ve mineraller suya doğal olarak meydana gelmek yerine yapay olarak eklenir.

Sonra Beyaz Pençe gibi sert madenciler sayesinde büyük bir an yaşayan maden ocağı var. Seltzer, eklenmiş karbon dioksit ile filtrelenmiş sudur. Maden suyu ve sodadan farklı olarak maden suyu mineral içermez. Maden sularının asitliğinden yoksun olduğu ve ilginç çeşitlilikte tatlar içerdiği için genellikle kokteyller için bir karıştırıcı olarak popüler bir seçimdir.

Son olarak, mürettebatın en bölücüsü olan tonik su var. Tonik, kınakına ağacının kabuğundan hasat edilen acı bir bileşik olan kinin eklenmiş karbonatlı sudur. Bazı insanlar, en sevdikleri çırçır ve limon sıkma ile eşleştirilen belirgin acı tadının tadını çıkarırken, diğerleri buna dayanamaz. Bu acı tat nedeniyle, içecek üreticileri tonik suyu ilave şekerle temperleme eğilimindedir, bu da tonik, gazlı suların en az sağlıklı olduğu anlamına gelir.

Kaynak: G

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Maden Suyu (Sparkling Water) Sizin İçin Yararlı mı Değil mi?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.