Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu 7 Kelimeyi Kullanırsanız İnsanlar Sizin İş Hayatınızda Profesyonel Olmadığınızı Düşünüyorlarmış


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu 7 Kelimeyi Kullanırsanız İnsanlar Sizin İş Hayatınızda Profesyonel Olmadığınızı Düşünüyorlarmış 

AANPXER.img?h=519&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Söyleyecek verimli bir şeyin yoksa, hiçbir şey söyleme.

Radyo sunucusu Bernard Meltzer'in ünlü bir sözü vardır: "Konuşmadan önce kendinize söyleyeceğiniz şeyin doğru, nazik, gerekli, yararlı olup olmadığını sorun. Eğer cevap hayır ise, belki birazdan söyleyeceğiniz şey söylenmeden bırakılmalıdır." Bunun kişisel yaşamda olduğu kadar işyerinde de geçerli olduğunu düşünüyorum.

Bununla birlikte, iş gücündeki herkesin profesyonel kelime dağarcığından çıkarmayı düşünmesi gereken yedi faydasız kelime ve kelime öbeği var.

1. Yapamam.

"Bir şeyi yapabileceğine inansan da inanmasan da haklısın." Henry Ford'un 1947'de söylediği aktarıldı ve bugün bile geçerli. Kendi versiyonum var. En iyi tavsiyem istendiğinde, her zaman, "'Yapamam' nadiren doğrudur. 'Yapmamayı seçiyorum' çoğu zaman en doğrudur" derim.

Nadiren diyorum çünkü bazı şeyler tartışılmaz gerçekler. Yerçekimine karşı koyamayacağımı biliyorum; bu bir gerçek. Ama ben ağır bir ağırlığı kaldıramıyorum dersem bu doğru olmayabilir. Doğru olan şu ki, şimdiye kadar ağır bir ağırlığı kaldırmak için gereken işi yapmamayı seçtim. Çoğu zaman, yapabileceğiniz veya yapamayacağınız şey bir seçimdir. Olumsuz "Yapamam"ı, "Nasıl yapabilirim?" ile değiştirmeyi deneyin. ve nelerin değiştiğini görün.

2. Çok.

Bu sadece tembel, ama daha da önemlisi, genellikle hiçbir şey ifade etmiyor. "very" yerine kullanılabilecek çok daha etkili sıfatlar ve değiştiriciler var. Birinin çok yetenekli olduğunu söylemek yerine, onu yetenekli olarak tanımlayın ya da "çok yorgun" ile "bitkin"i değiştirin.

3. Bu benim işim değil.

Teknik olarak onların işi olmayan bir şeyle ilgilenmesi hiç istenmemiş birini bulmakta zorlanacaksınız. Evet, sinir bozucu bir senaryo olabilir ve geri çekilmek için bir zaman ve yer var, ancak bu ifade sorunun her iki tarafında da herhangi birine yardımcı oluyor mu?

"Bu benim işim değil" ile ilgili doğal sorun, genellikle bir görevin sizin altınızda olduğunu ima etmesidir. Öyle olduğunu hissetseniz bile, amaçlanan hedefe ulaşmaya katkıda bulunan daha üretken bir yanıt düşünün. Göz önünde bulundurulması gereken başka bir şey de, sorumluluk alanınızın dışında kalan işleri yapmanızın istenmesinin ileride daha büyük fırsatlara yol açabileceğidir.

4. Zamanım yok.

Bunu "üretken değil" sütunu altına dosyalayın. Flaş haber: Herkesin bir günde aynı miktarda zamanı vardır. Bir iş arkadaşınıza, patronunuza veya müşterinize bir şey için zamanınız olmadığını söylemek kabalıktır, ancak dahası, zaman yönetimi becerilerinize hiç de hoş olmayan bir ışık tutabilir. Alternatif ifadeler, "Üzerinde çalıştığım projeyi bitirdiğimde bunu tartışabilir miyiz?" veya "Bugün tamamen doluyum ama buna ne zaman ihtiyacın olduğunu söyle, halledip halledemeyeceğimi sana haber vereyim."

Talep yukarıdan geliyorsa ve bant genişliğiniz gerçekten gerginse, mevcut görev listenizi de sunabilir ve yeni talebi karşılamak için önceliklerini kaldırmanız gereken bir şey olup olmadığını sorabilirsiniz.

5. Yakında elinizde olacak.

"Yakında" ölçülebilir değildir ve bu nedenle büyük ölçüde yoruma açıktır. Kesin tarihler olmadan, işler genellikle radardan kayar. Kesin bir tarih veya saat sağlamak yalnızca net beklentiler belirlemekle kalmaz, aynı zamanda sizi sorumlu tutmanıza da yardımcı olabilir. Daha fazla esneklik istiyorsanız, belirli bir zaman aralığı belirleyin (örneğin, "En geç Çarşamba, Perşembe elinizde olur).

6. Yapmalıyız.

Bu genellikle kutuyu yolda tekmelemek anlamına gelir. "Yapmalıyız" yalnızca kesin, zaman sınırlamalı bir eylem öğesiyle birlikte kullanılmalıdır.

7. Bilmiyorum.

Kendi başına "Bilmiyorum" bir çıkmaz sokaktır. Bir yanıt bulma taahhüdünün ardından gelişse de, bildiğiniz bilgileri sağlamak daha iyi bir yaklaşımdır. "Sevkiyatın ne zaman geleceğini bilmiyorum" ile "Sevkiyatın Pazartesi günü ulaşması planlandı; güncel bilgi için taşıyıcıyı takip edeceğim ve gün sonuna kadar size geri döneceğim" arasındaki farktır. "

Bütün bu kelimeler ve deyimler elbette herkesi rahatsız etmiyor; her zaman oyunda bağlamsal değişkenler vardır. Ancak dil, ilişkiler oluşturmak ve geliştirmek için kullandığımız şeydir. Onu nasıl kullandığımızın ve başkalarını nasıl etkilediğinin farkında olmak ve düşünceli olmak, oyunun kurallarını tamamen değiştirebilir.

Kaynak: Inc.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Bu 7 Kelimeyi Kullanırsanız İnsanlar Sizin İş Hayatınızda Profesyonel Olmadığınızı Düşünüyorlarmış

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.