Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Windows 11 Hakkında Bilmeniz gereken her şey

AALAHOS.img?h=606&w=1078&m=6&q=60&o=f&l=

Microsoft, 24 Haziran 2021'de en yeni işletim sistemi olan Windows 11'i – Windows 10'un piyasaya çıkmasından neredeyse altı yıl sonra – tanıttı. Windows 11, üretkenliği, kullanım kolaylığını ve yaratıcılığı artırmaya yönelik daha basit bir tasarım, insanlarla daha hızlı bağlantı kurma yolları, daha iyi PC oyun deneyimleri, ihtiyacınız olan bilgileri almanın daha hızlı yolları, yepyeni bir Microsoft dahil olmak üzere çeşitli güncellemeler ve yeni özellikler sunacak. Mağaza ve geliştiriciler ve diğer içerik oluşturucular için yeni fırsatların kilidini açan daha açık bir ekosistem.

Bu Microsoft Windows 11 hile sayfası, işletim sisteminin ana özelliklerini detaylandırır, işletim sistemi için sistem gereksinimlerini listeler, nasıl ve ne zaman alınacağını açıklar ve daha fazlasını yapar. (Bu Windows 11 hile sayfasının ücretsiz PDF sürümünü indirin.) Yeni bilgiler yayınlandığında bu Windows 11 kılavuzunu güncelleyeceğiz.

Windows 11 nedir?

Windows 11, Microsoft'un işletim sisteminin en yeni ana sürümü ve Windows 10'un halefidir. İşletim sistemi, tamamen yeni, basitleştirilmiş, ancak modernize edilmiş bir arayüze sahiptir ve üretkenlik ve yaratıcılığa ilham vermek için tasarlanmıştır.

Windows 11'in yayın öncesi güncellemeleri

29 Temmuz 2021 itibarıyla, Windows Insider Beta Kanalı üyelerinin incelemesi için Windows 11'in bir önizleme sürümü mevcuttur; bu tarihten önce, Windows 11'in önizleme sürümleri yalnızca Geliştirme Kanalı üyeleri tarafından kullanılabiliyordu. Bu nedenle, geçerli bir Windows 10 PC'ye Windows 11 Sürüm 22000.100 veya daha iyi bir sürüm yüklemek için, Windows 10'da Güncelleme ve Güvenlik Ayarları ekranında Windows Insider Beta Kanalını etkinleştirin ve ardından Güncellemeleri Kontrol Et düğmesini tıklayın.

23 Ağustos 2021 itibarıyla Microsoft, Windows 11 Insiders Preview için bir ISO dosyası yayınladı; daha önce tek seçeneğiniz, Microsoft'un Windows Insider programı aracılığıyla Windows 10'u Windows 11'e yükseltmekti. Windows 11 ISO dosyasını indirmek için Windows Insider Önizleme İndirmeleri sayfasına gidin ve hesabınızla oturum açın.

Windows 11 ile birlikte hangi yeni özellikler geliyor?

Windows 11'de, yeni ortalanmış Başlat düğmesi, bir Android veya iOS cihazı da dahil olmak üzere daha önce hangi platformda veya cihazda görüntülendiklerine bakılmaksızın en son dosyaları göstermek için bulutu ve Microsoft 365'i kullanır.

Microsoft Windows 11'in yeni bir dizi özelliği, Snap Layouts, Snap Groups ve Desktops'ın tanıtımı olacak. Microsoft'un basın açıklamasına göre, bunlar "çoklu görev için güçlü bir yol ve yapmanız gerekenlerin üstünde kalmak" sunuyor. Bu Windows 11 özellikleriyle kullanıcılar, daha temiz bir görsel düzen için pencereleri düzenleyebilir ve ekran alanını optimize edebilir. Kullanıcılar, biri iş, diğeri kişisel kullanım için olmak üzere hayatlarının her bölümü için ayrı Masaüstleri oluşturabilir ve özelleştirebilir.

AALAMVW.img?h=720&w=1078&m=6&q=60&o=f&l=

Windows 11'de Microsoft, Microsoft Windows, Android veya iOS'ta hangi platform veya cihazın kullanıldığına bakılmaksızın kullanıcıların metin, sohbet, ses veya video yoluyla kişisel kişilerle anında bağlantı kurabilmeleri için Microsoft Teams'den Sohbet'i görev çubuğuna entegre ediyor. Microsoft Teams aracılığıyla, kullanıcılar artık yeni işletim sisteminde doğrudan görev çubuğundan bir sunumu anında kapatabilir ve açabilir veya bir sunum başlatabilir.

Microsoft'a göre, Windows 11, oyuncular için "en son oyun teknolojilerinden bazılarını sizin için çalıştırarak, sisteminizin donanımının tüm potansiyelini ortaya çıkarıyor". Windows 11, yüksek kare hızlarında sürükleyici grafikler sağlayan DirectX 12 Ultimate'ı sunacak; Daha hızlı yükleme süreleri ve daha ayrıntılı oyun dünyaları için DirectStorage; ve daha geniş, daha canlı bir renk yelpazesi için Otomatik HDR. Microsoft Windows 11, kullanıcıların favori PC oyun aksesuarlarını ve çevre birimlerini desteklemeye devam edecek.

Windows 11'in yeni Widget'ları, yapay zeka ve Microsoft Edge tarafından desteklenen kişiselleştirilmiş bir beslemedir. Haberleri, hava durumunu veya bildirimleri kontrol etmek için bir telefon kullanmak yerine, kullanıcılar artık benzer şekilde seçilmiş bir görünüm görmek için Windows 11 masaüstünü açabilirler. Widget'lar, yaratıcılar ve yayıncılar için kişiselleştirilmiş içerik sağlamak için Windows 11'de yeni fırsatlar sunar.

AALAFV9.img?h=606&w=1078&m=6&q=60&o=f&l=

Microsoft Store büyük bir revizyona giriyor – kullanıcılar, izlemek, oluşturmak, oynamak, çalışmak ve öğrenmek için uygulamalar ve içerik için tek bir güvenli konuma sahip olacak. Microsoft'a göre, Mağaza "hız için ve güzel ve kullanımı kolay yepyeni bir tasarımla yeniden inşa edildi. Size yalnızca her zamankinden daha fazla uygulama getirmekle kalmayacak, aynı zamanda tüm içeriği (uygulamalar, oyunlar) yapıyoruz. , şovlar, filmler - küratörlüğünde hikayeler ve koleksiyonlarla aranması ve keşfedilmesi daha kolay." Yakında Microsoft Teams, Visual Studio, Disney+, Adobe Creative Cloud, Zoom ve Canva gibi önde gelen birinci ve üçüncü taraf uygulamaları Microsoft Store'da satışa sunulacak.

Windows 11 için 2021'in sonlarında geliyor: Windows'ta Android uygulamaları. Amazon ve Intel ile olan ortaklığı sayesinde ve şimdiye kadar ilk kez Microsoft Store, kullanıcıların Amazon Appstore aracılığıyla indirilebilen Android uygulamalarını keşfetmelerine olanak tanıyacak. Microsoft, geliştiricilerin ve bağımsız yazılım satıcılarının uygulamaları oluşturmak için hangi uygulama çerçevesi kullanılırsa kullanılsın Microsoft Store'a getirmelerini sağlıyor.

Geliştiricilerin Windows 11 hakkında bilmesi gerekenler nelerdir?

Windows 11, yeni PWABuilder3'e sahiptir, böylece geliştiriciler web uygulamalarından birkaç dakika içinde bir PWA oluşturabilir. WebView2 çalışma zamanı, hibrit web uygulamaları oluşturmanın güvenli bir yolu olarak web platformundan yararlanmayı kolaylaştıran Windows 11'e dahildir. Windows Terminal ve yeni Microsoft Edge DevTools gibi teklifler, artık Windows 11'e dahil edildikleri için hala kullanılabilir.

AALAMW8.img?h=514&w=1078&m=6&q=60&o=f&l=

Windows App SDK (önceden Project Reunion olarak biliniyordu), Windows 11 özelliklerinin uygulamalara entegre edilmesini kolaylaştıracak, ancak yine de geliştiricilerin Windows 10'da bir milyardan fazla kullanıcıya ulaşmasına olanak tanıyor. Windows App SDK 1.0 daha sonra piyasaya sürülecek şekilde ayarlandı. bu yıl.

Geliştiriciler, yeni ARM64 Öykünmesi Uyumlu ABI ile Windows üzerinde yerel olarak çalışan uygulamalar oluşturabilir. ARM64EC kullanılarak, yerel ARM ve öykünülmüş x64 kodu aynı işlem veya modülde karıştırılabilir. Bu birlikte çalışabilirlik, geliştiricilerin uygulamaları x64 bağımlılıklarına sahip olsa veya kontrol etmedikleri x64 eklentileri yüklese bile ARM üzerinde Windows üzerinde çalışacak şekilde optimize edebilecekleri anlamına gelir.

Uygulama tasarımlarını canlandırmak için geliştiriciler, Windows 11'de yuvarlak geometri, yenilenmiş ikonografi, yeni tipografi, eğlenceli mikro etkileşimler (Lottie animasyonu gibi) ve yenilenmiş renk paleti gibi yerleşik UI güncellemeleri sunan WinUI3'ü kullanabilir. Snap düzenleri özelliği, Windows 11'de maksimum üretkenliğe yardımcı olacaktır.

Reunion Windowing, geliştiricilerin uygulama pencerelerini kolayca yönetmesine ve oluşturmasına olanak tanır. Bu özellik, mevcut uygulama kodlarıyla çalışır, genel işlemleri basitleştirir ve Light-Dismiss Behavior, Picture-In-Picture modu ve daha kolay başlık çubuğu özelleştirmesi gibi masaüstü uygulamalarına yeni işlevler getirir.

Microsoft Store'daki büyük değişikliklerin yanı sıra Microsoft, içerik oluşturucular ve geliştiriciler için daha büyük ekonomik fırsatların kilidini açmak için adımlar atıyor. Microsoft, geliştiricilerin ve bağımsız yazılım satıcılarının uygulamalarını Win32, Aşamalı Web Uygulaması, Evrensel Windows Uygulaması veya başka bir uygulama çerçevesi olarak oluşturulmuş olmalarına bakılmaksızın getirmelerini sağlamayı planlamaktadır. Bu, geliştiricilerin daha geniş bir kitleye ulaşmasını ve etkileşim kurmasını sağlayacaktır.

Microsoft'a göre gelir paylaşımı politikaları da değişecek. Uygulama geliştiricileri artık Microsoft Store'a kendi ticaretlerini getirebilir ve gelirin %100'ünü elinde tutabilir—Microsoft hiçbir şey almaz. Geliştiriciler, 85/15'lik rekabetçi gelir payıyla Microsoft'un ticaretini kullanmaya devam edebilir.

Windows 11 için sistem gereksinimleri nelerdir?

İşlemci: Uyumlu bir 64-bit işlemcide iki veya daha fazla çekirdekle veya Chip on System (SoC) ile 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı
RAM: 4 GB
Depolama: 64 GB veya daha büyük depolama aygıtı
Sistem üretici yazılımı: UEFI, Güvenli Önyükleme özelliği
Grafik kartı: WDDM 2.0 sürücüsü ile DirectX 12 veya üstü ile uyumlu
Ekran: Çapraz olarak 9 inçten büyük, renk kanalı başına 8 bit olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran
İnternet bağlantısı: Windows 11 Home sürümü, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerektirir. Bir cihazı Windows 11 Home'dan S modunda değiştirmek için internet bağlantısı gerekir.
GÖRMEK: Bilgisayarınızın Windows 11 çalıştırıp çalıştıramayacağını nasıl anlarsınız (TechRepublic)

Windows 11 için özelliğe özel gereksinimler nelerdir?

Windows 11'deki bazı özellikler, yukarıda listelenenlerin ötesinde artan gereksinimlere sahiptir. Microsoft'a göre temel özellikler için gereksinimlerle ilgili ek ayrıntıları burada bulabilirsiniz.

5G desteği: 5G özellikli bir modem gerektirir.

Otomatik HDR: Bir HDR monitör gerektirir.

BitLocker To Go: Bir USB flash sürücü gerektirir (Windows Pro ve üzeri sürümlerde bulunur).

İstemci Hyper-V: İkinci düzey adres çevirisi (SLAT) özelliklerine sahip bir işlemci gerektirir (Windows Pro ve üzeri sürümlerde bulunur).

Cortana: Bir mikrofon ve hoparlör gerektirir ve şu anda Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, İtalya, Japonya, Meksika, İspanya, İngiltere ve ABD için Windows 11'de mevcuttur.
DirectStorage: Standard NVM Express Controller sürücüsünü kullanan oyunları depolamak ve çalıştırmak için bir NVMe SSD ve Shader Model 6.0 destekli bir DirectX12 GPU gerektirir.

DirectX 12 Ultimate: Desteklenen oyunlar ve grafik yongaları ile birlikte sunulur.

Varlık: Cihazdan insan mesafesini algılayabilen veya cihazla etkileşime girme niyetinde olan bir sensör gerektirir.

Akıllı Video Konferans: Video kamera, mikrofon ve hoparlör (ses çıkışı) gerektirir.

Çoklu Ses Yardımcısı (MVA): Bir mikrofon ve hoparlör gerektirir.

Tutturma: Üç sütunlu düzenler, genişliği 1920 etkin piksel veya daha fazla olan bir ekran gerektirir.

Görev Çubuğundan Sessiz/Sesi Aç: Video kamera, mikrofon ve hoparlör (ses çıkışı) gerektirir. Genel sessize alma/sesi açma özelliğini etkinleştirmek için uygulama özellikle uyumlu olmalıdır.

Uzamsal Ses: Destekleyici donanım ve yazılım gerektirir.

Ekipler: Video kamera, mikrofon ve hoparlör (ses çıkışı) gerektirir.

Dokunma: Çoklu dokunmayı destekleyen bir ekran veya monitör gerektirir.

İki faktörlü kimlik doğrulama: PIN, biyometrik (parmak izi okuyucu veya aydınlatmalı kızılötesi kamera) veya Wi-Fi veya Bluetooth özellikli bir telefon kullanılmasını gerektirir.

Sesle Yazma: Mikrofonlu bir bilgisayar gerektirir.

Sesle Uyan: Modern Bekleme güç modeli ve mikrofon gerektirir.

Wi-Fi 6E: Yeni WLAN IHV donanımı ve sürücüsü ile Wi-Fi 6E özellikli bir AP/yönlendirici gerektirir.

Windows Hello: Yakın kızılötesi (IR) görüntüleme için yapılandırılmış bir kamera veya biyometrik kimlik doğrulama için parmak izi okuyucu gerektirir. Biyometrik sensörleri olmayan cihazlar, Windows Hello'yu bir PIN veya taşınabilir Microsoft uyumlu güvenlik anahtarı ile kullanabilir.

Windows Projeksiyon: Windows Görüntü Sürücüsü Modeli (WDDM) 2.0'ı destekleyen bir ekran bağdaştırıcısı ve Wi-Fi Direct'i destekleyen bir Wi-Fi bağdaştırıcısı gerektirir.

AALAS91.img?h=606&w=1078&m=6&q=60&o=f&l=

Kaynak: TechRepublic

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Windows 11 Insider Önizleme Build 22000.168 burada

AALYaJD.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Yeni bir yapıya hazır olun.

Ne bilmek istiyorsun

Yeni Windows 11 Insider Preview Build, Dev ve Beta kanallarındakiler için burada.

22000.168.

Yeni yapıda düzeltmeler, yeni bir pencere öğesi ve dil desteği bulunur.

Yeni bir Windows 11 Insider Önizleme Derlemesi burada. 22000.168 inşa edilmiştir ve öncelikle düzeltmeleri paketliyor, ancak yeni bir pencere öğesi ve Microsoft Teams ile Sohbet için gelişmiş dil desteği yoluyla birkaç sürpriz de içeriyor. İşte Microsoft'un izniyle güncelleme listesi:

Microsoft Teams ile Sohbet'in artık birden çok dili desteklediğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugünden itibaren Chat uygulamasını işletim sistemi dil ayarı ve/veya bağımsız Teams Dil ayarı ile kullanabilirsiniz.

Yeni Microsoft 365 Widget'ını tanıtıyoruz! Bu widget ilgili belgeleri, haberleri ve toplantı kayıtlarını (daha fazlası ile birlikte) kurumsal kullanıcılara sunar. Bu pencere öğesi yalnızca Windows 11 çalıştıran PC'nizde AAD hesabınızla oturum açtıysanız kullanılabilir.

Kontrol etmek için widget'ları açın ve "Widget Ekle" düğmesini tıklayın ve Microsoft 365 Widget'ı seçin. Seveceğinizi umuyoruz!
Mevcut sorunlara yönelik düzeltmeler açısından, kalem özellikli cihazlarda "Arama sonuçlarından uygulama başlatmanın mümkün olmadığı bir duruma gelmesi" hatası düzeltildi, ayarların Arama kutusunun belirli ifadelerle çökmesi giderildi, Aile widget'ı mesaj sorunu ve iki Sohbet sorunu gibi.

Şu anda Chat uygulamasında bulunan tüm dillerin uzun bir listesi de dahil olmak üzere, düzeltmelerin, eklemelerin ve haberlerin tam listesini Microsoft'un sitesinde görebilirsiniz. Microsoft'un yeni yapıyla ilgili blog yazısı, şirketin bildiği ve gelecekte ele almayı planladığı birçok sorunu da özetliyor.

Kaynak: Windows Central

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Microsoft, CPU'nuz eskiyse Windows 11 güncellemelerini durdurmakla tehdit ediyor

Dün, Microsoft'un Windows 11'inin teknik olarak milyonlarca bilgisayarı geride nasıl bırakmayacağını yazdık - şirket bize, bir bilgisayar indirip manuel olarak yüklediğiniz sürece, Windows 11'i daha eski bir CPU'ya sahip bir bilgisayara yüklemenizi engellemeyeceğini söyledi. ISO dosyasını kendiniz yapın. Ama teknikliğin bile bir teknikliği olduğu ortaya çıktı. Microsoft şimdi, bu yolu seçerseniz Windows Güncellemelerini Windows 11 kopyanızdan - potansiyel olarak güvenlik güncellemelerinden bile - alıkoymakla tehdit ediyor.

CYA veya gerçek tehdit?

Bunun, Microsoft'un kıçını kurtaracak bir önlem olması oldukça olası. Şirketin desteğini genişlettiğini ve bir işletim sistemini tamamen rafa kaldırdıktan sonra bile ara sıra ücretsiz yama sunduğunu gördüğümüzde, Microsoft'un kritik güvenlik düzeltme ekleri yayınlamayacağını hayal etmek zor. Microsoft'un yerinde olsaydım, insanları olası yasal sorunlardan kaçınmak için güneş altında olası her bilgisayar yapılandırması için bir garanti ve teknik destek sunduğumu düşünmekten vazgeçirmek isteyebilirdim. Yetersiz söz vermek ve fazla teslim etmek daha iyidir.

AANQCYJ.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Ancak, Microsoft'un gelecekte bir noktada, potansiyel olarak lansman sırasında bile yamaları gerçekten askıya almak istemesi de mümkündür. Microsoft şu anda işleri daha fazla netleştirmeyi reddetti, bu da şirketin bunun gerçek bir tehdit olduğunu varsaymamız için son derece mutlu olduğunu gösteriyor.

Bu arada, tehlikede olan yalnızca güvenlik güncellemeleri değil: Intel'den daha eski 8. Nesil CPU'nuzu değiştirmek istemiyorsanız veya değiştiremiyorsanız, Windows 11 teorik olarak manuel olarak günlere geri döndüğünüz bir işletim sistemi olabilir. Tüm donanımınız için sürücü güncellemelerini indirmek, yıllardır düşünmem gerekmeyen bir şey. Windows 10, eskiyen dizüstü bilgisayarımla sorunsuz bir şekilde çalışarak ilk günden itibaren beni büyüledi, bu yüzden artık durum böyle değilse çok kötü olurdu. (Kuşkusuz, Windows ile birlikte gelen genel sürücüler genellikle yeterince iyidir.)

Özellik güncellemeleri muhtemelen daha az önemlidir: Başlangıç olarak bilgisayarınıza bir Windows 11 ISO yükleyecek türden biriyseniz, bir dahaki sefere büyük bir Windows güncellemesi olduğunda muhtemelen daha yeni bir ISO indirebilirsiniz. ve yerinde kurulum yapın. Makinemi Windows 10 2H21 ISO ile yeniden biçimlendirdim ve sonrasında neredeyse hiç yama yapmadım. Ancak Microsoft'un gelecekteki ISO'lar için de sistem gereksinimleri konusundaki fikrini değiştirebileceğini düşünüyorum.

Neden bizi karanlıkta bırakıyorsun? En iyi tahminim, dün "Windows 11 yükseltme durumunun giderek daha az kafa karıştırıcı hale geldiğini" yazdığımda sunduğum tahmindi: şirket görünüşe göre Windows kullanıcılarını, ihtiyacı olsun ya da olmasın yeni bir bilgisayar almaya zorlamak istiyor. Dün şirket bize, eski donanımlarından vazgeçmek istemeyen bazı vokal gücü kullanıcılarının yerini alabilecek bir boşluktan bahsetti. Ancak bu boşluk Microsoft'un planlarının önüne geçerse, şirket onu çok daha az çekici hale getirme hakkını saklı tutar.

Kaynak: THE VERGE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Microsoft'un 6 yılda ilk büyük işletim sistemi Windows 11, 5 Ekim'de Piyasaya Sürüyor

Windows 11, 5 Ekim'de genel kullanıma sunulacak.

Sürüm, Windows 10'un piyasaya sürülmesinden altı yıl sonra, şirket tarihindeki sürümler arasındaki en uzun süre olacak.

Başarılı bir Windows 11 sürümü, franchise'ın geleceğini daha da güvence altına alabilir ve bu da Azure ve Office gibi Microsoft'un işinin diğer bölümlerine de fayda sağlayabilir.

AANWmX1.img?h=587&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Microsoft Salı günü yaptığı açıklamada, masaüstü işletim sisteminin bir sonraki sürümü olan Windows 11'e 5 Ekim'de uygun bilgisayarlara ücretsiz yükseltme sunmaya başlayacağını söyledi.

Aslen 1985'te piyasaya sürülen Windows, Microsoft'un işinin önemli bir parçası olmaya devam ediyor. Mali dördüncü çeyreğinde Windows, yazılım ve donanım şirketinin toplam satışlarının %14'ünü temsil eden 6.6 milyar dolar gelir sağladı. Başarılı bir Windows 11 sürümü, franchise'ın geleceğini daha da güvence altına alabilir ve bu da Azure ve Office gibi Microsoft'un işinin diğer bölümlerine de fayda sağlayabilir.

Windows pazarlama genel müdürü Aaron Woodman bir blog yazısında, Microsoft'un, önceki güncellemelerde olduğu gibi, hangi cihazların yükseltme teklifini önce alacağını belirlemek için cihazdaki verileri ve diğer faktörleri kullanacağını yazdı.

Windows 10 çalıştıran ve Windows 11'i çalıştırmak için gerekli bileşenlere sahip olan bilgisayarlarda, Windows Update özelliği, yükseltme kullanılabilir olduğunda insanları bilgilendirecektir. Kullanıcılar ayrıca yükseltmenin hazır olup olmadığını manuel olarak kontrol etmek için bilgisayarlarında "Ayarlar > Sistem > Windows Update"e gidebilir.

Woodman, Dell'in XPS 13, HP Spectre x360 ve Lenovo Yoga Slim 7i Pro'nun yanı sıra Microsoft'un kendi Surface Pro 7'si de dahil olmak üzere, insanların şimdi satın alıp daha sonra Windows 11'e yükseltebilecekleri çeşitli Windows 10 PC'lere dikkat çekti.

Windows 11, yuvarlatılmış köşeler ve görev çubuğunun ortasında görüntülenen uygulama simgeleriyle modern bir görünüm getiriyor. Yeni sesler daha az sarsıcı olacak şekilde tasarlanmıştır. Microsoft, Başlat menüsünü, uygulama mağazasını ve Ayarlar uygulamasını yeniden tasarladı ve ekranda birden fazla uygulama penceresi düzenlemek daha kolay. Ve Android uygulamaları Amazon'un Appstore'u aracılığıyla kullanıma sunulacak. Yenileme, Microsoft'un Google'ın Chrome OS çalıştıran Chromebook'larından artan rekabetle karşı karşıya kalması ve Chromebook'ların Android uygulamalarını çalıştırma yeteneğine sahip olmasıyla geliyor.

AANQCYJ.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Ayrıca, selefinin muazzam popülaritesi göz önüne alındığında, herkesin yeni işletim sistemine yükseltmek isteyeceğine dair bir garanti de yok. Microsoft, Windows 10'u 2015'te piyasaya sürdü ve bu, bir Windows sürümünün değiştirilmeden önce piyasada bulunduğu en uzun süre oldu. Aylık 1,3 milyar aktif cihazla dünyanın en popüler PC işletim sistemi haline geldi. Microsoft, Windows 10'u 2025'e kadar desteklemeye devam edecek ve şirket, bilgisayarları Windows 11'i çalıştıramıyorsa ve yeni bir bilgisayar satın almak istemiyorsa, insanlara buna bağlı kalmalarını öneriyor.

24 Haziran'da Microsoft, Windows 11'i Windows 10'un halefi olarak duyurdu ve dört gün sonra Windows Insider programına kayıtlı test kullanıcılarının kullanımına sundu. O zamandan beri Microsoft, özellik değişiklikleri ve hata düzeltmeleri içeren yedi artımlı güncelleme yayınladı. Şimdi şirket, Windows 11'in son sürümünü çok daha fazla müşteriye sunmaya ve cihaz üreticilerinin işletim sistemini çalıştıran yeni bilgisayarlar satmaya başlamasına hazırlanıyor.

Microsoft geçen hafta, 2016 yılına kadar üretilen Intel çipleri de dahil olmak üzere çeşitli PC işlemcilerinde çalışırken Windows 11'i destekleyeceğini söyledi. Şirket, Windows 11 gereksinimlerini karşılayan tüm cihazların 2022'nin ortasına kadar ücretsiz yükseltme almasını bekliyor. , Woodman yazdı.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin bu başlık sabitledi
  • Admin

Microsoft, Windows 11 lansmanından önce tüm Surface cihazlarını güncelledi

Microsoft, her ikisi de Windows 11'in kendi sürümü için tam zamanında gönderilecek olan Surface Pro 8 ve Surface Laptop Studio'nun piyasaya sürülmesine hazırlanıyor. Ancak hala daha eski bir cihaz kullanıyorsanız Microsoft, Surface Laptop Go, Surface Pro 7, Surface Book 3 ve Surface Go 2 için ürün yazılımı yayınladı.

AAOIsIX.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Wccftech tarafından tespit edilen yeni ürün yazılımı güncellemeleri, kritik güvenlik açıklarını ele almanın yanı sıra sistem performansını ve sistem kararlılığını iyileştirerek Windows 10 işletim sistemini güçlendirmeyi amaçlıyor. Her cihaz, benzersiz güvenlik sorunlarını ele alan kendi güncellemesini alacak.

Örneğin, Surface Pro 7'ye sahip olanlar 13.0.1763.7 ürün yazılımı güncellemesini alırken, Surface Laptop Go'ya sahip olanlar 13.0.1763.7 sürümünü alıyor. Hem Surface Book 3 hem de Surface Go 2, çok sayıda Windows 10 sorununu çözecek birkaç üretici yazılımı güncellemesi alıyor.

Bir bellenim güncellemesi yüklemek için Ayarlar'a gidin, ardından Güncelleme ve Güvenlik'i, ardından son olarak Windows Güncelleme'yi seçin. Bundan sonra, kurulumu tamamlamak için cihazınızı yeniden başlatın. Ancak, bu cihazlardan herhangi birine bir güncelleme yüklendikten sonra, eski bir yapıya geri döndürülemeyeceğini veya tamamen kaldırılamayacağını unutmayın.

Bu arada Surface Pro 8, Surface Laptop Studio ve yakında çıkacak olan Windows 11'in tümü 5 Ekim'de piyasaya sürülecek ve bugün ön sipariş verebilirsiniz. Windows 11, düzen, daha iyi güvenlik, daha fazla uygulama kullanılabilirliği, %40 daha küçük güncelleme, oyun geliştirmeleri ve daha fazlasını içeren çok sayıda yaşam kalitesi değişikliği ve iyileştirme içerecek.

Kaynak: techradar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Windows 11 Başlat Menüsü böyle görünecek

AALprdA.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Windows 11 Başlat Menüsü, selefinin özelleştirilebilirliğinin yalnızca bir şeridine sahiptir.

Windows 11 Başlat Menüsü berbat. En azından benim düşünceme göre. Özelleştirilebilirlik eksikliği, Microsoft kadar büyük bir şirket için, özellikle Başlat Menüsü kadar önemli ve gömülü bir özellik üzerinde çalışırken bir gülünçtür.

Windows 11'de Microsoft, kullanmak isteyebileceğiniz (veya isteyebileceğiniz) dosyaları gösteren önerilen bir kutuyla birlikte daha basit bir telefon benzeri uygulama simgesi arayüzü lehine Windows 8 ve 10'un Live Tile sistemini öldürüyor. Bunu neden böyle yaptıklarını anlıyorum - Live Tile arayüzü normal kullanıcılar için fazla karmaşıktı. Live Tiles'ı düzgün bir şekilde destekleyen uygulamaları bulmak kolay değildi ve o zaman bile bunları sizin için gerçekten çalışacak şekilde yapılandırmak bir angarya olabilir. Önceki hayatımda bir BT çalışanı olarak, kuruluşumdaki neredeyse hiç kimsenin Canlı Döşeme kurulumlarını özelleştirme zahmetine girmediğini ve sonunda onları grup ilkesi aracılığıyla devre dışı bırakmama neden olduğunu çok iyi biliyorum.

Peki ya başka bir yol olsaydı? Özelleştirme ve işlevsellik arasındaki boşluğu kapatabilecek bir yol mu? Bu basit ama bariz değişiklik yakın zamanda bize aşağıdaki bu ilgi çekici konsepti e-posta ile gönderen Gusion Claude tarafından keşfedildi.

AAP4jx3.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Gusion Claude'dan Menü konseptini başlatın.

Konuyla ilgili önceki makalemde, son birkaç yıldır keyif aldığım Live Tile at-bir bakışta bilgilerinin çoğunun ayrı bir panele taşındığından ve büyük olasılıkla asla sona ermeyeceğim gerçeğinden yakındım. kullanarak. Widget'ların gerçek Başlat Menüsünde bulunması gerektiğini savundum ve Claude esasen bu fikri teslim etti.

Korkunç derecede yapılandırılamayan önerilen kutuyu kaldıran Claude'un Başlat Menüsü vizyonu, Windows 11'in zarif sadeliği ile Windows 10'un yapılandırılabilir ve bilgilendirici tasarımı arasındaki boşluğu dolduruyor. Çoğu uygulama, Microsoft Word, Photoshop vb. gibi canlı döşemelere ihtiyaç duymaz. Ancak Hava Durumu kutucuğundan, Fotoğraflar kutucuğundan ve özellikle Takvim kutucuğundan gerçekten keyif aldım. Bu işlevlerin bir kısmı Windows 11'deki yeni widget'lar panelinde kalıyor, ancak dediğim gibi, bu fazladan, gereksiz bir tıklama.

Microsoft'un Başlat Menüsü'nü bu tür yetenekleri göz önünde bulundurarak oluşturup oluşturmadığına dair hiçbir fikrim yok, ancak tasarım ekipleri önceden düşünmüş olsaydı, Windows 11'de Başlat Menüsü tam olarak böyle çalışırdı. Widget panelini birleştirme seçeneği verin. ve Başlat Menüsü'nü tek bir özelleştirilebilir beslemeye dönüştürün, bilirsiniz, benim telefonum gibi açıkça taklit etmeye çalışıyorsunuz.

AAP0xFi.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Resmi Windows 11 Başlat Menüsü, topal ve özelleştirilemez.

Windows 11'in telefon kullanıcılarına aşina olmasını istiyorsanız, ki bu tasarım ideolojisinin bir kısmının buradan geldiğini düşünüyorum, onu da benim telefonum kadar özelleştirilebilir hale getirmeniz gerekiyor, Microsoft.

Bunların hiçbirinin gerçekte olmayacağından eminim, daha muhtemel sonuç, Microsoft'un sonunda hiç kimsenin kullanmayacağı gerçeğinden dolayı widget panelini öldürmesidir. Yine de, Başlat Menüsünün bir parçası olsalar, insanların widget'ları kullanacağından eminim. Ne yazık ki, insan hayal edebilir.

Kaynak: Windows Central

laptop-5603790.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • Admin

Yüksek kontrastlı temalarla Windows 11'in okunmasını kolaylaştırın

AARqrlD.img?w=768&h=576&m=6

Windows 11, deneyimi az gören kişiler için daha kullanışlı hale getirmek için yüksek kontrast moduna sahiptir ve özelliğin nasıl kullanılacağı aşağıda açıklanmıştır.

Windows 11 masaüstündeki varsayılan renk şeması çoğu kişi için uygun olsa da, erişilebilirlik deneyiminin bir parçası olarak, sistem ayrıca görme sorunu yaşayan kişiler için özel olarak tasarlanmış dört yüksek kontrastlı renk teması içerir (ancak bunları herkes kullanabilir).

Özelliği etkinleştirdiğinizde, metin, bağlantılar, düğmeler ve arka plan gibi öğeler, Windows 11'de ve internette içeriği görmeyi ve okumayı kolaylaştıran belirli bir yüksek kontrastlı renk kümesi kullanır. Hatta ihtiyaçlarınıza uygun özel renklerle özel bir tema oluşturup uygulayabilirsiniz.

Bu Windows 11 kılavuzunda, dizüstü veya masaüstü bilgisayarınızda yüksek karşıtlık modunu etkinleştirme ve yapılandırma adımlarında size yol göstereceğiz.

Windows 11'de yüksek kontrast modu nasıl etkinleştirilir
Kontrast Windows 11 temalarından birine geçmek için şu adımları kullanın:

  1. Ayarları aç.
  2. Erişilebilirlik'e tıklayın.
  3. Sağ taraftaki Kontrast temaları sayfasını tıklayın.

AAR0sVN.img?w=768&h=420&m=6

4. "Kontrast temaları" ayarının altında mevcut temalardan birini seçin:

                sucul.
                Çöl.
                alacakaranlık.
                Gece gökyüzü.

AAR0GJ5.img?w=768&h=466&m=6

5. Uygula düğmesini tıklayın.

6. (İsteğe bağlı) Kontrast temasını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için Sol Alt tuşu + Sol Shift tuşu + Ekranı yazdır klavye kısayolunu kullanın.

Adımları tamamladığınızda, Windows deneyimi yüksek kontrast moduna geçecektir. Yüksek kontrastlı bir tema uygularken, sistem değişiklikleri uygularken birkaç saniyeliğine "Lütfen bekleyin" ekranının görülmesi normaldir.

Windows 11'de özel yüksek karşıtlık modu nasıl oluşturulur
Özel bir yüksek kontrastlı tema oluşturmak için şu adımları kullanın:

  1. Ayarları aç.
  2. Erişilebilirlik'e tıklayın.
  3. Sağ taraftaki Kontrast temaları sayfasını tıklayın.

AAR0sVN.img?w=768&h=420&m=6

4. "Kontrast temaları" ayarının altında mevcut temalardan birini seçin - örneğin, Desert.
5. Düzenle düğmesini tıklayın.

AARqAHM.img?w=768&h=386&m=6

6. Windows 11'de metin gösteren öğelerin arka planını ayarlamak için Arka Plan ayarını kullanın.

AARqtuR.img?w=768&h=473&m=6

7.Windows 11 ve web sayfaları için metin rengini ayarlamak için Metin ayarını kullanın.

8. Windows 11 veya web sayfalarında bulunan bağlantıların metin rengini ayarlamak için Köprü ayarını kullanın.

9. Deneyim genelinde etkin olmayan metnin metin rengini değiştirmek için Etkin Olmayan metin ayarını kullanın.

10. Metin seçimi için metin rengini seçmek için Seçili metin ayarını kullanın.

11. Düğmelerin rengini ve düğmelerin içindeki metni ayarlamak için Düğme metnini kullanın.

12. Farklı kaydet düğmesini tıklayın.

AARqeYw.img?w=768&h=473&m=6

13. Yeni özel tema için bir ad onaylayın.

14. Kaydet ve uygula düğmesini tıklayın.

Değişiklikleri yaparken, ayarda bir önizleme göreceksiniz. Adımları tamamladıktan sonra, tema tüm özel ayarlarla hemen uygulanacaktır.

Kaynak: Windows Central

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Admin

Bugün Ctrl'ye çift basmanın farenizi bulmak için güçlü bir Windows 11 kısayolu olabileceğini öğrendim

Hiç fare imlecinizi kaybettiniz mi? Birden fazla monitörün veya belki de süper ultra geniş veya belki de devasa bir TV'nin önünde otururken bunu yapmak zor değil - ancak Microsoft'un imlecinizi anında yüzeye çıkarabilen harika bir klavye kısayolu var ve son zamanlarda bunu tamamen tesadüfen buldum. .

Klavyeme hafifçe vuruyordum ki ekranlarım aniden karardı - küçük bir ışık diski dışında. Microsoft'un mükemmel isteğe bağlı PowerToys'unda Faremi Bul özelliğini tetikleyen Ctrl'ye yanlışlıkla iki kez bastığım ortaya çıktı.

Yakından böyle görünüyor:

Çok basit bir şey için, inanılmaz derecede etkilidir - spot ışığı anında dikkatimi imlecimin bulunduğu yere çeker, karartma efekti nerede olmadığını mükemmel bir şekilde netleştirir. Fare imlecimi üç ekranda bulmak için çılgınca sallayan biri olarak, neredeyse her gün kullanışlı olduğunu görüyorum.

Tek sorum şu: Bu neden Windows 11'de yerleşik değil? Şimdilik, isterseniz PowerToys'u GitHub'dan indirip yüklemeniz gerekecek. Büyük bir hayranım; Son derece özelleştirilebilir FancyZones pencere yöneticisini, bir yıldan uzun bir süredir pencereleri ekranlarımda mükemmel boyutta konumlara oturtmak için kullanıyorum.

Faremi Bul özelliği, yanlışlıkla kendimi keşfettiğim için herhangi bir ek kurulum gerektirmiyor. PowerToys başlangıçta ve çalışır durumda olduğu sürece, Ctrl'ye iki kez dokunmak bunu yapmalıdır. Microsoft'un destek sayfası, ince ayar yapmanın birkaç yolunu gösteriyor.

Kaynak: The Verge

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...
  • Admin

Microsoft Yanlışlıkla Herhangi Bir Bilgisayarın Windows 11'e Yükseltilmesine İzin Verdi

Microsoft, Windows 11 için doğru donanıma sahip bilgisayarlara çok önem verdi, ancak görünen o ki bir hata bu planı kısa bir süreliğine bozdu. İnternetteki raporlar, uygun donanıma sahip olmayan Insider'lara Microsoft'un en son işletim sistemine yükseltme için önceden izin verildiğini iddia ediyor.

AAXSLnv.img?w=768&h=384&m=6

Microsoft'tan Windows 11 Kayması

Know Techie'de bildirildiği gibi, hata Windows 11 22H2 Sürüm Önizlemesi'nde ortaya çıktı. Bunlar, ana dalda yayınlanmasına izin verilmeden önce test etmeleri için gönüllülere verilen özel yapılardır.

Ve iyi ki önce oraya gitmiş; Bazı Insider'lar, Windows 10'un eski bilgisayarlarının Windows 11'e yükseltmek için sistem gereksinimlerini çok açık bir şekilde yapmasalar bile karşıladığını iddia ettiğini fark etti.

Peki, Microsoft nihayet Windows 11 için gereksinimleri yumuşatıp azalttı mı? Ne yazık ki değil; Insiders ekibi, bunun sistemdeki bir hata olduğunu ve yayınlanmadan önce düzeltileceğini herkese bildirmek için hızlı davrandı.

Windows 11 Sistem Gereksinimlerinde Neden Bu Kadar Katı?

Bir şirketin mümkün olduğu kadar çok insanın yeni sistemlerine geçmesini isteyeceğini düşünürdünüz. Öyleyse, Microsoft neden eski bilgisayarları olan kişilerin yükseltme yapmasını engelliyor?

Microsoft'un bunu neden yaptığına dair pek çok teori var, ancak şirketin kendisinin sitelerinde yer aldığı teori TPM 2.0'ın önemi. İçinde TPM 2.0 bulunan bir işlemci, kutudan çıktığı andan itibaren siber saldırılara karşı daha iyi savunmaya sahiptir ve Microsoft, Windows 11'in olabildiğince güvenli olmasını sağlamak için bundan yararlanmak istiyor.

Bir Pencere Kapanıyor, Ama Başka Açılmıyor

Microsoft'un açıklamasıyla, davranıştaki bu değişikliğin Windows 11 sistem gereksinimlerinin küçültülmesi yerine bir hatadan kaynaklandığı açık. Ancak, Windows 10'un hala üzerinde bazı ayakları olduğu düşünülürse, eski bilgisayarların yükseltilememesi tamamen kötü bir şey olmayabilir.

Kaynak: MUO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Bir sonraki Windows 11 güncellemesi dizüstü bilgisayarınızı süper bilgisayar yapabilir

Windows 11 22H2, dizüstü bilgisayarınıza ve PC'nize birçok değişiklik ve yeni özellik getirecek büyük bir güncelleme olacak gibi görünüyor - ve görünüşe göre 2022 Eylül'ünde nihayet alabiliriz.

AAZIhIw.img?w=768&h=432&m=6

Verge, kaynakların kendisine "Microsoft, Surface'ın 10. yıl dönümünü bu sonbaharda yeni ürünlerle kutlamayı ve Eylül ayı sonlarında Windows 11 için 22H2 güncellemesini sunmayı planlıyor" dediğini bildiriyor.

Yeni görünümlü Başlat menüsü, sekmeli daha iyi bir Dosya Gezgini, masaüstü çıkartmaları ve birçok kullanıcının bir süredir talep ettiği daha birçok yeni özellik dahil olmak üzere Windows 11 22H2'nin getireceği şeylerin tadına bakıyoruz.

Ancak, Windows 11 22H2'nin bilgisayarlarımıza ne katacağını bilmemize rağmen, resmi bir çıkış tarihi bekliyoruz. Adı, 2022'nin ikinci yarısında geleceğini gösterdiğinden, Eylül, Microsoft'un daha önce Windows güncellemelerini yayınladığı aylar olan Ekim veya Kasım gibi her zaman muhtemeldi.

Yani, bu hala resmi olmayan bir çıkış tarihi olsa da (The Verge kaynaklarını isimlendirmiyor, bu yüzden iddiaları doğrulamanın bir yolu yok), şu ana kadar elimizdeki en yakın tarih ve görünüşe göre bu tarihin dışında değil. olasılık alemleri.

İşletim sisteminin ilk sürümlerini test etmek için kaydolan kullanıcılar olan Windows Insider'lar, bir süredir güncellemenin çeşitli öğelerini deniyor ve bu da bize ne beklememiz gerektiği konusunda bir fikir verdi. Windows Insiders'a sunulan en son sürümlerden bazıları, güncellemenin yakında yayınlanmaya hazır olması gerektiğini de belirtti.

Analiz: Windows 11 için ilk büyük güncelleme aynı zamanda son güncellemesi olabilir
Windows 11 22H2, işletim sisteminin Ekim 2021'de piyasaya sürülmesinden bu yana Microsoft'un ilk büyük güncellemesi olacak - ancak aynı zamanda son da olabilir. Yeni söylentiler, Sun Valley 3 kod adlı (Windows 11 22H2 kod adı Sun Valley 2 idi) Windows 11 için bir sonraki büyük güncellemenin gerçekten iptal edildiğini gösteriyor.

Bunun yerine söylentiler, Sun Valley 3 özelliklerinin Windows 11'e "an" olarak bilinen daha küçük güncellemelerle sunulacağını gösteriyor.

Daha büyük Windows 11 güncellemelerini yayınlamak yerine, Microsoft'un bunun yerine 2024'te gelebilecek olan Windows 12'yi başlatması da önerildi.

Windows 10'un Windows'un son sürümü olacağını iddia ettikten sonra, numaralandırılmış Windows sürümlerinin bu hızlı sürümü oldukça farklı ve Microsoft'un 90'ların ortalarından sonlarına ve 2000'lerin başlarındaki hızlı Windows sürüm programını hatırlatıyor.

Apple'ın yıllarca süren macOS 10'un ardından yıllık bir numaralandırma planına geçmesi ve bu yıl içinde macOS 13'ü piyasaya sürmeye hazırlanmasıyla birlikte, Microsoft, buna uymazsa, işletim sisteminin rakiplerine kıyasla eski görünebileceğinden endişe duyabilir.

Windows 12, Windows 11 kullanıcıları için ücretsiz bir yükseltme olduğu ve birçok yeni özellik getirdiği sürece, Microsoft'un buna ne dediğini gerçekten umursamıyoruz.

Windows 11 hayranlarına gelince (bazıları olmalı), yaklaşan Windows 11 22H2, aldıkları hem ilk hem de son büyük güncelleme olabilir.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
  • Admin

Milyonlarca Windows kullanıcısı, işletim sistemlerini değiştirmek zorunda kalacakları tarih konusunda uyarıldı

windows-8-528467.jpg

Windows 10, dünyanın en popüler işletim sistemidir, ancak Microsoft, bundan böyle yeni özellikler almayacağını duyurdu. Daha da kötüsü, artık güvenlik güncellemelerinin ne zaman sona ereceği ve kullanıcıların kendi başlarının çaresine bakacağına dair bir saat var.

Microsoft Ürün Yöneticisi Jason Leznek, güncellenmiş bir müşteri yol haritasında, "tüm sürümler 14 Ekim 2025'e kadar aylık güvenlik güncelleştirmesi sürümleriyle desteklenmeye devam edecek", ancak "Biz [Microsoft] sizi şimdi Windows 11'e geçiş yapmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. ” Ancak bu, yeni işletim sistemini indirmek kadar kolay olmayabilir.

Birçok eski makine, Windows 11'i çalıştırmak için sistem gereksinimlerini karşılamıyor (hızlı bir yükseltme yapmanız gerekiyorsa belki de en ucuz dizüstü bilgisayarları incelemelisiniz) ve Windows 10'un tüm özelliklerine hala sahip değil. görev çubuğunu ekranın altından taşıma yeteneği.

Bu, milyonları bir karar vermek zorunda bıraktı: güvenlik güncellemeleri bittiğinde bile Windows 10'u kullanmaya devam edin, kendinizi riske atın veya yeni bir makineye yükseltin, özellikle de bu belirsiz zamanlarda her zaman herkesin bütçesini aşmayabilir. Müşterilerinin çoğunu yakında feshedilecek bir işletim sisteminde bırakmak, kesinlikle Microsoft'un ilginç bir seçimidir.

Şu anda Windows 10 kullanıyorsanız ve hemen geçiş yapmayı planlamıyorsanız, kalan üç yıllık güvenlik güncelleştirmelerine hak kazanmak için en son (ve şimdi son) sürüm olan 22H2'ye güncellediğinizden emin olun.

Microsoft, Windows 11'i çalıştırmak için en az 4 GB RAM'e (bazı özellikler için 8 GB) sahip bir makineye, güvenilir bir platform modülüne (tüm makinelerle uyumlu değildir) ve ayrıca DirectX 12 çalıştırabilen bir grafik kartına ve bir işlemciye ihtiyacınız olacağını belirtir. 1 GHz'in üzerinde. Windows 10'un her yerde bulunması göz önüne alındığında, bu işaretin altında kalacak birçok makine var.

Sistem gereksinimlerini atlamaya ve Windows 11'i uyumsuz bir makineye yüklemeye gerçekten kararlıysanız bu mümkündür, ancak bunu yaparsanız çalışacağına veya güvenli olacağına dair hiçbir güvence yoktur. Emin olabileceğiniz tek şey, bir zamanlar Windows'un son sürümü olacağı vaat edilen Windows 10'un yalnızca birkaç yıl içinde kullanımdan kaldırılacağıdır.

Kaynak: T#

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Microsoft, Windows 11'de Grup Çözme Görev Çubuğu uygulamasını geri getiriyor, ancak akıllı yeni bir dokunuşla

AA14kGRl.img?w=768&h=432&m=6

Ne bilmek istiyorsun

Microsoft, Windows 11'de Görev Çubuğu öğelerinin grubunu çözme özelliğini geri getirdiğini onayladı.

İşlevsellik, Görev Çubuğu ile etkileşimde bulunulmadığı zamanlarda temiz kalmasını sağlayan daha akıllı bir uygulama ile geri döndü.

Kullanıcılar, birden çok örneği çalıştıran bir uygulamaya tıklayabilecek ve Görev Çubuğunun etiketlerle bunların grubunu otomatik olarak çözmesini sağlayabilecek!

Microsoft bugün, sonbaharda 23H2 sürümünün bir parçası olarak bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi planlanan Windows 11 için halihazırda üzerinde çalışılan birkaç yeni özelliği bugün açıkladı. Bu tür özelliklerden biri, resmi bir geri dönüş sağlayan, ancak akıllı yeni bir dokunuşla klasik bir Görev Çubuğu özelliğini içerir.

Windows'un önceki sürümleri, uygulama simgelerini "grubu çözme" ve Görev Çubuğunda etiketleri gösterme yeteneğine sahipti. Bu, bir uygulamanın birden çok örneğini tek bir simge altında gizlemeyen Windows 7 öncesi görev çubuğunu tercih eden "eski okul" Windows kullanıcıları için kullanışlıydı. Şirket, Görev Çubuğunu sıfırdan yeniden oluşturmak istediğinden, Windows 11 ilk başlatıldığında bu yetenek kaldırıldı.

Ancak şimdi Microsoft, daha akıllı bir uygulamayla geri döndüğünü söylüyor. Şirket, kullanıcıların, özelliği kalıcı olarak açmaya gerek kalmadan Görev Çubuğundaki bir uygulamanın tüm örneklerini hızlı bir şekilde ortaya çıkaran "tek bir tıklama" ile uygulama simgesi etiketlerini manuel olarak çözebileceğini ve gösterebileceğini söylüyor.

Bu, bir uygulama aramıyorken uygulama simgelerini gruplamayı umursamayan, ancak Görev Çubuğu ile etkileşim kurarken uygulamaların gruplandırılmasını isteyen kullanıcılar için inanılmaz derecede yararlı olacaktır. Eski bir özelliğin bu şekilde uygulanması bunu sağlamalıdır.

Microsoft, kullanıcıların uygulama gruplandırmasını kapatıp uygulama etiketlerini kalıcı olarak etkinleştirip etkinleştiremeyeceğini söylemiyor, ancak şirket bu yeni özelliği önümüzdeki haftalarda önizlemede yayınlamaya başlamayı planladığında bunu çok yakında öğreneceğiz.

Kaynak: Windows Central

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...
  • Admin

Microsoft, Windows 11 alt sistemindeki Android uygulamalarını 2025'te sonlandıracak

Microsoft, gelecek yıl Windows 11'de Android alt sistemine verdiği desteği sonlandırıyor. Yazılım devi ilk olarak yaklaşık üç yıl önce Amazon'un Appstore'u ile Android uygulamalarını Windows 11'e getireceğini duyurmuştu ancak Android için bu Windows Alt Sistemi artık 5 Mart 2025'ten itibaren kullanımdan kaldırılacak.

Microsoft'un yeni bir destek belgesinde "Microsoft, Android™️ için Windows Alt Sistemi (WSA) desteğini sonlandırıyor" ifadesi yer alıyor. "Sonuç olarak, Windows'taki Amazon Appstore ve WSA'ya bağımlı tüm uygulamalar ve oyunlar 5 Mart 2025'ten itibaren artık desteklenmeyecek."

Şu anda Amazon Appstore'daki Android uygulamalarını kullanıyorsanız desteğin sona erdiği tarihten sonra bunlara erişmeye devam edeceksiniz, ancak Microsoft gelecek yıl Android alt sistemini kullanımdan kaldırdığında yeni uygulamaları indiremeyeceksiniz. 6 Mart'tan itibaren (yarın), Windows 11 kullanıcıları artık Amazon Appstore'u veya ilgili Android uygulamalarını Microsoft Store'da arayamayacak.

Microsoft'un son birkaç yıldır Android için Windows Alt Sistemini sürekli olarak güncellemesinin ardından bu sürpriz bir hareket. Amazon, Microsoft'un yanı sıra "Windows 11'de Amazon Appstore geliştiricileri ve müşterileri için sorunsuz bir destek sonu deneyimi" sunacağını söylüyor. Amazon, "Geliştiriciler 5 Mart 2024'ten sonra artık Windows 11'i hedefleyen net yeni uygulamalar gönderemeyecek, ancak mevcut bir uygulamaya sahip geliştiriciler, Windows 11'deki Amazon Appstore tamamen kullanımdan kaldırılıncaya kadar uygulama güncellemeleri göndermeye devam edebilir" diyor.

Windows 11'deki Android uygulamaları, başlangıçta Microsoft'un, Apple'ın M1 yongaları ve iOS uygulamalarını macOS'ta çalıştırma konusundaki ilerlemesine verdiği yanıt gibi görünüyordu. Microsoft, Amazon ile ortaklık kurdu, ancak Google'ın Play Store'una resmi erişim olmadan, yalnızca popüler Android uygulamalarını Windows'a kolayca indirmek istiyorsanız bu her zaman ortalamanın altında bir deneyimdi. Muhtemelen Microsoft'un Windows 11'deki Android uygulamalarını sonlandırmayı seçmesinin nedeninin büyük bir kısmı budur.

Kaynak: The Verge

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Microsoft, kullanıcıların Windows 11'e yükseltmesini sağlamak için Windows 10 bilgisayarlara KB5001716'yı yüklüyor

Windows 10 kullanıcılarının ideal olarak destekleri bitmeden daha yeni sürümlere yükseltme yapmaları gerekir.

KB5001716 güncellemesi, bilgisayarlardan en son özellik güncellemelerini yüklemelerini ister.

Bazı kullanıcılar güncellemenin kaldırılmasını ve yeniden yüklenmesini gerektiren kurulum sorunlarıyla karşılaşabilir.

Windows 10 en az 14 Ekim 2025'e kadar desteklense de çeşitli sürümlerinin desteği zaman geçtikçe tükeniyor. Microsoft ideal olarak müşterilerin Windows 11'e yükseltme yapmalarını istiyor; bu da tüm yapay zeka faydalarının gerçekleşeceği yer. Ancak en son istatistikler, Windows 10'un Redmond'un en son işletim sistemiyle karşılaştırıldığında hala iki kat daha fazla kullanıcı sayısına sahip olduğunu gösteriyor. Şirket, en son Windows 10 güncellemesi olan KB5001716 ile bunu değiştirmeyi hedefliyor.

KB5001716 ne işe yarar?

KB5001716 otomatik olarak yüklenir ve yalnızca Windows 10 kullanıcılarının Windows'un daha yeni sürümlerine yükseltme yapmalarını sağlamak amacıyla gelir. Sürüm notlarında, KB5001716 kurulumunun ardından, özellikle kullanım ömrünün sonuna yaklaşan bir işletim sistemi sürümü kullanıyorsanız, bilgisayarınızın özellik güncellemelerini indirmeye ve yüklemeye çalışacağı belirtilmektedir. Ayrıca, bilgisayarınızın daha fazla güncelleme almasını engelleyen sorunlar hakkında sizi bilgilendiren bildirimler de istenecektir. Bununla birlikte Microsoft, kullanıcılara bu bildirimlerin tam ekran, oyun, sessiz zaman ve odaklanma yardımı modlarını kesintiye uğratmayacağına dair güvence verdi.

Hangi cihazlar KB5001716 alıyor?

Bu Windows güncellemesi aşağıdaki Windows 10 sürümlerine dağıtılmaktadır:

Windows 10, sürüm 22H2
Windows 10, sürüm 21H2
Windows 10, sürüm 21H1
Windows 10, sürüm 20H2
Windows 10, sürüm 2004
Windows 10, sürüm 1909
Windows 10, sürüm 1903
Windows 10, sürüm 1809

Windows 10'un eski sürümlerine muhtemelen işletim sisteminin daha yeni sürümleri önerilecek olsa da, amaç, özellikle de kullanım ömrünün sonu gelecek yıl yaklaşırken, sonunda Windows 11'i tavsiye etmektir. Daha da önemlisi Neowin, Microsoft'un kendi belgelerinde bilinen herhangi bir hata listelenmemesine rağmen birçok kişinin KB5001716'yı yüklerken sorunlarla karşılaştığını da vurguladı. Çözüm, aynı KB numarasına sahip eski bir güncellemenin kaldırılmasını ve ardından en yenisinin yüklenmesini içerir.

Kaynak: XDA Developers

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Yaklaşan Windows 24H2 güncellemesinde görmekten heyecan duyduğum 5 yapay zeka özelliği

Animasyonlu duvar kağıtları ve gerçek zamanlı çeviri gibi heyecan verici yapay zeka destekli özellikler, Windows 11 kullanıcı deneyimini iyileştirecek şekilde ayarlandı.

Windows Arama'daki Ses Netliği ve potansiyel yapay zeka entegrasyonu, üretkenliği ve erişilebilirliği artırabilecek umut verici eklentilerdir.

Yaklaşan Otomatik Süper Çözünürlük özelliği, oyun grafiklerini geliştirmek için yapay zekayı kullanarak Windows'ta oyun oynamada devrim yaratabilir.

Windows'un geleceği yapay zeka üzerine kurulu ve siz farkına bile varmadan o burada olacak. Microsoft'un bir sonraki büyük Windows yenilemesinde günlük deneyiminizi geliştirmek için çok sayıda üretken yapay zeka destekli özellik getirmesi bekleniyor. Hayır, kullanıcılar arasında Yardımcı Pilot tükenmişliğine neden olan agresif yapay zeka asistanı desteğinden bahsetmiyorum, ancak Windows'u mevcut durumundan gerçekten daha iyi hale getirebileceğine inandığım bazı gerçekten yararlı özelliklerden bahsediyorum.

Yapay zeka destekli bu özelliklerin çoğunun, bu yılın sonlarında gelecek olan bir sonraki büyük Windows 11 sürüm 24H2 güncellemesiyle birlikte düşmesi bekleniyor, bu yüzden onları tanımanın zamanı geldi. Yapay zeka destekli tüm üretken özelliklerin faydalı olacağından veya işletim sistemini kullanma şeklinizi anlamlı bir şekilde değiştirip değiştirmeyeceğinden şüpheliyim, ancak en büyük etkiye sahip olacağına inandığım özelliklerin bir listesi var.

Microsoft Copilot şu anda mevcut olan en iyi yapay zeka sohbet robotu mu?

Hareketli duvar kağıtları

Nihayet masaüstü özelleştirmesi için yeni bir şey

Microsoft'un ayrıca 2D görüntüleri masaüstü için 3D paralaks görüntülere dönüştürmek için bir AI özelliği üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu, özellikle de bu listede vurguladığım özelliklerle karşılaştırıldığında pek çok kişiye çok önemli gelmeyebilir, ancak bu konuda da oldukça heyecanlıyım. Windows işletim sistemindeki kişiselleştirme özellikleri söz konusu olduğunda iyileştirmeler için bolca yer var ve farklı bir duvar kağıdı stili elde etme olasılığı, doğru yönde atılmış bir adım gibi geliyor.

Beni Windows'ta Wallpaper Engine'i kullanmaktan alıkoyan her şey hoş bir eklenti olacaktır; bu yüzden paralaks efektli duvar kağıtları bile beni heyecanlandırıyor. Microsoft, ayarlayabileceğiniz önceden tanımlanmış bir istemi temel alarak her gün benzersiz duvar kağıtları oluşturma seçeneğini ekleyerek bunu daha da geliştirebilir. Yapay zeka tarafından oluşturulan duvar kağıtlarının zaten bir şey olduğu ve istemlerden görüntüler oluşturmak için Microsoft'un Copilot'unu kullanabileceğiniz göz önüne alındığında, bu çok da abartılı görünmüyor.

Gerçek zamanlı çeviri

Zaten mükemmel olan bir özelliğin uzantısı

Windows 24H2 güncellemesiyle gerçek zamanlı çeviri alma olasılığı konusunda da aynı derecede heyecanlıyım. Bu çoğunlukla Windows 11'in mevcut sürümünde sahip olduğumuz Canlı altyazı özelliğinin bir uzantısıdır, ancak birçok kullanıcının gerçek zamanlı canlı çeviriden yararlanacağına inanıyorum. Umarım bu gelecek güncellemeyle birlikte gelir, çünkü farklı bir dilde oynatılan videoların çevrilmiş altyazılarını gerçek zamanlı olarak görebilmek, hatta bir aramada farklı bir dilde konuşan kişilerin sesleri için bile harika geliyor.

Windows 11'deki canlı altyazı erişilebilirlik özelliği, merak ediyorsanız, yalnızca bilgisayarınız tarafından oynatılan sesli diyalogu yazıya dökebilir, ancak tercüme edemez ve size gerçek zamanlı olarak istediğiniz dilde altyazı sağlayamaz. Canlı altyazı özelliği çok iyi çalışıyor ve metni dinlemek yerine okumanıza olanak tanıyor. Ancak gerçek zamanlı canlı çevirinin eklenmesinin bu özelliği birçok Windows kullanıcısı için daha iyi ve daha kullanışlı hale getireceğine inanıyorum.

Windows 11'de canlı altyazı nasıl kurulur

Windows 11'deki canlı altyazılar, konuşulan diyalogları gerçek zamanlı olarak okuyabilmeniz için yazıya dökmenize olanak tanır. İşte nasıl çalışıyor?

Yerel bir gürültü bastırma aracı

Ses Netliği Kanarya kanalında zaten var

Nvida Broadcast, ses çıkışımdaki tüm arka plan gürültüsünü ortadan kaldırmak için bilgisayarımda her gün kullandığım en sevdiğim araçlardan biridir. Tek çekincem, Nvidia GeForce Experience paketinin bir parçası olmak yerine bağımsız bir program olarak yer alması. İşte tam da bu yüzden bu güncelleme için planlanan gürültü bastırma aracı konusunda heyecanlıyım. Aslında Voice Clarity, Canary kanalında şu anda önizlemesi yapılan birçok iyileştirmeden biri ve onu kullanmak için sabırsızlanıyorum.

Ses Netliği özelliği özel bir donanım gerektirmez; bu, hemen hemen her cihazda çalışabileceği anlamına gelir. Zamanla nasıl geliştiğini görmek ilginç olacak, ancak şimdilik bunu çalışırken görmekten heyecan duyuyorum. Microsoft'un Nvidia Broadcast ile birlikte gelen tüm web kamerası araçlarını dahil etmenin bir yolunu bulması da güzel olurdu. Arka planı kaldırma gibi şeyler Nvidia Broadcast'te çok iyi çalışıyor ve arka plan bulanıklığının zaten mevcut olması nedeniyle neden tüm kayıtlar ve video akışları için benzer bir şeyi uygulayamadığını anlamıyorum.

Bilgisayarımda her gün Nvidia Broadcast kullanıyorum ve işte bu yüzden siz de kullanmalısınız

Görüntülü arama ve akış kurulumunuzu geliştirmek için bu ücretsiz aracı kullanın.

Yapay zeka Windows Arama'yı düzeltebilir

Doğal dil sorguları büyük olabilir

Kat edeceğiniz mesafe değişebilir, ancak Arama ile olan deneyimim hakkında yazılacak hiçbir şey olmadı. Aslında, istediğim belirli bir dosyayı veya klasörü bulmak için Arama'yı en son ne zaman kullanabileceğimi hatırlamıyorum. Sonuçları çıkarmak ya çok zaman alıyor ya da benim için hiçbir şey getiremiyor. Ayrıca, onu benim için alabilmek için dosyaya belirli bir ad vermem gerektiğinden de hoşlanmıyorum. Ancak bunun, Microsoft'un zaten üzerinde çalıştığı söylenen gelişmiş Copilot özelliğinin bir parçası olabilecek basit yapay zeka entegrasyonuyla çözülebileceğine inanıyorum.

Gelişmiş Copilot'un bilgisayardaki aktivitelerinizi hatırlayabildiği ve aranabilir bir hafıza olarak kaydedebildiği söyleniyor. Bu, Windows'ta Arama'yı tamamen düzeltebilecek bir şeye benziyor. Örneğin, geçen hafta yakaladığınız ekran görüntüsünü "Bana geçen haftaki ekran görüntülerimi göster" gibi basit bir komutla arayabilmek çok büyük olabilir. Yapay zekanın en belirgin kullanımı gibi görünüyor, ancak Copilot'un mevcut sürümü (en azından bilgisayarımdaki) bunu yapamıyor. Bana Windows'ta ekran görüntüleri klasörünü nasıl bulacağımı öğretmek için web'den bir eğitim alıyor.

Otomatik Süper Çözünürlük oyunun kurallarını değiştirebilir

Videolarınızın ve oyunlarınızın oynanma şeklini tam anlamıyla değiştirin

Windows'a gelen yapay zeka destekli özelliklerin çoğu (muhtemelen zaten bildiğiniz gibi) sizi belirli bir kapasitede daha üretken kılmak için tasarlanmıştır. Ancak bu seferki bu bakımdan bir istisna ve sırf bu bile onu benim için listedeki en heyecan verici kılıyor. Otomatik Süper Çözünürlük (Otomatik SR) özelliği, oyunların Windows destekli makinenizde daha sorunsuz çalışmasını sağlamak için esas olarak yapay zekayı kullanacak olan DLSS'nin Windows sürümüne benzer.

DLSS nedir? İşte bu Nvidia özelliği hakkında bilmeniz gerekenler
Modern bir Nvidia kartı almanın bir nedeni varsa o da DLSS'dir. PC oyunlarındaki en abartılı özelliklerden biri hakkında bilmeniz gereken her şeyi burada bulabilirsiniz.
Bu özellik hakkında henüz pek bir şey bilmiyoruz, ancak görünen o ki yapay zekayı "desteklenen oyunların gelişmiş ayrıntılarla daha sorunsuz oynamasını sağlamak" için kullanacak. Özel NPU silikonuna sahip bilgisayarlar Otomatik Süper Çözünürlükten en fazla faydalanabilir ancak buna sahip olmayan bilgisayarların da bundan tam olarak yararlanıp yararlanamayacağı henüz belli değil. Her iki durumda da, oyunlarda yükseltme için daha geniş bir destek gördüğüm için gerçekten çok heyecanlıyım çünkü bunun arkasındaki teknolojiyi seviyorum ve bunun birden fazla versiyonunu farklı donanımlarda kullanıyorum.

Herkes için daha akıllı bir Windows

Microsoft'un Windows'taki genel kullanıcı deneyimini geliştirmek için yapay zekayı bize sayısız şekilde zorlamak yerine kullanabileceği bir düzine başka yol aklıma geliyor. Bununla birlikte, başlangıç için bazı özellikler üzerinde çalışılıyor olmasına sevindim.

Windows 24H2 güncellemesiyle gelmesi beklenen bir avuç özellik bile eklenebilecek diğer her şey için mükemmel bir temel oluşturacaktır. Resmi olarak yayınlandıktan sonra 24Y2 güncellemesine bir bütün olarak daha ölçülü bir bakış sunacağız, bu yüzden bizi izlemeye devam edin. Bir dizi başka iyileştirmeyle birlikte ilginç bir güncelleme olacak.

Kaynak: XDA Developers

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.