Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elon Musk, SpaceX'in 100.000 Starlink terminali sevk ettiğini söyledi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elon Musk, SpaceX'in 100.000 Starlink terminali sevk ettiğini söyledi

SpaceX, şu ana kadar 100.000 Starlink terminali sevk etti ve kurucusu ve CEO'su Elon Musk'ın tweet'lerine göre, şu anda diğerlerinde bekleyen lisans başvurularıyla 14 ülkeye hizmet veriyor.

Musk'ın Pazartesi güncellemesi, SpaceX'in yaklaşık üç hafta içinde 10.000 yeni Starlink internet hizmeti müşterisi eklediğini ima ediyor.

SpaceX Başkanı ve COO Gwynne Shotwell, Şubat 2020'de şirketin muhtemelen Starlink'ten ayrılacağını ve önümüzdeki yıllarda birim için ayrı bir halka arz düzenleyeceğini söyledi.

BB1dLnMp.img?h=587&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Elon Musk Pazartesi günü bir dizi tweet'te, havacılık girişimi SpaceX'in şu ana kadar 100.000 Starlink terminali sevk ettiğini ve şu anda diğerlerinde bekleyen lisans başvurularıyla 14 ülkeye hizmet verdiğini söyledi.

Tweetler, Starlink'in yaklaşık 3 hafta içinde 10.000 abone eklediğini ima ediyor. CNBC'nin bildirdiğine göre, Temmuz ayı sonlarında şirket, internet hizmetinin yaklaşık 90.000 kullanıcısı olduğunu söyledi.

Starlink, SpaceX'in, uzay endüstrisinde bir takımyıldız olarak bilinen on binlerce uydudan oluşan bir ağ oluşturmak ve dünyanın herhangi bir yerindeki müşterilere yüksek hızlı internet sağlamak için bir girişimidir.

GMnpPBg_1024x1024.jpg?v=1592627003

SpaceX, Starlink beta internet hizmetini 2020'nin sonunda, bazı müşterilerin, nakliye, vergiler, kurulum ve terminalleri içeride tutmak için çatı montajları gibi ekipmanların ön maliyetlerini içermeyen, ayda 99 dolara denemesine izin veren bir programla başlattı. yer.

Bir Starlink Kiti, bir uydu anten çanağı, bir stand, bir güç kaynağı ve WiFi yönlendirici içerir.

Daha yakın zamanlarda SpaceX, hizmeti uçak içi internet için veya hareket halindeki gemilerde ve kamyonlarda çalışacak şekilde genişletmeyi planladığını belirtti.

SpaceX Başkanı ve COO Gwynne Shotwell, Şubat 2020'de şirketin muhtemelen Starlink uydu işini kapatacağını ve önümüzdeki yıllarda birim için bir halka arz olabileceğini duyurdu.

Girişim, SpaceX için şimdiden sermaye yoğun bir girişim oldu. 2018'de Shotwell, Starlink ağını inşa etmenin SpaceX'e yaklaşık 10 milyar dolar veya daha fazlaya mal olacağını tahmin etmişti.

Geçen hafta, federal dosyalamalar, SpaceX'in Starship roketini Starlink Gen2 uydularını yörüngeye ulaştırmak için birincil araç olarak kullanmayı planladığını ortaya koydu. SpaceX, Starlink'in bir parçası olarak halihazırda 1.740 uydu fırlattı ve Gen2 Starlink sisteminin yaklaşık 30.000 internet uydusu eklemesini hedefliyor.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.