Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Uzaktan kumandalı yangın söndürme tankı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Uzaktan kumandalı yangın söndürme tankı

Avustralya hükümeti Pazar günü yaptığı açıklamada, Avustralya çapındaki 19 adet 5G projesine 20 milyon AU$ tutarında fon sağlamaya yardımcı olduğunu duyurdu.

AANBYK0.img?h=573&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Rheinmetall Defense Australia, 5G uzaktan kumandalı yangın söndürme tankı için yaklaşık 1,5 milyon AU$ kazanarak öncülük etti.

Hükümet, "Rheinmetall, kurtarma, yol temizleme ve yangınla mücadele görevlerini desteklemek için son derece tehlikeli arazileri geçebilen amaca yönelik olarak yapılmış bir yangınla mücadele aracı olan otonom/uzaktan kumandalı bir 'İtfaiye Tankı' (İtfaiye Tankı olarak adlandırılır) geliştiriyor" dedi.

"Bu proje, bu araçların uzun menzilli uzaktan kontrolünü desteklemek için düşük bantlı 5G kullanımını araştıracak. Proje, bu teknolojinin fizibilitesini araştırmaya ve drone tabanlı 5G menzil genişletme yeteneğinin geliştirilmesine odaklanıyor."

Qube, konteynerlerin Port Botany'den depolara taşınmasını içerecek olan Moorebank Logistics Park intermodal demiryolu terminali için 2 milyon AU$ ile uzaklaştı.

"Bu proje, güvenli, güvenilir operasyonlar oluşturmak için kullanılan 5G'nin düşük gecikme süresi ve yüksek güvenilirliği ile otomatikleştirilmiş araçları merkezi filo yönetimi ve güvenlik sistemine bağlamak için 5G iletişimi kuracak. Proje, 5G ve otomatik taşıma sistemlerinin performansını ve faydalarını değerlendirecek. "dedi hükümet.

Bu arada Nokia, Güney Avustralya hükümetiyle Ulusal 5G Endüstriyel Kuluçka Laboratuvarı kurmak için 1,9 milyon AU $ kazandı ve havalimanı güvenliği için HoloLens ve kamera kullanarak büyük veri, kameralar ve analitik uygulamalı demiryolu koridoru güvenliği kullanmaya odaklanacak ve " 5G bağlantısı üzerinden dağıtılmış uç bilgi işlem yoluyla bir güç ağında aşırı güç gerilimi yönetimi".

Endeavor Energy ve AWS ile birlikte çalışan Optus, elektrik iletim altyapısını izlemek için dronları kullanmak için 650.000 AU $ kazandı.

TPG Telekom, Bendigo Bölgesel Hayvancılık Borsasında koyunları saymak için bir proje için 1,45 milyon AU$ kazandı.

Hükümet, "Proje, bölgesel bir canlı hayvan borsasında koyunları saymak, süreci otomatikleştirmek ve insan hatasını ortadan kaldırmak için çok sayıda yüksek kaliteli 4K video akışını sağlamak için 5G kullanacak." Dedi.

"Destekleyici bir 5G uç ağ, yerinde sayımı işleyecek ve verileri gerçek zamanlı olarak bir tablet veya mobil cihazda çiftçilere geri iletecek."

Benzer bir şekilde, Avustralya Et İşlemcisi Şirketi, etin insan tarafından denetlenmesini artırmak için 5G, makine öğrenimi ve kameralar kullanacak.

İletişim Bakanı Paul Fletcher, "Bu kritik bir teknoloji ve bu projeler Avustralyalıların 5G'nin faydalarını daha erken fark etmelerine yardımcı olacak." Dedi.

Kaynak: ZDNeT

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.