Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sel sularında neredeyse ön camına kadar batan Tesla'nın içinden ve dışından çekilen bu videoyu izleyin


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Sel sularında neredeyse ön camına kadar batan Tesla'nın içinden ve dışından çekilen bu videoyu izleyin

Çin'deki sel bölgelerinden geçen Tesla'ların birden fazla videosu sosyal medyada viral hale geldi.

2016 yılında Tesla CEO'su Elon Musk, bazı Tesla modellerinin bir tür "tekne" olarak işlev görebileceğini söyledi.

Araçların taşkın bölgelerinden geçmesi tavsiye edilmez. Çin'deki seller şimdiden onlarca can aldı.

Sürücüler, Çin'de sel basan sokaklarda yol alan Tesla'ların videolarını yayınlamak için sosyal medyaya gidiyor.

Twitter'daki bir video, diğer arabaları mahsur bırakmış gibi görünen bir sel bölgesinden geçen bir Tesla'yı gösteriyor. İnternette geniş çapta dolaşan videoda, bulanık sel suları arabanın ön camına çarpıyor.

Twitter kullanıcısı, videonun Çin'deki su basmış bir otoyoldan çekildiğini söyledi. Sosyal medyada yayınlanan diğer videolar, düzinelerce insanı öldüren tarihi yağışlarla dolu Çin eyaleti Henan'da kaydedildi.

Araçlar mahsur kalabileceği veya ciddi şekilde hasar görebileceği için sürücülerin araçlarını su basmış bölgelerden geçirmeleri son derece tehlikelidir. Çoğu araba sigortası, su basmış bölgelerden geçmeyi de kapsamaz. Tesla CEO'su Elon Musk, 2016 yılında, bir Tesla sahibinin modeli Kazakistan'da su basmış bir tünelden geçirdikten sonra Model S'nin bir tür "tekne" olarak işlev görebileceğini iddia etti.

Aracın alt takımı, uzun süre suya daldırmak için tasarlanmadığından, su basmış bölgelerde sürüş, ister elektrikli ister gazlı olsun, bir otomobilin motoruna ciddi şekilde zarar verebilir. Yine de Musk, Twitter'da Model S'nin kapalı bir bataryaya ve tahrik ünitelerine sahip olduğunu ve arabayı çalışır durumda tutmak için çoğu yanmalı motor gibi bir oksijen kaynağına ihtiyaç duymadığını söyledi.

Videolardaki araçlar Model 3 olsa da müşteriler, Model S ile aynı teknolojiyle donatılabileceğini ve buna "tekne modu" adını verebileceğini düşünüyorlardı. Tesla'nın Çin fabrikasının da Şanghay'da Model 3 ve Model Y Tesla'lar için sel baskınlarını simüle eden özel bir test alanı kurduğu bildirildi. 2019'dan bir YouTube videosu, çalışanların Model 3'ün Çince versiyonunu sel koşullarında test ettiğini gösteriyor.

Başka bir sel videosu 1,4 milyondan fazla izlendi. Tesla'ların sel bölgelerinde eylem halinde olduğu birkaç video yayınlandı ve Twitter'da yeniden yayınlandı. Çevrimiçi olarak yayınlanan en az yedi farklı videodan Tesla'ların hiçbiri suda oyalamıyor gibi görünüyor.

Austin Tesla Club ayrıca, kaputuna kadar sel bölgelerinde giden bir arabanın başka bir videosunu yayınladı.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Sel sularında neredeyse ön camına kadar batan Tesla'nın içinden ve dışından çekilen bu videoyu izleyin

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.