Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Uyuşturucu Baronu El Chapo Hakkında Kısa Bilgiler


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Uyuşturucu Baronu El Chapo Hakkında Kısa Bilgiler

İşte defalarca hapisten kaçan Meksikalı bir uyuşturucu baronu olan "El Chapo" olarak da bilinen Joaquín Guzmán'ın hayatına bir bakış. Ocak 2016'da tekrar yakalandı ve daha sonra federal suçlamalarla yargılanmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne iade edildi.

BB1287UK.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kişisel

Doğum tarihi: 25 Aralık 1954 veya 4 Nisan 1957 (Yetkililer çelişkili doğum tarihlerini yayınladılar)

Doğum yeri: La Tuna, Badiraguato, Sinaloa, Meksika

Doğum adı: Joaquín Archivaldo Guzmán Loera

Baba: Emilio Guzmán Bustillos, geçimlik çiftçi

Anne: María Consuelo Loera Pérez

Evlilikler: En az üç kez evlendiğine inanılıyor, en son Emma Coronel Aispuro (2007'den günümüze)

Çocuklar: 12 ila 13 çocuk babası olduğu iddia ediliyor

Diğer gerçekler

"El Chapo" takma adı "Kısa" anlamına gelir. Guzmán 5'6" boyunda duruyor.

ABD Adalet Bakanlığı'nın "dünyanın en üretken, şiddetli ve güçlü uyuşturucu kartellerinden biri" olarak tanımladığı, milyarlarca dolar esrar, kokain, eroin ve metamfetamin taşıyan Sinaloa Karteli'nin eski lideri.

Sinaloa Karteli'ni hapishanede rüşvet yoluyla yönetmeye devam edebildi.

Sinaloa Karteli, Meksika'nın uyuşturucu ticaretinin kabaca %40 ila %60'ını kontrol ediyor ve yıllık yaklaşık 3 milyar dolar kazanç sağlıyor.

2014 yılında 2.000-3.000 kişiyi öldürdüğünü iddia etti.

Yarı okuryazar olmadığı, üçüncü sınıftan sonra hiçbir örgün eğitim almadığı söyleniyor.

Hem yetkililerden kaçmak hem de Sinaloa Karteli'ni bu kadar güçlü yapan çok miktarda uyuşturucuyu taşımak için karmaşık tünel sistemleri kullanmasıyla tanınır.

Karteli, esrar, eroin, kokain, metamfetamin ve diğer uyuşturucu türlerini üretti, kaçakçılığı yaptı ve dağıttı.

ABD Hazine Bakanlığı'na göre, "dünyanın en güçlü uyuşturucu kaçakçısı" olarak kabul edildi.

Guzmán, bazıları tarafından bir kahraman olarak algılanır, birçok narkokoridos, onun onuruna yazılan, önemli isimleri yücelten "uyuşturucu baladları" vardır.

Meksika'da 10 yasal davada Guzmán'a karşı suçlamaların yanı sıra Arizona, Kaliforniya, Teksas, Illinois, New York, Florida ve New Hampshire'daki federal suçlamalar var. Brooklyn, New York'ta yargılandıktan sonra Şubat 2019'da federal uyuşturucu suçlarıyla ilgili 10 suçlamadan mahkum edildi.

Zaman çizelgesi

1960'lar - Kuzenleriyle birlikte marihuana ekmeye başlar.

1970'ler - Büyük Meksika şehirlerine ve ABD sınırına uyuşturucu satmaya ve Guadalajara Karteli'nin lideri Miguel Angel Felix Gallardo gibi büyük uyuşturucu kaçakçılarıyla çalışmaya başladı.

1980'ler - Guadalajara Karteli Üyesi. Felix Gallardo'nun tutuklanmasından sonra kartel hiziplere ayrılır. Guzmán, Sinaloa Karteli Pasifik sahil fraksiyonunun lideri olur.

Şubat 1992 - Polis, Guzman'ın altı üst düzey teğmeninin Tijuana otoyollarına atılmış cesetlerini buldu; altı adam işkence görmüş ve vurulmuştu.

Kasım 1992 - Hedefleri Tijuana Karteli'ndeki insan tacirleri olan Guzman için çalışan silahlı kişiler Puerto Vallarta'daki bir diskotekte altı kişi tarafından vurularak öldürüldü.

Mayıs 1993 - Tijuana Karteli ile silahlı adamlar intikam almak için Guzman'a suikast girişiminde bulundular ve havaalanında bir araca ateş açtılar. Guzmán yara almadan kurtulur, ancak Guadalajara Kardinal Başpiskoposu Juan Jesús Posadas Ocampa, altı kişiyle birlikte kazayla öldürüldü.

9 Haziran 1993 - Uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve adam kaçırma suçlamalarıyla aranıyor, Guatemala'da tutuklandı ve Meksika'ya iade edildi. Guzmán daha sonra maksimum güvenlikli bir hapishanede en az 20 yıl hapis cezasına çarptırılır.

2000'lerin Başları - El Chapo'nun Sinaloa Karteli, Tijuana ve Körfez Karteli topraklarına tecavüz etmeye çalışırken Meksika genelinde şiddet tırmanıyor.

19 Ocak 2001 - Jalisco, Meksika'daki maksimum güvenlikli Puente Grande hapishanesinden bir çamaşır arabasıyla kaçtı. Malcolm Beith'in "The Last Narco" adlı kitabına göre, planlanan kaçış için rüşvet ve işbirliğinin kendisine 2,5 milyon dolara mal olduğu iddia ediliyor.

2004 - ABD hükümeti, Guzmán'ın tutuklanmasına ve mahkum edilmesine yol açan bilgiler için 5 milyon dolarlık bir ödül açıkladı.

Mayıs 2008 - Guzmán'ın oğlu Edgar, Meksika, Culican yakınlarındaki bir otoparkta çıkan çatışmada öldürüldü.

2009 - Guzmán ve diğer kartel liderleri, 1990 ile 2005 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'ne 264.000 pounddan fazla kokain ithal etmek için komplo kurmakla suçlanıyor.

Ağustos 2011 - Guzmán'ın ABD-Meksika çifte vatandaşlığına sahip eşi Emma Coronel Aispuro, Los Angeles dışındaki bir hastanede ikiz kız çocukları doğurdu.

2012 - ABD Hazine Bakanlığı, akrabalarının ABD varlıklarını dondurmak için Yabancı Narkotik Kingpin Tanımlama Yasasını kullanıyor.

22 Şubat 2014 - Guzmán, Meksika'nın Mazatlán kentindeki bir sahil beldesinde yakalandı.

11 Temmuz 2015 - Meksika, Toluca yakınlarındaki maksimum güvenlikli Altiplano Federal Hapishanesinden, hücre bloğunun duş alanındaki bir açıklıktan sürünerek yaklaşık bir mil uzunluğundaki bir tünele çıkıyor.

Ekim 2015 - Kaçarken film yıldızı Sean Penn ve Meksikalı aktris Kate del Castillo ile tanışır. Penn'in Guzmán ile yaptığı röportaj daha sonra Rolling Stone dergisinde yayınlandı. Guzmán, röportajda "Dünyadaki herkesten daha fazla eroin, metamfetamin, kokain ve esrar tedarik ediyorum" dedi. "Bir denizaltı, uçak, kamyon ve tekne filom var."

8 Ocak 2016 - Guzmán, Los Mochis, Sinaloa'da Meksika makamları tarafından Guzmán'a bağlı beş kişinin öldürüldüğü bir çatışmaya yol açan bir baskın sonrasında geri alındı.

9 Mayıs 2016 - Meksika'da bir yargıç, ABD'nin yedi eyalette suçlamalarla karşı karşıya olan Guzmán'ı iade etme talebini onayladı. İade edildikten sonra, federal suçlamalarla yargılanmak üzere Brooklyn, New York'a gönderilecek.

19 Ocak 2017 - Meksika Dışişleri Bakanlığı, Guzmán'ı ABD makamlarına teslim etti.

20 Ocak 2017 - New York'un Doğu Bölgesi için ABD Bölge Mahkemesi'ndeki duruşmasında suçsuz olduğunu iddia etti.

13 Kasım 2018 - Guzmán'ın uzun zamandır beklenen ceza davası, isimsiz ve kısmen gözaltına alınan jüri üyeleri için silahlı eskortların yanı sıra ağır silahlı federal mareşaller ve bomba koklayan köpekleri olan memurlar da dahil olmak üzere benzeri görülmemiş güvenlik önlemleri altında New York federal bölge mahkemesinde başladı. adliye önünde nöbet tutuyor.

15 Ocak 2019 - Guzman'ın duruşması sırasında eski bir yakın kişisel yardımcısı tarafından verilen ifadeye göre, Guzmán bir keresinde eski Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto'ya 100 milyon dolar rüşvet ödedi. Peña Nieto'nun eski genelkurmay başkanı iddiayı reddediyor.

12 Şubat 2019 - Guzmán, devam eden bir suç girişiminde bulunmak, narkotik gelirlerini aklamak için komplo kurmak, kokain, eroin, esrar ve diğer uyuşturucuların uluslararası dağıtımı ve ateşli silah kullanımı da dahil olmak üzere aleyhindeki 10 federal suçtan suçlu bulundu. Devam eden bir suç girişimine öncülük etmek için şartlı tahliye imkanı olmaksızın zorunlu müebbet hapis cezası ve kalan uyuşturucu sayıları için ömür boyu hapse kadar hapis cezası ile karşı karşıya. Avukatları, bir dizi konuda temyiz başvurusunda bulunmayı planladıklarını söylüyorlar.

21 Şubat 2019 - ABD Adalet Bakanlığı, "El Chap"in iki oğlu Joaquin Guzmán Lopez ve Ovidio Guzmán Lopez'in ABD'ye ithal edilecek uyuşturucuları dağıtmak için komplo kurmakla suçlandığını duyurdu.

3 Temmuz 2019 - Bir federal yargıç, Guzmán'ın yeni bir duruşma talebini reddetti.

17 Temmuz 2019 - Guzmán ömür boyu hapis ve 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca 12.6 milyar dolarlık müsadere cezasına çarptırıldı. İade daha sonra belirlenecek.

17 Ekim 2019 - Meksika güvenlik güçleri, Sinaloa eyaletinde şüpheli kartel üyeleriyle çıkan bir çatışmada Guzman Lopez'i geçici olarak gözaltına aldı. Guzman Lopez serbest bırakılır ve hayat kurtarmak için operasyon durdurulur.

22 Şubat 2021 - Guzman'ın karısı Virginia'daki Dulles Uluslararası Havalimanı'nda tutuklandı. Adalet Bakanlığı'ndan yapılan bir habere göre, Coronel 1 kilogram veya daha fazla eroin, 5 kilogram veya daha fazla kokain, 1.000 kilogram veya daha fazla esrar ve 500 gram veya daha fazla metamfetamin'i ülkeye yasa dışı ithal etmek üzere dağıtmak için komplo kurmakla suçlanıyor. Departman.

BB1dYP7n.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.