Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çin dünyanın en hızlı Maglev trenini tanıttı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çin dünyanın en hızlı Maglev trenini tanıttı

Saatte 600 kilometreye (saatte 373 mil) ulaşabilen bir maglev hızlı treni, Çin'in Qingdao kentinde görücüye çıktı.

AAMohtp.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Devlete ait China Railway Rolling Stock Corporation tarafından geliştirilen bu tren, dünyanın en hızlı treni olarak kabul ediliyor.

"Maglev", "manyetik havaya yükselme"nin kısaltmasıdır. Tren, rayların üzerinde kaymasını sağlayan elektromanyetik bir kuvvet sayesinde "yüzüyor" gibi görünüyor.

CRRC Sifang'ın genel müdür yardımcısı ve baş mühendisi Liang Jianying, Çin devlet medyasına, hızına ek olarak, trenin düşük düzeyde gürültü kirliliği yaydığını ve diğer yüksek hızlı trenlere göre daha az bakım gerektirdiğini söyledi.

Yeni maglev treninin bir prototipi 2019'da medyaya açıklandı. Aynı yıl Çin, büyük metropol alanlar arasında "3 saatlik ulaşım çemberleri" yaratmaya yönelik iddialı planlarını duyurdu.

Yüksek hızlı tren, dünyanın en kalabalık ülkesinde seyahat etmek için gereken zaman ve masrafı azaltmak için büyük şehirlerinin çoğunu trenle birbirine bağlamayı amaçlayan Çin'de büyük bir öncelik.

Şu anda, Çin'deki ortalama yüksek hızlı tren saatte yaklaşık 350 km hızla koşabilirken, uçaklar 800-900 km/s hızla uçuyor. Bu hafta Qingdao'da tanıtılan gibi trenler, kritik bir orta boşluğu doldurabilir.

Bununla birlikte, bu treni taşıtları karşılamaya hazır olmaktan alıkoyan bir şey var - tamamlanmış maglev ray ağlarının eksikliği.

Şu anda, Çin'in ticari kullanımda sadece bir maglev hattı var, bu da Şanghay'ın Pudong Havalimanı'nı şehirdeki Longyang Yolu istasyonuna bağlıyor. 30 km'lik (19 mil) yolculuk yaklaşık yedi buçuk dakika sürer ve tren 430 km/s (267 mil/sa) hıza ulaşır.

Biri Şangay ve Hangzhou'yu birbirine bağlayan, diğeri ise Chengdu ve Chongqing'i birbirine bağlayan birkaç yeni maglev ağının yapım aşamasında olduğu bildiriliyor.

AAMo1s7.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.