Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İşte AB'nin en zengin ve en fakir ülkesi


Önerilen İletiler

  • Admin

İşte AB'nin en zengin ve en fakir ülkesi

Ülkenin merkez bankası tarafından yapılan bir veri analizine göre, Danimarkalı haneler Avrupa Birliği'ndeki en zengin haneler.

AALGD6e.img?h=587&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Danimarka'daki ortalama bir hane, 2020'nin dördüncü çeyreği itibariyle finansal varlıklarda 1,88 milyon Danimarka kronuna (300.000 $) sahipti.

Çarşamba günü yayınlanan veriler, Avrupa Merkez Bankası'nın AB'nin 27 üye ülkesinin mali hesaplarını açıklamasından alındı.

Rakamlar, Danimarkalıların da tipik olarak 560.000 Danimarka kronu ile daha yüksek borçları olduğunu gösterdi, sadece Lüksemburg tarafından dövüldü, burada insanlar tipik olarak 660.000 Danimarka kronu borçları vardı.

Ancak Danmarks Nationalbank, Danimarkalıların yükümlülüklerinin çoğunun banka ve ipotek borcunda "gayrimenkul teminatlı (yaklaşık yüzde 86)" olduğuna dikkat çekti.

Merkez bankası, "Böylece Danimarkalıların borcu, finansal servete dahil olmayan konut servetinin değeriyle büyük ölçüde dengeleniyor" dedi.

Genel olarak Danimarkalıların net mali serveti 1,32 milyon Danimarka kronu, yani AB ortalaması olan 450.000 Danimarka kronunun yaklaşık üç katıydı.

Danimarka merkez bankası da bu servetin ortalama olmasına karşın, bireyler arasında önemli bir fark olduğunu vurguladı.

Örneğin, merkez bankası, en büyük gelire sahip Danimarkalıların daha fazla varlık ve yükümlülüğe sahip olma eğilimindeyken, daha yaşlı kişilerin daha büyük emekli maaşlarına sahip olduğunu söyledi.

Merkez bankasının analizi, Danimarkalıların servetinin bu yılın ilk çeyreğinde daha da büyüyerek kişi başına ortalama 24.000 Danimarka kronuna ulaştığını gösterdi.

Hollanda'daki haneler, 1.58 milyon Danimarka kronu ile finansal varlıklarda ikinci en yüksek miktara sahipken, onu Lüksemburg (1.59 milyon Danimarka kronu) ve İsveç (1.51 Danimarka kronu) takip ediyor.

Bu arada, mali varlıklarda sadece 80.000 Danimarka kronu ile Romanya'daki hanelerin AB'deki en yoksul haneler olduğu belirlendi.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.