Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Cuma günü Moderna ve Pfizer-BioNTech Covid-19 aşıları için bilgi notlarına miyokardit ve perikardit riski hakkında bir uyarı ekledi.


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Cuma günü Moderna ve Pfizer-BioNTech Covid-19 aşıları için bilgi notlarına miyokardit ve perikardit riski hakkında bir uyarı ekledi.

AALsBLB.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Uyarı, aşılamadan sonra - özellikle ikinci dozdan sonra - advers olayların raporlarının, her iki kalp iltihabı tipi için de artan risklere işaret ettiğini not eder.

Bu haftanın başlarında, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin aşı danışmanları, iki aşıdan 300 milyon doz verildikten sonra ajansın bu tür kalp iltihabına ilişkin yaklaşık 1.200 rapor aldığını duydu. CDC, çoğu genç erkekler ve ergenler arasında olmak üzere bu vakaların yaklaşık 300'ünü doğruladı.

Ancak pediatrik kardiyolog Dr. Matthew Oster danışmanlara, hastaların hızla iyileştiğini söyledi.

FDA, aşı alıcılarına "göğüs ağrısı, nefes darlığı ya da aşıdan sonra kalp çarpıntısı, çarpıntı veya çarpıntı hissi" yaşamaları durumunda derhal tıbbi yardım almalarını tavsiye ediyor.

FDA, "Bu güncelleme, CDC'nin Bağışıklama Uygulamaları Danışma Komitesi tarafından Çarşamba günü yapılan kapsamlı bir bilgi incelemesini ve tartışmasını takip ediyor." Dedi.

"Bu toplantıda sunulan veriler, FDA'nın bilgi sayfalarını gözden geçirme kararını güçlendirdi ve belirli revizyonları daha da bilgilendirdi."

ACIP üyeleri, mRNA Covid-19 aşıları ile ergenlerde ve genç yetişkinlerde nadir görülen kalp iltihabı vakaları arasında olası bir ilişki olduğu konusunda hemfikirdi. Hemen hemen tüm vakalar az tedavi ile düzeldi ve hastalar hızla iyileşti. Danışmanlar, aşının faydalarının risklerinden daha ağır bastığını söyledi.

FDA, o sırada bulguları yansıtacak şekilde bilgi formlarını güncelleyeceğini söyledi.

FDA yaptığı açıklamada, "Bu toplantıda sunulan veriler, FDA'nın bilgi sayfalarını gözden geçirme kararını güçlendirdi ve belirli revizyonları daha da bilgilendirdi." Dedi.

FDA, hem FDA hem de CDC'nin bu olumsuz olayların raporlarını izlediğini ve daha uzun vadeli sonuçları değerlendirmek için takip edeceğini belirtti.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.