Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Blue Abyss: Dünyanın en derin havuzu İngiltere'de inşa edilecek


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Blue Abyss: Dünyanın en derin havuzu İngiltere'de inşa edilecek

Bir İngiliz şirketi, İngiliz astronot Tim Peake tarafından desteklenen yeni bir projede dünyanın en büyük ve en derin havuzu olduğunu söylediği şeyi inşa edecek.

AAKI3Qy.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Uygun olarak adlandırılan Blue Abyss havuzu, İngiltere'nin güneybatısındaki Cornwall'da inşa edilecek ve 42 milyon litre su tutacak - 17 olimpik yüzme havuzuna veya 168 milyon bardak çaya eşdeğer.

164 fit (50 metre) derinliğinde, 164 fit uzunluğunda ve 131 fit (40 metre) genişliğinde olacaktır.

150 milyon sterlinlik (211 milyon dolar) havuzu test etmeyi umut eden keskin yüzücüler, ancak Blue Abyss "aşırı ortamları" simüle etmek için tasarlandığından hayal kırıklığına uğrayabilir.

Denizaltı robotları ve mini denizaltılar dahil olmak üzere en son sualtı teknolojisini test etmek için kurulacak.

Havuz ayrıca astronotların ve derin deniz dalgıçlarının eğitilmesine yardımcı olmak için, hipobarik ve hiperbarik odalar ve sahada bir mikro yerçekimi paketi ile kullanılacak.

AAKHh2M.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Blue Abyss CEO'su John Vickers yaptığı açıklamada, havuzun "havacılık, açık deniz enerjisi, sualtı robotları, insan fizyolojisi, savunma, eğlence ve deniz endüstrileri için büyük bir araştırma varlığı ve çocuklar ve üniversite için harika bir eğitim merkezi olacağını söyledi. öğrenciler."

2015 yılında Uluslararası Uzay İstasyonuna binen ve uzayda altı ay geçiren ve oradayken koşu bandında maraton koşan ilk İngiliz astronot olan Tim Peake, Blue Abyss tahtasında oturuyor.

Blue Abyss'in "insanların ve teknolojinin aşırı ortamlarda, insanların ve gezegenin yararına nasıl çalışabileceğine dair bilgimizi genişleteceğini" de sözlerine ekledi.

Sualtı film setleri
Tesis, Londra'nın finans bölgesinde bulunan ve şehrin en ünlü binalarından biri olan The Gherkin'in tasarım ekibini yöneten İngiliz mimar Robin Partington tarafından tasarlandı.

AAKHh2C.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

"Uluslararası Uzay İstasyonu'nun simüle edilmiş bölümleri", uzaktan kumandalı araçları teste tabi tutabilen sualtı mağara sistemleri ve hatta test için büyük nesneleri havuza indirebilecek bir vincin yeterince büyük bir kayar çatı ile inşa edilecek. sualtı film setleri.

Çeşitli su altı koşullarını simüle etmek için havuzun tuzluluğu, akıntıları, aydınlatması ve sıcaklığı da farklı seviyelerde kontrol edilecektir.

Planlama izni başvuruları devam ediyor, ancak Blue Abyss bir basın açıklamasında siteyi 2023'te açmayı hedeflediğini söyledi.

Aralık ayında Polonya, o zamanlar dünyanın en derin havuzu olduğunu söylediği havuzu açtı - 148 fit derinliğe ve 8.000 metreküp su için yeterli alana sahip.

Dalgıçlar için bir uygulama alanı olan Deepspot havuzunda, en derin noktasına kadar inen simüle edilmiş bir "mavi delik" vardır ve küçük bir gemi enkazı, yapay sualtı mağaraları ve sahte Maya kalıntıları içerir.

AAKI6vC.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.