Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika Güçlendirici Karıştır ve Eşleştir Covid Aşısı Denemelerini Başlattığını Açıkladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika Güçlendirici Karıştır ve Eşleştir Covid Aşısı Denemelerini Başlattığını Açıkladı

NIH, Pfizer gibi bir tür Covid aşısı ile tam olarak aşılanmış bir yetişkinin yaklaşık üç ila dört ay sonra farklı bir aşı ile güçlendirildiğinde ne olduğuna bakarak bir deneme başlattığını söyledi.

Ajansa göre, deneme Johnson & Johnson, Moderna veya Pfizer Covid aşılarıyla tam olarak aşılanmış yaklaşık 150 yetişkini içerecek.

Federal sağlık yetkilileri, henüz yetkili bir aşı almamış kişilerin de ayrı bir grupta denemeye katılmaya uygun olduğunu söyledi.

AAKBKc3.img?h=587&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Ulusal Sağlık Enstitüleri Salı günü yaptığı duyuruda, Pfizer's gibi bir tür Covid-19 aşısıyla tam olarak aşılanmış bir yetişkinin yaklaşık üç ila dört ay sonra farklı bir aşı ile güçlendirildiğinde ne olduğuna bakan erken aşama bir klinik denemeye başladığını duyurdu. .

Deneme, Gıda ve İlaç İdaresi'nin acil kullanım izni kapsamında şu anda mevcut olan üç Covid aşı rejiminden birini almış yaklaşık 150 yetişkini içerecek: Johnson & Johnson's, Moderna's veya Pfizer's.

Federal sağlık yetkilileri, henüz yetkili bir aşı almamış kişilerin de ayrı bir grupta denemeye katılmaya uygun olduğunu söyledi. Yetkililer, bu gönüllülerin iki doz Moderna aşısı alacaklarını ve yaklaşık 12 ila 20 hafta sonra üç aşıdan birinin takviye dozunu almak üzere atanacaklarını söyledi.

Anthony, "Şu anda ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından yetkilendirilen aşılar COVID-19'a karşı güçlü koruma sağlasa da, azalan bağışıklığa karşı koymak ve gelişen bir virüse ayak uydurmak için destekleyici aşılara ihtiyaç duyma olasılığına hazırlanmamız gerekiyor" dedi. NIH'nin bir parçası olan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü müdürü Dr.

"Bu denemenin sonuçları, takviye dozlarının belirtilmesi durumunda karma aşı programlarının potansiyel kullanımı hakkında halk sağlığı politikası kararlarını bilgilendirmeyi amaçlıyor" diye ekledi.

Deneme, ilaç üreticilerinin ve bazı bilim adamlarının, tıpkı mevsimsel gripte olduğu gibi, insanların muhtemelen her yıl Covid-19 aşılarının bir takviye dozuna ve muhtemelen ek aşılara ihtiyaç duyacağını söylemesiyle geliyor.

Pfizer ve Moderna'nın Covid-19 aşıları şu anda üç ila dört hafta arayla verilen iki doz gerektirirken, Johnson & Johnson'ın aşısı sadece bir aşı gerektiriyor. Her üç aşının da Covid'e karşı oldukça etkili olduğu gösterildi, ancak şirket yöneticileri şimdi bu güçlü korumanın zamanla azalmasını beklediklerini söylüyor.

FDA'nın Biyolojik Değerlendirme ve Araştırma Merkezi direktörü Dr. Peter Marks, geçen ay, bir yıl içinde tam aşılanmış kişiler için Covid-19 güçlendirici aşılara ihtiyaç duyulabileceğini söyledi.

Marks, 18 Mayıs'ta Kovid-19 aşıları ile ilgili sanal bir basın toplantısında, "Umarım, herkesin bir takviyeye ihtiyaç duyabileceği bir yıl olacağı ortaya çıkarsa, iyi olur." okul ve ortaokul gazetecileri.

"Ama hala bilmiyoruz," diye ekledi. "Daha fazla olabilir, biraz daha az olabilir ama ... bu sadece ilerledikçe anlamamız gereken bir şey."

NIH denemesindeki her aşı grubu, yaşları 18 ile 55 arasında değişen yaklaşık 25 kişiyi ve 56 yaş ve üzeri yaklaşık 25 kişiyi kaydedecektir.

İlk aşılama rejimini takip eden on iki ila 20 hafta arasında, katılımcılar, denemenin bir parçası olarak Moderna aşısından tek bir takviye dozu alacaklardır.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.