Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çin'de Cam Köprü Kırıldı Turistler Yerden 100 Metre Yüksekte Mahsur Kaldı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çin'de Cam Köprü Kırıldı Turistler Yerden 100 Metre Yüksekte Mahsur Kaldı

Şehir yönetimine göre, Çin'in kuzeydoğusundaki bir turizm beldesindeki bir adam, yapının şiddetli rüzgarlarla kısmen parçalanmasının ardından yaklaşık 330 fit (100 metre) yükseklikte duran cam tabanlı bir yaya köprüsünde mahsur kaldı.

BB1gyWZ2.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Şehrin resmi Weibo sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Longjing kentindeki Piyanshan Cam Yaya Köprüsü'nün birkaç cam bölmesi, Piyan Dağı turistik bölgesinde aşırı hava nedeniyle hasar gördü.

Turistlerin ayaklarının altındaki cam panellerin çatladığı ve köprünün altındaki uçurumlara doğru düştüğü bildirildi. Hong Kong'un Apple Daily gazetesine göre, adamın köprünün korkuluklarına yapıştığı ve köprü boyunca yatay olarak yaklaşık 8.2 fit uzanan kirişler arasında önünde görülen birkaç boşluk olduğu bildirildi.

nintchdbpict000261033045.jpg?w=1005

Adam, yaklaşık 1310 fit (400 metre) uzunluğundaki köprüde mahsur kaldı, yaklaşık 12'de saatte yaklaşık 93 mil (150 kilometre) rüzgârın ardından birkaç cam güverte parçası havaya uçuruldu. : 45 pm şehir yönetimi Cuma günü yerel saatle söyledi.

Apple Daily'nin bildirdiğine göre, Longjing belediye parti komitesine göre, bölge 1 ila 17'lik Beaufort rüzgar ölçeğinde 12 ila 13 arasında rekor rüzgarlar gördü.

Turist sonunda saat 13: 20'de güvenli bir yere geri dönebildi. itfaiyeciler ve polisin yanı sıra ormancılık ve turizm personelinin ortak kurtarma çabalarının ardından yerel saat.

Weibo'dan yapılan açıklamada, "Personelimiz acil durum ekipmanı ile olay yerine koştu ve mahsur kalan kişiyi güvenli bir şekilde güvenli bir yere götürdü. Olay herhangi bir can kaybına neden olmadı.

Açıklamada, "Kapana kısılmış kişi gözetim için hastaneye kaldırıldı. Zihinsel ve fiziksel durumu stabil olduğu için taburcu edildi."

Köprü bir sonraki duyuruya kadar kapatıldı. Şehir yönetiminin bölgedeki tüm turistik yerlerin güvenlik denetimini yürüttüğü ve en son olayın da araştırılacağı bildirildi.

nintchdbpict000260984045.jpg?w=1005

Çin Jeoloji Müzesi tarafından yayınlanan Earth dergisine göre, son olay, 2016 yılından bu yana en az 60 adet bu tür köprünün inşa edildiği veya yapılmakta olan Çin'deki cam tabanlı köprülerin güvenliğiyle ilgili endişeleri artırdı.

Çin'in Jiangxi, Yunnan gibi dağlık illerinde ve Zhangjiajie'de yaklaşık 1.410 fit uzunluğunda ve yaklaşık 20 fit genişliğinde ülkenin en ünlü cam köprülerinden birine ev sahipliği yapan Hunan'da cam köprüler yaygın olarak bulunur. Yerden 980 fit yükseklikte iki dik uçurum arasında asılıdır.

Çin'in devlet tarafından işletilen Xinhua Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, yönergelere göre, kötü hava ve doğal afetler sırasında cam köprülerin kapatılması ve cam köprüler ve yürüyüş yollarındaki yaya sayısının metrekare başına üç kişiden fazla olmaması gerektiğini bildirdi.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.