Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika da FDA, Gelecek Haftaya Kadar Ergenler için Pfizer Aşısını Onaylamayı Düşünüyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika da FDA, Gelecek Haftaya Kadar Ergenler için Pfizer Aşısını Onaylamayı Düşünüyor

Ajansın planlarına aşina olan federal yetkililere göre, Gıda ve İlaç İdaresi, önümüzdeki haftanın başlarında 12 ila 15 yaş arasındaki ergenlerde Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısının kullanımına izin vermeye hazırlanıyor ve ülkenin aşılama kampanyasını milyonlarca kişiye daha açıyor.

BB1gkcpJ.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Haber büyük bir beklenti içinde: Pfizer'in ergenlerde yaptığı denemenin sonuçlarını açıkladığından bu yana hevesli ebeveynler haftaları geri sayıyor ve aşının en azından yetişkinlerde olduğu kadar o yaş grubunda da etkili olduğunu gösteriyor. Çocukları aşılamak aynı zamanda nüfustaki bağışıklık düzeyini yükseltmek ve hastaneye yatış ve ölüm sayılarını azaltmak için de çok önemlidir.

Kamuya açık bir şekilde konuşma yetkileri olmadığı için isimlerini vermeyen federal yetkililere göre, yetkilendirme bu hafta kadar erken gelebilirdi. Kabul edilirse, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin aşı danışma paneli, klinik araştırma verilerini gözden geçirmek ve aşının ergenlerde kullanımına ilişkin önerilerde bulunmak için büyük olasılıkla ertesi gün toplanacaktır.

Bu izin, ülkenin aşı kampanyasında büyük bir gelişme olacak ve yaz etkinlikleri sırasında ve bir sonraki okul yılı başlamadan önce çocuklarını korumaktan endişe duyan ebeveynlere hoş geldin haberi olacaktır.

Pfizer, birkaç hafta önce klinik deneyde aşıyı alan ergenlerin hiçbirinde önemli bir koruma işareti olan semptomatik enfeksiyon geliştirmediğini bildirdi. Şirket Mart ayı sonlarında, gönüllülerin güçlü antikor tepkileri ürettiğini ve 16 ila 25 yaşları arasındaki insanlarda görülen aynı yan etkileri yaşadıklarını duyurdu.

Gıda ve İlaç İdaresi sözcüsü Stephanie Caccomo, ajansın hamlesinin zamanlaması hakkında yorum yapamayacağını söyledi.

"Bu talebi olabildiğince hızlı ve şeffaf bir şekilde gözden geçirmek için çalıştığımıza dair halkı temin edebiliriz" dedi.

Ülkedeki yetişkinlerin 100 milyondan fazlası halihazırda tamamen aşılanmıştır. Ancak yetkilendirme, şu ana kadar çekim yapmakta tereddüt eden veya bir tanesine erişimi olmayan yetişkinlerin yüzde 44'üne ulaşmak için hassas ve karmaşık bir girişimin ortasında gelecek.

ABD'de üretilen aşıların fazlası için dünyanın büyük bir kısmının yaygara koparmasıyla, Pfizer-BioNTech shot'ın ergenlerde kullanılması, arzın şimdiye kadar çoğunlukla ciddi bir nöbetten kurtulmuş görünen bir yaş grubuna hedeflenip hedeflenmemesi konusunda da soruları gündeme getirebilir Covid-19.

"Dünyada yüksek riskli yetişkinleri ölmekten korumak için yeterli aşı olmadığında virüsten ciddi komplikasyon riski düşük olan aşı yapan çocuklarımızın etiği hakkında ulusal ve küresel bir konuşma yapmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi. Johns Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi'nde epidemiyolog olan Jennifer Nuzzo.

Başkan Biden, ülkenin bazı aşı tedarikini dağıtmak için artan bir baskı altına girdi ve federal hükümette bile bazı yetkililer, idareyi ne kadar aşıya ihtiyaç duyulacağına karar vermeye çağırdı, yoksa dozlar sona erecek veya eyaletlere gönderilecek ve kullanılmayacak. . Federal hükümet, Temmuz ayının sonundan önce teslim edilmek üzere federal olarak yetkilendirilmiş üç aşıdan 700 milyon doz satın aldı - her Amerikalıyı kapsamak için gerekenin çok ötesinde.

Ülkenin mevcut aşı arzı oldukça fazladır. Centre for Disease tarafından toplanan rakamlara göre Pazartesi günü itibariyle, 31 milyon doz Pfizer-BioNTech aşısı, yaklaşık 25 milyon doz Moderna ve 10 milyon Johnson & Johnson dozu dahil olmak üzere yaklaşık 65 milyon doz teslim edildi ancak uygulanmadı. Kontrol ve Önleme. Hem Pfizer hem de Moderna'nın aşıları iki doz gerektirir.

Bir federal yetkiliye göre yaklaşık üç hafta değerinde on milyonlarca daha fazla Pfizer-BioNTech dozu üretildi ve sevk edilmeden önce son testlerden geçmeyi bekleyen çeşitli hazırlık aşamalarında.

Moderna, yakında 12 ila 17 yaşları arasındaki ergenleri içeren kendi klinik denemesinin sonuçlarını ve ardından bu yılın ikinci yarısında 6 ay ila 12 yaş arasındaki çocuklar için sonuçları bekliyor.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.