Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyanın en uzun yayalar için yapılmış asma köprüsü Portekiz'de açıldı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dünyanın en uzun yayalar için yapılmış asma köprüsü Portekiz'de açıldı

BB1ggjlh.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Pazartesi günü açılan 516 Arouca, yaklaşık 1.700 fit ile dünyanın en uzun yaya köprüsüdür. Portekiz'in Aveiro şehrinde (Porto'dan kabaca bir saat uzaklıkta) bulunur ve yerden 575 metre uzaklıktadır.

Köprü için bir web sitesi, ziyaretçilerin UNESCO’nun Arouca Dünya Jeoparkı'nın bir parçası olan Paiva Kanyonu ve Aguieiras Şelaleleri'ni görebileceğini söylüyor.

Portekiz turizm sektörünü yeniden inşa etmeye çalışıyor ve ziyaretçilerin bu yaz karantinaya almak zorunda kalmamalarını istiyor.

BB1ggh4K.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ülkenin turizmden sorumlu bakanı geçen ay Portekiz'in, Avrupa Birliği'nin Dijital Yeşil Sertifika önerisinin ilerlemesi durumunda uluslararası varışlar için "karantina ve ek COVID-19 testlerinden kaçınmak için her ne pahasına olursa olsun" deneyeceğini söyledi.

YR47RGDA45KM3HDW5U266ZLAZ4.jpg

AB üye devletlerinde yasal olarak ikamet eden ABD vatandaşları da dahil olmak üzere Avrupa Birliği'nde ikamet edenler, gerekli seyahatler için Portekiz'i ziyaret edebilir. Ancak Portekiz'deki ABD Büyükelçiliği'ne göre Portekiz hâlâ çoğu Amerikalıya açık değil.

SR5WAMHFRRJUBOP2GLJDKQCINQ.jpg

AB'nin çoğu Amerikalılara hala kapalı, ancak bildirildiğine göre bu yaz tamamen aşılanmış Amerikalı turistlere yeniden açmayı planlıyor.

Şu anda, temel nedenlerle Portekiz'e giden yolcular, son 72 saat içinde ve havalimanında gerçekleştirilen negatif COVID-19 testinin kanıtını sunmalıdır. Yolcular ayrıca bir sağlık taramasıyla karşı karşıyadır ve 14 gün boyunca kendi kendilerini karantinaya almaları gerekir. Maskeler, kamusal kapalı alanlarda ve sosyal mesafenin mümkün olmadığı dış mekanlarda zorunludur.

4VJ7ZUBGWJMOXN2CP7LRYHOPRM.jpg

3 Mayıs'tan itibaren Portekiz, zaman sınırı olmaksızın restoran, kafe ve pastane açacak. Altı kişilik grupların içeriye veya 10 kişilik teraslara çıkmasına izin verilir ve daha az doluluk oranıyla büyük açık ve kapalı etkinliklere izin verilir.

Kaynak: Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.