Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Basketbol Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 456
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

    457

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Çin basketbol takımları şike iddiaları nedeniyle ihraç edildi

Yao Ming'in "kederli bir hafta sonu" geçirdiğinden şikayet etmesiyle Pazartesi günü iki takım şike şüphesiyle devam eden Çin Basketbol Birliği sezonundan diskalifiye edildi.

AA19XcI9.img?w=768&h=512&m=6&x=304&y=117

Shanghai Sharks, Dragons'ın birden çok kez topa sahip olmasını kaybetmesinin ardından Cuma günü bir CBA playoff maçının son iki dakikasında Jiangsu Dragons'ı geride bıraktı.

CBA başkanı ve NBA yıldızı Yao'nun profesyonel kariyerine başladığı The Sharks, maçı 108-104 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Maç, Çin sosyal medyasında basketbol taraftarları arasında öfkeye ve şike iddialarına yol açtı. CBA Cumartesi günü oyunu araştıracağını söyledi.

Devlet yayın kuruluşu CCTV'nin bildirdiğine göre, CBA Pazartesi günü "şike" ifadesini kullanmadı ve bunun yerine onları takımların yer aldığı son iki maçta "pasif oynamakla" suçladı.

Bu sezondan diskalifiye edilmenin yanı sıra, her iki takımın da bütçeleri beş milyon yuan (730.000 $) azaltıldı.

CCTV, baş antrenörlerine ve genel menajerlerine üç ila beş yıl arasında uzaklaştırma cezası verildiğini söyledi.

Devlet tarafından yönetilen Çin Haber Servisi tarafından yayınlanan video görüntülerinde Yao, "Her iki kulübün de uzun bir tarihi var... ve her iki takım da kilometre taşı rakamlar üretti." Dedi.

2002 ile 2011 yılları arasında NBA'de Houston Rockets forması giyen 42 yaşındaki oyuncu, "Bu konuda ne kadar çok konuşursak, o kadar çok acı çekiyoruz" dedi.

Kaynak: AFP

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

NBA Fanı, Domantas Sabonis'in Maçın Son saniyelerinde Oynamasını Engelleyen Kirli Hareketi İçin Draymond Green'e Seslendi

Draymond Green, Kings vs. Warriors sırasında Domantas Sabonis'in eline geçmesini engellemek için oturdu.

Draymond Green oldukça rekabetçi bir oyuncu, kimsenin yapmayacağı şeyleri yapıyor. Bu, Golden State Warriors'ın hanedanları için bir ton belirlemesine yardımcı oldu, ancak çok ileri gittiği zamanlar da var.

Golden State Warriors'ın Sacramento Kings'e karşı 1. Maç mağlubiyetinde debriyaja sahip olduğu sırada Draymond Green, birlikte düştükten sonra Domantas Sabonis'in üzerine oturarak onu durdurdu. Oyun, Sabonis'in topa sahip olmasını engellediği için birçok kişi tarafından fark edildi.

Green, şu başlıkla çağrıldı: "Draymond Green, Sabonis'te oturuyor ve onun oyunu belirleyen çok önemli bir oyuna dahil olmasını engelliyor."

Her iki taraftaki taraftarlar arasında işi çok ileri götüren tartışmalar olacak, ancak Green'in ne yaptığını bilmediğini söylemek zor. Draymond, NBA'deki en zeki basketbolculardan biri ve Sabonis'in yerden kalkmasını engellediği açıkça görülüyor.

Bu, şut saatinde 10 saniyeden biraz fazla kaldığında oldu ve Warriors bir şut yapmış olsaydı, liderliği ele geçireceklerdi. Durum böyle olmadı ve sonunda Sacramento Kings tarihi bir galibiyete imza attı, ancak Draymond Green'in bu örnekteki eylemi, NBA'deki itibarına çok yardımcı olmayacak.

Draymond Green, Geçmişte Kirli Bir Oyuncu Olduğu İçin Çağrılmıştı

Draymond Green yaşlandıkça ve daha yerleşik hale geldikçe biraz sakinleşse de, hala bazı şüpheli oyunlar yaptığı biliniyor. Sezonun başlarında taraftarlar, turnike için yukarı çıkarken Jock Landale'i Cam Johnson'a ittiği için onu çağırdı. Cedric Maxwell, konu Green'i çağırmaya geldiğinde bir adım daha ileri gitti.

"Elimden geldiğince açık olacağım. Draymond Green'in yaptığı şey bu, 80'lerde bayıltılırdı."

Her halükarda, işe yaramadı bile, Warriors, Kings'e yenildi ve şimdi yeniden toplanıp 2. Oyunu kazanmaya çalışacak. Kings'e gelince, 16 yıl sonra bir play-off zaferi, şu anda Draymond'un saçmalıkları hakkında muhtemelen çok fazla endişelenmedikleri anlamına geliyor.

Sitemizin bir okuyucusu olarak sizi içtenlikle takdir ediyor ve saygı duyuyoruz. En son güncelleme nedeniyle bizi Google Haberler'de takip etmeniz bize çok yardımcı olacaktır.

Kaynak: Fadaway World

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Shaq, Domantas Sabonis'i ezen 'kirli' oyun için Draymond'ın savunmasına koşuyor

Shaq, Draymond Green'in Domantas Sabonis'i ezmesinin o kadar da çizgiyi aştığını düşünmediğini itiraf etti.

Pazartesi gecesi Sacramento Kings'e karşı oynanan 2. maçta, Golden State Warriors forveti Draymond Green, Kings pivotu Domantas Sabonis'in gövdesine bastığı için oyundan atıldı.

Sabonis kendini korumak için ellerini başının yanına koyarak Green'in yanında yere çarptı. Elleri Green'in ayağına dolandı, Green bunu istisna yaptı çünkü bacağının "yakalandığını" hissetti.

İşte olayın bir videosu:

Green, "ayağını bir yere koyması gerektiğini" ancak yerdeki bir oyuncudan kaçınacak kadar esnek olmadığını açıkladı.

Adrian Wojnarowski'ye göre Domantas Sabonis, olayın ardından kaburgalarındaki ve ciğerlerindeki hasarı değerlendirmek için röntgen çekiyor.

Serpintide, özellikle Green'in sözde kirli bir oyuncu olarak ünü düşünüldüğünde, her türlü tepki vardı. Bazıları için bu, defterdeki başka bir işaretti.

Yine de bir yorumcu doğrudan Green'in savunmasına geldi.

Shaq, ezme olayında Draymond Green'in savunmasına geldi
Tahmin edebileceğiniz gibi, TNT ekibindeki NBA olay hakkında söylenecek çok şey vardı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ekibin çoğu oybirliğiyle oyunun kirli olduğu konusunda hemfikirdi. Shaq görüşünü nitelendirdi.

"[Ben] burada oturup ikiyüzlü olmayacağım, ben de aynı şeyi yapardım. Gerçekten yapardım. Beni tutmayın, çünkü ne yapacağım? Orada kalıp denesem gibi İleri koşmak için düşerim. Onu üzerinden atmalısın."

Shaq, oyunun tam olarak rutin bir oyun olmadığını kabul etti ve "Kirli bir oyun muydu? Elbette kirli bir oyundu" dedi.

O'Neal, Green gibi bir oyuncunun ne yapacağına dair bize fikir verecek en donanımlı kişi olabilir. O'Neal, çoğu oyuncudan daha az hareket kabiliyetine sahip büyük bir oyuncuydu ve Green'i savunması, bu konuda iki kez düşünmenizi sağlıyor.

Ancak, ayağınızı koyacak bir yer bulmakla, ayağınızı yere kuvvetlice vurmak arasında çok büyük bir fark vardır. Green ikincisini seçti.

Shaq, "İşte bu, beni tutma," dedi.

Kaynak: Fansided

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.