Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Müzik Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Hakim Taylor Swift 'Shake It Off' şarkısına açılan telif hakkı ihlali davasını reddetti...

Görünüşe göre Taylor Swift, beş yıl önce pop süperstarına karşı açılan bir telif hakkı davası söz konusu olduğunda, ormandan çıktı.

2017'de şarkı yazarları Sean Hall ve Nathan Butler, Swift'in 2014 hiti "Shake It Off" ("Çalmak, oynamak, oynamak, oynamak, oynamak/Ve 2000 yılında R&B kız grubu 3LW tarafından yayınlanan Hall ve Butler'ın kaleme aldığı "Playas Gon' Play" şarkısında nefret edenler nefret edecek, nefret edecek, nefret edecek, nefret edecek, nefret edecek").

AA1567Zo.img?w=768&h=512&m=6&x=283&y=133

Billboard Hot 100'de 81 numaraya kadar yükselen "Playas Gon' Play"in sözlerinde "The playas gon' play/Them nefret edenler nefret edecek" ve "Playas, onlar oynayacaklar/Ve nefret edenler, onlar oynayacaklar" sözleri yer alıyordu. nefret."

Bir yargıç ilk olarak 2018'de davayı reddetti ve şarkı sözlerinin çalınamayacak kadar "çok sıradan" olduğunu söyledi, ancak bir temyiz heyeti davayı 2019'da geri getirdi. Swift daha önce davanın düşürülmesini talep etmişti, ancak bir yargıç, şarkılar "yeterince nesnel benzerliğe" sahipti.

USA TODAY Pazartesi günü elde edilen mahkeme belgelerine göre Yargıç Michael W. Fitzgerald, davanın taraflarının talebi üzerine davayı düşürmeyi kabul etti. Fitzgerald, davayı "önyargı ile" reddetti, bu da, görevden almanın nihai olduğu ve telif hakkı ihlali iddiasının Hall ve Butler tarafından tekrar açılamayacağı anlamına gelir.

USA TODAY ek yorum için Swift, Hall ve Butler temsilcilerine ulaştı.

Ağustos ayında Swift, Billboard Hot 100 listesinde 1 numaraya kadar yükselen "Shake It Off"un sözlerinin "tamamen benim tarafımdan yazıldığını" ve "kişisel bilgilerimin amansız kamuoyu incelemesiyle ilgili deneyimlerinden alındığını" yaptığı bir açıklamada söyledi. yaşam, 'tıklama tuzağı' haberciliği, kamu manipülasyonu ve diğer olumsuz kişisel eleştiri biçimleri."

Mahkeme doldururken, "Davacıların iddiasını 2017'de öğrenene kadar, 'Playas Gon' Play' şarkısını hiç duymamıştım ve o şarkıyı veya 3LW grubunu hiç duymamıştım" dedi.

Swift, ailesinin MTV'nin "Total Request Live" şarkısını 13 yaşına kadar izlemesine izin vermediğini ve şarkının ilk olarak 10 yaşındayken 3LW'nin kendi adını taşıyan ilk albümünde çıktığını söyledi.

Swift, "Shake It Off" ile ilgili telif hakkı iddialarına yabancı değil. 2014 yılında, başka bir ABD Bölge Mahkemesi yargıcı, 2013'ün "Haters Gone Hate" yazarı Jesse Graham'ın Swift'in şarkı sözlerini çaldığını iddia ettiği ve 42 milyon dolar tazminat talep ettiği farklı bir "Shake It Off" davasını reddetti.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 68
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

Taylor Swift 33 yaşına giriyor! Onu Victoria's Secret pistinde siyah danteller içinde görün, şarkıcının en iyi performans görünümlerinden daha fazlası

AA15dykA.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Miley Cyrus'ın 2023 için hazırladığı yeni bir şey var: Bildiğimiz her şey

Miley Cyrus'ın 2023 için bazı büyük planları var gibi görünüyor. Yeni yıla 2 haftadan az bir süre kala 30 yaşındaki oyuncu heyecan verici bir şey açıklamaya başlıyor ve gerilim bizi öldürüyor.

AA15rUM0.img?w=768&h=432&m=6

Cyrus, şimdilik çok belirsiz tuttuğu yeni bir proje için bir teaser klibi ile sosyal medyaya gitti. Yayınlanan video, trafik hızla akıp giderken vücut parçalarının reklam panosu tipi görüntülerini içeriyor. Başlıkta basitçe "YENİ YIL, YENİ MİLEY" yazıyor.

Hayranlar, ne olacağına dair teorilerini paylaşmak için hiç vakit kaybetmediler. Çoğunluk yeni bir albüme gönül vermiş durumda.

Cyrus'un yeni yılda sabırsızlıkla bekleyeceği çok şey var gibi göründüğü için, onu vaftiz annesi ve Country müzik kraliçesi Dolly Parton ile birlikte büyük bir partiye ev sahipliği yaparak karşılaması çok uygun.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ethel Cain, Obama'nın "savaş karşıtı, vatanseverlik karşıtı" şarkısını yıl sonu şarkı listesine eklemesinin ardından fikrini beyan etti 

Ethel Cain, eski başkan Barack Obama'nın yıllık yıl sonu kültür toplantısına "American Teenager" şarkısını eklemesinin ardından yanıt verdi.

Cevaba neden olan şarkı aşşağıda:

Obama her yıl sevdiği kitapları, filmleri ve müzikleri sosyal medyada takipçileriyle paylaşmayı bir gelenek haline getirdi.

2022'de Rosalia, Omar Apollo, SZA, Lizzo, Koffee, Bad Bunny ve Burna Boy ile birlikte uzun süredir favori olan Kendrick Lamar gibi sanatçıları dinlediğini açıkladı.

25 şarkılık listede Cain'in ilk albümü Preacher's Daughter'da yer alan teklisi "American Teenager" da yer alıyor.

Obama, "Yıl sonu müzik çalma listemi sizinle paylaşmaktan her zaman zevk alıyorum" diye yazdı. “Bu yıl pek çok harika şarkı duyduk. İşte benim favorilerimden bazıları."

Ayrıca takipçilerinden, kontrol etmesi gerektiğini düşündükleri diğer müzikleri önermelerini istedi.

Twitter'da Cain, dahil edilmekten bunalmış göründü ve şu yorumu yaptı: "Savaş karşıtı, vatanseverlik karşıtı sahte pop şarkımı 2022 tombala listemde yıl sonu listesine dahil eden eski bir başkan yoktu." Yazma sırasında tweet'i 56.000'den fazla beğeni almıştı.

Cain'in "American Teenager" şarkı sözleri, ABD silah kültürü, savaş karşıtı duyarlılık ve siyasi ve dini hayal kırıklığı eleştirilerini içeriyor.

"Sokakta sarı ışık altında büyüdüm / İnandırmaya çok fazla güveniyorum," diye şarkı söylüyor. "Başka bir lise futbol takımı/ Komşunun kardeşi eve bir kutu içinde geldi/ Ama gitmek istedi, belki de onun suçuydu/ Amerikan rüyasının kaptığı bir kırmızı kalp daha."

AA15CBRW.img?w=768&h=585&m=6&x=190&y=172

Obama ayrıca bu hafta aralarında Tom Cruise'un uzun zamandır beklenen devam filmi ve gişe rekorları kıran filmi Top Gun: Maverick, bilim kurgu draması After Yang ve Viola Davis'in bir kadın ordusunun lideri olarak rol aldığı The Woman King gibi 2022'nin en sevdiği filmlerini paylaştı. bir Afrika krallığında.

En sevdiği kitaplar arasında George Saunders'ın yazdığı Liberation Day, Hernan Diaz'ın Trust'ı ve eşi Michelle Obama'nın The Light We Carry adlı kitabı vardı.

Michelle'in kitabının adını kontrol ettikten sonra, "Bu konuda biraz önyargılıyım," diye şaka yaptı.

Haberlerden siyasete, seyahatten spora, kültürden iklime - The Independent'ta ilgi alanlarınıza uygun bir dizi ücretsiz haber bülteni var. Okumak istediğiniz hikayeleri ve daha fazlasını gelen kutunuzda bulmak için buraya tıklayın.

Kaynak: The Independent

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Herkes Miley Cyrus'u Sevmiyor ama o bunu çok iyi yapıyor

Disney Channel, 1983 yılında kurulduğundan bu yana, izleyicileri arasında büyük ölçüde küçük çocuklardan oluşan bir dizi popüler programa ev sahipliği yaptı. Kanalın en popüler programlarından bazıları That's So Raven, Liv And Maddie, The Suite Life of Zack and Cody ve tabii ki Hannah Montana'dır. Kanaldaki dizilerin birçoğu, birçoğu kariyerleri boyunca büyük başarılar elde etmiş inanılmaz yetenekli oyunculardan oluşan bir havuza ev sahipliği yapıyor.

İnanılmaz başarılar elde eden en önemli isimlerden bazıları Selena Gomez, Zendaya, Demi Lovato ve tabii ki Miley Cyrus'tur. Bu aktrislerin her biri ayrıca kendi müzik kariyerlerinde büyük başarılar elde ederek bir dizi ödül kazandı ve yol boyunca dünya çapında bir takipçi topladı. Miley zaman zaman biraz yoldan çıkmış olsa da hayranlar, orijinal müziği her zaman hit olmasa da onun gerçekten iyi yaptığı bir şey olduğunu düşünüyor.

Bir Müzik Kariyerine Başlamadan Önce Disney'de Oynadı
Miley Cyrus bugün daha çok müzik kariyeri ile tanınırken, kökleri aslında 2005 yılında Hannah Montana'da Hannah rolü için seçildiği Disney Channel'da başladı.

Gösteri ilgi kazandıkça kısa sürede dünyanın dört bir yanından tanınmasını sağlayacak olan bu roldü.

İlginç bir şekilde, babası da Robby Ray Stewart rolünü oynayarak onunla birlikte hareket etti. Gösteri büyük bir başarıya dönüştü ve hatta tur ve satış anlaşmaları yaptı.

Gösteri sonunda 2011'de Cyrus'un gösteriden ayrılmaya karar vermesiyle sona erdi. Hareketinin ardındaki mantık, şovun artık hedeflemek istediğini hissettiğinden çok daha genç bir izleyici kitlesini hedef alması nedeniyle "devam etme zamanının geldiğini" hissetmesiydi.

Gösteriden ayrıldıktan sonra Cyrus, ayrılmadan önce çıkardığı ilk üç albümünün ardından müzik kariyerine devam etmeye karar verdi.

Bangerz adlı dördüncü albümü 2013'te yayınlandı ve popüler hitler We Can't Stop ve Wrecking Ball'a yer verdi. Kariyeri boyunca, beş stüdyo albümü daha yayınladı ve yol boyunca bir dizi başarılı turu tamamladı. Ayrıca birkaç MTV Ödülü ve Gençlerin Seçimi Ödülü de dahil olmak üzere yıllar içinde birçok ödül kazandı.

Tabii ki, bir sanatçı olarak son derece başarılı kariyeri, yıldızın şu anda Instagram'da 190 milyonun üzerinde takipçi biriktirmesiyle dünya çapında tanınmasını da sağladı.

Bununla birlikte, milyonlarca hayranı onun orijinal müziğini sevse de, halkın diğer üyeleri onun başka alanlarda gerçekten daha yetenekli olduğunu düşünüyor.

Hayranlar, Miley Cyrus'ın Cover Şarkıları Söylemek İçin İnanılmaz Bir Yeteneğe Sahip Olduğunu Düşünüyor

Miley, birçok kişi tarafından vokal yetenekleri nedeniyle sevilirken, müziğinin en büyük hayranları olmamasına rağmen, diğerleri farklı görüşlere sahip. Yorumcu yığınları, pop yıldızının vokal yeteneklerini tartışmak ve fikirlerini birbirleriyle tartışmak için bir Reddit dizisine gitti.

Konudaki birçok kişi, Miley'nin kendi yaptığı ana akım müziğinin en büyük hayranları olmasalar da, aslında onun cover çalışmasından gerçekten keyif aldıklarını ifade etti. Konu boyunca hayranlar, şarkıcıdan beğendikleri en sevdikleri cover'a yorum yaparken görülüyor.

Birçoğu orijinal yoruma katıldı ve bir hayran şöyle yazdı: "EVET ... harika işler çıkaracağı şarkıları nasıl seçeceğini gerçekten biliyor, kendi içinde harika bir beceri."

"Yeni dönemi için heyecanlı olduklarını, ancak benim için her zaman çok heyecan verici olan çok daha fazla yeni kapağı olacağını da bildiklerini" belirttiler.

Diğer hayranlar da benzer duyguları başka bir yazıyla yineledi: "Bu konuyu seviyorum, bunu artık bir Miley fanı olduğum için söylemiyorum ama her zaman Miley'nin en çok yönlü ve benzersiz seslerden birine sahip olduğunu hissettim. Dinleyebilirim. Sanki bir albümüm varmış gibi saatlerce onun canlı cover'larına."

Konunun geri kalanı boyunca yorumcular, bir sanatçı olarak onun 'benzersiz' ve 'çok yönlü' sesini överek yıldızın en sevdikleri cover şarkılarını birbirleriyle paylaşmaya devam ettiler.

Reddit kullanıcılarının en sevdiği kapaklardan bazıları, Why'd you call me me you just you'n you'?, Summertime Sadness, Jolene, Giving You Up ve Bob Dylan'ın "Baby I'm in the Mood For You" gibi görünüyor.

Açıkçası, Miley hemen hemen her türde rahat ve hayranları onun her tür kapakla uğraşmaya devam etmesini umuyor.

Kaynak: The Things

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Shakira, 53. Oturum başarısı karşısında şokta

Shakira, yeni single'ının başarısının şokunda.

Sözleri

 

[Intro: Shakira]
(For guys like you, ooh-ooh-ooh-ooh)
Oh-oh (Oh-oh)
(For guys like you, ooh-ooh-ooh-ooh)

[Verse 1: Shakira]
Sorry, I already caught another plane
I won't be back here, I don't want any more disappointments
So much talk of being a champion
And when I needed you, you gave me the worst version of you
Sorry, baby, it's been a while
Since I should have booted that cat
A she-wolf like me isn't for rookies
[Chorus: Shakira]
A she-wolf like me isn't for guys like you, ooh-ooh-ooh-ooh
For guys like you, ooh-ooh-ooh-ooh
I was out of your league, that's why you're
With someone just like you, ooh-ooh-ooh-ooh
Oh-oh, oh-oh

[Verse 2: Shakira]
This is for you to be mortified, to chew and swallow, swallow and chew
I won't get back with you, not if you cry, not even if you beg me
It's clear that it's not my fault if they criticize you
I only make music, sorry if it splashes you
You left me with your mom as a neighbor
The press at my door, and a debt with the Treasury
You thought you'd hurt me, but you made me stronger
Women no longer cry, women get paid

[Pre-Chorus: Shakira]
She's got the name of a good person
Clearly, it's not how it sounds
She's got the name of a good person
Clearly

[Chorus: Shakira]
A she-wolf like me isn't for guys like you, ooh-ooh-ooh-ooh
For guys like you, ooh-ooh-ooh-ooh
I was out of your league, that's why you're
With someone just like you, ooh-ooh-ooh-ooh
Oh-oh, oh-oh

[Verse 3: Shakira]
There's a thin line between love and hate
Don't come back here, trust me
No hard feelings, babe, I wish you
Good luck with my so-called replacement
I don't even know what happened
You're acting so weird, I don't even recognize you
I'm worth two 22-year-olds
You traded in a Ferrari for a Twingo
You traded in a Rolex for a Casio
You're all worked up, slow down
Ah, so much time at the gym
But maybe work out your brain a bit too
Pictures wherever I go
I feel like a hostage here
But it's all good
I can be out by tomorrow, and be my guest if you want to move her in too

[Pre-Chorus: Shakira]
She's got the name of a good person (Ooh-ooh-ooh-ooh)
Clearly, it's not how it sounds (Ooh-ooh-ooh-ooh)
She's got the name of a good person (Ooh-ooh-ooh-ooh)

[Chorus: Shakira]
A she-wolf like me isn't for guys like you, ooh-ooh-ooh-ooh
For guys like you, ooh-ooh-ooh-ooh
I was out of your league, that's why you're
With someone just like you, ooh-ooh-ooh-ooh
Oh-oh, oh-oh

[Outro: Shakira]
Ooh-ooh-ooh-ooh (For guys, fo-fo-for guys like—)
For dudes like you, ooh-ooh-ooh-ooh (For guys, fo-fo-for guys like—)
I was out of your league, that's why you're
With someone just like you, ooh-ooh-ooh-ooh (It's a wrap)
Oh-oh, oh-oh
That's it, bye

45 yaşındaki şarkıcı, Bizarrap ile 35 yaşındaki eski sevgilisi Gerard Piqué ve 23 yaşındaki yeni partneri Clara Chia Marti'yi hedef alan 'Shakira Bzrp Music Sessions 53'te işbirliği yaptı ve Shakira, dünya çapında olmasına şaşırdığını itiraf etti. başarı.

Instagram'da şunları yazdı: "Benim için bir katarsis ve rahatlama olan şey, 45 yaşında ve İspanyolca olarak dünyada doğrudan bir numara olacağımı asla düşünmemiştim.

"Kendimizi önemsiz hissettirenlere karşı duran milyonlarca kadını kucaklamak istiyorum.

"Hissettikleri ve düşündükleri şeyleri savunan ve aynı fikirde olmadıklarında ellerini kaldıran, diğerleri ise kaşlarını kaldıran kadınlar.

"Onlar benim ilham kaynağım

"Ve bu başarı benim değil herkesin.

"70 kere 7 kalkmalıyız.

AA12jZU9.img?w=768&h=499&m=6&x=154&y=48&

"Toplumun bize söylediği gibi değil, bizim düşünebildiğimiz şekilde, bu da çocuklarımız, ebeveynlerimiz ve bize ihtiyacı olan ve bizde umut olanlar için ilerlememize hizmet ediyor."

Dokuz yaşında Milan ve yedi yaşında Sasha adlı oğulları olan Shakira ve Gerard, 11 yıllık birlikteliğin ardından Haziran ayında ayrıldıklarını açıkladılar.

Sharkira'nın sert şarkısında şu sözler yer alıyor: "Bu gerekli bir veda. Eskiden inanılmaz olan şeyler rutin hale geldi.

"Dudaklarının bana bir tadı yok. Şimdi tam tersi.

"Narsizmin yüzünden beni terk ettin. Eskiden ne olduğunu unuttun.

"Tavrına mesafeli davranıyorsun ve bu beni endişelendirdi. Yarısını bile vermedin. Senden fazlasını verdiğimi biliyorum."

Kaynak: BangShowbiz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Lady Gaga'nın Çalıntı Köpeklerini İade Eden Kadın, Şarkıcıya Parasını Ödemediği İçin Dava Açıyor

AA17UpXd.img?w=700&h=467&m=6&x=354&y=107

2021'de Lady Gaga'nın köpeklerini çalındıktan sonra iade eden kadın, şarkıcının vaat ettiğini iddia ettiği 500.000 dolarlık ödülü ödemediği için Gaga'ya dava açıyor.

BuzzFeed News'in daha önce bildirdiği gibi, Şubat 2021'de Gaga'nın iki Fransız buldogu Koji ve Gustav, Gaga'nın asistanının da vurulduğu bir soygunda çalındı. Nisan 2021'de, sonunda köpekleri teslim eden Jennifer McBride da dahil olmak üzere soygunla bağlantılı olarak beş kişi tutuklandı.

McBride köpekleri teslim ettikten sonra Los Angeles polisi, onun soygundan tutuklanan adamlardan birinin babası Harold White ile ilişkisi olduğunu keşfetti. White ayrıca cinayete teşebbüsten tutuklandı.

McBride ayrıca cinayete yardımcı olmaktan tutuklandı. Aralık ayında McBride, çalınan malları alma konusunda hiçbir itirazda bulunmadı. LA Times'a göre, iki yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı.

2021'de birden fazla satış noktası, Lady Gaga'nın köpeklerini "hiç soru sorulmadan" iade edecek kişiye 500.000 dolar teklif ettiğini bildirdi.

AA14WFBh.img?w=355&h=236&m=6&x=54&y=46&s

BuzzFeed News'in aldığı yeni davada McBride, ödülü almadığını iddia etti. Dava, Gaga'nın McBride'ı yerine getirme niyeti olmadan bir söz vererek "dolandırdığını" belirtir.

Dava, McBride'ın 500.000 doları alamamasının bir sonucu olarak telafi edici zararlar, acı ve ıstırap, zihinsel ıstırap ve hayattan zevk alma kaybına uğradığını iddia ederek devam ediyor.

Gaga'nın temsilcileri, yorum talebimize hemen geri dönmedi.

AA14Wnyv.img?w=355&h=236&m=6&x=153&y=4&s

Kaynak: BuzzFeed News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 6 ay sonra...
  • Admin

Obama'nın 2023'teki yıldızları arasında Beyoncé, Burna Boy ve Blondshell yer alıyor

Eski başkan Barack Obama, geçtiğimiz yılın kendi müzik damak zevkine hakim olan (kendi dinleme trendlerimizin çoğunu yansıtan) şarkılarını yayınladı.

Bu yılki 28 seçki, listelerde tırmanan, Grammy adaylığı kazanan veya kendi türlerini ana akım başarıda ön sıralara taşıyan sanatçıları öne çıkarıyor.

1. Listelerde hakimiyet kuran ve ödüllerle dolu müzik

Kolombiyalı reggaeton ve trap şarkıcısı Karol G'nin de aralarında bulunduğu bu yılın çalma listesindeki sanatçıların çoğu küresel başarıya imza attı. Obama'nın çalma listesindeki ilk sözü, dördüncü stüdyo albümü "Mañana Será Bonito"dan Shakira'nın yer aldığı şarkısı "TQG" oldu. Yıllık Wrapped çalma listesindeki verilere göre Spotify'ın yılın en çok dinlenen albümlerinden biri.

Amerikalı şarkıcı-söz yazarı Mitski'nin ticari atılımı ve piyano şarkısı "My Love Mine All Mine" da yer alıyor. Bu onun Billboard Hot 100 listesine ilk girişi oldu ve 2023 tarihli "The Land Is Inhospitable and So Are We" adlı albümünden çıkan single olarak 26 numaraya kadar yükseldi. Son yıllarda türün küresel dinleyicilerde ön sıralara çıkmasına yardımcı olan ve bu yıl Grammy'ye aday gösterilen Afrobeats sanatçıları Davido ve Burna Boy da yer alıyor.

Victoria Monét'in R&B parçası "On My Mama" da dahil olmak üzere bu yıl yayınlanan diğer şarkılar, yaklaşan 66. Grammy Ödülleri adaylıkları için aday gösterildi.

Meksikalı şarkıcı Peso Pluma'nın Eslabon Armado işbirliğiyle hazırladığı hit şarkısı "Ella Baila Sola", Spotify verilerine göre en çok dinlenen şarkılardan biri oldu. Hip-hop sanatçısı, Meksika'da popüler olan geleneksel koridorlara - anlatısal kahramanlık hikayelerine - tuzakla aşılanmış bir yaklaşımı içeren bölgesel Meksika müziğinden bir tarz yaratıyor.

Rapçi 6lack listeyi Instagram hikayesinde yayınladı.

"Bunu hayal etmeye çalışıyorum ve yapamıyorum haha", "Since I Have a Lover" şarkısını vurgulayan ekran görüntüsünün altına paylaşımda bulundu. "Ama teşekkürler 44."

2. Görünümleri tekrarlayın

Amerika Birleşik Devletleri'nin 44. başkanı, yıllar boyunca dikkatini çeken melodileri, kitapları ve filmleri paylaşmaya yabancı değil. Yaz ve yıl sonu çalma listelerinde pop, country, folk, rock ve daha fazlasından sanatçılara yer verdi.

Bu yıl daha önce de yer aldığı Kendrick Lamar, Beyoncé ve Mitski gibi müzisyenlere birkaç yer verdi.

"America Has a Problem" ilk olarak Beyoncé'nin yedinci stüdyo albümü 2022'deki "Renaissance"ta yer aldı ve rapçi Lamar'ın yer aldığı 2023 remixi, Queen Bey'in yükseliş yılının ardından bu yılki listede yer aldı. 2023 versiyonu açık siyasi referanslar içermiyor; bunun yerine aralarına teknoloji, uyuşturucu ve baştan çıkarmayla ilgili referanslar serpiştiriliyor.

Obama'nın 2022 listesinde Beyoncé'nin "Renaissance" albümünden "Break My Soul" ve Lamar'ın "Mr. Moral ve Büyük Adımlar.

Mitski'nin Kasım 2021'de çıkan ve ertesi yıl "Laurel Hell" albümünde yer alan "The Only Heartbreaker" adlı şarkısı, bu yılın girişi olan "My Love Mine All Mine" öncesinde Obama'nın 2021 setinde yer aldı.

3. Yeni ortaya çıkan türler ve sanatçılar

Şarkıcı-söz yazarı Indigo De Souza gibi yeni ortaya çıkan ve daha az tanınan müzisyenler Obama'nın çalma listesine ilk kez girdiler. İkinci stüdyo albümü "All of This Will End"in ilk single'ı "Younger & Dumber" bu yılki listede yer aldı.

Sanatçı sevincini Instagram hesabından paylaştı: "Buna inanamıyorum bile."

Alternatif rock parçası "Joiner"ın listeye girdiği Blondshell, heyecanını daha kısa ve öz bir şekilde ifade ederek Instagram'a üç harfli bir yanıt gönderdi: "Güle güle."

Obama ayrıca Batı Afrika'nın popüler müzik ve tarzlarını ve Afro-pop, Karayip soca ve Amerikan hip-hop'unu besleyen daha büyük diasporayı kapsayan bir şemsiye terim olan Afrobeats'te de birkaç sanatçıya yer verdi. Dahil edilmesi, türün 2010'ların sonlarından bu yana artan başarısını kabul ediyor.

Nijerya doğumlu şarkıcı Davido, Güney Afrikalı yapımcı Musa Keys'in rol aldığı "Unavailable" adlı şarkısıyla sahneye çıktı. Şarkı, Billboard ABD Afrobeats Songs listesinde 3. sıraya yükseldi ve En İyi Afrika Müziği Performansı kategorisinde Grammy'ye aday gösterildi. Geçtiğimiz yıl 13 milyardan fazla Spotify dinlenmesi alan türün bu yılki mix'inde Burna Boy, Tems, Sake ve Olamide de yer alıyor.

4. Önemli eksiklikler

Taylor Swift ve Güney Koreli şarkıcı Jungkook da dahil olmak üzere bazı ana akım megastarlar bu yılın listesine dahil edilmedi.

Billboard, Spotify ve Genius tarafından bu yılın en iyi sanatçısı seçilen Swift, arenalarda ve sinema salonlarında fenomen haline gelen, tüm zamanların en çok hasılat yapan turu Eras Tour ile rekor bir yıl geçirdi.

Jungkook'un ilk solo albümü "Golden", Kasım ayında K-pop erkek grubu BTS'e ara verdiği sırada piyasaya sürüldü ve 1 numaradan çıkış yaptı.

5. Liste

“TQG” by Karol G & Shakira

“I Remember Everything” by Zach Bryan ft. Kacey Musgraves

“Sprinter” by Dave & Central Cee

“Since I Have a Lover” by 6LACK

“Cobra” by Megan Thee Stallion

“Joiner” by Blondshell

“Midnight Gospel” by Alé Araya ft. Joseph Chilliams

“America Has a Problem” by Beyoncé ft. Kendrick Lamar

“Water” by Tyla

“The Returner” by Allison Russell

“Unavailable” by Davido ft. Musa Keys

“My Love Mine All Mine” by Mitski

“Sittin’ On Top Of The World” by Burna Boy ft. 21 Savage

“Vampire Empire” by Big Thief

“Younger & Dumber” by Indigo De Souza

“Toxic Trait” by Stormzy ft. Fredo

“Where You Are” by John Summit & Hayla

“La Bebe (Remix)” by Yng Lvcas & Peso Pluma

“On My Mama” by Victoria Monét

“Cast Iron Skillet” by Jason Isbell & 400 Unit

“WY@” by Brent Faiyaz

“Amapiano” by Asake & Olamide

“Lose Control” by Teddy Swims

“Me & U” by Tems

“Drink the River” by Gabe Lee

“Crazy Love” by Rita Wilson & Keith Urban

“Road to Freedom” by Lenny Kravitz

“It Never Went Away” by Jon Batiste

Peki, yardımcı konusunda Obama'ya güvenir misiniz?

Kaynak: WP The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Ed Sheeran 2019'dan bu yana ilk kez sürpriz Divide şarkısını çalıyor

Ed Sheeran, yarım on yıldır ilk kez hayranlar için "Happier"ı oynadı. Divide parçası, "Matematik" turnesi şarkı listesine sürpriz bir ekleme olarak çalındı.

Sheeran'ın 16 Şubat 2024'te Singapur Ulusal Stadyum'daki gösterisi sırasında "Sing" ile "One" ve "Fotoğraf" karışıkları arasında "Happier" oynadı. Şarkıyı 3 Mayıs 2019'daki "Divide" turnesinden bu yana ilk kez çalıyordu. O zaman bile o yıl sadece dört gösteride daha oynandı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

Daha sonra ertesi gece Capitol Theatre'da daha samimi bir gösteri sırasında şarkıyı tekrar çaldı.

Komik bir Instagram gönderisinde Sheeran'ın yarım on yıl sonra şarkıyı yeniden öğrendiği görülüyor. Şarkıyı tekrar öğrenmeyi bisiklete binmeye benzetti. Kimseyi şaşırtmayacak şekilde bunu başardı.

"Happier", Sheeran'ın Divide albümünün beşinci ve son teklisiydi. Albümdeki "Perfect" ve "Shape of You" gibi daha moral verici aşk şarkılarına kıyasla daha yürek parçalayıcı bir ayrılık şarkısı. Yine de "Fotoğraf" şarkıcısı için canlı bir nadirlik haline geldi.

Ed Sheeran şu sıralar müzik kariyerinin ilk dönemini “Mathematics” turnesi ile kutluyor. Nisan 2022'de başladı ve 2023'te Kuzey Amerika'yı geçerek tüm büyük stadyumları vurdu. Şu anda kendisini Asya ve Avrupa'ya taşıyacak bir maç oynuyor.

2023 yılı sanatçı için yoğun bir yıldı. İlk olarak matematik sembolü başlıklı albümünün son girişi olan Subtract'ı yayınladı. Albüm büyük bir hit oldu ve 2024 Grammy'lerinde En İyi Pop Vokal Albümü adaylığına ulaştı (sonunda Taylor Swift'in Midnights'ına yenildi). Aynı yıl Sonbahar Varyasyonlarını da yayınladı.

Kaynak: ClutchPoints

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Pisagor yanılıyordu: Araştırmaya göre evrensel müzik armonileri yok

Yeni araştırmalar, müzik enstrümanlarının tonu ve akortunun armoniye olan takdirimizi manipüle etme gücüne sahip olduğunu gösteriyor. Bulgular, yüzyıllardır süren Batı müziği teorisine meydan okuyor ve farklı kültürlerden enstrümanlarla daha fazla deney yapılmasını teşvik ediyor.

Antik Yunan filozofu Pisagor'a göre, "ünsüz" - kulağa hoş gelen notaların birleşimi - 3 ve 4 gibi basit sayılar arasındaki özel ilişkiler tarafından üretilir. Son zamanlarda bilim adamları psikolojik açıklamalar bulmaya çalıştılar, ancak bu 'tamsayı oranları' ' hala bir akorun sesini güzel kıldığı düşünülüyor ve bunlardan sapmanın müziği 'uyumsuz' ve hoş olmayan bir ses haline getirdiği düşünülüyor.

Ancak Cambridge Üniversitesi, Princeton ve Max Planck Deneysel Estetik Enstitüsü'nden araştırmacılar, Pisagor'un yanıldığı iki temel yolu keşfettiler.
Nature Communications'da yayınlanan araştırma, normal dinleme koşullarında akorların bu matematiksel oranlarda mükemmel olmasını aslında tercih etmediğimizi gösteriyor.

Cambridge Müzik Fakültesi'nden ve Müzik Merkezi Direktörü Dr. Peter Harrison, "Hafif miktarda sapmayı tercih ediyoruz. Biraz kusuru seviyoruz çünkü bu, seslere hayat veriyor ve bu da bizim için çekici" dedi. Müzik ve Bilim.

Araştırmacılar ayrıca Batılı müzisyenlerin, dinleyicilerin ve akademisyenlerin daha az aşina olduğu bazı müzik enstrümanlarını dikkate aldığımızda bu matematiksel ilişkilerin oynadığı rolün ortadan kalktığını da buldular. Bu enstrümanlar genellikle çanlar, gonglar, ksilofon türleri ve diğer perdeli vurmalı çalgılardır. Özellikle, küçük gonglardan oluşan bir koleksiyondan inşa edilen Cava gamelan'ına ait bir enstrüman olan 'bonang' üzerinde çalıştılar.

Dr. Harrison, "Bonang gibi enstrümanlar kullandığımızda, Pisagor'un özel sayıları pencereden dışarı çıkıyor ve tamamen yeni uyum ve uyumsuzluk kalıplarıyla karşılaşıyoruz" dedi.

"Bazı vurmalı çalgıların şekli, onlara vurduğunuzda ve rezonansa girdiklerinde, frekans bileşenlerinin bu geleneksel matematiksel ilişkilere uymadığı anlamına gelir. İşte o zaman ilginç şeylerin gerçekleştiğini görürüz."

"Batılı araştırmalar tanıdık orkestra enstrümanlarına çok odaklandı, ancak diğer müzik kültürleri şekilleri ve fizikleri nedeniyle 'harmonik' olarak adlandırdığımız enstrümanlar kullanıyor."

Araştırmacılar, ABD ve Güney Kore'den 4.000'den fazla kişinin 23 davranış deneyine katıldığı çevrimiçi bir laboratuvar oluşturdular. Katılımcılara akorlar çalındı ve her birine sayısal bir hoşluk derecesi vermeleri ya da sesi daha hoş hale getirmek için bir akordaki belirli notaları ayarlamak için bir kaydırıcıyı kullanmaları istendi. Deneyler 235.000'den fazla insan yargısı üretti.

Deneyler müzik akorlarını farklı perspektiflerden araştırdı. Bazıları belirli müzik aralıklarını yakınlaştırdı ve katılımcılardan bunları mükemmel akort edilmiş, hafif keskin veya hafif düz olarak tercih etmelerini istedi.

Araştırmacılar, hafif kusur veya 'uyumsuzluk' yönünde anlamlı bir tercih bulduklarında şaşırdılar. Diğer deneyler, bonang da dahil olmak üzere Batılı ve Batılı olmayan müzik enstrümanlarıyla uyum algısını araştırdı.

Yeni uyum türlerinin içgüdüsel olarak takdir edilmesi

Araştırmacılar, bonang'ın ünsüz seslerinin, geldiği Endonezya kültüründe kullanılan özel müzik skalasıyla düzgün bir şekilde eşleştiğini buldu. Bu ünsüzler, örneğin bir Batı piyanosunda kopyalanamaz çünkü geleneksel olarak kullanılan ölçeğin çatlakları arasında kalırlar.

"Bulgularımız, uyumun yalnızca tek yönlü olabileceği ve akorların bu matematiksel ilişkileri yansıtması gerektiği yönündeki geleneksel düşünceye meydan okuyor. Armoninin çok daha fazla türü olduğunu ve diğer kültürlerin bunları geliştirmesinin iyi nedenleri olduğunu gösteriyoruz." dedi Dr. Harrison.

Daha da önemlisi, çalışma, eğitimli müzisyenler olmayan ve Cava müziğine aşina olmayan katılımcıların, bonang'ın tonlarındaki yeni uyumları içgüdüsel olarak takdir edebildiklerini öne sürüyor.

Harrison, "Müzik yaratımı, belirli bir dizi niteliğin yaratıcı olanaklarını keşfetmekle ilgilidir; örneğin, bir flütle ne tür melodiler çalabileceğinizi veya ağzınızla ne tür sesler çıkarabileceğinizi bulmaktır" dedi.

"Bulgularımız, eğer farklı enstrümanlar kullanırsanız, insanların sezgisel olarak takdir ettiği tamamen yeni bir armonik dilin kilidini açabileceğinizi, takdir etmek için üzerinde çalışmalarına gerek olmadığını gösteriyor. Batı klasik müziğinin son 100 yılındaki deneysel müziklerin çoğu Dinleyiciler için oldukça zor oldu çünkü keyif alması zor olan son derece soyut yapılar içeriyor. Buna karşılık bizimki gibi psikolojik bulgular, dinleyicilerin sezgisel olarak keyif alacağı yeni müziklerin teşvik edilmesine yardımcı olabilir."

Müzisyenler ve yapımcılar için heyecan verici fırsatlar
Dr. Harrison, araştırmanın müzisyenleri alışılmadık enstrümanları denemeye ve bunların yeni armoniler sunup sunmadıklarını ve yeni yaratıcı olasılıklar açıp açmadıklarını görmeye teşvik edeceğini umuyor.

"Artık pek çok pop müzik Batı armonisini Orta Doğu, Hindistan ve dünyanın diğer yerlerinden gelen yerel melodilerle birleştirmeye çalışıyor. Bu az çok başarılı olabilir, ancak bir sorun şu ki, eğer çalarsanız notalar kulağa uyumsuz gelebilir. Batı enstrümanlarıyla."

"Müzisyenler ve yapımcılar, bulgularımızı dikkate alırlarsa ve özel olarak seçilmiş gerçek veya sentezlenmiş enstrümanlar kullanarak 'tınıyı', yani ton kalitesini değiştirmeyi düşünürlerse, bu evliliğin daha iyi yürümesini sağlayabilirler. O zaman gerçekten her ikisinin de en iyisini elde edebilirler. dünyalar: uyum ve yerel ölçek sistemleri."

Harrison ve çalışma arkadaşları, daha geniş bir kültür yelpazesini test etmek için farklı türde araçları araştırıyor ve takip çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle, bu çalışmada Batılı katılımcılara farklı armoni kavramlarını içselleştirip içselleştirmediklerini anlamak için 'harmonik olmayan' enstrümanlar kullanan müzisyenlerden fikir edinmek istiyorlar.

Kaynak: Phys

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Kişisel Kulaklıklı Gitar Amfisi

Elektro gitarlar ve baslar gibi enstrümanlara doğrudan bağlanan çok sayıda taşınabilir kulaklık amplifikatörü var, ancak Boss işleri bir adım öteye taşıdı. Şirket, Katana:GO kulaklık amplifikatörünü duyurdu ve bu, daha önce hiç görmediğim özelliklerin küçük bir kutuda bir arada bulunduğu bir sersemletici.

Tıpkı rakip ürünler gibi bu cihaz da tercih edilen enstrümanın giriş jakına takılır ve neler olup bittiğini duymak için bir kulaklık jakı içerir. Gitaristler on amfi modeli arasından seçim yapabilir ve basçılar, her biri önceden var olan Katana modelleme amfi serisinden alınmış üç amfi modeli alabilirler. Boss Katana amfileri öncelikle şaşırtıcı derecede harika ton seçimleriyle tanınıyor ve görünen o ki şirket aynı modelleri bir kulaklık amfisine sıkıştırmayı başardı. Rakip ürünler kesinlikle kullanışlıdır, ancak her zaman o kadar da harika ses çıkarmazlar.

Müzisyenlerin Boss'tan beklediği tüm yankılar, gecikmeler ve tabii ki korolarla birlikte seçebileceğiniz 60 efekt bulunmaktadır. Bunlar aynı zamanda daha büyük ve daha pahalı kombo amfilerde bulunan efektlerin aynısıdır.

Yani iyi amfi tonları ve sağlam bir efekt dizisi var. Katana'yı belirleyen şey nedir: Mustang Micro'dan farklı mı? Her şeyden önce, her zaman memnuniyetle karşılanan bir eklenti olan yerleşik bir tuner var. Katana:GO ayrıca canlı bir kurulumu taklit etmek için uzamsal ses teknolojisi içerir ve bu da onun bir pratik amplifikatörü olarak kullanışlılığını daha da artırır. Bunun kulağa ne kadar gerçekçi geldiğini zaman gösterecek ancak Boss, kullanıcıların sahnede çalıyormuş veya "arkadaşlarla bir odada eğleniyormuş" izlenimi vermek için sanal amfiyi farklı konumlara yerleştirmesine izin verdiğini söylüyor. Bu amplifikatörlerin çoğunu daha önce kullanmıştım ve kulaklık sinyalinin "yüzünüzdeki" niteliğini oldukça itici buldum, bu yüzden bu özellik ilgimi çekti.

Amplifikatörün, benzersiz tonları oluşturmak ve kaydetmek için 30 önceden ayarlanmış yuvası vardır ve şirketin Tone Exchange hizmetiyle entegre olur. Bu, kullanıcıların Pokémon gibi ön ayarları takas etmelerine olanak tanır. Tamam, pek Pokémon'a benzemiyor ama ana fikri anladınız.

Katana:GO, gerçek bir USB ses arabirimi olarak da kullanılabilir. Sadece bir bilgisayara, akıllı telefona veya tablete takın ve doğrudan bir DAW'a kaydedin. Son olarak, yayın sitelerinden veya kişisel kitaplığınızdan şarkılara eşlik etme olanağı sunan özel bir mobil uygulama var. Bu, özellikle günlük pratik seansına başlamak için kullanışlıdır ve zor bölümleri tespit etmek için bir döngü özelliği vardır.

Piyasadaki diğer kulaklık amfileri gibi düzgün bir şekilde katlanır ve standart bir çantaya kolayca sığar. Boss Katana:GO'nun fiyatı 120 dolar ve tesadüfen, bir ses arabirimi olarak iki katına çıkmayan veya yerleşik bir tuner içermeyen Mustang Micro ile aynı fiyatta. Şu anda satın alınabilir.

Kaynak: Engadgets

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.