Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Moderna, yeni verilere göre Covid aşısının ikinci aşıdan altı ay sonra virüse karşı% 90'dan fazla etkili olduğunu açıkladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Moderna, yeni verilere göre Covid aşısının ikinci aşıdan altı ay sonra virüse karşı% 90'dan fazla etkili olduğunu açıkladı

Moderna, Covid-19 aşısının Covid-19'a karşı korumada% 90'dan fazla etkili olduğunu ve ikinci dozdan altı ay sonrasına kadar şiddetli hastalıklara karşı% 95'ten fazla etkili olduğunu söyledi.
Yeni veriler 9 Nisan'a kadar olan vakaları içeriyor ve 100'den fazla ciddi vaka dahil 900'den fazla Covid-19 vakasını değerlendirdi.
Güncelleme, Moderna'yı tam ABD onayı için aşısını doldurmaya bir adım daha yaklaştırıyor.

BB1ddGED.img?h=587&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, Moderna'nın Covid-19 aşısının Covid-19'a karşı korumada% 90'dan fazla etkili olduğunu ve ikinci dozdan altı ay sonrasına kadar ciddi hastalıklara karşı% 95'in üzerinde etkili olduğunu söyledi.

Güncelleme, Moderna'yı tam ABD onayı için aşısını doldurmaya bir adım daha yaklaştırıyor; aşının amaçlanan kullanımı için güvenli ve etkili olduğunu göstermek için daha titiz bir inceleme süreci. Tam onay aldıktan sonra Moderna, çekimleri doğrudan tüketicilere pazarlamaya ve bunları ABD'deki bireylere ve özel şirketlere satmaya başlayabilir.

Yeni verilerin 9 Nisan'a kadar olan vakaları içerdiği ve 100'den fazla ağır vaka dahil 900'den fazla Covid-19 vakasının değerlendirildiği belirtildi. Aşı şu anda Gıda ve İlaç Dairesi tarafından 18 yaş ve üstü kişiler için acil kullanım için yetkilendirilmiştir ve ajans her zaman EUA'yı her zaman iptal edebilir. Moderna, EUA için yalnızca iki aylık takip güvenliği verisi sunmuştur. FDA, tam onay için genellikle altı ay gerektirir.

Şirket, sonuçlarının ön olduğunu söyledi. Moderna, yıl boyunca asemptomatik enfeksiyona karşı etkililik ve antikorların kalıcılığına ilişkin güncellenmiş verileri paylaşacağını söyledi.

Yeni veriler, New England Journal of Medicine'de yayınlanan bir çalışmanın, Moderna aşısının neden olduğu antikorların ikinci dozdan altı ay sonra hala mevcut olduğunu göstermesinden sonra geldi. Ayrıca, Pfizer'in bu ayın başlarında Moderna'nınkine benzer teknolojiyi kullanan aşısının da ikinci dozdan altı ay sonra oldukça etkili olduğunu göstermesinin ardından geldi.

Çeşitli ilaç verileri ve güvenlik izleme kurulunda yer alan bulaşıcı hastalık uzmanı Isaac Bogoch, Moderna'nın güncellemesini "harika haberler" olarak nitelendirdi ve her iki mRNA aşısının da altı ayda oldukça etkili olduğunu duymanın harika olduğunu ekledi.

"Bunun ötesinde aylarca her ikisinin de iyi bir etkinliğe sahip olacağını tahmin etmenin adil olduğunu düşünüyorum" dedi.

Moderna, hala 17 yaş ve altındaki çocuklarda aşısını değerlendiriyor.

Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, 12 ila 17 yaş arasındaki ergenlerin deneme testinin şu anda ABD'de yaklaşık 3.000 katılımcıyla tam olarak kayıtlı olduğunu söyledi.

6 aylıktan 11 yaşındaki çocuklara yapılan atış denemesinin şu anda kayıt yaptırmakta olduğunu söyledi. ABD ve Kanada'da 6,750 sağlıklı pediatrik katılımcıyı kaydetmeyi bekliyor. Pfizer'in çalışması gibi, çocuklar kademeli olarak daha yüksek dozlara geçmeden önce düşük dozda aşı alarak başlayacaklar.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Moderna, yeni verilere göre Covid aşısının ikinci aşıdan altı ay sonra virüse karşı% 90'dan fazla etkili olduğunu açıkladı

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.