Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Geçen yıl Dolap uygulamasından kendime bir hesap açmıştım, daha hesabı açtığım gün dolabıma koyduğum Harley botlardan birini 350 TL'den sattım ki o dönem botun sıfır fiyatı 800 TL falandı ve benim botum da neredeyse sıfıra yakındı. Valla çok iyi gelmişti bana. Sonrasında bir de 80 TL'ye bir pantolon sattım ama o günden bu yana daha satış matış yok. Öylece duruyor o hesap. Ama son birkaç aydır akşamları bazen uygulamayı kontrol edip kendimce beğendiğim ürünleri favorilere ekliyorum. Ay başına kadar bekliyorum ve ay başında  kendime 150 TL'lik sınır koyuyorum ve 150 TL'ye istediğim ne varsa satın alıyorum. Ben kendimde şunu keşfettim, öyle Zara'ymış, Mango'ymuş, Koton'muş LCW'ymiş ben bu markalardan alışveriş yapmayı sevmiyorum. Hepsinde aynı kıyafetler, aynı adi kumaşlar ve o adi kumaşlara biçilen acayip yüksek fiyatlar... Halbuki bazen dolaşırken minik minik butikler görürsünüz, içeri girerseniz çok daha kaliteli giyecekleri çok daha uygun fiyata bu butiklerden alabilirsiniz. Üstelik de herkeste olmayan, herkesin giydiklerinden farklı şeyler olur bunlar... İşte Dolap d abana aynen öyle geldi, acelem yok, oturduğum yerden sakin sakin, tam da tarzıma uygun, bedenime uygun, zevkime uygun eşyalar... Üstelik de bence yeniden değerlendirmiş oluyorum, tüketim toplumuna olan katkımı azaltıyorum.  

large.1.jpg.f96644abd67408d9259d1bb48fe1

Bu pantolon eteği kargoyla birlikte 20 TL'ye aldım, kumaşı çooook güzel, beli tam oturuyor ve belden aşağısı etek şeklinde bir pantolon. Tam bilek boyu. Daha önce giyilmiş ama hiçbir deformasyonu yoktu, çok şanslıymışım ki bu parça benim oldu. Çook ama çok beğendim. 

Ve üzerine alttaki crop tarzı salaş bluzu aldım, aynı zamanda baharda mont yerine bu kazağı şal gibi de kullanabilirim, İkisi birbiriyle o kadar güzel oldu ki. Ayrıca bu kazak altına uzun bol eteklerle de çok güzel duruyor. Bunun fiyatı da kargo dahil 25 TL, üstelik bu sıfır geldi, etiketliydi... 

Yani bu ay 45 TL'ye iki tane şahane kıyafetim oldu, ben bunları satın almaya kalkışsam bırakın bu fiyata almayı ben bunları bulamazdım bile.. 

 

large.2.jpg.b515d1105c60fe6bc114ad430f06

Peki bu başlığı neden açtım, dolap, zebramo gibi uygulamaları bence telefonlarınıza indirin demek için tabii. Eğer giyilmiş bir şey almak istemezseniz sıfır, etiketli ürünler de var. Ama bence buna çok takılmayın, eğer temiz, güzel kullanılmış, deforme olmamış bir ürün bulmuşsanız alın, zaten artık eve giren her şeyi önce makineden geçiriyoruz, düşününce alışveriş merkezinden aldığınızda da aldığınız kıyafetleri sizden önce deneyen bir sürü insan var...  Sırf kıyafet almak için bu corona zamanlarında alışveriş merkezlerinden uzak durun, benzine vereceğiniz parayı da kargoya verin, hatta isterseniz kargosuz ürünlerden de seçebilirsiniz. Ve en güzeli geri dönüşüme, yeniden değerlendirmeye katkıda bulunmuş oluyoruz, tüketmemiş oluyoruz. 

 

Siz de aldıklarınızı paylaşmak ister misiniz? Hadi o zaman... 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@gloria güle güle giy çok güzeller. Ben de açacağım bir dolap hesabı. Ördüğüm çantaları koyacağım. Bir de  topladığım vintage eşyaların bazılarını satışa koyacağım. Depremden sonra eşyalarımı sadeleştirmeye karar verdim. ☹️

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Artık benimde bi dolap hesabım var. Kaktüsleri ve diğer işleri ekliyorum yavaş yavaş. Bugün kantaron yağlarımı ekledim. Bir de zamanla bit pazarlarından topladığım vintage eşyaları koyarım belki. tabi bazılarını. sadece evde yer açmak için.😅

dolaba bakmak istersen:

@radiasgiftshop

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.