Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeniden Merhaba..


Misafir Ferfecir

Önerilen İletiler

Foruma ilk katildigim zamanlar, amacim ozellikle muzik paylasimiydi. Bu yolla belki bazi muzikseverlerle guzel paylasimlari baslatiriz diye dusunuyordum. Forumun diger konu basliklariyla da ilgilenmis, polemikten uzak durarak dusuncelerimi paylasmaya calismistim.

 

Paylasimin tadi cidden cok baskadir ve bence tum iliskilerin motoru durumundadir. Her turden iletisim, paylasimin bitmesiyle son bulur. Sevgiliyle paylasilan anlar, arkadas toplantilarindaki ortak konular - tartismalar, fikir alisverisleri, beraberce sesli dusunmeler, elestiriler, begeniler... Ama ya paylasimin doruk noktalari?.. Ornegin ayni olaya gosterilen benzer duygusal tepkiler, ayni aci, ayni sevinc, keder, heyecan, mutluluk, huzun... Bir siirdeki, hikayedeki guzelligi sezen ve bu sezgi sonucu benzer duygu yuklemeleriyle dolanlar. 'Hah iste bu' diye ayni anda ve benzer tonda ileri firlayan iki yurek. Guzellik karsisinda icleri sefkatle dolan iki benzer gonul. Bir muzigin notalarinda ayni anda erimek mesela.. Ayni seyden ayni anda ayni sekilde etkilenmek... Var midir bir insani diger hemcinsine bundan ote yaklastiracak, guzel iliskileri baslatacak baska bir sey?.. Ortakliklarda bulusup farkililiklari hosgormek.. Oyle ya, farkliliklarin esas, ortakliklarin ihsan kabul edildigi iliskilerde paylasim sadece kilifiyla kalir, ici bosaltililmis ben merkezli bir narsizme doner...

 

Sonra olan oldu ve hirsiz linkleri paylasilmaya (!) baslandi. Bir iki ornek calismasiyla tanitmak dururken emek veren sanatcilari, korsan kasetlere bile sapka cikartan ve internet ortaminin en ilkesiz davranisi olan bedavacilik devreye girdi ve album linkleri konulmaya baslandi muzik forumuna. Cok eski albumler icin bu davranisi bir yere kadar anlarim ancak henuz cikmislarin bu sekilde dagitilmasi en basta sanata, muzige saygisizliktir. imkansizligi da anlarim ama boylesi ihtiyaclari gidermenin yolu degildir bu. Hani bir de derler ya forumlarda "emege saygi" diye emege saygisizlik yapanlar, iste bu da isin traji-komik boyutu.

 

Komiktir, kisi gider ornegin "ustun insanlik degerleri"nden bahseden bir kitabin korsanini satin alir. Ne kadar istifade edebilecektir bu kisi? Ilk basta yaklasimda bir sakatlik vardir cunku ve herhangi bir seye yaklasminiz sakat ise, dogru yerden bakamiyorsaniz, gercek bir anlama surecinden uzaklasirsiniz. Ve sorarim, guzelim bir muzigi bu yollarla edinip nasil zevk alirsiniz, nasil derinlerine inersiniz o guzelligin?.. Alacak durumunuz yoksa, bulamiyorsaniz elde etmenin daha insani yollari var, boyle uluorta yaymanin alemi yok!..

 

Forumlari takip edenler cok iyi bilirler, Turk insani forum denince daha cok bedavadan bazi mp3 ve programlara ulasmayi anlar. Bu sozde paylasim yapilirken de erdem uzerine nutuklar atilir, arada bazi guzel insanlar cikip kendi hikmetini dagitir ama daha cok siddetli sanal tartismalar, cedellesmeler vs yasanir.

 

Acikcasi ben bu forumun diger sozde forumlara benzememesini dilerdim bu yonuyle. Fakat yine de son gozlemlerim beni hala bircok yonuyle farkli olduguna inandirdigi icin tekrar yazmaya, gelmeye karar verdim. Yine herhangi bir polemige girmekten kacinarak cok yogun olmasa da arada bir gorunmeye calisacagim.

 

Bu arada, bulunmadigim sure icinde bana ozelde ve genelde soru yoneltmis butun arkadaslardan ozur diliyorum cunku hepsi cevapsiz kaldi.

 

Selam ile..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.