Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Çin'in Zhejiang kentinde yüzen köprü heyecanı

• 1 ay sonra...
  • Cevaplar 84
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

• Admin
Gönderi tarihi:

Venedik'te bir yankesiciyi suçüstü yakaladım - işte olanlar (Adamı cepçiler denemiş ve başına gelenleri anlatmış)

Geçtiğimiz hafta Venedik'teki Rialto Köprüsü yakınlarındaki dar ve kalabalık bir sokakta, havaalanına giden bir su otobüsüne yetişmek üzereyken oldu. Sırt çantam omuzlarımdaydı, ellerim doluydu, bir dürtme hissettim. Yarı yolda döndüğümde, arkamda doğal olmayan bir şekilde yaklaşan iyi giyimli genç bir kadın gördüm. Koluna bir palto örtmüştü, gülümsedi ve mükemmel bir İngilizceyle, "Özür dilerim, sana çarptım," dedi.

zip-1557725.jpg

Çantamı kontrol ettim ve fermuarın çoktan yarıya kadar açık olduğunu fark ettim - onu tam zamanında yakalamıştım. Hiçbir şey alınmamıştı ama yine de sinirlenmiş, ihlal edilmiş ve evet, biraz da aptal hissettim, deneme şansı bile bulmuş olması.

İki suç ortağı varmış gibi görünüyordu, onları fark ettiğim anda kalabalığın içine karıştılar. Sonra içimdeki Monica Poli'yi, 2023'ün Venedik internet fenomeni, viral "attenzione pickpocket!" videolarıyla ünlü olanı kanalize ettim.

Sesimi yükselterek, hırsız adayının peşinden gittim - geriye dönüp bakıldığında muhtemelen çok aptalca bir şeydi - etraftaki herkesi eylemleri hakkında yüksek sesle uyardım. Birkaç adım sonra durdu, arkasını döndü, bana Foxtrot Oscar'a kesin bir dille anlattı ve bir mini markete dalmadan önce ceketini bana doğru savurdu. Camın ardında, pişmanlık duymadan dik dik baktı.

İtalya, tüm güzelliğine rağmen, yetkililerin, yerel halkın ve turistlerin başa çıkmakta zorlandığı bir yankesici sorununa sahip.

Seyahat sigortası karşılaştırma sitesi Quotezone tarafından bu yılın başlarında yayınlanan bir ankete göre, İtalya Avrupa'nın yankesici başkenti ve değerlendirmelerinde Fransa ve İspanya'nın üstünde yer alıyor. Çalışma, her ülkenin en iyi turistik yerlerinin ziyaretçi yorumlarını analiz etti ve İtalya'nın en iyi yerlerine gelen her bir milyon İngiliz ziyaretçi başına 478 yankesiciden bahsedildiğini buldu - diğer tüm Avrupa ülkelerinden daha fazla.

Roma, Milano ve Venedik özellikle sorunlu. Roma'da, İtalyan Kamu ve Turizm Operatörleri Federasyonu yakın zamanda şehir merkezinde günlük 100'e kadar hırsızlık, gasp ve yankesicilik olayı bildirdi.

Venedik Şehri güvenlik danışmanı Elisabetta Pesce, "Tarihi merkezimizin dar sokakları, kanalları ve geleneksel araçların yokluğu kolluk kuvvetleri için lojistik zorluklar yaratıyor" diyor.

Dikkatli olun, paranoyak olmayın

Oradaki yetkililer, artan polis devriyeleri, sivil polis memurları ve farkındalık kampanyalarıyla bu zorluğun üstesinden geliyor, diye karşılık veriyor. Vaporetto biniş alanlarında ziyaretçileri riskler konusunda uyaran ekstra gözetim ve tabelalar bulunuyor.

Roma, 2025'te Katolik Kilisesi'nde bağışlanma ve manevi yenilenme dönemi olan Jübile Yılı'na hazırlanıyor. Bu yılın başkente ve Vatikan Şehri'ne Paskalya ve yaz tatillerinde zirve yapacak 35 milyon hacı çekmesi bekleniyor.

"Metro her zaman risklidir," diye uyarıyor Roma'da yaşayan ve İtalya'da 20 yılı aşkın deneyimi olan bir tur rehberi olan Agnes Crawford, "ama dürüst olmak gerekirse, Londra'da telefonunuzun çalınma ihtimalinin burada yankesiciye yakalanma ihtimalinden daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir büyük şehir gibi - uyanık olun ama paranoyak olmayın."

Yankesiciler genellikle ekipler halinde çalışır ve ana silahları olarak dikkat dağıtmayı kullanırlar: kalabalığın içinde bir dürtme, dökülen bir içecek veya hatta yol tarifi veren "yardımsever" bir yabancı klasik tekniklerdir. Eski bir polis memuru, TRIP Group CEO'su ve The Travel Survival Guide kitabının yazarı olan Lloyd Figgins, gezginlere kendilerini "zorlu hedefler" haline getirmelerini tavsiye ediyor.

"Değerli eşyalarınızı gözden uzak ve vücudunuza yakın tutun. Çantalar fermuarlı olmalı ve sırtınızda veya omzunuzda değil, göğsünüzün üzerinden geçirilmelidir," diyor. Figgins ayrıca turistleri özellikle kalabalık alanlarda uyanık olmaya çağırarak 'durumsal farkındalığın' önemini vurguluyor.

"Cepçilerle ilgili bir uyarı tabelası gördüğünüzde değerli eşyalarınızı kontrol etme tuzağına düşmeyin," diye ekliyor. "Tam olarak nereye hedef almanız gerektiğini gösterir ve bazen bu tabelalar zaten suç çeteleri tarafından konulmuştur."

Kalabalıklardan kaçının

Pratik açıdan, Quotezone'a göre bir yankesicilik merkezi olan Roma'daki Kolezyum için Crawford, metro istasyonunun karşısındaki "bitmek bilmeyen" işlerin reklam panolarını atlayıp bunun yerine daha az sıkışık olan Via Labicana veya Konstantin Kemeri'nden yaklaşmayı öneriyor.

Benzer şekilde Venedik'te, turist kalabalığından uzakta, daha sessiz ara sokaklara girmeyi öneriyor. "Telefonlardaki haritalama uygulamaları herkesi aynı yoğun bölgelere yönlendiriyor gibi görünüyor," diye açıklıyor. "Sadece kalabalıktan kaçınmakla kalmayacak, aynı zamanda yol boyunca bazı büyüleyici küçük dükkanlar ve kafeler keşfedebilirsiniz."

Milano da adil bir olay payına sahip. Selfie çeken turistler ve tasarımcı kıyafetli yerlilerin karışımıyla hareketli Duomo bölgesi, yankesiciler için birinci sınıf bir bölgedir.

Yakın karşılaşmama rağmen, İtalya'nın en sevdiğim Avrupa ülkesi olduğu yer değişmeden kaldı. Capri'deki Villa Brunella'da havuz kenarında uzanmanın, Milano'daki Terrazza Aperol'den bir spritz yudumlamanın, canlandırıcı bir Bombardino'ya doğru Dolomitler'den aşağı kayak yapmanın veya Eolie Adaları'nda sabahın erken saatlerinde yürüyüş yapmanın verdiği keyifle rekabet edebilecek çok az yer vardır.

Bir dahaki sefere La Serenissima'ya gittiğimde sırt çantamı çapraz askılı bir çantayla değiştireceğim. İtalya'nın güzelliği ve zarafeti, daha az lezzetli karakterleriyle ara sıra yaşanan fikir savaşlarına her zaman değer.

Kaynak: The Telegraph

• 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin
Gönderi tarihi:

915 Metre uzunluğunda ve deniz altıda derinliklerde bulunan antik taş duvar tarihi yeniden yazabilir

wall-3430446.jpg

Arkeologlar Baltık Denizi'nin altında sansasyonel bir keşifte bulundular - Avrupa'nın tarih öncesi geçmişine dair anlayışımızı altüst edebilecek 915 metre uzunluğunda bir taş duvar. Blinkerwall olarak adlandırılan bu geniş yapı, PNAS'ın bildirdiğine göre, Almanya'nın Mecklenburg Körfezi'nde Rerik yakınlarında yaklaşık 70 fit su altında.

Yaklaşık 1.700 taştan oluşan duvar, 915 metreden fazla uzanıyor, 2.5 metre genişliğe ulaşıyor ve birçok yerde zirveleri 3 fitin hemen altında. 10.000 yıldan daha eski Mezolitik Çağ'a dayandığına inanılan bu antik inşaatçılar, yarattıkları şeyin bir gün denizin altında yatacağını ve yaklaşık 8.500 yıl önce yükselen deniz seviyeleri nedeniyle sulara teslim olacağını muhtemelen hiç hayal etmemişlerdi.

Leibniz Baltık Denizi Araştırma Enstitüsü Warnemunde'den özel bir araştırma ekibi, gizemli Blinkerwall'u incelemek için yaklaşık bir milyon avro (yaklaşık 1,6 milyon dolar) topladı. 2025 ile 2027 arasında yürütülmesi planlanan bu iddialı proje, Leibniz Arkeoloji Merkezi ve Rostock ve Kiel üniversitelerinden bilim insanlarıyla yapılan işbirlikli çalışmalarla desteklenecek.

Araştırmaları, duvarın kökenlerini ve tarih öncesi toplumsal uygulamalar üzerindeki etkisini araştıracak. Bazıları, duvarın ren geyiği avlama aracı olarak hizmet ettiğini ve bunun da Mezolitik avcı-toplayıcıların uzmanların geleneksel olarak inandığından daha kalıcı bir şekilde yerleşmiş olabileceğini ima ettiğini öne sürüyor.

Ekip şunları vurguladı: "Böylesine büyük ve kasıtlı bir yapının varlığı, erken avcı-toplayıcı toplumların tamamen göçebe olduğu yönündeki uzun süredir devam eden inançlara meydan okuyor."

Araştırmacılar, yapının bir kısmının karmaşık bir görünümünü sağlayan gizemli Blinkerwall'un 3B modelini oluşturdular.

Amacı hala belirsizliğini korurken, bilim insanları Blinkerwall'un daha geniş bir topluluğun parçası mı yoksa izole bir olgu mu olduğunu araştırıyor.

Okyanus akıntıları veya buzul hareketleri gibi çevresel faktörler Blinkerwall'un kökenleri olarak göz ardı edildi.

Bu tarih öncesi yapı yalnızca antik yaşama bir pencere sunmakla kalmıyor, aynı zamanda erken Avrupa medeniyetlerinin karmaşıklıklarının yeniden incelenmesine de yol açabilir.

Ekibin bulguları aydınlatıcıdır: "Bu keşif, daha önce anladığımızdan daha gelişmiş bir tarih öncesi yaşam tarzına ışık tutuyor."

Kaynak: Daily Express US

• 3 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.