Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amazon destekli akıllı motor girişimi Turntide Technologies, gezegeni kurtarmaya çalışıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amazon destekli akıllı motor girişimi Turntide Technologies, gezegeni kurtarmaya çalışıyor

Turntide Technologies, her seferinde bir motor olmak üzere gezegeni kurtarma görevini üstleniyor.

BB1fjopl.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Amazon, Bill Gates ve aktör Robert Downey Jr.'dan gelen bir nakit akışı ile donanmış olan startup, buzdolaplarına, HVAC sistemlerine ve arabalara güç sağlamak için kullanılan eski ve enerji tüketen motorları, çok küçük bir kısmını kullanan akıllı bir motorla değiştirmek istiyor. enerji.

Turntide'ın makine öğrenimi ile güçlendirilmiş motorları, halihazırda BMW, ticari emlak firması JLL ve Five Guys'a ait binaların yanı sıra süt çiftliklerindeki soğutma sistemlerinde karbon ayak izlerini ve enerji faturalarını azaltmak için kullanılıyor.

İddialı, belki de gerçekçi olmayan hedef, şirketin gezegendeki karbon emisyonlarının dörtte birini yok edeceğini söylediği devasa bir görev olan dünyadaki tüm motorları yükseltmek.

Turntide CEO'su Ryan Morris, CNN Business'a verdiği demeçte, "Orada büyüklerle birlikte olacak devasa, dünyayı değiştiren ve etkili bir şirket kurmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu büyüklerden bazıları ağırlıklarını Turntide'ın arkasına atıyor: Girişim, geçtiğimiz günlerde, gezegenin yenilik yoluyla sıfır karbon emisyonuna ulaşmasına yardımcı olmayı amaçlayan Gates liderliğindeki fon olan Breakthrough Energy Ventures liderliğindeki 80 milyon dolarlık bir yatırımı duyurdu.

Ancak, karbon yayan fosil yakıtların arzını azaltmaya çalışan Gates destekli diğer bazı girişimlerin aksine, Turntide, doğrudan denklemin talep tarafına odaklanıyor.

Breakthrough'un yatırım komitesindeki iş lideri Carmichael Roberts, CNN Business'a verdiği demeçte, "Teknolojileri için büyük bir potansiyel görüyoruz ve yaygın olarak benimsendikten sonra, küresel olarak elektrik tüketimini azaltmada kritik bir rol oynayacağına inanıyoruz" dedi.

Amazon, karbon ayak izini küçültmek için Turntide motorunu kullanıyor
Ofis binalarındaki arabalardan ısıtma sistemlerine kadar her şeye güç sağlayan elektrik motorları bu denklemde çok önemlidir. Uluslararası Enerji Ajansı'na göre, küresel elektrik tüketiminin% 40'ından fazlasını oluşturuyorlar.

Sorun şu ki, bu motorlar asırlık teknolojiye dayanıyor. Turntide, çok daha verimli olan motorları tasarlamak ve kontrol etmek için yazılım, makine öğrenimi ve elektronik alanındaki gelişmeleri kullandığını söylüyor.

Startup, teknolojisini açıklayan bir YouTube videosu olarak "İlk motor dünyayı değiştirdi. Bu, onu kurtarmaya yardımcı olabilir" dedi.

Turntide, eski motorlarını akıllı motoruyla yenileyen şirketlerin ısıtma ve soğutma motoru enerji tüketimini ortalama% 64 oranında düşürdüğünü söylüyor.

Amazon bu şirketlerden biridir. Turntide'ın akıllı motor sistemini kendi tesislerinde kullanmanın ötesinde, Amazon İklim Taahhüt Fonu aracılığıyla yeni işletmeye de yatırım yaptı.

Fonun kurumsal geliştirme yeni girişimleri direktörü Matt Peterson bir e-postada, "Amazon, Turntide Technologies gibi şirketlerin yalnızca İklim Rehin Fonu yatırımları yoluyla değil, aynı zamanda bir müşteri olarak büyümeye yönelik zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için benzersiz bir konuma sahip," dedi.

VC dünyası 'yakıldı ve yaralandı'
Turntide CEO'su Morris, Gates, Amazon ve Downey Footprint Coalition Ventures gibi önde gelen yatırımcıların desteğini almanın "oldukça harika" olduğunu söyledi.

Morris, "Çözmeye çalıştığımız sorunun ölçeğine kesinlikle uyuyor," dedi. "Bu sadece para değil, ortaklar. Yeni pazarlara girmemize yardımcı oluyorlar. Referanslar çok kritik olduğu için ilk müşterileri kazanmak."

Turntide, şu anda 180 milyon dolarlık fon sağladığını söylüyor. Morris, yatırımcıların temiz enerji çözümlerine, özellikle de donanım çözümlerine duydukları iştahın çarpıcı biçimde değiştiğini söylüyor.

Tesla'nın gişe rekorları kıran başarısına ve BlackRock'tan Larry Fink gibi liderlerin sürdürülebilirlik çabalarına, yatırımcıların Büyük Durgunluk çevresinde yapılan temiz teknoloji yatırımlarının başarısızlıklarını aşmalarına yardımcı olduğu için kredi veriyor.

Morris, "VC dünyası cleantech 1.0 tarafından yakıldı ve yaralandı," dedi. "Son altı ayda sermaye piyasaları, cleantech 2.0'ın fırsatlarına gerçekten uyandı."

Zamanlama, 2013 2004'te kurulan ve bir sonraki büyüme düzeyini desteklemek için daha fazla sermayeye ihtiyaç duyan Turntide için kilit rol oynadı.

Morris, "Finansmanımız, yakın zamana kadar tüm tarihimiz için son derece zorluydu," dedi. "Çölü geçmek gibiydi. Diğerleri başarısız olurken biz geçmeyi başardık."

İneklerden EV'lere kadar ölçek büyütme
Ancak Turntide hayatta kalırken bile, şimdi dramatik bir şekilde büyümesi gerekiyor. Bugün girişimin karşılaştığı en büyük engel bu.

Gates fonunda yatırım komitesinde yer alan yönetici Roberts, "Şirket olağan teknoloji geliştirme engelleriyle karşı karşıya kalacak" dedi ve "geniş ölçekte dağıtımın zorlukları. Ancak, teknolojinin ve bunun faydalarını hissediyoruz. başarıya giden yolu gösterebilir. "

İlk odak noktası, ticari binalara güç sağlamak için kullanılan HVAC motorlarını yükseltmek ve süt çiftliklerinde inekleri serin tutmak için kullanılan sistemleri güçlendirmektir.

Morris, "İnekleri çok mutlu etmek için süt üretiminin çok önemli olduğu ortaya çıktı" dedi.

Morris, Turntide'ın geçen yıl elektrikli araçlarda bir işe alım çılgınlığının ardından yakında elektrikli araçlara geçişi duyurmayı planladığını söyledi.

"Bu işe yarıyor mu, yaramıyor mu?" Noktasını geçtik. Aşmamız gereken temel engeller yok, "dedi Morris. "Şimdi, etkimizi dünya çapında nasıl ölçeklendireceğimizle ilgili."

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.