Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin

Sizin İçin En İyi 5G Telefonu

BB1d07Lq.img?h=213&w=378&m=6&q=60&o=f&l=

Yeni bir telefon almak için pazardaysanız, 5G'yi düşünmek için iyi bir zaman. Yıllarca süren konuşmalardan sonra, yeni kablosuz teknolojinin neler yapabileceğine dair ilk gerçek bakışımızı alıyoruz.

Yaşadığınız yerde yaygın olarak bulunmayabilir, ancak büyük taşıyıcılar geçen yıl 5G ağlarını istikrarlı bir şekilde genişletiyorlar ve bir zamanlar sivilceli bağlantıyı yavaş yavaş ulusal kapsama benzer bir şeye dönüştürüyorlar.

5G uyumlu telefon seçenekleri de artık daha geniş. Çıplak kemikli modeller, son teknoloji kameralar ve OLED ekranlar nedeniyle 1.000 doların üzerine çıkan üst düzey modellerle 500 dolardan başlıyor.

Uzmanlara göre, en yüksek performansta 4G bağlantılardan beş kat daha hızlı olan 5G hızları, kullanıcıların bir filmi sadece 5 saniyede indirmesine izin verecek.

Teknoloji ayrıca robotik cerrahiyi güvenli bir şekilde gerçekleştirmek ve diğer araçlar ve yol altyapısı ile iletişim kuran sürücüsüz arabaları çalıştırmak için gereken anlık müdahale sürelerinin yolunu açacak.

Ancak cüzdanınızı yeni bir 5G telefon için açmadan önce, operatörünüzün 5G ağında çalışması için gerekli donanımı içerdiğinden emin olun, çünkü tüm 5G sinyalleri aynı değildir.

5G teknolojisine bu ilk bakışta ilk elden tanık olduğumuz gibi, yüksek frekanslı milimetre dalga (mmWave) sinyalleri 4G ağlardakilerden çok daha hızlıdır, ancak 5G'nin alt bantları üzerinden gönderilen sinyaller kadar uzağa gitmezler. Duvarlara, otobüslere ve yaya kalabalığına girme konusunda da pek başarılı değiller.

Tersine, orta bant ve düşük bant 5G frekansları daha yavaştır ancak daha güvenilirdir.

Sonunda, tüm 5G sinyal aralığı ile çalışan bir telefon istiyorsunuz. Piyasadaki yeni telefonların çoğu öyle olsa da, en iyisi bir veya iki yıllık bir modeli satın almadan önce iki kez kontrol etmektir.

Şu anda piyasada bulunan 5G akıllı telefonlara hızlı bir bakış.

Apple

iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro ve 12 Pro Max

Fiyatlandırma:

 12 Mini (64 gigabayt), 700 $; 12 (64 GB), 800 ABD doları; 12 Pro (128 GB), 1.000 ABD Doları; ve 12 Pro Max (128 GB), 1.100 ABD doları.
Operatörler: AT&T, T-Mobile ve Verizon artı kilidi açıldı.

Test sonuçları: Dört telefonun tümü testlerimizde çok iyi performans gösteriyor; 12 Pro ve 12 Pro Max, akıllı telefon derecelendirmelerimizin ilk 10'unda yer alıyor (üyeler tarafından kullanılabilir).

Hepsinde piyasadaki en iyiler arasında yer alan kameralar ve süper keskin OLED ekranlar bulunur. Kapak tarafında, pil ömrü söz konusu olduğunda telefonlar diğer premium modellerin gerisinde kalıyor ve bu da Genel Puanlarını düşürüyor.

Samsung

Galaxy S21, S21 + ve S21 Ultra 5G

Fiyatlandırma: S21, 800 $; S21 +, 1.000 ABD Doları; ve S21 Ultra, 1.200 $ (tümü 128 gigabayt).

Operatörler: AT&T, T-Mobile ve Verizon artı kilidi açıldı.

Test sonuçları: Bu telefonların her birinin fiyatı öncekilerden 200 dolar daha ucuz. Ve her üçü de genel olarak, özellikle ekranları ve performansları söz konusu olduğunda mükemmel derecelendirmeler alıyor.

Kameralar, yönetim kurulu genelinde Çok İyi derecelendirmeler alıyor. Üstün kaliteli S21 Ultra ile dördüncü bir arka kamera elde edersiniz: geçen yılki modeldeki geniş, ultra geniş ve 10x yakınlaştırmalı kameraların üstünde 3x telefoto lens.

Galaxy S20, S20 + ve S20 Ultra 5G

Fiyatlandırma: Değişir; kullanılabilirlik sınırlıdır.

Operatörler: AT&T, T-Mobile ve Verizon artı kilidi açıldı.

Test sonuçları: 2020 modelleri hala en yüksek puan alan akıllı telefonlarımız arasında yer alıyor. Temel S20, zorlu yuvarlanma testlerimizden sağ çıktığı için en yüksek puanı aldı. Diğer iki seçenek olmadı.

Ancak beklediğiniz gibi, S20 + ve Ultra pil ömrü ve kameralar için daha yüksek puanlar alır.

Sadece bir uyarı, Samsung üç modeli de durdurdu, bu yüzden birini bulmakta zorlanabilirsiniz.

Galaxy Note20 ve Note20 Ultra

Fiyatlandırma: Note20, 1.000 $ ve Note20 Ultra, 1.300 $ (her ikisi de 128 gigabayt).

Operatörler: AT&T, T-Mobile ve Verizon artı kilidi açıldı.

Test sonuçları: Bunlar, derecelendirmelerimizdeki en iyi iki modeldir. 2019 sürümleriyle karşılaştırıldığında, biraz daha büyük ve daha parlak ekranların yanı sıra daha uzun pil ömrüne sahiptirler.

Testlerimizde, Note20 tek şarjla 34 saat dayandı ve Note20 Ultra 36,5 saat sağladı. Ve her ikisindeki kameralar birinci sınıf. Note20, 3x kamera içerir ve Note20 Ultra, 5x lensli bir kamera içerir.

Galaxy Z Fold2 5G ve Z Flip 5G

Fiyatlandırma: Z Fold2 5G, 2.000 $ ve Z Flip 5G, 1.450 $ (her ikisi de 256 gigabayt).

Operatörler: AT&T, T-Mobile ve Verizon artı kilidi açıldı.

Test sonuçları: Bunlar, Samsung’un katlanabilir telefonlarının 5G'ye hazır güncellemeleridir.

Z Flip 5G, testlerimizde orijinalinden biraz daha iyi performans gösteriyor. Pil, tam 10 saatlik bir artışla 27,5 saat dayandı. Ancak kameralar hala zayıf bir nokta, özellikle hareketsiz görüntü kalitesi için iyi bir derecelendirme alan arka kurulum.

Fold2 5G, hem arkadaki sabit görüntü hem de video kalitesi için Çok İyi derecelendirmeler alıyor. Ve pil 29 saat sürdü.

Galaxy A71 5G, A51 5G ve S20 FE

Fiyatlandırma: A51, 500 $; A71, 600 $; ve S20 FE, 700 $ (tümü 128 gigabayt).

Operatörler: AT&T, T-Mobile ve Verizon artı kilidi açıldı.

Test sonuçları: Süper üstün modeller değiller, ancak A71 5G ve S20 FE'nin her ikisi de laboratuvarlarımızda oldukça iyi sonuçlar alıyor. A51 5G'yi test etmemiş olsak da, telefonun 4G sürümü, test kullanıcılarımızdan Çok İyi bir genel derecelendirme alıyor.

A71 5G ve S20 FE, mükemmel pil ömrü ile birlikte birinci sınıf OLED ekranlara sahiptir. S20 FE, testlerimizde 38 saat yaptı ve A71 5G etkileyici bir 43 saat dayandı.

Ancak telefonlar, birinci sınıf bir modelle elde edeceğiniz süslü kamera kurulumlarına sahip değil. FE'deki arka kameralar Çok İyi dereceler alır ve A71'dekiler sadece İyi dereceler alır.

Google

Pixel 4a (5G) ve 5

Fiyatlandırma:

Pixel 4a (5G), 500 dolar ve Pixel 5, 700 dolar (her ikisi de 128 gigabayt).
Operatörler: Verizon ve kilidi açıldı.

Test sonuçları: Pixel 5, takla testimizden sağ çıksaydı, testlerimizde önemli ölçüde daha iyi puan alırdı. Ancak telefonun ekranı, yalnızca 50 damla eşdeğerinden sonra kırıldı.

Bu, 34 saatlik makul ancak muhteşem olmayan pil ömrü ile birleştiğinde, telefonu sıralamamızın ortasına düşürdü.

Bu arada test etmediğimiz Pixel 4a (5G) daha düşük bir fiyata 5G sunuyor. Pixel 5 gibi, geniş ve ultra geniş arka kameraların yanı sıra bir OLED ekrana sahiptir.

Ancak Pixel 5, biraz daha büyük bir bataryaya ve bir alüminyum ve Gorilla Glass 6 yapısına sahiptir. Aynı zamanda suya ve toza dayanıklıdır ve kablosuz şarj özelliğine sahiptir. Karşılaştırıldığında, 4a (5G) plastikten ve daha eski, daha az gelişmiş Gorilla Glass 3'ten yapılmıştır.

OnePlus

9 ve 9 Pro

Fiyatlandırma:

9, 730 $ ve 9 Pro, 970 $ (her ikisi de 128 gigabayt).
Operatörler: T-Mobile artı kilidi açıldı. Telefonlar şu anda Verizon’un 4G ağında da çalışıyor, ancak bu değişebilir ancak 5G ağında çalışmıyor.

Test sonuçları: Kamera ve lens üreticisi Hasselblad ile ortaklaşa oluşturulan yeni kamera teknolojisine sahip bu telefonların her ikisi de artık ön siparişe açıldı. Mağazalara 2 Nisan'da ulaşıyorlar. Bundan birkaç hafta sonra test sonuçlarını arayın.


8 ve 8 Pro

Fiyatlandırma:

8, 800 $ ve 8 Pro, 900 $ (her ikisi de 128 GB).
Operatörler: T-Mobile ve Verizon, ayrıca kilidi açıldı.

Test sonuçları: OnePlus 8 Pro, görüntüleme ve performans açısından Mükemmel puanlar alır. Ancak kamera testi puanları, diğer en iyi modellerin puanlarının altında kalıyor. Özellikle arka kamera, video kalitesi için iyi bir derecelendirme alır.

Daha düşük fiyatlı OnePlus 8, testlerimizde de iyi performans gösteriyor. Pil ömrü denemelerinde, 8 Pro'nun 34 saatine kıyasla 38 saat süren, biraz daha küçük boyutuna rağmen 8 Pro'dan daha iyi puan alıyor.

LG

V60 ThinQ 5G

Fiyatlandırma:

 650 $ (128 gigabayt).
Operatörler: AT&T, T-Mobile ve Verizon artı kilidi açıldı.

Test sonuçları: Bu akıllı telefon 6,8 inç ekrana, 8K'da video çekebilme özelliğine ve isteğe bağlı takılabilir çift ekrana sahiptir.

Arka kameralar Çok İyi derecelendirmeler aldı ve pil, testlerimizde sektör lideri 45 saat sürdü.

Kadife 5G

Fiyatlandırma: 600 $ (128 gigabayt).

Operatörler: AT&T, T-Mobile ve Verizon.

Test sonuçları: En çok oy alan modellerimizden biri değil, ancak Velvet, fiyatına göre iyi bir 5G telefon.

6,8 inç OLED ekrana sahip oluyorsunuz ve arkadaki üçlü kamera kurulumu, fotoğraf ve video kalitesi için test cihazlarımızdan Çok İyi derecelendirmeler alıyor. Telefon hem kablosuz hem de hızlı şarj uyumludur ve pil, testlerimizde olağanüstü 40 saat dayanmıştır.

Motorola

Kenar

Fiyatlandırma: 500 $ (256 gigabayt).

Taşıyıcılar: Kilitli değil.

Test sonuçları: Test uzmanlarımız Edge’in arka kameralarına hareketsiz görüntü ve video kalitesi için Çok İyi derecelendirmeler verir. Ve pil laboratuarlarımızda saygın bir 34 saat dayandı. Ancak bardağımızdaki 50 damladan sonra, telefonun ekranı artık çalışmıyordu.

Verizon, test etmediğimiz Motorola Edge + adında benzer bir model satmaktadır. Bu telefon yaklaşık 1.000 dolara mal oluyor ve daha büyük bir bataryaya sahip.

Sony

Xperia 1 II

Fiyatlandırma:

1.200 $ (256 gigabayt).
Taşıyıcılar: Kilitli değil.

Test sonuçları: Sony'den yüksek fiyatlı bir 5G telefonu mu? Bu doğru ve derecelendirmelerimizde oldukça iyi performans gösterdi.

Samsung’un en iyi 5G telefonlarının seviyesine yükselmiyor, ancak Xperia 1 II Çok İyi bir Genel Puan alıyor. Hareketsiz görüntü ve video kalitesi için Çok İyi dereceler kazanan harika bir 6,5 inç OLED ekrana ve arka kameralara sahiptir.

Kaynak: Consumer Report

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.