Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Pencere klimanızın daha uzun süre dayanmasını sağlamanın 6 basit yolu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Pencere klimanızın daha uzun süre dayanmasını sağlamanın 6 basit yolu

Hava ısıyı getirdiğinde, bir pencere kliması serin kalmanıza yardımcı olabilir. Bir pencere klima ünitesi, düzenli bakımla 10 yıla kadar dayanabilir. Klimanızı mümkün olduğu kadar uzun süre optimum durumda tutmak için aşağıdaki ipuçlarını izleyin. İşte en iyi kısım: Bu önerilerin yapılması nispeten basittir ve bankayı bozmazlar.

BB1fa9E0.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Odanız için doğru modeli seçin

Bir pencere AC ünitesi seçerken, önce odanızın büyüklüğünü hesaba katmanız gerekir. Daha geniş bir alanı soğutmak için daha az güçlü bir model seçerseniz, üniteyi odayı soğutmak için daha fazla çalışmaya zorlar ve bu da daha kısa bir çalışma ömrü sağlar.

Bu nedenle, uygun modeli seçerken, bir klimanın İngiliz Isı Birimlerini (BTU olarak da bilinir) incelemek istersiniz. Bir birim ne kadar BTU'ya sahipse, o kadar güçlüdür. Rehber olarak, soğutmanız gereken odanın her metrekaresi için 20 BTU'ya ihtiyacınız var. Bu nedenle, 500 metrekarelik bir oda durumunda, en az 10.000 BTU sağlayabilen bir klimaya ihtiyacınız olacaktır.

Yerleşim anahtardır

AC ünitenizi kurarken, doğrudan güneş ışığına yerleştirmekten kaçınmak istersiniz. Bunu yapmak onu daha çok çalışmaya zorlayacaktır. Bunun yerine, odanızda gölgeli bir pencere varsa, oraya kurun. Buna karşılık, güneş ışığından aşırı ısınmayacağı için klimanızın ömrünü uzatırsınız.

Filtreyi temiz tutun

Filtre, toz, saç ve daha fazlası gibi parçacıkları toplar. Klimanızı düzenli kullandığınızda, filtreyi ayda bir yıkamanız gerekecektir.

Filtreyi temizlemek için önce üniteyi kapatın ve fişini çekin. Ardından, filtreyi ön panelden çıkarın. Çok fazla toz, saç veya başka kalıntılar fark ederseniz, filtreyi daha derinlemesine temizlemek için elektrikli süpürge aparatını kullanabilirsiniz.

Filtreyi sabun ve ılık suyla da temizleyebilirsiniz. Filtre kuruduktan sonra tekrar takın. Klimanızı ne sıklıkta kullandığınıza, kaç evcil hayvanınız olduğuna ve ne tür bir filtre kullandığınıza bağlı olarak filtrenizi altı hafta ila altı ayda bir değiştirmektir.

Verimliliği en üst düzeye çıkarın

Havanın her zaman tam açık olması AC'nizin ömrünü kısaltır. Sizi serin tutarken, aynı zamanda üniteyi bu ayarı elde etmek için daha fazla çalışmaya zorlar. Ayrıldığınızda klimayı kapatmak, verimliliğini en üst düzeye çıkarır ve çalışma ömrünü uzatır.

Akıllı bir alternatif, eko ayarları kullanmak (sisteminizde bir tane varsa) veya AC ünitenizi telefonunuza uzaktan erişim ve otomatik açma / kapama zamanlaması aracılığıyla daha yakından yönetmek için akıllı bir priz kullanmaktır.

Kanatları temiz ve hizalı tutun

Pencere klimanız, bobinleri kaplayan alüminyum kanatlara sahiptir. Zamanla üzerlerinde toz, kir ve diğer kalıntılar birikebilir. Düzenli temizlik yapılmazsa, ünitede küf oluşumuna neden olabilir.

Bunu akılda tutarak, kanatları yılda en az bir kez temizlemelisiniz. Bunu yapmak için klimanızı kapatın ve fişini çekin. Ardından, gövde vidalarını çıkarmanız gerekir. Kanatları ılık su ve bulaşık sabunu karışımı ile temizleyebilirsiniz. Bulduğunuz parçacıkları bir fırça ile temizleyin. Kalan köpükleri de yüzgeçlerden yıkamalısınız.

Şu anda, kanatların iyi durumda olduğundan emin olmak istersiniz. Arka bobin üzerindekiler eğilmeye eğilimli olabilir. Ve eğer bükülürlerse, AC ünitenizi daha fazla çalışmaya zorlarlar. Onları düzeltmek için bir kanatlı tarak kullanın.

Tahliyeyi inceleyin ve temizleyin

Klimanızı kullanırken, herhangi bir tıkanıklık olup olmadığını görmek için ayrıca ayda bir kez tahliyesini kontrol etmelisiniz. Bunları çıkarmak için sert bir tel kullanın. Giderinizi temiz tutmak, AC'nizin ömrünü kısaltabilecek nem birikmesi olasılığını azaltır.

Bu ipuçları, pencere ünitenizin ömrünü uzatmanıza yardımcı olabilir. Bu bakımı (filtrelerinizi daha düzenli değiştirmenin yanı sıra) yılda en az bir kez yaptığınızdan emin olun. İdeal olarak, hava ısınmadan önce bu bakım ipuçlarını deneyin, böylece klima olmadan onarım yapmak zorunda kalmazsınız. Klimanızı sizin için kontrol etmesi için bir uzmanın yardımını da isteyebilirsiniz.

Kaynak: CNET

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.