Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Soğan Yediğinizde Vücudunuza Ne Olur?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Soğan Yediğinizde Vücudunuza Ne Olur?

BBZEG9F.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Soğan herkesin en sevdiği kök sebze değildir - merhaba, soğan nefesi gerçek bir endişe kaynağıdır! Soğanı yedikten sonra (hemen) nane şekline ihtiyaç duymanın yanı sıra, sebzeyi yemenin arzu edilen sonuçlarından daha azı vardır. Aynı zamanda soğan, vücudunuza kaçırmak istemeyeceğiniz oldukça önemli ve bazı şaşırtıcı sağlık yararları sağlayabilir.

Aşağıda, soğan yediğinizde vücudunuzda olabilecek beş olası şeyi tespit ediyoruz ve ardından, Ne Kadar Zehirli Olduğuna Göre En Popüler 108 Gazoz listemizi kaçırmayın.

BB1eEtbL.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

1. Gazlı hissedebilirsiniz.

Bu taze doğranmış soğan parçaları, tacolarınıza biraz ısırık (ve tatlılık) - ve bazı sağlıklı antioksidanlar - ekler, ancak daha sonra gazlanmanıza da neden olabilir. Soğan, birçok meyvede ve bazı sebzelerde doğal olarak oluşan bir şeker olan fruktoz içerir. Ve bağırsaklardaki bakteriler fruktozu parçaladığında gazla sonuçlanır.

BBZ3zJZ.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

2. Asit reflü yaşayabilirsiniz.

Kızarmış sebzelerden oluşan tepsinize hiç bebek şekeri soğanı veya inci soğanı dahil ettiniz mi? Sadece bir oturuşta isterseniz bu tatlı, küçük ısırık büyüklüğündeki soğandan birkaçını yutabilirsiniz. Ancak sonuçlar sizi caydırabilir. Gaz ve gastrointestinal rahatsızlığın yanı sıra yanık, yani mide ekşimesi de yaşayabilirsiniz.Asit reflü olarak da bilinen soğan, yemek borunuzun sonunda bulunan ve onu mideden ayıran alt yemek borusu sfinkterinin (LES) gevşemesine ve gevşemesine neden olabilir. işini yap.

LES gevşediğinde, mide asidinin yemek borunuza girmesine izin verebilir ve bu da yanma hissine neden olabilir. Sadece bu değil, soğanda bulunan fermente edilebilir lifler geğirmenize neden olabilir ve bu da asit reflü semptomlarını tetikleyebilir.

BB1eDQKK.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

3. Siz onları doğrarken gözleriniz yanabilir.

Biri sizi akşam yemeğinde soğan doğrama görevine koyarsa, onlarla olan arkadaşlığınızı yeniden değerlendirmek isteyebilirsiniz. Bu görev, yemek hazırlamanın en kötü 10 yönünü kolayca yapar. Bir soğana bıçak sapladığınızda, hemen hemen her zaman su işlerinin de takip etmesini bekleyebilirsiniz, bununla birlikte gözlerinizde kaçınılmaz bir batma hissi de eşlik eder. Görünüşe göre, soğanların sizi ağlatmasının nedeni, onları kestiğinizde, göz yaşartıcı faktör (LF) adı verilen ve temelde bir gaz olan bir kimyasal salmalarıdır.

HelloFresh'in Baş Şefi ve Tarif Geliştirme Başkanı Claudia Sidoti, daha önce bize, ağlamamak için bir soğanı kesmenin anahtarının soğanı suya batırmak olduğunu söylemişti. Ardından, kör bir bıçak yerine keskin bir bıçak kullandığınızdan emin olun.

"Daha keskin bir bıçak, hücre duvarlarına daha az zarar verir ve daha az tahriş edicinin salınmasına izin verir" diyor.

BB176Mua.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

4. Bağırsak sağlığını iyileştirin.

Probiyotikler bağırsak sağlığı için çok önemlidir, ancak probiyotiklerin prebiyotikler olmadan tam potansiyellerinde çalışamayacağını biliyor muydunuz? Soğan, vücudunuzun sindiremediği çeşitli meyveler, sebzeler ve tam tahıllarda bulunan bir diyet lifi sınıfı olan prebiyotikler açısından oldukça zengindir. Bunun yerine, alt sindirim sisteminize giderler ve sağlıklı bağırsak bakterilerinin (probiyotikler gibi) büyümesi ve esasen ziyafet çekmesi için bir ortam oluştururlar. Unutmayın, probiyotikler sağlıklı sindirim için çok önemlidir ve hatta bağışıklık fonksiyonunu iyileştirmeye yardımcı olabilir, bu nedenle bağırsağınızın onlarla dolu olması çok önemlidir!

BB12ZSKT.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

5. Düzenli tüketim kalp sağlığını destekleyebilir.

Soğanlar antioksidanlarla yüklüdür ve özellikle kırmızı soğanlar, birçok çalışmada kalp hastalığı riskini azalttığı gösterilen antosiyaninler açısından zengindir. Örneğin, 2013 yılında yapılan bir çalışmada gözlemlenen 93.600 kadından, antosiyanin bakımından zengin yiyecekleri en yüksek tüketenlerin, çok az yiyenlere göre kalp krizi geçirme olasılığı% 32 daha düşüktü.

Kayıtlı Diyetisyene Göre Kalp Hastalığını ve Diyabeti Önlemenin Kolay Yollarını kontrol ettiğinizden emin olun.

Kaynak: EatThis, NotThat

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.