Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hrant Dink davasında 130. Celse görüldü: Yine karar çıkmadı


tm_haberci

Önerilen İletiler

rssImage-4d9b78e6f3097827fb4e6f751ceae825.jpeg

Hrant Dink davasında 130. Celse görüldü: Yine karar çıkmadı kapak_024720.jpg

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 6’sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada, üye hâkimlerden birinin kalp ameliyatı olması nedeniyle karar çıkmadı. Duruşma karar için 26 Mart’a ertelendi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, Jandarma ve eski Emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada, üye hâkimlerden birinin kalp ameliyatı olması nedeniyle karar çıkmadı. Duruşma karar için 26 Mart’a ertelendi. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ercan Gün, Ramazan Akyürek, Muharrem Demirkale, Okan Şimşek, Veysal Şahin Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanıklardan Ali Öz, Reşat Altay, Celalettin Cerrah’ın da aralarında olduğu bazı sanıklar ile Dink Ailesi avukatları da duruşmada hazır bulundu.

26 MART’A ERTELENDİ

Duruşmada, iki tanık dinlendi. Daha sonra mahkeme başkanı, mahkeme heyeti üyesi hâkimlerinden Ferhat Şahin’in kalp ameliyatı geçirdiğini belirterek karar çıkmayacağını söyledi. Mahkeme heyeti ara kararında, “Duruşma günü son sözlerinin alınması ile karar verileceği belirtilmişse de mahkememizde dosyaya üye hâkimlerden en baştan beri hâkim Ferhat Şahin ile hâkim Şenol Kartal’ın çıktığı, diğer üye hâkimlerimizin mahkememizde yapılan işbölümü uyarınca diğer dosyalara çıktıkları, üye hâkimlerinden Şahin’in kalp ameliyatı geçirdiği, bu duruşmaya aynı mahkemeden çıkan hâkim Mücteba Akkaya’nın arızi (gecici) olarak duruşmaya çıktığı, duruşmanın Şahin’in sağlık raporu nedeniyle 26 Mart’a bırakılmasına, sanıkların son sözlerinin alınarak hükmün açıklanacağının taraflara bildirilmesine” hükmedildi. Duruşma, 26 Mart’a karar açıklanmak üzere ertelendi.

ADALETİ BULANA DEK

Dava öncesinde Hrant’ın Arkadaşları İnisiyatifi, basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Bülent Aydın, “Hrant Dink cinayeti davası 2007’den bu yana yani 14 yıldır sürüyor. Hrant için adalet için demeye devam edeceğiz. Bu cinayetten hemen sonra yüz binlerce kişiyle Hrant Dink’in arkasından yürürken söylediğimiz gibi bu cinayetin üstündeki karanlık perde kalkana, tüm ortakları gerçekten yargılanana ve hak ettikleri cezayı bulana kadar ‘Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz’ demeye devam edeceğiz” dedi. 

Zehra Özdilek
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.