Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika da CDC, aşılanmış kişiler için uyulması gereken kuralları açıkladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika da CDC, aşılanmış kişiler için uyulması gereken kuralları açıkladı

Durum hakkında bilgi sahibi iki üst düzey yönetim yetkilisine göre, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, başlangıçta planlandığı gibi Perşembe günü aşılanmış Amerikalılar için kılavuzunu yayınlamayacak.

BB10HAbY.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Son iki gün içinde Beyaz Saray'ın Covid-19 görev gücü ve Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı'nda üst düzey yetkililerle yapılan bir dizi toplantı ve görüşmeden sonra, CDC'ye tavsiyeleri "yayınlamayı ertelemesi" söylendi. kaynaklar dedi. Nedeni hala belirsiz, ancak üst düzey bir yönetim yetkilisi yönergelerin hâlâ kesinleştiğini söyledi.

Başka bir yetkili, CDC'nin son birkaç hafta içinde yönergeleri bir araya getirdiğini ve durdurma yerine getirilmeden önce son temizleme sürecinden geçmeye hazırlandığını söyledi. Yönergelerin yeni bir taslağı geçen Cuma günü ve ardından bu hafta başlarında yeniden dağıtıldı. Üst düzey sağlık görevlilerinin başlangıçta Çarşamba günü dil üzerinde imzalaması gerekiyordu.

Üçüncü bir üst düzey yönetim yetkilisi, yönergelerin "yakında" yayınlanmasını bekliyordu. Dördüncüsü, Covid-19 ile ilgili ana yönergelerin, piyasaya sürülmelerinden önceki son birkaç gün içinde sık sık "titiz tartışmalardan" geçtiğini söyledi.

"CDC’nin kılavuzu yarın yayınlanmayacaktır çünkü burada CDC’de sonuçlandırmadık. Ajansın sözcüsü Jason McDonald, son halini aldığında bunu yayınlayıp yayacağız ”dedi.

Biden Beyaz Sarayının CDC kurallarını bastırmaya veya CDC bilim adamlarının yargısını geçersiz kılmaya çalıştığını gösteren hiçbir kanıt yok.

Ancak ülkenin sağlık kurumları içindeki yetkililer, CDC'yi Covid-19 ile ilgili eleştirel politika konuşmalarından çıkarıp, kötü şöhretli bir şekilde çıkaran Trump yönetiminin yıllarca tekrarlayan siyasi müdahalesinin ardından gergin durumda. Ve Trump, HHS'ye atananlar, ilk olarak POLITICO tarafından açıklandığı üzere, ajansın Morbidite ve Mortalite Haftalık Raporlarına düzenli olarak müdahale etti.

Bu haftanın başlarında POLITICO'ya açıklandığı üzere CDC'nin aşılanmış kişilere yönelik kılavuzunda, tam bir aşı uygulananların evde küçük gruplar halinde diğer aşılanmış kişilerle maskesiz sosyalleşebileceğini söylemesi gerekiyordu. Ancak kılavuzlar, aşılanmış bireylerin kamusal alanda maskeleme ve sosyal mesafe rehberliğine uymaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Yönergeler ayrıca aşılanmış kişilerin seyahat de dahil olmak üzere göz önünde bulundurması gereken çeşitli senaryolar içerecek şekilde belirlendi.

Aşılar arttıkça, Amerikalılar normale dönmeye can atıyorlar. Ve CDC Direktörü Rochelle Walensky, ülkenin tetikte kalmaya devam etmesi gerektiğini defalarca söylerken, taslak tavsiye Amerikalılara ABD'nin doğru yönde ilerlediğine dair bir umut ışığı sunacaktı.

Üst düzey yönetim yetkililerinden biri, yönergelerin başlangıçta ABD'de Moderna ve Pfizer'den yalnızca iki aşı bulunduğunda tasarlandığını söyledi. FDA kısa süre önce Johnson & Johnson'dan bir aşının kullanımına izin verdi ve yönetim ülke çapındaki eyaletlere milyonlarca doz göndermenin ortasında. Ancak Moderna ve Pfizer çekimleri iki doz ve J & J'ler tek doz olarak verilse de, bağışıklığın gelişmesi her birinin son dozundan sonra yaklaşık 14 gün sürer.

CDC’nin rehberliği, Beyaz Saray ve Biden’ın Covid-19 görev gücünün, maske yetkilerini geri alan ve ekonomilerini tamamen yeniden açan Teksas ve Mississippi’deki valilere karşı geri adım atmaya çalıştığı bir zamanda ortaya çıkacaktı. Salı günkü duyurulardan bu yana, başkanın kendisi de dahil olmak üzere birçok Beyaz Saray yetkilisi kararı kınadı. Çarşamba günü bir basın şakası sırasında Biden, halk sağlığı önlemlerini gevşetme hareketinin "Neandertal düşüncesini" yansıttığını söyledi.

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.